Dodaj do ulubionych

X- Lander XT?

25.01.11, 11:08
Czy znajdzie sie tu jakas szczesliwa posiadaczka tego wozka? PoPROSZE O OPINIE
Obserwuj wątek
    • ponponka1 Re: X- Lander XT? 25.01.11, 12:50
      Mialam XA. Ja bylam szczesliwa, bo wozek sie latow prowadzilo. Moja mala byla nieszczesliwa w czesci spacerowej - nienawidzila ze musi siedziec odchylona (siedzisko jest kubelkowe). Spanie (moja spi w dzien w wozku na dworze) w pozycji kubelkowej (nie da sie rozlozyc zupelnie plasko) tez bylo tragednia...wiec moje szczescie odlozylam do szafy i kupilam wozek z klasycznym siedziskiem i lekko regulowanym (jedna reka) opraciem. Poznalam dzieki temu tez zalety przekladanej raczki smile
      • moni_ka30 Re: X- Lander XT? 25.01.11, 18:49
        Xlander-xa NIE MA kubelkowego siedziska!
        • ponponka1 Re: X- Lander XT? 26.01.11, 12:09
          Owszem, ma. Ku¨belkowe - tzn. nie rizklada sie na plasko i przy maksymalnym podciagnieciu plecow nie sa one ustawione pod katem 90% a siedzisko jest lekko odchylone...zatem kubel jak w morde strzelil wink

to zdjecie X-landera (siedziska sa tekie same tylko powozie sie zmienia)
          www.bazos.cz/obr/1/863/7597863.jpg
          i np. Emmaljungi
          static.productreview.com.au/pr.products/94102_emmaljunga_city_cross.jpg
          widzisz roznice. Moja mala ja tez czula.....Dzieko w spacerowce x-landera siedzi lekko odchylone. Moja tego nie lubila. Nie da sie w niejj siasc prosto bez wysilku dziecka .... bo i samo siedzisko jest lekko odchylone w dol....
          • ponponka1 Re: X- Lander XT? 26.01.11, 12:22
            Tu jeszcze lepsze zdjecie niekubelkowego wozka spacerowego
            www.finnbrukt.no/img/saleitems/4916/1.jpg
          • moni_ka30 Re: X- Lander XT? 26.01.11, 16:07
            ponponka1 napisała:

> Owszem, ma. Ku¨belkowe - tzn. nie rizklada sie na plasko i przy maksymalnym pod
            > ciagnieciu plecow nie sa one ustawione pod katem 90% a siedzisko jest lekko odc
            > hylone...zatem kubel jak w morde strzelil wink

AAAA wiec Maclaren Triumph tez ma kubelkowe siedzisko;

Prosze tu jeden z popularniejszych wozkow z kubelkowym siedziskiem:
            www.youtube.com/watch?v=-3niAfNKed8
          • delux33 Re: X- Lander XT? 30.01.11, 11:40
            Cześć dziewczyny. Noszę się z zamiarem kupna x landera xt lub xv. Powiedzcie, który lepszy? Jak w xv sprawuje się to przednie kółko? Czy tak samo jak xt lata po całej drodze? Jak wózek z tym 3 kółkiem sprawuje się w zimie? Bardzo proszę o opinie. smile
            • olafowamama Re: X- Lander XT? 31.01.11, 13:08
              Dokładnie! Kubełek nie polega na tym, że siedzisko nie może osiągnąć 90 stopni! Kubełek jest wtedy kiedy nie da się regulować samego oparcia, ale kiedy siedzisko odgina się w całości - coś jakby duży fotelik samochodowy zamontowany na stelażu i regulowany góra dół. Trochę zamotałam, ale nie wiem jak to wyjaśnić inaczej- zresztą wszystko jest na filmie powyżej smile
              A co do xa- oczywiście to nie kubełek, ale oparcie rzeczywiście jest lekko odchylone, ale jeśli komuś to przeszkadza to dziewczyny na forum wózkowym znalazły już na to rozwiązanie i można je w łatwy sposób przerobić, aby się ustawiało pod kątem 90 stopni
    • roztoczanka Re: X- Lander XT? 25.01.11, 15:05
      jestem posiadaczka tego wózka i jestem bardzo zadowolona teraz jeździmy już w spacerówce ale ogólnie dla nas super polecam
      • aniulek2010 Re: X- Lander XT? 25.01.11, 16:03
        No mi wlaśnie o spacerowke chodzi... Jak sie prowadzi? Ile zajmuje miejsca po zlożeniu? A z tego co wiem to XT nie ma kubełkowych siedzisk...
    • kajos5 Re: X- Lander XT? 25.01.11, 16:57
      ja mam xt i go uwielbiamsmile Siedzenie nie jest kubełkowe, małej jest w nim wygodnie. Trzeba jednak pamiętać o smarowaniu przedniego koła bo lubi się blokować (wiem od innych użytkowniczek tego wózka ze też mają ten problem) no i niestety po złożeniu zajmuje jednak sporo miejsca (przynajmniej jak dla mnie). Fajne jest też to że rurki biegną pod koszem z zakupami więc można do niego włożyć naprawdę sporo cięższych zakupów bez obawy oberwania kosza. My swojego użytkujemy właściwie jeszcze tylko przez miesiąc i sprzedajemy bo potem przesiadamy sie do parasolki a x-landera nie mam gdzie przechowywać (na codzień trzymam go w samochodzie a dwa wózki się tam nie zmieszczą).
      • ponponka1 Siedzenie jest kubelkowe 26.01.11, 12:17
        odchylone plecy i siedzisko.....wiec kubel....
        • kajos5 Re: Siedzenie jest kubelkowe 26.01.11, 17:42
          Ty wyraźnie nie rozumiesz co oznacza siedzisko kubełkowe. W kubełkowym oparcie jest zamontowane pod pewnym kątem do siedziska na stałe co powoduje że przy obniżeniu oparcia nóżki dziecka idą do góry. To że w jakimś wózku oparcie nie obniża się do całkowicie płaskiego nie oznacza że siedzisko jest kubełkowe.
          • brandy2 Re: Siedzenie jest kubelkowe 30.01.11, 11:46
            dokładnie tak !! popieram przedmówczynię
          • olafowamama Re: Siedzenie jest kubelkowe 31.01.11, 13:11
            brakuje mi tu takiego znaczka LUBIĘ TO smile
            • ponponka1 Re: Siedzenie jest kubelkowe 01.02.11, 12:52
              Za duzo facebooka.....? wink
          • ponponka1 Re: Siedzenie jest kubelkowe 01.02.11, 12:49
            Dla mnie siedzisko kubelkowe to siedz<isko z ochylonym w dol siedziskiem i plecami. Taki zestaw tworzy kolyske a nie krzeselko (jak w niekolyskowych spacerowkach). Jesli uzywam niefachowego slownictwa to prosze - jak sie nazywa takie siedzisko by je odroznic od siedziska np. emmaljungi?
          • ponponka1 Re: Siedzenie jest kubelkowe 01.02.11, 13:00
            kajos5 napisała:

> Ty wyraźnie nie rozumiesz co oznacza siedzisko kubełkowe. W kubełkowym oparcie
            > jest zamontowane pod pewnym kątem do siedziska na stałe co powoduje że przy obn
            > iżeniu oparcia nóżki dziecka idą do góry. To że w jakimś wózku oparcie nie obni
            > ża się do całkowicie płaskiego nie oznacza że siedzisko jest kubełkowe.

To jak sie nazywa siedzisko odchylone w dol. Plecy tez odchylone, Dziecko siedzi w tym jak w kubelku (wiem co jest kubelkiem sztywnym) a nie jak na krzesle. No jak sie nazywa takie siedzisko. Dla mnie kubelkowe miekkie (regulacja plecow nie wplywa na siedzenie)....moze byc? Juz zakumalyscie o co mi chodzi z kubelkiem? Bo moja mala od razu smile a miala raptem 7-8 miesiecy big_grin
    • a-bara Re: X- Lander XT? 26.01.11, 14:51

Popytaj tutajsmile
      forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka