Dodaj do ulubionych

ciuchy dla Malucha

15.12.10, 12:22
witam wszystkie Mamy, jestem w ósmy miesiącu ciąży i właśnie kompletuje wyprawkę dla mojego dziecka. czy możecie polecić fajne sklepy internetowe z ubrankami?
będę bardzo wdzięczna za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • maghda22 Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 12:44
      ja kupiłam kilka rzeczy na endo.pl: śpiochy, pajace, body, czapeczki. poza tym kilka rzeczy dostałam od babć i innych zainteresowanych narodzinami dziecięcia. z polskich firm polecam Ewa Klucze i Sofija. Bobas też może być, ale robi strasznie szerokie śpiochy, szczupłe dziecko wygląda w nich jak MC Hammer.
      • emma6666 Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 12:52
        sofija to akurat kiepska jakość, ewa klucze ma rąbniętą rozmiarówkę (pajac na 68 to raczej 62).
        Ja polecam h&m i pajacem disneya pakowane po 3 w tesco
      • b.bujak Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 13:14
        maghda22 napisała:
        > . z polskich firm polecam Ewa Klucze i Sofija.

Ewa Klucze strasznie zeszli na psy z jakością - przejechałam się na ich wyrobach, bo 6 lat temu, gdy kupowałam starszemu były bardzo dobre a to, co kupowałam rok temu młodszemu - niestarannie wykończone, prują się przy zatrzaskach, zeszmacają po praniu;
        Sofija - przekombinowane (bazarowe) wzornictwo
    • b.bujak Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 13:16
      bombonierka0 napisała:
      > czy możecie polecić fajne sklepy

mogę polecić Ci fajne forum:
      forum.gazeta.pl/forum/f,583,Zakupy.html
    • monia76 Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 13:19
      na wyprawkowe zakupy polecam tesco i HM. obie firmy mają jednak zawyżoną rozmiarówkę (w niektórych ubrankach HM na 4-6 mcy córka chodzi do dziś, a ma 11 mcy). wszystkie moje internetowe zakupy ciuszkowe były porażką.
      • fasol-inka Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 16:52
        ha, a mój 7miesięczniak chodzi w 9-12 z tesco uncertain
    • 18_lipcowa1 Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 13:46
      polecam kilkupaki z Tesco

• turnesolka Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 14:51
      Większość ciąży musiałam leżeć więc 90% wyprawki kupiłam przez Internet. Głównie na allegro. Kierowałam się raczej markami ciuszków kupując od allegrowiczów z dobrymi komentarzami. Zupełnie tego nie żałuję, dalej tak kupuje ale mądrzejsza o doświadczenia.
      Co polecam:
      body i pajace: najlepsza bawełna i krój Marks&Spencer, potem George - trochę mniej miłe w dotyku ale krój też dobry. Nie polecam Next - za sztywne i nie uciągliwe. M&S i George w praniu wogle się nie niszczą, dziecko wyrasta a ciuszki wyglądają jak po pierwszym praniu
      bluzy/spodenki/kurteczki: polecam babaluno i M&S, świetne jakościowo i dobry krój, czasami trochę rozmiarówka jest dziwna więc polecam sprawdzanie wymiarów w opisach.
      Mam też 2 polarkowe pajace Carters i też są świetne jakościowo oraz 1 koszulkę z MotherCare i też jest OK.
      Wszystkie w/w jak się dobrze poszuka na allegro to można kupić nowe w cenach = polskich ciuszków. Np. body za 5-6 zł, pajac a 9-15 zł.
      Ciuszki mniej lub bardziej przypadkowo kupionych przeze mnie Polskich firm raczej były rozczarowaniem. Po praniu się deformują i machacą. Jeszcze jako tako byłam zadowolona z Ewa Klucze (czapka i niedrapki, choć czapka miała idiotycznie wszytą metkę i musiałam zaliczyć prace ręczne przy jej wyprówaniu) i 5,10,15 (opłacało się jako tako bo kupiłam na wyprzedaży ale jednak jakość bawełny o wiele gorsza - mechaci się).
      A co do tradycyjnych sklepów to tylko w H&Mie udało mi się znaleść kopertowo zapinane bodziaki, bo takie są najpraktyczniejsze dla noworodka i byłam nich na 100% zadowolona. Zupełnie nie polecam Reserved dla niemowlaka, kupiłam pare sztuk na początku jak nie miałam o tym pojęcia, Reserved też niestety nie ma pojęcia jak robić ciuszki dla niemowląt - są niepraktyczne - ani razu nie ubrałam w nie synka.
    • babka71 Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 14:58
      uzywane polecam ale jak pani taka hrabina to yoOOO
      • inesska-pinezka Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 15:04
        popularne lumpeksy bądź szmateksy a co to za wstyd? i tak dziecko wyrosnie z tych rzeczy w zastraszającym tempie więc nie ma sensu wydawać tyle kasy. A jakość ciuszków z takich lumpków b.dobra
    • kwietniowa08 Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 16:19
      www.patryczek.pl
      • biedroneczka031 Re: ciuchy dla Malucha 15.12.10, 20:36
        www.wojcikonline.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka