Dodaj do ulubionych

mata wodna

30.12.10, 09:50
zblizaja sie drugie urodziny mojej córeczki i tak myslałam o kupnie maty wodnej moze ktos ma i podzieli sie opinia czy warto?i która lepsza bo ceny na all od 20 zł do 150 zł wdzieczna bede za kazda odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • jezykkic Re: mata wodna 30.12.10, 09:53
      My mamy Aqua Doodle XXL, przed świętami kosztowała ok.90 zł. Wymiary 80x80. Szybko schnie, więc polecam. Na obrzeżach cyferki, literki, zwierzątka.
      • anusia_kra Re: mata wodna 30.12.10, 10:28
        j.w. Aquadoodle mamy i polecam dzieci sobie z rąk wyrywają smile
        Kupiona na amazonie coś za ok 11 funciaków czyli nieco ponad 50 zeta. Warta tej ceny smile
    • ewa.dorotakm Re: mata wodna 30.12.10, 10:28
      Witam!
      Już kiedyś wypowiadałam się na temat maty wodnej, poniżej cytuję:
      "Mamy matę z Dobranocnym Ogrodem. Rowerek jest super, pieczątka gwiazdka i pisak - Maka Paka również. Córka (2,5l.) chętnie na niej maluje, Syna (4,5l.) w ogóle nie interesuje. Minusy posiadania maty wodnej: dzieci wylewają czasem wodę z pisaków, rowerków, czy co by tam nie było smile Dlatego polecam, ale raczej pod opieką dorosłych, albo w łazience. Tylko ta cena... Naszą mąż przywiózł z Anglii, kupił w promocji, wyszła jakieś 45zł. Jak widzę częstotliwość zabawy nią, to raczej poleciłabym kredki do wanny, kosztują ok. 20zł, a frajda codziennie przy kąpaniu."
      Do tej mojej wypowiedzi dodam: Nasza mata jest firmy TOMY, córka bawiła się nią chętnie, ale krótko. Teraz to raczej gadżet w dużym pudełku, zajmujący miejsce na półce.
      Mieliśmy też obrazki wodne ze świnką peppą, również firmy TOMY, tańsze, ale też nie za długo cieszyły.
      Nadal polecam kredki do wanny, w leclercu można kupić już za 11zł (w promocji), albo ok.17 zł (bez promocji) (10szt.). Nam kończy się już drugi komplet, są często w użytku.
      Ponadto z kategorii zabawy z wodą polecam książeczki, do których potrzebny jest pędzelek i woda. Maluje się mokrym pędzelkiem i kolory w książeczce się pojawiają - "czary!" smile, tak mówią moje dzieci. Książeczki kosztują od 6,50zł do 15zł, można je kupić w marketach.
      Podsumowując patrząc z perspektywy czasu, nie kupiłabym drugi raz maty wodnej, za mało zabawy w porównaniu do ceny.
      Pozdrawiam
      Ewa

• anusia_kra Re: mata wodna 30.12.10, 10:32
        Moje pisaki do kąpieli tez mają i lubią. Książeczki do zamoczenia pędzlem obrazków bawiły ale krótko.
        Dziwie sie ze wylewają Ci wode z pisaków bo nasz nawet ja z trudem otwieram. Bawią się w pokoju. Po doświadczeniach kupiłabym 2 pisaki bo jeden jest non stop wyrywany.
      • zuzankas Re: mata wodna 30.12.10, 14:34
        My też mamy z Dobranocnym Ogrodem smile Julka na razie maluje chętnie. Żadnych wpadek z rozlaną wodą nie było. Podoba jej się to, że może nie tylko malować, ale również robić odciski rączek smile Mamy ją od świąt, więc na temat długości zainteresowania się nie wypowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka