Dodaj do ulubionych

Ecco snowride jestem rozczarowana :(

21.12.10, 13:17
Kupiłam córce buty zimowe Ecco pierwszy raz i niestety jestem rozczarowana. Wystarczy, że córka wyjdzie na dwór na pół godziny i wraca z zimnymi stopami. Gdy wsadzam rękę do buta, to wkładka jest zimna. Nie tego się spodziewałam niestety... Córka ma 5 lat i nie siedzi na sankach, tylko biega i chodzi po śniegui. Nie wiem, czy to ten model snowride taki mało utrzymujący ciepło?? W jakim modelu butów ecco nogi są naprawdę ciepłe??
Obserwuj wątek
    • marta-zs Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 13:25
      może Ci się trafny egzemplarz trafił wink
      a tak serio to moja w snowride ma ciepłe stopy i nie ważne ile biegamy po sniegu 0,5h cz 2h, ostatnio nawet latała w nich po kałużach, stopy suche i ciepłe.
      Zakładam pod spod tylko cienke rajty albo skarpetki.
      • marta-zs Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 13:25
        trefny mialo byc
        • pitu_finka Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 13:35
          A nie ubierasz przypadkiem bawełnianych skarpetek? To nie są wcele ciepłe buty, ale i tak rewelacyjne. Ja na największe mrozy ubieram grubszą "techniczną" skarpetkę (narciarską).
          • kroliczyca80 Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 13:48
            U mnie zimne nogi są w każdych zimowych butach. Mielismy już Bartki, Superfity i teraz Ecco (Snowboarder). Skarpetki mamy bawełniane, grubsze i cieńsze. Mnie jakoś strasznie nie martwią te zimne nogi, ja mam tak cale życie, w każdych butach... Ale może rzeczywiście kupię jakieś dobre skarpety i zobaczę jak będzie.
          • witka55 Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 13:50
            Nie ubieram bawełnianych skarpetek - mało tego, dzisiaj ubrałam córce spacjalnie kupione narciarskie skarpety. Mimo tego stopy i buty wewnątrz zimne. Nawet nie ma czego w nich reklamować - przecież nie przeciekają. Muszę kupić jakąś wkładkę futrzaną - może ona pomoże...
    • camilcia Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 14:09
      ale czy jest jej zimno? bo ja czytam ciągle te wątki że stopy zimne, w tym roku mam dla siebie ecco, dzieci mają od zawsze, no i jest mi tak w nich gorąco, że aż dziwnie niekiedy, ale stopy mam zimne, bo mam zawsze zimne stopy, niezależnie od tego czy mi w nie ciepło czy nie
      na górkach mi za gorąco, ostatnio jechałam samochodem (prowadziłam) ponad godzinę w nich i nie było mi szczególnie ciepło, a w samochodzie przecież temp wyższa, więc może z tą aktywnością coś jest na rzeczy wink
      przerobilismy winter queen, snowboarder i mountain peak
      • roma345 śniegowce Kamik 21.12.10, 18:19
        Ja dla swoich maluchów kupiłam Ecco Snowride i po pół godzinie biegania po śniegu wróciły z płaczem bo zmarzły im nogi - jestem bardzo rozczarowana, te buty nadają się co najwyżej na jesień. Owszem są nieprzemakalne ale ciepła nie utrzymują. Dzieci miały na nogach ciepłe skarpety. Teraz kupiłam im śniegowce Kamik, w środku jest filcowa 8 mm wkładka z taką folią odbijającą chłód i jak na razie dzieci są zadowolone i nareszcie nogi są ciepłe! smile Tylko szkoda, że musiałam drugi raz wydawać pieniądze...
        • janka39 snowride :/ 21.12.10, 18:25
          u nas bylo to samo
          teraz mamy snowboarder i powtorka z rozrywki
          nie tego oczekiwalam po butach za 3 stowy uncertain
        • kroliczyca80 Re: śniegowce Kamik 21.12.10, 18:25
          A ja sie zastanawiam, co się z tymi dzisiejszymi dziećmi dzieje. Wróciły z płaczem bo nogi zimne? O mamo, my jako dzieci biegalismy w czymkolwiek, bo o gore-texach i innych texach nikomu się wtedy nie śniło, wkładało się co było i człowiek ganiał po śniegu całymi godzinami... Jak zmarzł to zmarzł, jak przemókł to przemókł i do głowy mu nie przyszło płakac z tego powodu. Pewnie, że jak są zdobycze technologii to czlowiek korzysta, nie chodzi o to, żeby chodzić na bosaka jak ludzie pierwotni. Ale jak tak dalej pójdzie, to nasze wnuki zaczną płakać na widok nieoddychającej odzieży, prawnuki - nieprzetworzonej genetycznie żywności itd. I wymrzemy jak dinozaurywink
          • iwek33 Re: śniegowce ecco 21.12.10, 18:34
            A ja nie wiem, czy to jednak nie zależy indywidualnie od dziecka. Ja kupuję ecco od 4 czy pięciu lat dla dzieci, bo nawet jak byliśmy kilka godzin w górach, na mrozie, to stopy po ściągnięciu były ciepłe i suche. A mieliśmy już różne modele: i Mountain Peck i Dragonaut i Snowboarder i Husky Route. W każdych stopy były cieplutkie.
            • myszencja6 Re: śniegowce ecco 21.12.10, 19:18
              też uważam, że zależy od dziecka. Mój sześciolatek ma pierwszy raz Ecco Snowboarder i nic się nie dzieje. Wcześniej miał inne buty z 'texami' i stopa oraz wkładka była mokra. Poza jednymi Tchibo, które były ok.
              Kiedyś się latało w Relaksachbig_grin czy one mają goretex?wink
              • witka55 Re: śniegowce ecco 21.12.10, 20:41
                Może też bym uważała, że to zależy od dziecka, ale wsadziłam rękę do buta po przyjściu córki z dworu i wkładka wewnątrz jest bardzo zimna. Sprawdźcie to w butach Waszych dzieci od razu po przyjściu z dworu, ciekawa jestem jakie bedziecie miały odczucia.
                • majarzeszow Re: śniegowce ecco 21.12.10, 20:54
                  no my tez mamy snowride. sprawdzilam dzis specjalnie jaka stopke ma coreczka i okazuje sie, ze miala ciepla ! nie nosi skarpet, bo ubieram rajstopki i sukienke do przedszkola - wiec stopy wklada od razu do butow. czesto wraca na sankach z przedszkola, potem jeszcze chwila na polu i dopiero wraca. nic nie moge zarzucic snowridom. czyli sklaniam sie ku tezie, ze to zalezy od dziecka. zreszta moje dzieci na pewno nie przybieglyby z wiaodmoscia, ze zmarzly im nogi. bo jeszcze bym im kazala przerwac lepienie balwana przed domem smile)))
                • iwek33 Re: śniegowce ecco 21.12.10, 21:57
                  witka55 napisała:

> Może też bym uważała, że to zależy od dziecka, ale wsadziłam rękę do buta po pr
                  > zyjściu córki z dworu i wkładka wewnątrz jest bardzo zimna. Sprawdźcie to w but
                  > ach Waszych dzieci od razu po przyjściu z dworu, ciekawa jestem jakie bedziecie
                  > miały odczucia.

Nie ma dla mnie znaczenia jaka jest wkładka po przyjściu do domu. Sprawdzałam stopy dzieci po przyjściu z dworu i są cieplutkie- to jest dla mnie istotne. Jeszcze nie zdarzyło się, żeby chłopcy skarżyli się, ze im zimno w stopy w Ecco, dlatego od kilku sezonów je kupuję, bo u nas sprawdzają się idealnie.
                  • tolula Re: śniegowce ecco 21.12.10, 22:04
                    mój starszy syn miał ecco i nie ecco i w każdych miał stopy ciepłe, młodszy chodzi w bucikach po starszym i stopy prawie po każdym spacerze ma zimne więc to raczej zależy od organizmu.
    • katrio_na Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 22:59
      Ja już sama nie wiem.
      Używamy bawełnianych skarpet, ale zawsze takich używaliśmy.
      W Superfitach noga jest ciepła (w środku jest wyściełanie futerkiem) w Ecco noga jest zimna ( jest niby futerko ale takie nikłe). Oba mają Gore tex.
      Może też kupię cieplejszą wkładkę i wtedy zobaczę.
      Nie przekonują mnie te buty...

• uwielbiam_truskawki Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 23:08
        A dla mnie jest najważniejsze, ze stopa małego się w nich nie poci.
        • patatajowa Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 21.12.10, 23:27
          uwielbiam_truskawki napisała:
          > A dla mnie jest najważniejsze, ze stopa małego się w nich nie poci.
          zeby sie spocić musialaby byc co najmniej ciepła...a sądzac z postów o to czasem cięzko w zimowych ecco.
          czesto zdarza sie wam ze pocą się stopy zimą przy minusowych temperaturach??? bo rozumiem wiosna-lato, cieplutko i stopy w kaloszach czy innych nieprzewiewnych trampkach. albo upały latem +30 i wtedy noga moze "pływać" ale w mrozy????
    • coronella Re: Ecco snowride jestem rozczarowana :( 22.12.10, 08:52
      Ja i moja córka mamy ZAWSZE zimne stopy
      ja i mój syn mamy ZAWSZE zimne dłonie.
      Ja- choćbym kaloryfer do buta wsadziła, mam zawsze zimne, nawet latem, takie krążenie!
      Czy dziecku jest zimno? bo to dwie zupełnie różne rzeczy.
      Moje dzieci od zawsze chodzą w zimowych ecco, ja również, w nawet największe mrozy, i przed nawet najdłuższymi spacerami, zakładają tylko bawełniane rajstopy, żadnych skarper narciarskich, ja tak samo.
      I nie marzniemy, chociaż stopy mamy zimne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka