Dodaj do ulubionych

walizka trunki

02.03.11, 21:54
czy któraś z Was ma walizkę, kupioną w merlinie? Taką:
TRUNKI

Czy mi sie wydaje, czy ona różni się od modelu na amazonie:
Trunki
te na amazonie mają na zdjęciach uszy (tak, że można tą walizkę nieść, a nie ciągnąć, czy mieć przewieszoną przez ramię).
Obserwuj wątek
    • my_valenciana Re: walizka trunki 02.03.11, 22:44
      Syn ma niebieską - ma tylko pasek na ramie.
    • smagliszka Re: walizka trunki 02.03.11, 22:59
      my mamy pszczołę i uszy ma. kupiona na ebay.co.uk.
      ukochana i niezastąpiona smile polecam smilesmile

https://images.esellerpro.com/2204/M/348/40/TRUNKI-BERNARD-BEE.jpg
      • pasik Re: walizka trunki 02.03.11, 23:58
        był niedawno wątek o walizeczkach. Córka dostała niebieską z paskiem i uszkami na urodziny w zeszłym roku.
        Jest hicioremsmile Sama sie pakuje, sama ciągnie toto.
        Ostatnio oglądali się za walizką ludzie na wrocławskim rozkopanym dworcu..bo oryginalne i hałasujące niecotongue_out
        • smagliszka Re: walizka trunki 03.03.11, 00:11
          no moja też się pakuje i też ciągnie sama, a ludzie się oglądają zwłaszcza jak do naszej pszczółki gadamy, lub jak młoda ją 'karmi', głaska, całuje itd big_grin
    • bladyroz Re: walizka trunki 03.03.11, 08:22
      Dzięki dziewczyny, że walizka hit, to wiem. Zależy mi na szybkiej wysyłce i na tej wersji z uszami, ale już wiem, że na merlinie jest starsza wersja, właśnie bez uszu.
      • robin81 Re: walizka trunki 03.03.11, 08:56
        czy taka walizka nada sie dla pieciolatki?jak z pojemnoscia?gdzies przeczytalam ze ma 18l ale kiepsko u mnie z wyobraznia przestrzenna. jesli nie trunki to jaka polecacie dla pieciolatki?
        • bladyroz Re: walizka trunki 03.03.11, 09:09
          ja kupuję właśnie dla 5latki, zastanawiałam się nad kupnem w ubiegłym roku i żałuję, że nie kupiłam wink Na amazonie i na stronie producenta są filmiki, które dają jako takie wyobrażenie o pojemności. Dla mnie ważne jest, że nadaje się jako bagaż podręczny jak na razie do wszystkich linii i że "chroni" skutecznie, to co w środku.
          • szurkas Re: walizka trunki 03.03.11, 09:48
            Bardzo fajne te walizki, tylko do jakiego wieku sa odpowiednie wink ?
            • szurkas Re: walizka trunki 03.03.11, 09:51
              znalazlam na stronie producenta do 50 kg smile
              • aagulek Re: walizka trunki 03.03.11, 21:01
                ale one byly na allegro np rozowa z jednym uchem, jesli nie znajdziesz poszukam moze znajde od kogo kupowalam
                • bladyroz Re: walizka trunki 03.03.11, 21:23
                  dziękuję, ale córka wybrała sobie już -o dziwo- fioletową na amazonie. 5.03. mają wysłać, oby doszła przed urlopem wink
                  • monika78kr Re: walizka trunki 04.03.11, 09:11
                    Zarazona watkiem, pokazalam corce kolekcje na amazon i - niestety - tez chce ta fioletowa! A mnie sie duzo bardziej podobaja zwierzakisad
                  • szurkas Re: walizka trunki 04.03.11, 09:24
                    Jakie sa koszty walizka + przesylka do Polski z Amazon ?

Znalazlam te walizy w polskim sklepie maja miec dostawe we wszystkich kolorach za tydzien

www.e-zabawkowo.pl/index.php?prod_name=trunki&search=ok&search.x=4&search.y=6&search=ok
                    150 zl waliza przesylka po wplacie na konto 17
                    • monika78kr Re: walizka trunki 04.03.11, 09:50
                      Przesylka jest darmowa, wiec wychodzi 140 zl, zawsze to pare zl taniej.
    • kimura Re: walizka trunki 26.05.11, 22:02
      Mam możliwość kupienia walizki w całkiem fajnej cenie, tylko teraz się zastanawiam czy warto? Do jakiego wieku Waszym zdaniem bedzie ok?
      Czy sa jakieś inne fajne torby, walizki nadajace się dla 11 latki?
      Trunki chciałam dla syna ale szukam też czegoś dla satrszej...Myślałam o trunki tote...
      Ma ktoś?
      • pasik Re: walizka trunki 26.05.11, 22:09
        myślę że do 8-9 lat potem to chyba obciach, stawiałbym na jaką kolorowa walizkę.
        Moja 5 latka uwielbia trunkismile
        I każdy wyjazd to frajda pakowania.
    • kropkaa Re: walizka trunki 27.05.11, 00:04
      Myślałam, że dowiem się, jak opakować trunki, by drogocenne baileysy i inne nie potłukły się w podróży, a tu takie cudo odkryłamwink
      A gdzie to u nas nabyć (tę wersję najnowszą, nie starą na Merlinie), by na Dzień Dziecka było?
      • monix123 Re: walizka trunki 27.05.11, 10:43
        na allegrosmile
        dużo tego tamsmile

Moja 4 latka nadal swoją kocha, chociaż ma zwykłą, niebieską..ale nogi ma coraz dłuższe i coraz śmieszniej na niej wyglądawink
        8 latce - zdecydowanie kupiłabym jakąś normalną, kolorową.
    • sylaluk1 Re: walizka trunki 27.05.11, 11:52
      Teraz z kodem na stronie trunki.co.uk mozna kupic sliczna seledynowa za 17,50 L, niestety wysylka tylko do Uk.
    • bladyroz Re: walizka trunki 27.05.11, 18:21
      Córka wybrała w końcu fioletową (princess), kupiłam jaw dobrej cenie na amazonie. Walizka jest swietna - pakowna, wytrzymała, i sprawia dużo frajdy dziecku. Jedyne czego żałuję, to tego, że nie kupiłam jej 2 lata wcześniej. Córka ma 5 lat, można ją jeszcze ciągnąć na walizce, ale fajne dla niej było też samo ciagnięcie i pilnowanie na lotnisku własnej walizki. Co ważne spełnia wymogi, co do wymiaru bagażu podręcznego, a większośc linii lotniczych sprawdza je coraz bardziej rygorystycznie.
    • kropkaa Re: walizka trunki 31.05.11, 11:14
      Pszczółka przyleciałasmile Czeka do jutra, obstawiamy, że prezent na Dzień Dziecka będzie idelany!
      • robin81 Re: walizka trunki 31.05.11, 11:52
        u nas sie bardzo sprawdzilawink polecam
        • kropkaa Re: walizka trunki 31.05.11, 11:58
          Obawiamy się tylko jednego - że nie będziemy mieć spokoju i trzeba będzie gdzieś jechać, by zrobić użytek z walizki. Nawet byle gdzie może być big_grin
          • tzka Re: walizka trunki 31.05.11, 12:28
            Kilka mies. temu kupilam moim dzieciaczkom Trunki na Amazonie przy okazji promocji na nie. Ale nie wreczam na razie, poczekamy do najblizszej wyjazdowej okazji, bo inaczej dzieciaki zyc nie dadza. wink
            • kropkaa Re: walizka trunki 31.05.11, 14:05
              Tylko mąż rozczarowany, że pusta, trunków nie byłowink
    • johana19 A gdzie najtaniej Trunki teraz??? 01.06.11, 10:08
      Na Amazonie patrzyłam ale drogie, albo ja szukać nie umiem... Poza tym nigdy tam nie kupowałam... Tam trzeba mieć jakieś konto? I ile się czeka na przesyłkę do Polskli? A może możecie polecić jakiś sklep internetowy gdzie dostanę od ręki fioletową Trunki w rozsądnej cenie? Będę wdzięczna za pomoc.

https://lbym.lilypie.com/iCGGp1.png
      https://lb2m.lilypie.com/rZGWp2.png
      • tzka Re: Trunki - Amazon 01.06.11, 13:32
        Na Amazonie sa aktualnie w super cenie:
        www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=trunki
        Wszystkie dostepne, takze z limitowanych edycji. smile Przy wydaniu 25 funtow wysylka do Polski jest darmowa. Czasami wysylaja darmo nawet wtedy, gdy sie zamowi za mniejsza kwote. Ew. za doplata jest Express delivery.
        Nawet przy kiepskim kursie banku, z ktorego wysyla sie przelew, wyjdzie dobra cena. W porownaniu z cenami w kraju + doliczona przesylka...
        Trzeba miec konto, zalozenie - kilka minut. Przesylka do Polski trwa ok. tygodnia. Zazwyczaj jest w dniu, w ktorym obiecuja przy zlozeniu zamowienia, ze bedzie. Nawet przed wigilia przysylali na czas, choc zastrzegli, ze moze byc z opoznieniem.
        Wiele razy kupowalam na Amazonie, rozne rzeczy, lacznie z telefonem komorkowym i jestem b. zadowolona.
        • tzka Re: Trunki - Amazon 01.06.11, 13:34
          tzka napisała:

> Nawet przy kiepskim kursie banku, z ktorego wysyla sie przelew, wyjdzie dobra c
          > ena.

Nie przelew, tylko platnosc karta. Ew. przez PayPal.
    • kropkaa Re: A gdzie najtaniej Trunki teraz??? 01.06.11, 10:47
      127 zł zapłaciłam, można było 125, ale wybrałam kuriera, bo chciałam mieć wczoraj, by dziś rano dać przed przedszkolem. Ale widzę, że aukcja się skończyła i teraz gdzieś indziej 132 najtaniej.
      Kupowałam na All, gość z Łodzi, pszczółka. Odlotowy jest ten Bernard!
    • pinik Re: walizka trunki 01.06.11, 16:47
      Moj synek wczoraj dostal ta walizke (ma 5 lat). Dlugo rozmyslalam, czy ja kupic i co bylam na lotsnisku, to zalowalam, ze jej nie mamy, wiec w koncu kupilam.

Wczoraj dostal wiele prezentow (m.in. wymarzone zestawy lego). Myslalam, ze walizka go nie wzruszy za bardzo. A tu pomylka! Dziecko jest zachwycone. Wciaz zamyka, otwiera, pakuje cos, ciagnie za soba, a aktualnie bawi sie, ze to jego kon smile

I to zmobilizowalo mnie do napisania tutaj smile
      • kropkaa Re: walizka trunki 01.06.11, 23:20
        To, że moja będzie zachwycona, to wiedziałam. Nawet mnie nie zdziwiło specjalnie, że bardzo chciała po przedszkolu wziąć ją na spacer (jakoś przemówiłam do rozsądku). Ale, że będzie spać trzymając Bernarda za smycz... hm, tego się nie spodziewałam.
        • betimek Re: walizka trunki 02.06.11, 09:02
          Chyba mój mąż powinien przeczytać ten wątek. On uważa, że walizka jak walizka dziecku przyjemności nie sprawi uncertain W związku z czym oczywiście nie kupiliśmy jej córce. Nie chciał też aby kupił jej ktokolwiek inny. A na Amazonie takie zachęcające ceny...
          • pasik Re: walizka trunki 02.06.11, 09:15
            przekonaj męża..w zeszłym roku mój zachwycił się walizką na międzynarodowych lotniskach.
            Opowiedział że takie cudo widział i szybko wygooglał.
            Po tygodniu walizka była u nas. Potem znajomi zaczęli kupować.
            Walizki z dziećmi krążą po świeciesmile
      • leila78 Re: walizka trunki 02.06.11, 09:27
        Nasz prawie 4-latek też dostał wczoraj. Przyćmiła wszystkie prezenty. Stanęła przy łóżku i nie pozwala przestawić. Dziś rano krążyli już po domuwink hit. żałuję, że wcześniej nie kupiłam.
        • inia25 Re: walizka trunki 02.06.11, 09:49
          kupilabym dla mojej 2 latki, ale jak kupie jej to starsza siostra bedzie zazdrosna, ma 7 lat i chyba juz za duza na taka walizke. Czy moze nie?
          • enilka Re: walizka trunki 02.06.11, 10:47
            Dzieki Wam juz wiem co kupię na urodziny, tylko czy 2-latka da rade na niej jeździć? A moja prawie 8-latka zazdrosna mam nadzieje nie bedzie, może zawsze siostrę pociągać. Tylko mi powiedzcie czy dla 2-latki to dobry pomysł?
            • mak-111 Re: walizka trunki 02.06.11, 11:19
              no wlasnie mam ten sam problem. kupilabym ja w przyszlym roku mojemu wtedy 2,5 latkowi, bo pewnie jakis wyjazd bedziemy mieli, ale starsza tez pewnie taka bedzie chciala, a nie wiem czy nie za stara bedzie (za rok bedzie miec 7,5).
          • kropkaa Re: walizka trunki 02.06.11, 11:18
            7, 8 lat to raczej za dużo, ale zawsze malucha można pociągnąć.
            2 latka to moim zdaniem ok, lepiej wcześniej niż później, bo starczy na dłużej. Pewnie samo dziecko nie będzie zbyt długo ciągnęło, ale nawet jako kabinówka rodzinna czy rodzeństwa wspólna może być. Miś, lalka, kurteczka, sweterek, książeczka i już zastosowanie gotowe. No i samochodowy wyjazd na weekend.
    • grazia755 Re: walizka trunki 02.06.11, 12:01
      A którą byście wybrały dla 5cio letniego chłopca ? Hmmm, potrzebuję na prezent, a córki mi nie doradzą....
      • tzka Re: walizka trunki 02.06.11, 13:51
        https://ecx.images-amazon.com/images/I/41AGPZT%2BhZL._AA115_.jpg
        lub
        https://ecx.images-amazon.com/images/I/41j6iwjKkAL._AA115_.jpg

Ewentualnie
        https://ecx.images-amazon.com/images/I/41rEO8Dm9sL._AA115_.jpg
        lub
        https://ecx.images-amazon.com/images/I/51-I8DyenFL._AA115_.jpg

Pomoglam? wink
        • grazia755 Re: walizka trunki 02.06.11, 13:56
          Tyle to też wiem,że fioletu czy różu mu nie kupię !
          Byczka niestety nie ma u nas nigdzie sad
          Biorę pod uwagę tygryska lub staż pożarną, tylko które wybrać nadal nie wiem sad
          • johana19 Re: walizka trunki 02.06.11, 14:01
            Byczka kupisz na Amazonie i będziesz miałą taniej niż na allegro smile Jeśli zaś chodzi o wybór między strażą, a tygryskiem to stawiam na tygryska!

https://lbym.lilypie.com/iCGGp1.png
            https://lb2m.lilypie.com/rZGWp2.png
            • grazia755 Re: walizka trunki 02.06.11, 14:13
              Dziękuję ! Też skłaniałam się ku tygryskowi smile pewnie wzięłabym byczka ale nigdy nie kupowałam na Amazon i kompletnie mnie przeraża taka transakcja, no chyba,że pomożecie... smile
              • tzka Re: walizka trunki 02.06.11, 15:17
                Moim zdaniem transakcje na Amazonie sa latwiejsze, niz w niejednym polskim sklepie internetowym... Wczoraj i dzisiaj "walczylam" z zakupem butow dla dzieci w jednym z internet. sklepow. Sporo czasu mi to zajelo. Sprzedaja cos, czego nie maja. uncertain
                Powyzej w watku pisalam juz o zakupach przez Amazonie. Zaklada sie konto (jak w przyp. takze innych internet. sklepow) i placi karta lub PayPalem. Wymogiem koniecznym jest znajomosc angielskiego, wiadomo. Lub kogos, kto zna angielski. smile
                Na forum bylo tez kilka watkow na temat zakupow na Amazonie.
                • grazia755 Re: walizka trunki 02.06.11, 15:31
                  A czy może któraś z Was ma taki "walizkowy pojazd" dla dziecka o mniej więcej 115 cm wzrostu ? Nie jest już proporcjonalnie za duże ?
                • leila78 Re: walizka trunki 02.06.11, 16:37
                  to chyba walczymy w tym samym sklepieuncertain jutro założę osobny wątek jeśli nie wyjaśnią sprawy. jestem wściekła.

a walizkę mam tygryska. dla prawie 4-latka. Właśnie go zmierzyłam - ma 111 cm. Nie wygląda śmiesznie. Przy nim walizka wydaje się większa niż jestwink
                  • monix123 Re: walizka trunki 02.06.11, 17:06
                    Jak kupowałam młodszej walizkę miała niecałe 3 lata , starsza miała prawie 6. I stwierdziłam,że jest na nią za duż. Starsza bardzo to przeżyławink ale pogodziła się z losem.
                    Teraz po lotnisku 7 latka ciągnie 4 latkę i wszyscy są zadowoleni.
                    A rzeczy w środku mają wspólnewink)
                    • monix123 Re: walizka trunki 02.06.11, 17:07
                      Jeśli chodzi o wzrost to młodsza ma 101cm i do jeżdżenia jest ok /ale w tamtym roku było jej zdecydowanie wygodniejwink/.
                  • mamachlopca1 Re: walizka trunki 02.06.11, 17:10
                    zarazilyscie mnie tymi walizkamiwinkmam 3 latka-i dla niego kupie takie cudo.tylko ze 6 latke bedzie mocno zazdrosny.mysle o pszczolce albo tygrysku.patrzylam na merlinie-sa po 137zl.tylko dlaczego akurat z merlina nie polecacie?cos z nimi nie tak?ktoras z was pisala ze to stare modele-dlaczego?
                    • betimek Re: walizka trunki 11.06.11, 22:53
                      A jednak u mnie się złamali. Teściowa z racji braku innego pomysłu, poprosiła, aby zamówić Trunki wink Zamawiałam w Merlinie - droższa niż na Amazonie, ale szybsza dostawa. Tę, którą upatrzyłam dla córki Amazon chciał dostarczyć w ciągu 2-4 tygodni - za długo jak dla nas.
                      Dzisiaj córka ją dostała i oczywiście hit. Kazała się ciągnąć, pchać, sama jeździła. Rewelacja smile I chyba nikt nie miał wątpliwości, że prezent trafiony jak patrzył na pomykającą na biedronce, uśmiechniętą od ucha do ucha moją córkę wink Mam 3,5 latkę wink
                      • mama_pyzuni Re: walizka trunki 12.06.11, 01:04
                        Na mnie też zadziałała "magia forum" smile
                        Kilka dni temu doszła walizeczka - tygrysek, zamówiona w amazonie (czas realizacji w sumie 5 dni), mój niespełna trzylatek zachwycony. Codziennie się nią bawi, jeździ na niej dookoła domu, w środku spakowany "bagaż podręczny". Naprawdę fajna rzecz!
                        • mamarozi Re: walizka trunki 13.06.11, 16:20
                          Na mnie też smile. Kupiłam na Amazonie fioletową. Czas dostawy 7 dni, cena 117zł.
                      • tzka Re: walizka trunki 13.06.11, 09:46
                        2-4 tygodnie na Amazonie? Niemozliwe. Na nic nie czekalam dluzej niz tydzien. Nawet przed swietami Bozego Narodzenia, kiedy zastrzegali, ze moze beda opoznienia w dostawie (okropne sniezyce w Europie), towar byl jednak na czas.
                        • betimek Re: walizka trunki 14.06.11, 08:52
                          Szukałam Trunki biedronka. Przy opisie walizki było wyraźnie napisane, że dostawa w ciągu 2 do 4 tygodni. Dzisiaj jest już normalnie, być może mieli dostawę towaru. W dniu, w którym chciałam zamówić nie mogłam sobie pozwolić na ewentualne 4 tygodniowe oczekiwanie, bo to by się mijało z celem. Nie pierwszy raz robię zakupy na Amazonie. Przeważnie rzeczy szybko docierają. Jednak zdarzyło mi się raz czekać na przesyłkę z towarem dostępnym od ręki ponad 2 tygodnie, więc mnie ten opis zraził.
                          Najważniejsze, że dziecko zadowolone, a darczyńca wolał przeznaczyć trochę więcej pieniędzy i mieć pewność, że walizka dotrze na czas.
                    • tzka Re: walizka trunki 13.06.11, 09:42
                      Nie wiedzialam nawet, ze Merlin sprzedaje Trunki. Choc jedynie 1 model za 144 zl i z przesylka wychodzi 155 zl, czyli nadal sporo wiecej, niz na Amazonie...
    • bladyroz Re: walizka trunki 25.07.11, 12:44
      widziałyście najnowszy model? TU
      • niezapominaj.ka Re: walizka trunki 09.10.11, 14:25
        A może takie cos dla straszych dzieci? Widziałam raz na lotnisku pingwinka, przekopałam cały internet i znalazłam:
        www.amazon.co.uk/gp/search?rh=i%3Aaps%2Ck%3Askyflite+children&keywords=skyflite+children&ie=UTF8&qid=1318163009&ajr=0
        Widziałam jeszcze różową swinkę.
        • niezapominaj.ka Re: walizka trunki 09.10.11, 14:38
          Znalazłam inne wzory www.amazon.co.uk/Cazbi-Cutie-Trolley-Case-Back/dp/B004DCK42U/ref=cm_cr_pr_sims_i
          Niżej na stronie jest jeszcze zielona smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka