Dodaj do ulubionych

zwroty w halens

23.02.11, 09:05
Wydaje mi się, że w ubiegłym roku było pytanie o formularz zwrotu, ale przez wyszukiwarkę nic nie wyskakuje.
- czy w jednej paczce moge odesłać rzeczy z 2 różnych zamówień? - oczywiście mieszczą się w przedziale czasowym
- gdzie w formularzu mam wpisać, co zwracam i ile to kosztuje? w tej części do zwrotu mam wymienione wszystkie rzeczy z danego zamówienia, podane kody kreskowe, jest rubryka do wpisania z ilością sztuk i z kodem powodu zwrotu, a gdzie wpisać cenę?
- czy do przesyłki wkładam tylko oderwany formularz zwrotu, czy też oryginalny rachunek z next?
- ile czeka sie na przelew pieniędzy?
- w jaki sposób odsyłałyście rzeczy - w pudełkach, kopertach? i jak nadane - jako priorytet?
Wiem, że mogłabym zadzwonić, ale Wy jesteście lepsze w udzielaniu informacji wink
Obserwuj wątek
    • sylki Re: zwroty w halens 23.02.11, 10:11
      Może zadzwoń do nich na infolinie, na pewno wytłumaczą ci wszystko.
      • bladyroz Re: zwroty w halens 23.02.11, 11:37
        powiem szczerze - zadzwonię jak tu nie uzyskam wyczerpujących odpowiedzi. I nie chodzi o wygodnictwo, czy też oszczędzanie na kosztach, ale tak jak pisałam - Wy znacie się lepiej wink Niestety odpowiedzi pań obsługujących halensa czasami są sprzeczne. Tak jak ich sposób informowania o wysyłce. Ostatnio maile z info o paczkach w drodze dostałam po ich dostarczenie. A ponieważ każda paczka była na znaczną kwotę, to miałam problem. Szkoda też, że na paczkach wysyłanych pocztą nie podają nr telefonu - szkoda mi tych doreczycieli w te mrozy.
        • sylki Re: zwroty w halens 23.02.11, 11:49
          bladyroz napisała:

> powiem szczerze - zadzwonię jak tu nie uzyskam wyczerpujących odpowiedzi. I nie
          > chodzi o wygodnictwo, czy też oszczędzanie na kosztach, ale tak jak pisałam -
          > Wy znacie się lepiej wink Niestety odpowiedzi pań obsługujących halensa czasami s
          > ą sprzeczne. Tak jak ich sposób informowania o wysyłce. Ostatnio maile z info o
          > paczkach w drodze dostałam po ich dostarczenie. A ponieważ każda paczka była n
          > a znaczną kwotę, to miałam problem. Szkoda też, że na paczkach wysyłanych poczt
          > ą nie podają nr telefonu - szkoda mi tych doreczycieli w te mrozy.

no tak nie dziwie sie,
          ostatnio dzwoniłam do nich w sprawie rozmiaru butów next wink
          bo jest przeskok z 25 na 27, a 26 wcale. Dla mnie to chore i tłumaczenie pań tez.
          Wg nich uk8 to 25, a wg 26m którego u nich nie ma big_grin. Zaryzykowałam, podobno dzis ma byc paczka, zobaczymy, obadamy wink
          • leneczkaz Re: zwroty w halens 23.02.11, 14:19
            sylki ile czekałaś na paczkę z halens?
            • patka427 Re: zwroty w halens 23.02.11, 14:31
              -ja czekam na paczkę różnie-od 1 do 3 tygodni
              -jeśli mam kilka rzeczy do zwrotu z różnych zamówień to odsyłam je razem,do każdej rzeczy dołączam dokument zwrotu,część z rachunkiem zachowuję dla siebie
              -rzeczy odsyłam w dużych kopertach,a jeśli się nie mieszczą,to w kartonie owiniętym papierem do pakowania,kupuję na poczcie taki zestaw,razem z taśmą klejącą
              -na zwrot czekam około 2 tygodni od odesłania paczki,nie więcej
              -aha,zawsze odsyłam poleconym!
              • bladyroz Re: zwroty w halens 23.02.11, 15:20
                Dziękuję za odpowiedzi, a gdzie w tych nieszczęsnych formularzach dopisać cenę, jak dla mnie w frmularzu przy wymienionym towarze jeste tylko miejsce na ilość sztuk i kod zwrotu.
                Wysyłacie tylko poleconym?
            • sylki leneczkaz 23.02.11, 16:45
              w piątek minie 2 tyg, dziś ma być kurier DPD
              Nie mieli wszystkiego i czekali na towar smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka