Dodaj do ulubionych

łóżko ikea

04.01.11, 18:49
Nie długo przeprowadzamy się do nowego mieszkania i młoda (1,10) dostanie swój pokój a w nim wiadomo dorosłe łóżko, na razie śpi w łóżeczku tursytycznym, co sobie bardzo chwale bo młoda jest baaaardzo aktywna w nocy tj wierci się jak srubokręt, potrafi w nocy usiąść przez sen i potem całym kawałem runąć na materac. Czasami nad ranem bierzemy ją do naszego łóżko i nie wiem jak ona to robi bo nawet leżąc miedzy nami potrafi spaść z łóżka, często i gęsto znajduję ją w nogach. Bardzo podoba mi się to łóżeczko w ikea www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99827959 pasowałby do wystroju jej pokoiku, ale boje się ze ten mój szaleniec się poobija na maksa w takim łóżeczku, czy jest szansa ze sie nauczy w miarę spokojnie w nim spać???
Obserwuj wątek
    • daluma Re: łóżko ikea 05.01.11, 12:39
      Ja bym obstawiała, że jeśli dziecko jest ruchliwe i w nocy się wierci to się poobija, nie ma bata.
      Moja w wieku 2,5 l jak się przeprowadzała do łóżka 90x190 z ochronnymi drewnianymi minibarierkami to nie raz się poobijała (do tej pory zdarza jej się to ponieważ jest ruchliwa) i przez jakieś pół roku regularnie nam spadała z łóżka. Musieliśmy na dole pod łóżkiem podstawiać jej materac smile A ona spadała na ten niższy i dalej spała smile
      • bad_girl10 Re: łóżko ikea 06.01.11, 11:01
        My mamy takie łóżeczko www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606 i jest super. córcia miała niecałe 3 lata jak zaczęła w nim spać. teraz ma 5 lat, nadal jest bardzo ruchliwa. zazwyczaj rano jak wstaje, to główkę ma "w nogach", ale mimo to nie chodzi poubijana. spadła chyba tylko raz i to jak nie miała barierki. Dodam, ze materac który dokupiłam do kompletu jest bardzo wygodny, a samo łózko jest wytrzymałe(dziecko ok.16kg. + tatus czytający bajkę ok.100kg wink) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka