marcelina4
15.04.11, 20:29
witam,
sprzedałam na allegro buty dziecięce, w aukcji podałam sposób przesyłki jako paczka priorytetowa, dostałam meila od kupującego żeby wysłać buty przesyłką listową ekonomiczną i info, że jako koszty przesyłki wysyła mi 6.00 zł.
Czy w ogóle buty zapakowane w pudełko przyjmą na poczcie jako przesyłkę listową? czy mam te buty wsadzić do koperty? jeżeli mam to wysłać w kopercie, to muszę ją zakupić, a wtedy co? zostanie mi ok. 3 zł na wysłanie listu?
ja nie rozumiem jednego, skoro ktoś kupuje na aukcji, to wie na co się decyduje, jakie są warunki zakupu i skoro takiego zakupu dokonuje, to znaczy, że akceptuje te warunki, czyli płaci ustaloną cenę za towar i przesyłkę, a tu kupujący zmienia sobie warunki dostawy, bo skoro kupił, to może teraz tak zrobić?
dodam, że nie podałam kosztów przesyłki w kosmosu, czyli 30 zł, różnica jest 4,00 zł
teraz muszę iść na pocztę spytać się o taką możliwość wysyłki jak chce kupujący, a jak nie będzie można tak wysłać to co? mam się kłócić o 4,00 zł? no niepoważne to jakieś jest
a w ogóle, to czy kupujący może sobie zmieniać warunki zakupu, skoro kupując zaakceptował podane na aukcji koszty?
co zrobilibyście w tej sytuacji?
pozdrawiam