Dodaj do ulubionych

Do użytkowników plecaków Topgal

30.03.11, 09:11
a raczej ich rodziców smile Wiem, że duuużo tego w wyszukiwarce, jednak mam pytanie odnośnie dwóch konkretnych modeli a mianowicie tego:
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/CHI-551/H---Pink/
oraz tego
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/CHI-548/H---Pink/
czy będą odpowiednie dla niewysokiej (obecnie 121 cm ale do września pewnie nieco urośnie) i raczej normalnie zbudowanej (nie chudzinki) pierwszoklasistki?
Czy któreś dziecko posiada taki model i możecie napisać jak się sprawuje? Który z tych zalinkowanych jest bardziej pakowny ale też zgrabniej leży na plecach?
Podobają mi się te Topgale w żabki i ptaszki, jednak z tego co wyczytałam tutaj na forum są dość duże i lepsze dla nieco starszych dzieci.
Bardzo dziękuję za wszelkie opinie i informacje smile
Obserwuj wątek
    • eszulczewska Re: Do użytkowników plecaków Topgal 30.03.11, 09:48
      My mamy taki www.topgal-plecaki.pl/plecaki/CHI-134/D---Blue/
      Jest on bardzo podobny do jednego z Twoich zalinkowanych.
      Córka bardzo zadowolona - jak szła do I klasy była raczej z tych mniejszych.
      Pakowny, oddzielne kieszonki (w jednej ma ksiązki, w drugiej jedzenie, w trzeciej strój na wf i jeszcze mała na swoje drobiazgi).

Dla mnie bardzo istotne było by plecak miał regulację pasków na górze, nie tylko na dole.

Jedyna wada dla mnie - waga plecaka. Jest niestety dość ciężki, ale chyba większość Topgali tak ma.

• kropkacom Re: Do użytkowników plecaków Topgal 30.03.11, 11:05
      Mamy ten drugi. Tylko czerwony. Ten pierwszy widziałam i nie podoba mi się. Nasz jest pakowny ale jak masz naprawdę dużo do spakowania może być problem. Tak myślę. smile Córka była jeszcze mniejsza niż Twoja i nie leżał idealnie na plecach. Teraz jest już lepiej. Z tymże moja córa jest drobna. I nie niszczy się. Wygląda ciągle jak nowy. Jak co to pytaj...
    • andre20 Re: Do użytkowników plecaków Topgal 30.03.11, 11:13
      Moja córka ma już drugi rok taki z przyklejanymi duszkami, wygląda mi na bliźniaczy z drugim zlinkowanych. Placak sprawuje się bardzo dobrze, ma minimalne uszkoszenia i starannie wyprany ręcznie wyglądał w wakacje jak nowy. Córcia idąc do szkoły miała pomiędzy 122 a 128 cm i ten plecak trochę opierał się o pupę. Generalnie szukałabym jak najkrótszego plecaka, bo tu mawet 1 - 2 cm będą miały znaczenie. I patrz na jego głębokość. Koleżanka córki, podobnego wzrostu i budowy, miała taki www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/CHI-104/H---Pink/ i wyglądał na dziecku znacznie gorzej.
      • kropkacom Re: Do użytkowników plecaków Topgal 30.03.11, 11:24
        Bezsprzecznie brakuje regulacji pasków na górze. Syn ma ten z duchami i po pół roku leży na plecach już ok.
        • annie_2 Re: Do użytkowników plecaków Topgal 30.03.11, 14:30
          A gdzie kupujecie plecaki Topgal - w sklepach stacjonarnych czy w sklepie internetowym?
          • lilka0408 Re: Do użytkowników plecaków Topgal 30.03.11, 19:56
            Dziękuję dziewczyny za informacje smile Ten z drugiego linka wydaje się bardziej pakowny (córce też podobał się taki czerwony), jednak obawiałam się, czy te wszystkie przegródki i kieszonki nie opadają na pupę, jak plecak będzie bardziej wypakowany. Skoro jednak u Was się sprawdziły takie modele dla pierwszoklasistów, to mam go nadal na uwadze smile
            Jeśli jeszcze możecie podpowiedzieć gdzie w Krakowie lub Katowicach jest jakiś konkretny sklep w którym można pooglądać większość modeli, to będę bardzo wdzięczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka