Dodaj do ulubionych

MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana?

30.07.11, 00:32
Odnoszę wrażenie, że tylko mnie rozczarował ten sklep, wszędzie same ochy i achy a ja jestem niezadowolona.
Zamówiłam 3 pary butów z ich internetowego sklepu, kilkakrotnie próbowałam zapłacić poprzez płatności online, niestety nie udało się (nie wiem czy z winy błędów na stronie Maragi czy z winy serwisu płatności), dziś z samego rana zadzwoniłam pod podany numer na stronie (ten od sklepu internetowego), facet, który odebrał obiecał wysłać mi na maila numer konta. Zaznaczyłam mu, że to pilne bo w niedzielę wyjeżdżam i chcę mieć płatność za sobą. Chwilę później wysłałam jeszcze maila z prośbą o numer konta powołując się na rozmowę telefoniczną. Do wieczora nie uzyskałam żadnej informacji ani numeru konta, oczywiście po 16.00 nie było już po co dzwonić, w soboty nie pracują. Zalogowałam się do swoich zakupów i co się okazało - z mojego zamówienia zniknęły 2 pary butów, została jedna i to w sumie ta, na której najmniej mi zależy, brak jakiejkolwiek informacji o wycofaniu tych butów z mojego zamówienia, nie ma info ani w historii zamówień ani w mailu. Przez tel. wcześniej też mnie nie poinformowano o częściowym wykasowaniu zamówienia (podawałam dane i nr zamówienia). Przypuszczam, że gdybym nie zerknęła do zamówienia to pewnie nigdy bym się nie dowiedziała o usunięciu zamówionych butów. Ciekawa jestem, kiedy sklep powiadomi mnie o częściowym wykasowaniu zamówienia i kiedy otrzymam maila z numerem konta, chociaż w tej chwili lekceważące podejście do klienta skutecznie wyleczyło mnie z chęci zakupów w sklepie Maragakids.
No, to się wygadałam a teraz "idę" szukać innych butów dla dziecka.
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 00:47
      Rozumiem Twoje rozgoryczenie,ale to nie tylko u nich rzeczy wrzucone do koszyka, a nie zapłacone znikają. Wiele sklepów tak ma. Nie zmienia to jednak faktu, że brzydko Cię potraktowali, a raczej olali.
      • aurinko Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 09:33
        Ja rozumiem, że sklepy internetowe wystawiają do sprzedaży produkty, których fizycznie na stanie nie mają (to jest powszechna praktyka sklepów internetowych), rozumiem, że może się np. rozmiarówka wyprzedać i jak zamówię to nagle okaże się, że wybranego rozmiaru już nie ma mimo, że można ze strony nadal zamawiać no wszystko mogę zrozumieć poza lekceważącym podejściem do klientów. I przez takie olewanie stracą na pewno mnie jako klientkę i pewnie nie tylko mnie, bo ludzie się w takich sytuacjach po prostu zrażają do sklepu i kupują gdzie indziej. Teraz przejrzałam sobie komentarze Maragi na Allegro i macie rację, bałagan mają i brak towaru, który sprzedają również na All.
    • greenland Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 01:29
      >wysłałam jeszcze maila z prośbą o numer konta

Numer konta dostałam w mailu potwierdzającym przyjęcie zamówinia, na samym dole maila.
      Zastanawiam się tylko, co będzie a w zasadzie ile będę czekać na zwrot nadpłaconej kwoty, jeśli wpłacę całą kwotę a otrzymam tylko część zamówienia hmmm....
      • czarnulkaaa2 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 03:20
        Niee, nie tylko Ty smile))
        Ja miałam lepszą akcję z MK latem, kupując sandałki. Mieli bardzo dobrą obniżkę na aktualną kolekcję Ecco-zaklepałam, przy okazji wypatrzyłam dla Młodego krótkie kozaczki tejże firmy w jakiejś śmiesznej cenie 99 zł więc cała szczęśliwa.
        Przyszło potwierdzenie zamówienia-wszystko cacy, wysłane
        Na drugi dzień dzwoni moja mama odbierająca buty i mówi że zapłaciła tylko za sandałki-ok, myślę sobie, może rozbili zamowienie na 2 części...
        Wracam z pracy a tam w pudle zamiast tego:
        www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/signal71050200007.html
        znajduję to:
        www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/sandaly/speedy7348251052.html
        Na szczęście podobały mi się te buty i rozmiar chociaż dobry przysłali, więc postanowiłam je zostawić ale ubaw miałam konkretny wink
        Zadzwoniłam na infolinię a tam przemiły Pan poinformował mnie, że:
        - kozaczków Ecco już nie ma na stanie-zaraz zdejmą ze strony smile Nie bardzo wie czemu wobec tego wysłali potwierdzenie ich dostarczenia...hmmm
        - co do sandałków to też przeprasza-chyba mają bałagan smile) mogą mi oczywiście wymienić na swój koszt ale muszą sprawdzić czy te zamawiane w ogóle mają smile) ponieważ godzę się żeby je zostawić, pan informuje mnie że w ramach rekompensaty następnym razem mam darmową wysyłkę...
        -konkluzja rozmowy taka, że mają spory bu..del i lepiej zawsze przed zamówieniem zadzwonić i dopytać czy w ogole mają dostępne, to co na stronie...
        I jak tak czytam ile Dziewczyn teraz zamawia, to mam tylko nadzieję, że mają te kozaki smile
        - on bardzo przeprasza za całe zamieszanie ale
        • koza_w_rajtuzach Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 06:59
          > -konkluzja rozmowy taka, że mają spory bu..del i lepiej zawsze przed zamówienie
          > m zadzwonić i dopytać czy w ogole mają dostępne, to co na stronie...

Racja. Zamówiłam u nich kozaki, od razu zapłaciłam i potem do mnie zadzwonili, że nie mają tych kozaków, więc w tej samej cenie wysłali mi inne, ale jeszcze wczoraj widziałam, że te kozaki w rozmiarach, których ponoć nie ma nadal wiszą na stronie.
          • angie07 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 08:01
            a które to były kozaki??? bo ja wczoraj zamówiłam i może niepotrzebnie na nie czekam.
            • meliba Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 08:55
              U mnie podobnie, zamówionych kozaczków nie ma a cały czas wiszą na stronie Maragi. Plus, że zadzwoniono do mnie i poinformowano o tym fakcie oraz zaproponowano inny model w tej samej cenie. Buty dotarły ekspresowo i z zamówienia jestem zadowolona ale byłam zła, że oferta ze strony nie pokrywa się ze stanem faktycznym.
            • koza_w_rajtuzach Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 10:34
              Zamówiłam chłopięce, w dodatku Geox, a tu raczej wszyscy biorą Ecco... Nie było brązowych z gwiazdką w rozmiarze 24, a nadal wiszą na stronie.
    • meliba Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 08:59
      Aha, płatnośc online też w moim przypadku nie zadziałała, konto zostało dosłane mailem.
      • ani102 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 09:21
        Ja właśnie przed chwilą sprawdziłam moje zamówienie i niestety zniknęły jedne buty, te na których najbardziej mi zależało... Wkurzyłam się.
        • margo_33 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 09:23
          W poniedziałek miałam zamówić kozaki dla mojej trójki, a w takiej sytuacji sama nie wiem...
    • m_a_g_d_a_l_e_n_a Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 09:29
      Ja zamówiłam buty w środę, z płatnością nie było problemu (on-line), w czwartek dostałam potwierdzenie wysłania, a w piątek buty były u mnie. zamawiałam wprawdzie Ecco Mimic, a nie kozaki, ale narzekać nie mogę.
    • 77iwona potwierdzenie zamówienia 30.07.11, 10:45
      A to mam jeszcze pytanie - dostałam maila z podsumowaniem zamówienia ale na stronie jest napisane w warunkach dostawy, że trzeba potwierdzić link z maila ale w moim mailu żadnego linku do potwierdzenia nie ma. Jest tylko numer konta. Wybrałam opcję za pobraniem bo cena taka sama wysyłki a jak się zdarzy, że tego modelu w tym rozm. nie będzie to nie kłopotu.
      Czy u Was było tak samo?
      • krasulas Re: potwierdzenie zamówienia 30.07.11, 11:03
        W marcu na % kupowałam wysokie Winter Queen'y w rozm. 33 (fioletowe, są na ich stronie!!!).
        Zamówienie poszło, kasa również.
        Dostaję meila, że niestety nie ma tych butów dla mnie - tzn. są ale RZEPY wadliwe mają!!!!!!
        A w tym modelu rzepów brak!
        Piszę pędem do faceta - że w moim modelu ich brak, podsyłam zdjęcie itp....
        Na szczęście ktoś wisiał na skrzynce meilowej i na bierząco odpisywał!
        Walnęli się - inny model WQ chcieli mi wysłać, ale nagle klapa!
        Na szczęście wszystko się wyjaśniło i dostałam co zamówiłam!
        Potem (nie wiem czy nie agni71) pisała, że właśnie ten rozmiar jest już niedostęny...
        Latem był, teraz jest i bu.del równieżsmile

Pewnie taki bałagan wynika z niskich cen, popytu i charakteryzuje sporą większość sklepów www cieszących się zainteresowaniem...
        • glory77 krasulas 30.07.11, 11:20
          kupiłaś te WQ wciągane? Ja właśnie czekam na nie, też rozmiar 33. Jaką Twoja córka ma teraz długość stopy? I czy wkładka ma 21cm, jak podaje maraga? Bo coś czuję, że mogą być na moją Dominikę za duże... teraz ma 19,5cm.
          • modesta00 Re: krasulas 30.07.11, 12:28
            Co prawda nie do mnie, ale może trochę pomogę wink córka ma stopkę 19,3/19,4, mamy zeszłoroczne wysokie WQ r.30 są teraz prawie na styk i nowe WQ r.31 które są jeszcze za duże, po przymierzeniu córka od razu stwierdziła, że te stare są super i jest jej wygodnie, a r.31 odpada, stopka lata... no ale to dopiero sierpień.....
            Kupowałam buty w marcu i teraz ciesze się, że nie wzięłam r.32....
          • krasulas Re: krasulas 30.07.11, 15:21
            taktak... te wciągane
            Perła nosi teraz r.31 z sandałów Ecco, a o dziwo! kozaki w tym rozmiarze ubiegłej zimy uwierały!
            Także przeszła szybko na Husky 32 - dlatego WQ kupiłam 33
            WQ mają wkładkę 20,6cm plus zapiętek! (więc wychodzi 21cm), a H tylko 4 mm mniej (pomimo grubszej wkładki i różnicy jednego rozmiaru).
            Przymierzyła przed chwilą - za duże są dokładnie o jeden rozmiar!
            Ale pamiętam, że 32 nie było...
            Zobaczymy - jeszcze parę m-cy ...
      • glory77 Re: potwierdzenie zamówienia 30.07.11, 11:15
        Ja zamówiłam w środę. Płatność on-line. Do dziś nie mam potwierdzenia, a kozaki dalej mam w koszyku. Wczoraj zadzwoniłam do nich, pan potwierdził, że zamówienie przyjęte. Mam nadzieję, że kozaki przyjdą bez problemów.

Właśnie, a co z tym potwierdzeniem zamówienia przez kliknięcie linki z mejla? Mejla nie dostałam jeszcze a jutro wyjeżdżam i nie będę miała już dostępu do netu...

• grabasik Re: potwierdzenie zamówienia 30.07.11, 13:25
        Też dostałam maila z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia i jego numerem. Nie było tam żadnego linka do potwierdzenia. Zamawiałam jako klient bez rejestracji bo zarejestrować się, momo wielu prób, nie mogłam sad.
        Na szczęście wybrałam płatność przy odbiorze więc najwyżej nie dostanę butów... A jak na ich stronie można sprawdzić co się dzieje z zamówieniem?
        • aurinko Re: potwierdzenie zamówienia 30.07.11, 13:48
          Sprawdzić można w historii zamówień logując się... ale dziwne, że nie mogłaś założyć konta, wiesz ja jak zakładałam konto i się logowałam to wyglądało jakby mnie nie zalogowało - nadal było widoczne okienko z nazwą i zakropkowanym hasłem ale u góry małymi literkami było "twoje konto" i jak tam kliknęłam to były moje dane i pod nimi historia zamówienia.
    • 19rosa Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 12:08
      bałagan mają straszny, jakiś czas temu korzystając z wyprzedaży zamówiłam geoxy w rozmiarze 26, owszem przyszły w rozmiarze..... 27 ?????? no w sumie i tak powinnam się cieszyć bo przynajmniej model był właściwy wink O zamawianiu rzeczy, których już nie mają to się nawet pisać nie chce sad irytuje mnie jeszcze jedna kwestia nie mogę założyć konta tylko muszę składać zamówienie za każdym razem jako nowy klient????? próbowałam wyjaśniać sprawę ale w MK nikt problemu nie widzi, co za różnica jeden klient mniej, jeden więcej....
      • my_valenciana Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 31.07.11, 23:10
        Mnie się też nie udało założyć konta.
    • basiaikarol Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 12:10
      ja zamawiłam 28 , bez problemu przelałam pieniążki ,29 otrzymałam wiadmość ze moje zamowienie zmieniło staus na wysłane.
      Mam tylko nadzieje,że po waszych postach otrzymam to co zamówiłam

www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/kozaki/winter-queen7294253992.html
      • kuczynska78 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 12:42
        Ja po Waszym poście tez sprawdziłam koszyk. I co bez informacji wyrzucili mi Snowridery w rozmiarze 30 dla młodszej córki, te różowe. Wrr.
        To moje drugie zamówienie u nich, przy pierwszym własnie nie podobał mi się brak kontaktu z ich strony. Dałam im drugą szansę i nie jestem niestety zadowolona...
        Zobaczymy czy chodź buty dla starszej córki dotrą. Będę się grubo zastanawiać, czy skłdaac jeszcze kiedyś kolejne zamówienie...
        Aga
        • mama_pyzuni Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 14:35
          U mnie identyczna sytuacja - w mailowym potwierdzeniu zamówienia mam 4 pary butów, po zalogowaniu na konto już tylko 3 sad
        • ula_19 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 14:47
          Niestety u mnie to samo, z 4 par mam tylko dwie. Między innymi miałam także w rozmiarze 30 różowe Snowridery, których już nie mam....
          • lee_a Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 15:08
            a kiedy zamawiałyście i jaki byl sposób płatności? Ja mam wszystkie na swoim koncie, no ale zamówienie dopiero wczoraj skladałam.
            • ula_19 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 16:31
              Ja zamawiałam w czwartek, za pobraniem.
              • kuczynska78 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 18:24
                Ja też w czwartek i też za pobraniem. Może pierwszeństwo maja te opłacone od razu... sad
                Aga
    • lucyna_1980 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 30.07.11, 21:42
      Wiosną zamawialam dla córki 2 pary sandałków w ich sklepie na allegro. Obie aukcje w tytule opisane "wysyłka gratis" Po czym jednego dnia przychodzi pierwsza para za pobraniem + doliczone 18 zł!! za wysyłkę, drugiego dnia przychodzi druga para plus doliczone kolejne 18 zł za wysyłkę - czyli na 2 parach orżnęli mnie o 36 zł. Napisałam maila z zastrzeżeniami, kazali napisać nr konta do zwrotu pieniędzy. Napisam, ale do dziś mi ich nie zwrócili sad
      Mało tego druga para butow jak przyszła miała uszkodzoną sprzączkę a Pan na to żebym na włany!!! koszt im odesłała - uwierzcie nie potrafiłam byc juz miła w tym momencie...

Ogóllnie - nie polecam.
      • kajak75 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 31.07.11, 11:47
        W takich przypadkach jak opine najbardziej opłaca się kupować płacąc karta kredytowa. W przypadku problemów zgłasza się w swoim banku reklamacje i prosi o procedurę charge back. Wtedy to Visa lub MasterCard kontaktuja się ze sklepem. Przy stwierdzeniu oczywistego niespełnienia warunków zamówienia wystawca karty zwraca nam pieniądze i sam rozlicza się ze sklepem.
        • mamaemmy kajak75 31.07.11, 13:00
          a jak jest z platnosciami PŁATNOSCI PL ?tak samo?

zakupiłam w sumie 3 pary (jeszcze dla kumpeli) i zaplaciłam od razu poprzez platnosci pl..ale czytajac tu posty..ciekawe czy dostane buty dla Emki SNOWRIDE rozowe 30...
          nie logowalam sie na stronie,ale maila tez nie dostalam..hmm,placilam 29 lipca,w piatek.
          ciekawe...
          zobaczymysmile
          • johana75 Re: kajak75 31.07.11, 15:08
            Ja właśnie zmówiłam 1 pare dla chłopca. dostałam maila z potwierdzeniem. Zamówiłam za pobraniem. W uwagach podałam 2 parę butów w razie gdyby nie mieli tych co chciałam. Napisałam też żeby dostarczyli do 5-tego lub po 14-stym bo w międzyczasie nie będę mogła odebrać . Mam nadzieje że zastosują sie do tego.
            Jestem ciekawa czy w ogóle te buty jeszcze są. Zamawiałam rozmiar 37.
          • kajak75 Re: kajak75 31.07.11, 20:43
            Moim zdaniem nie ma znaczenia jakim systemem było płacone, pod warunkiem, ze płatność obciąża bezpośrednio kartę ( podaje się numer karty) a nie konto jak w przypadku np. Mtransferu czy przelewu z konta.
            Ja na szczęście tylko dwa razy musiałam skorzystać z takiej procedury, ale dotyczyło to usług, wiec nie było kosztów przesyłki.
            Jeśli sklep przysle buty inne niż zamówione to upomialabym się o zwrot kosztów przesyłki i odesłania , jeśli były na koszt kupującego.
            Do takiej reklamacji trzeba dołączyć potwierdzenie zamówienia i korespondencję ze sklepem swiadczaca o wyczerpaniu się możliwości pozytywnego załatwienia sprawy ze sprzedającym np., ze zamówionych butów nie ma i nie będzie lub dawno minął deklarowany termin przysłanie właściwego zamówienia.
            Charge back można zgłosić do 6 miesięcy od transakcji. BTW nie dajcie sobie wmówić w banku, ze warunkiem zgłoszenia takiej reklamacji jestbzablokowanie karty i zgłoszenie na policji kradzieży środków z karty smile
    • my_valenciana Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 31.07.11, 23:09
      Ja pałowałam się z Maragą i wszechmocnym Panem, który odbiera pocztę telefony oraz emaile, 3 miesiące. Zamówiłam sandałki, przysłali mi inne - widzę, ze to powszechna praktyka. Ten sklep to jedna wielka porażka. W końcu, po 3 miesiącach odzyskałam pieniądze, ale z nerwów sobie prawie odgryzłam język. Ten człowiek nawet nie zadaje sobie trudu, zeby czytać całą treść maila. Po części widać, ze nie daje rady, a poza tym robi sobie z ludzi jaja.
      Maraga to jest żart jakiś.
    • neptunka Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 31.07.11, 23:25
      no to teraz poczekamy, jak Maraga sobie poradzi z masówką zamówień na ecco...
      zamówiłam i opłaciłam 2 pary butów, ale żałuję, że nie znałam tego wątku wcześniej, nie ryzykowałabym
      • basiaikarol Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 09:32
        ufffffff.... do mnie dziś doszły buciki i ten rozmiar co zamawiałam
    • koza_w_rajtuzach Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 10:41
      Widzę, że na Maradze są już pustki jeśli chodzi o kozaki. Wczoraj zamówiłam dwie kolejne pary, bo wcześniej jednak nie trafiłam z rozmiarem tzn. wzięłam za małe buty. Postanowiłam wziąć większe buty, a dopiero potem martwić się zwrotem tych "starych", jednak widzę, że są już takie pustki na stronie, "moich" kozaków już nie ma, więc pewnie nic z tego nie będzie.
      • ula_19 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 11:17
        a czy ktoś dzisiaj próbował się do nich dodzwonić? telefon ciągle zajęty, albo po prostu odłożona słuchawkasmile
        • rybalon1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 11:31
          podobno dostali pond 1000 zamowień , dostawę butow maja mieć w środę i wtedy w przeciągu 10 dni mają robić wysyłkę ..no nic poczekamy , zobaczymy- ryzyk-fizyk, tez zlozyłam zamowienie smile
          • sharpless6 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 11:58
            złożylam wczoraj zamówienie, miałam problemy z zapłatą, nie dało się zapłacić przelewem, i dziś postanowiłam że jednak zrezygnuję z zakupu
            • a-e-p Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 12:34
              Szkoda, ze wczesniej dziewczyny nie ostrzegły nas... Moje zamowienie złozone 29VII nie jest nawet realizowane, na szczescie zawsze zamawiam za pobraniem, ze wzgledu na ew. problemy z odzyskaniem kasy.
              Moze ktos z Maragi, jesli oczywiscie czyta to forum, ustosunkowałby sie do negatywnych opinii i tego bałaganu?
              • rybalon1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 13:04
                dostałam info od nich na e-mal , że buty przyjdą w przeciągu 10 dni ...więc czekam
                • asiaiwona_1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 13:17
                  zamówienie złożyłam w piątek i od razu opłaciłam. Od piątku od 7 rano jest status zapłacone. Dziś udało mi się dodzwonić do firmy i na pytanie kiedy wyślą mi buty dostałam odp, że do końca tygodnia zamówienie POWINNO być wysłane. Czyli nie mam żadnej gwarancji uncertain Pierwszy i ostatni raz się skusiłam na zakupy w tym sklepie.
                • intelborel Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 13:18
                  Ja również złożyłam zamówienie 29, w piątek,zamówienie dalej ma status nowe, wysłałam do nich meila,że wyjeżdżam na urlop na 2 tygodnie i czy mogliby dostarczyć je do czwartku...niestety odzewu zero. Rozumiem,że mają mase zamówień, ale z tym chyba należało się liczyć. Pytanie tylko czy ma sens do nich pisać,czy oni w ogóle czytają te meile,których pewnie jest te sporo...
                  • mamaemmy buuuu 01.08.11, 13:28
                    Emka nie bedzie miała takich tanich butówsad
                    znów sie skonczy na wiekszej kwocie..
                    Kupilam trzy pary rózowe snowride 29 i 30 i granatowe dla kolezanki tez ecco...29

i nie ma..musialam anulowac zamowienie sadwrrr.
                    A kase 434zł czy cos koło tego przesle mi"najszybciej jak moga"ale na pewno do TRZEC TYGODNI hehe,dobre.Mam zamiar ich molestowac codziennie...nie polecam,nie polecam nie polecam smile

ale ecco polecam wciazsmile
                    • intelborel Re: buuuu 01.08.11, 13:32
                      A napisali do Ciebie meila,że nie ma? Jak się dowiedziałaś,że butów nie ma?
                      • my_valenciana Re: buuuu 01.08.11, 18:50
                        He he - ja się dowiedziałam, ze nie ma jak zadzwoniłam do nich z pytaniem czemu wysłali mi inne buty. Odpowiedź była taka, ze dlatego, że tych które zamówiłam nie ma.
                        Ekstra co? Nie ma tych co zamówiłam wobec tego facet łapie pierwsze lepsze z półki i wysyła bo być może mi się spodbają. Paranoja.

intelborel napisała:

> A napisali do Ciebie meila,że nie ma? Jak się dowiedziałaś,że butów nie ma?
                    • stokrootka1 do mamaemmy 01.08.11, 13:33
                      jak to nie ma?? a dostałaś potwierdzenie na mail'a, że zamówienie przyjęte?

P.S. A kiedy zamawiałaś?
                      Ja dziś przelałam pieniądze, a zamówienie złożyłam w piątek. Ciekawe, co z tego wyniknie...
                      • mamaemmy nie mialam zadnego maila.. 01.08.11, 13:51
                        zamowienie zlozyłam w piatek i od razu zaplacilam nie zakladajac konta.Zamowiłam 2 pary rózowych i jedne granatowe.
                        Nie odpowiadali na moje maile-ale w koncu to byl weekend.
                        dzis rano zadzwonilam i oczywiscie nie ma tych butów juz i moge jedynie anulowac zamowienie.
                        Bład na stronie,etc..cóż.
                        Gratuluje tym którym sie udalo..
                        ja niepotrzebnie czekalam tak dlugo...
                        teraz bedzie zabawa ile czasu bede czekac na zwrot tych 440zlotych tongue_out
                  • ja-32hh Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 13:35
                    Nie bardzo rozumiem tej histerii i gorzkich żalów.Po co płacicie od razu, wiedząc, że będzie ogromne zainteresowanie i co się z tym wiąże bałagan.Można wziąć przesyłkę za pobraniem i w spokoju ducha czekać.Przyjdą to dobrze, a jak nie to trudno.Co do czasu realizacji to też jest ona sprawą drugorzędną bo jak myślę chodzi o kozaki, a raczej nie słyszałam o zbliżających się śnieżycach.Chyba, że...
                    • intelborel Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 13:39
                      Dzwoniłam do nich i powiedziano mi,że zamówienia będą realizowane za około 2 tygodnie. smile
                      Dobrze,że w ogóle.
                      • dziewczyna_kolegi Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 14:11
                        Niedawno dzwoniła do mnie osoba z obsługi, że nie ma właśnie tych różowych snowride 30.
                        Czy chcę zamienić na inne, tylko że już nie ma tam w czym wybierać. Przyślą buty tylko dla syna, resztę pieniędzy zwrócą na konto.
                        Zamawiałam w środę wieczorem, w czwartek rano poszedł przelew.Rozumiem, że dopiero dziś dokopali się do mojego zamówienia, ciut długo uncertain.
                        Niestety nauczka na przyszłość.
                      • andre20 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 14:18
                        Ja dodzwoniłam się (trudno było, ale udało się), pan sprawdził dostępność i buciki mają być wysłane dzisiaj za pobraniem. Albo pan ściemniał, albo wysyłka zależy od modelu. Moje TERRA VG są na stanie. Drugie buty za zamówienia - adidaski - musieliby zabrać z jakiegoś sklepu, więc dałam sobie spokój.
                        • patatajowa Re: MaragaKids - ja jestem zadowolona :) 01.08.11, 15:42
                          własnie dotarł kurier z paczką- doszły wszystkie 3 pary które zamówiłam,
                          we właściwych rozmiarach smile
                          zamówiłam w czwartek-bez rejestracji- zapłaciłam przez płatności.
                          na drugi dzień mail ze zamówienie wysłano a dzisiaj kurier dotarł.
                          wiec jak dla mnie szybko i sprawnie ale z tego co piszecie miałam widać szczęście wink
                          • my_valenciana Re: MaragaKids - ja jestem zadowolona :) 01.08.11, 18:52
                            Proponuję nabyć kupon totolotka bo naprawdę masz szczęście.

patatajowa napisała:

> własnie dotarł kurier z paczką- doszły wszystkie 3 pary które zamówiłam,
                            > we właściwych rozmiarach smile
                            > zamówiłam w czwartek-bez rejestracji- zapłaciłam przez płatności.
                            > na drugi dzień mail ze zamówienie wysłano a dzisiaj kurier dotarł.
                            > wiec jak dla mnie szybko i sprawnie ale z tego co piszecie miałam widać szczęśc
                            > ie wink
                        • andre20 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 15:49
                          Uzupełnienie mojego posta: właśnie dostała maila, że zamówienie już wysłanesmile
                          • ania0079 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 18:24
                            Ja swoje zamówienie dostałam w ciągu trzech dni, więc narzekac nie mogę. Jestem zadowolona.
                            • basiaikarol Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 19:43
                              jak juz pisałam wwczesniej , moje zamówienie też zostało zrealizowane w ciagu 3 dni roboczych ,ale chyba miałam dużo szczęścia smile
    • grabasik Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 01.08.11, 19:57
      Czy któraś z osób, która dostała buty płaciła za pobraniem czy realizują tylko zamówienia opłacone? Udało mi się dodzwonić i pan powiedział, że w środę mają mieć dostawę i dopiero wtedy mogę się dowiedzieć czy mam szansę na buty. Zamawiałam Winter Quenny na rzepy w rozm. 34. Czy ktoś otrzymał ten model?
      • johana75 dlaczego nie moge zalogowac sie na swoje konto? 01.08.11, 20:38
        Założyłam konto zalogować nie mogę się. Czyli nie mogę sprawdzić historii zamówienia.
        Nie wiem czy dostane buty, ale na szczęście zamówiłam za pobraniem.
        • asiaiwona_1 Re: dlaczego nie moge zalogowac sie na swoje kont 01.08.11, 21:57
          możesz się zalogować. Ta strona jest tak głupia, że mimo iż wpiszesz login i hasło poprawnie to i tak pojawia się puste okienko do ponownego ich wpisania. Spójrz na samą górę strony. Tam będzie "twoje konto" na to kliknij i już wejdziesz do zamówienia.
          • johana75 Re: dlaczego nie moge zalogowac sie na swoje kont 02.08.11, 00:44
            dzięki smile
            Mam status Nowe co kolwiek to znaczy, a znaczy tyle ze nie jest przekazane do realizacji....ech
            • angie07 Re: dlaczego nie moge zalogowac sie na swoje kont 02.08.11, 07:14
              mi też udało się dodzwonić, ta sama sytuacja, w środę przyjdą do nich buty i wtedy okaże się czy są rozmiary, które zamówiłam. Tak, że do środy...
              • mamaemmy angie 07 02.08.11, 07:52
                a jakie zamówiłas?
                Ciekawe czemu ja nie dostałam takiej informacji,ze moze moje prrzyjdą ...
                • magdagg2 nie dzwoncie-pan ma awarie internetu 02.08.11, 08:50
                  ja juz 3x dzwonilam i nie ma internetu. ale Pan powiedzial ze w srode buty beda w Polsce i wysylka potrwa do 2 tygodni i kupujacy beda informowani. i sa problemy z mailami, tzn. nie przychodza od nich maile potwierdzajace zakup.
                • angie07 Re: angie 07 02.08.11, 20:30
                  nie dostałam, żadnej informacji, sama zadzwoniłam i się wypytałam.
    • rudolf-abs Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 09:09
      Historia przykra ale nie aż taka zła. To się zdarza w niedoskonałości funkcjonowania sklepów internetowych i sprzedaży na odległość.
      aurinko napisała:

> Odnoszę wrażenie, że tylko mnie rozczarował ten sklep, wszędzie same ochy i ach
      > y a ja jestem niezadowolona.
      > Zamówiłam 3 pary butów z ich internetowego sklepu, kilkakrotnie próbowałam zapł
      > acić poprzez płatności online, niestety nie udało się (nie wiem czy z winy błęd
      > ów na stronie Maragi czy z winy serwisu płatności),
      > No, to się wygadałam a teraz "idę" szukać innych butów dla dziecka.
      • hiacynta90 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 13:00
        Moje ecco dla córki przyszły dziś, rozmiar 24 się zgadza , ale zamiast granatowych czarne. i teraz się waham ale raczej zostawie
        • asiaiwona_1 A ja się wkurzyłam 02.08.11, 16:04
          na ten długi czas oczekiwania na przesyłkę - mimo, że na stronie widnieje zupełnie inna informacja i dziś mailowo zażądałam anulowania zamówienia i natychmiastowego zwrócenia mi pieniędzy. Se cwaniaki kasę trzymają jak nie wiadomo czy buty mają, będą mieć czy wogóle nie mają. Z butami zamówiłam też kurtkę, która bardzo by się nam przydała, ale nie będę czekać w nieskończoność.
          • carpediem30 Re: A ja się wkurzyłam 02.08.11, 18:06

Jesuuuuuu, dziewczyny, jak się czyta te wasze wpisy to ręce opadają..........
            Po prostu banda rozhisteryzowanych bab, która uważa że świat się kręci tylko wokół ich nosa!

Czy naprawdę trudno zrozumieć, że z powodu fantastycznych cen i zbliżającego się sezonu zostali zawaleni zamówieniami i zwyczajnie nie mogą tego ogarnąć w jednej chwili? Przecież tam nie pracuje armia ludzi bo w warunkach "normalnych" nie mają takiego przerobu big_grin
            Pracuje tam kilku normalnych ludzi (nie robotów), którzy nie są w stanie pakować, wysyłać, odpowiadać na wasze maile i odbierać tysiące telefonów. Ktoś wyżej pisał, że dostali ok. 1000 zamówień. Większość z Was zamawiała buty w piątek, a dziś mamy wtorek, w tym weekend. Żenada!

p.s. może któraś zatrudni się u Maragi i spróbuje opanować ten tłum rozwścieczonych forumek zakupowych ) asiaiwona_1 - co Ty na to?
            • panna.w.drodze Re: A ja się wkurzyłam 02.08.11, 18:52
              a co kogo obchodzi ile tam osób pracuje? maja takie a nie inne inf. na stronie więc co się dziwić klientowi? sama idź tam pracować jak taka z Ciebie samarytanka, wakacje są więc jako wolontariuszka

wyrzuty z koszyka podczas gdy buty wisza na stronie to co Twoim zdaniem? z pewnościa firma bardzo cierpi za każdym razem jak odklikuje komuś buty albo pakuje nie te co trzeba, pracownicy płaczą niczym bobry, szef też... bo przecież ogłaszając promocję = czyszczenie magazynów, bardzo trudno zatrudnić dodatkowe osoby, z pewnością żaden student czy przyszły student nie będzie chciał dorobić na umowę zlecenia
              • carpediem30 Re: A ja się wkurzyłam 02.08.11, 19:10
                big_grin
                Ja chciałam tylko powiedzieć, że tam zwykli ludzie pracują, nie maszyny smile
                Co do trudności w działaniu strony to życie pokazuje, że technika zawodna jest, a serwery przy takim obciążeniu padają, nie mówiąc już o innych awariach wink

A dodatkowych pracowników rzeczywiście łatwo zatrudnić, wystarczy wychylić głowę za okno i zawołać big_grin Tyle, że oni przez Was w d..pę się nie mają czasu podrapać big_grin
                ale klient nasz Pan, a polska kultura górą! big_grin
                • panna.w.drodze Re: A ja się wkurzyłam 02.08.11, 19:21
                  nie przesadzajmy ani w jedną ani w drugą stronę, pierwszy raz wyprzedaży nie robią więc zaskoczeni nawałęm roboty nie są, nowi pracownicy oknami wchodzić nie będą ale tak tylko wspomnę że znam 3 osoby które właśnie dostały się na studia i chętnie sobie dorobią, nawet jeden miesiąc, tysiak dla 19latka to fajna kasa

no ale po co firma ma tracić pieniądze, skoro jakoś idzie, tyle że nie każdy toleruje robienie w wała
            • asiaiwona_1 Re: A ja się wkurzyłam 02.08.11, 19:41
              carpediem30 napisał:

>
              >. Ktoś wyżej
              > pisał, że dostali ok. 1000 zamówień. Większość z Was zamawiała buty w piątek, a
              > dziś mamy wtorek, w tym weekend. Żenada!
              >
              > p.s. może któraś zatrudni się u Maragi i spróbuje opanować ten tłum rozwściecz
              > onych forumek zakupowych ) asiaiwona_1 - co Ty na to?

Widzisz, wystarczyło, żeby forma na swojej stronie zamieściła info, że z powodu dużej ilości zamówień są opóźnienia w wysyłce itp. Wtedy kupujący mógłby zdecydować czy chce czekać niewiadomo ile czy nie kupuje w tym sklepie. A tak to jak ktoś nie czyta tego forum wpłaca kasę i czeka na niewiadomo co, bo nawet sobie nie zdaje sprawy, żę butów które zamawia może wcale nie być. To chyba nie jest takie niewykonalne dla sklepu...
            • my_valenciana Re: A ja się wkurzyłam 02.08.11, 22:36
              Chyba sobie żartujesz. Wyobraź sobie, ze idziesz do sklepu powiedzmy Media... bo tam mają takie praktyki - wydają Ci kwit na sprzęt - idziesz do kasy zapłacić. Po zapłaceniu miły pan mówi Ci, ze niestety musisz przyjść za tydzień bo właśnie się okazało, ze Pan Czesio nie rozładował jeszcze towaru. Byłabyś taka spokojna?
              Przysłano mi bez pytania buty inne niż zamówiłam, nie inny kolor nawet, tylko całkiem inny model. Wymiana a potem zwrot kasy na konto trwały bite 3 miesiące. Był to sam początek promocji, na bank nie mieli takiego obłożenia jak teraz.
              Ta firma ewidentnie ma jakieś problemy finansowe i świadomie obraca pieniędzmi klientów. To jest jawne oszustwo.
              Mało mnie obchodzi ile osób tam pracuje, mogą sobei nawet tam całą dobę pracować - nie mam wyrozumiałości dla tak opieszałych działań. Bez mojej zgody ktoś sobie używa moich pieniędzy do osiągnięcia zysków.
          • patatajowa Re: A ja się wkurzyłam 02.08.11, 22:19
            asiaiwona_1 napisała:

>>A ja się wkurzyłam na ten długi czas oczekiwania na przesyłkę - mimo, że na stronie widnieje zupełnie inna informacja i dziś mailowo zażądałam anulowania zamówienia i natychmiastowego zwrócenia mi pieniędzy. Se cwaniaki kasę trzymają jak nie wiadomo czy buty mają, będą mieć czy wogóle nie mają. Z butami zamówiłam też kurtkę, która bardzo by się nam przydała, ale nie będę czekać w nieskończoność.>>

a od kiedy trwa ta "nieskończoność"?- 2 dni czy dłużej???
            >>asiaiwona_1 napisała: zamówienie złożyłam w piątek i od razu opłaciłam. >>

ja rozumiem niecierpliwosc jak juz snieg za oknem ale w tej sytuacji to chyba ani butów ani kurtki jeszcze nie potzrzebujesz??

>>na pytanie kiedy wyślą mi buty dostałam odp, że do końca tygodnia zamówienie POWINNO być wysłane. Czyli nie mam żadnej gwarancji >>
            no i anulując zamówienie nie dowiesz sie czy buty maja i czy miec będą wink bo czekasz juz całe 2 dni wink
            w delikatnej wersji to sie nazywa ze ktos jest "w gorącej wodzie kąpany".
            • asiaiwona_1 Re: A ja się wkurzyłam 03.08.11, 06:17
              nie, nie jestem w gorącej wodzie kąpana. W poniedziałek telefonicznie dowiedziałam się, że MOŻE buty wyjdą do mnie do końca tygodnia. A po przeczytaniu tego wątku mam obawy, że butów wcale nie mają. Jeśli ty lubisz być tak traktowana jak NIC i lubisz jak ktoś przetrzymuje twoje pieniądze lub wysyła ci zupełnie inny towar i procedura zwrotu trwa 3 miesiące to proszę bardzo. Ja się z takiego interesu wypisuję.
    • leneczkaz Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 19:28
      Kupiłam 3 pary. Jedną już mi anulowali www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/polbuty/j0303a0ca32c5222.html mimo, że na stronie nadal są.
      Dowiedziałam się, że pozostałe będę do 2 tyg. (choć nie wiadomo czy są i nie zostaną anulowane).

Sklep na medal big_grin
    • andre20 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 20:50
      Zrobiłam zamówienie w sobotę rano, jak pisałam wyżej, w poniedziałek dodzwoniłam się do nich, facet od ręki sprawdził co jest na magazynie, obiecał wysłać tego samego dnia i rzeczywiście dzisiaj we wtorek kurier przywiózł buty za pobraniem (rozmiar, model i kolor właściwe).
      Także nie mogę powiedzieć na ten sklep złego słowa. Najwyraźniej te z Was, które mają kłopoty, zamówiły modele bardzo popularne i tych butów nie ma (jeszcze) w firmie. I nauczka, żeby na wyprzedażach i atrakcyjnych promocjach nie płacić z góry...
      No i dzięki Kochane za cynk o tej wyprzedażysmile Prędzej bym się w (...) ugryzła, niż kupiła dwulatkowi takie buty w regularnej ceniesmile
      • agusia_h Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 21:31
        Zamowilam jedna pare, zaplacone w piatek, w sobote zauwazylam, ze mi je usuneli z zamowienia, zostawiajac koszty wysylki smile

Do dzis zero wiadomosci, ani be ani me ani kukuryku, gdyby nie to forum to by mi nawet do lba nie przyszlo logowac sie na konto w Maradze i bym sobie czekaaaalaaaaa w najlepsze wink
        • johana75 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 22:11
          Ja butów jeszcze nie dostałam a zamówienie ma nadal status nowe. Cale szczęscie zamówiłam za pobraniem, jak nie dostane to trudno....
          • asiaiwona_1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 22:16
            widzisz i tu był mój błąd. Bo ja głupia myślałam, że klientów którzy od razu zapłacą potraktują priorytetowo i przesyłkę wyślą od razu. A oni moją kasę trzymają i nie widzą żadnego problemu w tym, że ja nie mam ani towaru ani SWOICH pieniędzy uncertain Nigdy więcej tam nie kupię i będę im robiła szeroko zakrojony czarny PR.
            • sharpless6 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 02.08.11, 22:32
              jak to nie chcą oddać od razu pieniędzy, toż to złodziejstwo przecie. Teraz dziękuje bogu, że przelew nie chciał iść.
              • mamaemmy Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 09:39
                dostałam maila ze przelew pójdzie w piatek,a kwota niebagatelna bo 434zł...no nic czekamsmile
                najlepsze jest to,ze ja w piatek zamówiłam te 3 pary-wiec rozumiem,ciut pozno,ale wczesniej zrobilam zamowienie w srode na jedne rozowe snowridery i wczoraj telefon,ze tych tez nie ma(ja juz zapomnialam ze zamówilam pierwszy raz na inny adres..)Więc nauczka na przyszłosc aby zamawiac od razu,jak sie wyprzedaz zacznie..
                • malwina79 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 10:20
                  Ja zamówiłam w piątek 3 pary (zapłaciłam 480zł) dodzwonić się nie mogę, na moje maile nie odpisują. Nie mam pojęcia co się dzieje z moim zamówieniem sad Dostałam od nich tylko jednego maila w piątek potwierdzającego wpływ pieniędzy i na tym koniec.
                  • panna.w.drodze Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 12:45
                    jeśli po kolejnej interwencji pieniądze nie wpłyną i ta zwłoka jest nieuzasadniona (bo towaru nie ma i nie będzie) to kwalifikuje sie to jako przetrzymanie pieniędzy, żądaj odsetek
                    • mamaemmy panna w drodze 03.08.11, 13:08
                      widze sie na tym znaszsmilepasz jakis paragraf na to?
                      w nast tygodniu jak kasa nie wplynie najwyzej sie przejde do federacji konsumentów,zapytac o pare rzezcy..
                      • sylki Re: panna w drodze 03.08.11, 15:00
                        sklep ma 2 tyg na to by oddać ci pieniądze
                        • mamaemmy Re: panna w drodze 03.08.11, 15:03
                          a niech ma i 3,to akurat najmniejszy moj problemsmilebyleby oddalsmile
                          • panna.w.drodze Re: panna w drodze 04.08.11, 16:02
                            oj nie tak jakbym chciałą wink
                            moim zdaniem powinnaś wysłać maila z prośbą o inf. dotyczącą zamówienie (może buty właśnie idąwink) oraz o zwrot kasy, odstępujesz od umowy - już tego co zamawiałąś już nie chcesz bo sklep nie wywiązuje się ze zobowiązania. Jeśli by nie oddawali to można by pomyśleć o naliczaniu odsetek, tylko ich odpowiednio o tym poinformować tzn. napisałabym pismo i wysłała poleconym, żeby mieć konkretny dowód. Może to być nieporozumienie a jeśli nie zareagują przeszperać kodeks cywilny.

Zacznij lajtowo a jak nie będzie odzewu to będziemy szukać w KC wink
    • samanta25 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 10:25
      Ja myślę tak jak któraś z dziewczyn już pisała, że firma jest po prostu zawalona zamówieniami i stąd cała ta sytuacja. Poza tym widziałam że wystawiają się też na allegro i tam nie ma wszystkich modeli bucików, które mają na stronie
      Ja cierpliwie czekam na realizację zamówienia, też zamówiłam na prawie 400zł i mam nadzieję że się doczekam
      • dorga1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 10:43
        A ja już przestaję wierzyć w realizację swojego zamówienia. Jeżeli już anulują środowe zamówienia, to sobotnich tym bardziej nie powinno być. A swoją drogą powinny być na to jakieś paragrafy. Przecież nie może nagle tylu butów brakować.
        • mamaemmy a ja zaraz oszaleje 03.08.11, 11:11
          po raz 4 wysylam im dowód zaplaty przez Platnosci PL na kwote ponad 400zl a oni po raz enty wysylaja mi ze oni w zamówieniu maja 143zl nosz kurna..ileza razy mam wysylac i pisac to samo???
          • my_valenciana Re: a ja zaraz oszaleje 04.08.11, 22:04
            Ja cztery razy pisałam facetowi na jakie buty chcę wymienić te których nie zamawiałam, cztery razy podawałam numer konta, na które ma zwrócić kasę. Wszystko to - uwaga.... w jednym i tym samym emailu - odpowiadałam poprzed odpowiedz nadawcy i on też, więc wystarczyło pokręcić rolką myszki i już wszystko byłoby jasne. Przy czwartym razie wpadłam w furię i przestałam byc miła. Ten człowiek to cwaniak jakich mało - bo nie możliwe żeby był taki nierozgarnięty.
    • dziewczyna_kolegi Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 13:47
      U mnie jedne buty przyszły, drugich już nie było, czekam teraz na zwrot pieniędzy.
      Ogólnie jednak sklep oceniam źle.
      Nie jestem informatykiem, nie znam się, ale na mój chłopski rozum i doświadczenia w innych sklepach internetowych to chyba jest informacja o jakiejś ilości butów dostępnych, więc jak ktoś kupuje to automatycznie ilość dostępna spada. Więc jak to możliwe, że buty, które zeszły już w środę można było kupować jeszcze w piątek. Rozumiem że mogli nie wyrabiać się z zamówieniami, ale to jest akurat kwestia techniczna i to jest dla mnie niezrozumiałe i niedopuszczalne.
      Druga kwestia to z tym przetrzymaniem pieniędzy, ja na razie grzecznie czekam od poniedziałku, ciekawe kiedy dojdą i ile trzeba się będzie o nie dopominać.

Jeżeli kiedykolwiek w przyszłości skorzystam to tylko za pobraniem.
      • malwina79 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 14:49
        A mnie dalej nie odpisują, od piątku zero kontaktu sad
      • sylki Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 15:03
        Jeżeli system jest skonfigurowany z magazynem, to owszem buty powinny zniknąć w momencie zamówienia ost. pary, ale nie każdy sklep może mieć taki system.

Powtórzę raz jeszcze, sklep ma 14 dni na to by oddać ci pieniądze, to nie działa na zasadzie wpłaciłam dziś a za 4 dni już chce kase na koncie.

Tak samo mają 30 dni na dostarczenie ci zamawianego w tym wypadku obuwia
        • a-e-p Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 15:10
          Sylki dzieki za info, widze, ze jestes oblatana w temacie.

Ja akurat zamówiłam Nike i dalej mam status 'nowe', czyzby tych adidasów tez nie mieli? I czy oni nie zdaja sobie sprawy ze cała ta wyprzedaz (=bałagan) źle wpływa na wizerunek ich firmy? A wystarczyłaby chociazby informacja na stronie, ze z powodu nawalu pracy wysyłki sie opóźnią i 'magiczne' słowo przepraszamy...
          • kasia_wp Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 15:59
            Ja dziś dostałam maila ze zamówienie zmieniło status na wysłane. Zamówiłam 1 parę za pobraniem.
            • sylki Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:01
              To fajnie smile
              a jakbyś mogła zdradzić który nr zamówienia miałaś, może być na priv. Ciekawa jestem jak to wygląda jeżeli chodzi o nr czy byłaś za mną czy przede mną wink
              • iwek33 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:09
                Ja też dostałam maila, ze zamówienie wysłane ( 865)
                kupowałam w piątek, nie pisałam, nie dzwoniłam.....
                • sylki Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:21
                  to ja jeszcze daleko wink, muszę zadzwonić (o ile się dodzwonie) bo mam 2 oddzielne zamówienia, a chciałabym by przyszły jako jedno.
                  • asiaiwona_1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:28
                    ja miałam zamowienie 909 - zamawiane i płacone w piątek. Dziś mi odpisali, że ok anulują moje zamówienie i czekają na numer konta i dane do przelewu. Jakby nie mogli zwrócić po prostu tam skąd przelew przyszedł. Ciekawe ile będę czekała na zwrot...
                    Jedno wiem na pewno - nigdy więcej zakupów w Maraga
                    • mamaemmy dziwne 03.08.11, 16:34
                      ja mialam 876 ale wczesniej pomyłkowo wysłane tez na snowride nr zamówienia 746
                      widac zalezy od "chodliwości "butów.
                      ja sklepu nie przekreslam,ale mam nauczke-jaką zawsze stosuje na allegro-jak jest okazja-KUPUJ OD RAZU bo okazje dlugo nie trwaja...
                    • sylki Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 19:04
                      asiaiwona_1 napisała:

> ja miałam zamowienie 909 - zamawiane i płacone w piątek. Dziś mi odpisali, że o
                      > k anulują moje zamówienie i czekają na numer konta i dane do przelewu. Jakby ni
                      > e mogli zwrócić po prostu tam skąd przelew przyszedł. Ciekawe ile będę czekała
                      > na zwrot...
                      > Jedno wiem na pewno - nigdy więcej zakupów w Maraga

Chcesz mieć szybciej kase? Pewnie tak, to wyslij im ten cholerny nr konta, tobie jest łatwiej niż im przekopać się przez stos przelewów.
                      Możesz stać na swoim i czekać, ale wtedy sobie poczekasz wink

Kurde praca w sklepie internetowym w najgorętszym sezonie, to koszmar, wcale im się nie dziwię, ze nie odbierają telefonów, ja po 3-4 takim z pretensjami przestałabym odbierać.
                      Heh oni tam mają piekło, wiem co mówię i nie zazdroszczę.
                      • asiaiwona_1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 19:06
                        oczywiście, że wysłałam.
                      • asiaiwona_1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 19:07
                        sylki napisała:

> wcale im
                        > się nie dziwię, ze nie odbierają telefonów, ja po 3-4 takim z pretensjami prze
                        > stałabym odbierać.
                        >
                        gdyby podali rzetelną informację na stronie to nie byłoby tylu telefonów i maili z pytaniami i pretensjami.
                        • sylki Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 19:11
                          Wątpię, że by tak było, ty byś nie zadzwoniła, ale jest tylu niecierpliwych, że dzwonili by.
                          Zresztą nie wiem czy to nie ściema z tą dostawą smile
                      • my_valenciana Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 22:14
                        Biedaczki - obracają sobie kasą, nie wysyłając za nie towaru - no faktycznie współczuję. Ciekawe ile na tym zarabiają i w co inwestują.
                        • aagulek Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 22:40
                          ja mam zamowienie 1300 i cos, ale zazdroszcze im takiej promocji towaru smile
                • neptunka Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 19:35
                  ja też dostałam maila o wysyłce - ale to zamówienie (złożyłam 2) nie dotyczy ecco
                  • neptunka Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 13:09
                    przyszła dziś paczka - z butami Primigi, rozmiar i kolor się zgadza smile
                    teraz będę czekać na ecco dla drugiego dziecka
                    • samanta25 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 13:54
                      Mi anulowali całe zamówienie brrrr
                      Skoro nie ma jednej pary butów to po co od razu wszystkie anulują brrrrr
              • kasia_wp Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:32
                ok, juz Ci piszę na priv.
                Podrawiam,
                • mamaemmy Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:36
                  kasia_wp napisała:

> ok, juz Ci piszę na priv.
                  > Podrawiam,

ło matko,a nie mozesz na forum,żeby inne dziewczyny wiedzialy?takiez to tajne strasznie ???
                  Ktoś Cie będzie inwigilował w związku z tym???Po nr zamówienia w sklepie Maraga Kids znajdzie lewe dochody calej rodziny i doniesie do U.S ? tongue_outPPP
                  • kasia_wp Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:43
                    Nie rozumiem uszczypliwości, nie jest tajne, prosiła na priv to wysłałam.
                    Jeśli innym ma to jakoś pomóc, to proszę : zamówienie 932, złożone 29. 07, za pobraniem.
                    • mamaemmy Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 17:25
                      Acha no to oksmile
                      Jestem uszczypliwa bo po 7-letniej bytnosci na forum gazeta spotkałam wiele debilek i mam ich już dośc.
                      Ale Ty do nich nie nalezysz bynajmniej.
                      • kasia_wp Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 09:12
                        spokosmile . Dziś dzwonił kurier, ze buty jadą. Mam nadzieję, że właściwy rozmiar i kolor.
                        • samanta25 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 11:18
                          Ciekawe jak oni realizują te zamówienia hmm Ja mam zamówienie 842 (ecco mimic, adidaski nike i jeszcze kozaczki ecco snowride) i nie mam żadnej informacji że jest zrealizowane, nadal mam status "NOWE"
                          • sylki samanta 04.08.11, 11:32
                            a nike masz te za 50 zł?
                            Dzwoniłam dzis do sklepu i okazało się, że z mojego zamówienia na 5 par butów są tylko 2.
                            Nike nie ma i nie będzie. Po rozmowie z panem okazało się, że coś tam jest i ogólnie mam z 5 par mam 4, tak więc trzeba dzwonić uncertain
                            Zobaczymy czy jutro buty przyjdą jak mi obiecano, miałam jedną parę zwrócić, ale chyba sobie daruję i tyle
                            • samanta25 Re: samanta 04.08.11, 13:57
                              Tak Nike były za nie całe 50zł rozm. 26,5 i anulowali całe zamówienie
                              Ma ktoś numer bo nie umiem znaleźć
                              • sylki Re: samanta 04.08.11, 14:10
                                www.maragakids.eu/firma-kontakt/kontakt
                                cierpliwości, może być długo zajęte wink
                              • dorotadu Re: samanta 04.08.11, 19:32
                                dostałam dzis wiadomośc ze moje zamówienie 828 za pobraniem zaostało wysłane
                                tylko ciekawe czy w paczce jest:

GIRLS IMAGINE (35) ind.twr.girls-imagine72004255775 r35

WINTER QUEEN (38) ind.twr.72075355351-R38

WINTER QUEEN (35) ind.twr.72075255351-R35

TRACK UNO (28) ind.twr.track-uno7038153864 r28

SNOWBOARDER FREERIDE (28) ind.twr.7592251707 R28

Wartość zamówienia: 694,50 PLN

Koszty wysyłki: 0,00 PLN

Razem: 694,50 PLN

• nellyssima Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 16:57
          Sylki a skąd masz takie wiadomości o 30 Dniowym terminie wysyłki? Ja w regulaminie sklepu Maragakids widzę, ze zamówienia opłacone do godz14 wysyłane są tego samego dnia, pozostałe następnego. To ICH regulamin i na podstawie takiego zapisu robię tam zakupy i wymagam.
          • a-e-p Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 18:14
            Ja mam nr 879, status cały czas nowe. Wiec na pewno nie wysyłaja w kolejnosci złozenia zamowienia...
            • pln10 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 18:40
              Moje zmieniło dziś status na wysłane (wiadomość mailem), miałam nr 936, zamawiałam dla siebie (na dziecięcym dziale oczywiście), wpłata na konto.
              pozdr.
          • sylki Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 18:59
            Tak w ich regulaminie podają, że wysyłka następuje od razu lub na następny dzień, ale to dotyczy się rzeczy, gdy są na stanie magazynowym. Mają niedopracowany system więc trzeba przyjąć, że mają na to 30 dni wink, a to wynika już z przepisów.

Ich największy minus, to taki, że nie informują klientów o opóźnieniach czy też o zmianach.
            Nie ma co się stresować gdy wysyłka nie następuje w przeciągu kilku dni, a tu na forum panika już jest po 2 dniach od zamówienia smile
            Póki co nie panikuję, ale też zamówiłam za pobraniem, mam nadzieję, że buty dla syna przyjdą, dla pozostałej dwójki mogę kupić inne firmy
            • nellyssima Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 19:30
              A z jakich przepisów te 30 dni?
              • sylki Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 03.08.11, 20:11
                Z ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.
                art 12
                • patatajowa Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 00:21
                  USTAWA
                  z dnia 2 marca 2000 r.
                  o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę
                  wyrządzoną przez produkt niebezpieczny1)
                  Art. 12.
                  2. Jeżeli przedsiębiorca nie może spełnić świadczenia z tego powodu, że przedmiot
                  świadczenia nie jest dostępny, powinien niezwłocznie, najpóźniej jednak w terminie trzydziestu dni od zawarcia umowy, zawiadomić o tym konsumenta i
                  zwrócić całą otrzymaną od niego sumę pieniężną.
                  • mamanatalki87 Re: MaragaKids - ecco wysłane 04.08.11, 07:29
                    Moje zam. nr 850

2 pary Ecco ( SNOWBOARDER , SNOWRIDE ) za pobraniem wczoraj email - WYSŁANE

Nie dzwoniłam , nie pisałam wink

Zobaczymy dziś czy dojdą kolory dla dziewczynek smile
                    • koza_w_rajtuzach Re: MaragaKids - ecco wysłane 04.08.11, 08:09
                      a ja nie wiem jaki mam nr, bo żadnej informacji na maila nie dostałam. Zamawiałam bez zakładania konta..
                      • iwek33 Re: MaragaKids - ecco wysłane 04.08.11, 08:29
                        Ja też zamówiłam bez zakładania konta i od razu dostałam maila z wyszczególnionym zamówieniem i numerem.
                        Może Twoje zamówienie jakimś trafem się nie zrobiło, skoro nic nie dostałaś?
                        • rudolf-abs Re: MaragaKids - ecco wysłane 04.08.11, 08:47
                          Tak, pomyłki, problemy wszędzie i zawsze się zdarzają. Jedno czy kilka błędnie zrealizowanych zamówień to jeszcze nie powód do totalnej krytyki sklepu. Dobrze się o takim wypadku dowiedzieć. iwek33 napisała:

> Ja też zamówiłam bez zakładania konta i od razu dostałam maila z wyszczególnion
                          > ym zamówieniem i numerem.
                          > Może Twoje zamówienie jakimś trafem się nie zrobiło, skoro nic nie dostałaś?
                          • donkaczka Re: MaragaKids - ecco wysłane 04.08.11, 12:11
                            z lektury watku wynika, ze jest jedno proste rozwiazanie problemu - uaktualnienie danych na stronie
                            gdyby nie nieprawdziwe stany magazynowe, zadnych bledow by nie bylo
                      • alhena Re: MaragaKids - ecco wysłane 04.08.11, 08:49
                        Ja konto zalozylam a maila tez nie mialam, nr konta podal telefonicznie pan ze sklepu. Wczoraj dostalam info ze moja przesylka nr 910 zostala wyslana, wczesniej byl mail ze buty sa dostepne (ECCO Snowboarder i geoxy) ale mojego przelewu znalezc nie moga, wyslalam potwierdzenie i na szczescie przesylka wyszla. Ostatni raz wplacam na konto, jezeli jeszcze kiedys cos zamowie to tylko za pobraniem, szkoda nerwow.
                        • dora1211 Re: MaragaKids - ecco wysłane 04.08.11, 12:04
                          Właśnie jestem po rozmowie z Panem Z Maraga, mogę zapomnieć o butach dla córki, zamówiłam w piątek dostałam potwierdzenia zamówienia, dzisiaj zadzwoniłam i okazało sie, że butów nie ma i nie będzie.
                      • magdagg2 koza 04.08.11, 18:10
                        ja mialam tak samo, zamawialam jako niezarejestrowany klient, maila z potwierdzeniem nei dostalam, wczoraj zadzwonilam okazalo sie ze wogole nie ma takiego zamowienia z tego dnia i takiej godziny, a ja zaplacilam przez platnosci.pl od razu. pan chcial potweirdzenie tego ze zaplacilam i dzis mi napisal ze buty mi wysylaja.
                        • koza_w_rajtuzach Re: koza 05.08.11, 08:01
                          Napisałam do nich, odpisali, żebym podała im numer zamówienia, mimo, że wspomniałam, że żadnego maila od nich nie dostałam... No niezłe mają zamieszanie. Teraz ciężko będzie mi wytłumaczyć, które buty dokładnie zamówiłam, bo nie wiem jak się te modele nazywają.
                          • samanta25 Re: ecco 05.08.11, 09:35
                            A może ktoś otrzymał przez "pomyłkę" ecco snowride w rozm. 27 dla chłopca to chętnie odkupię
                            Ja zamawiałam ten model i anulowano moje zamówienie outletstore.pl/images/ECCO_7326151052_1553b.jpg
                            • aabb2004 Re: ecco 05.08.11, 12:00
                              Ja dostałam co prawda nie snowride ale snowboard w rozmiarze 27 takie jak w załączniku:

www.eccoshop.pl/72100254112/Product.aspx
                              Chciałam inne snowboardery - niskie, dostałam wysokie smile
                              Dzisiaj domierzę synkowi, ale poważnie rozważam sprzedaż.

Jeśli byłabyś zainteresowana to proszę o kontakt na maila gazetowego.

Pozdrawiam
                      • paproszek57 Re: MaragaKids - ecco wysłane 05.08.11, 11:15
                        mam to samo, paczki nie dostałam, wysłałam zapytanie, proszą o nr zamówienia, a przecież napisałam, że nie mam zadnych danych bo nie dostałam potwierdzenia, wysłąłam potwierdzenie płatności, żeby sobie bo tam powinny być jakieś informacje identyfikujące zamówienie, i dziś dostałam takie zapytanie: "a godzina data? po prosze"....chyba z butami mogę sie pożegnać...
                        • koza_w_rajtuzach Re: MaragaKids - ecco wysłane 05.08.11, 17:15
                          > mam to samo, paczki nie dostałam, wysłałam zapytanie, proszą o nr zamówienia, a
                          > przecież napisałam, że nie mam zadnych danych bo nie dostałam potwierdzenia, w
                          > ysłąłam potwierdzenie płatności, żeby sobie bo tam powinny być jakieś informacj
                          > e identyfikujące zamówienie, i dziś dostałam takie zapytanie: "a godzina data?
                          > po prosze"....chyba z butami mogę sie pożegnać...

Miałam dokładnie to samo!! Z tym, że ja w pierwszym mailu podałam datę, napisałam, że nie dostałam żadnego potwierdzenia zakupu, a oni się mnie pytają o numer.. odpisałam im znów co i jak, wysłałam im potwierdzenie płatności, gdzie jak byk znów było wyryte, że zapłaciłam 31 lipca, a oni pytają się "a godzina i data po prosze". Ręce mi opadły. Skąd mam wiedzieć o której godzinie im zapłaciłam? Przecież tego nie ma na koncie, jest tylko data napisana.
                        • koza_w_rajtuzach Re: MaragaKids - ecco wysłane 08.08.11, 10:38
                          paproszku, dogadałaś się już z nimi czy jeszcze nie? Bo ja w dalszym ciągu nie wiem co z moim zamówieniem. Jak nie mają butów, to mogliby napisać, zwrócić mi kasę, a problem chyba tkwi w tym, że raczej nie wiedzą, które jest moje zamówienie i nie chce im się trochę pogrzebać i poszukać.
    • kutitu Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 12:11
      a do mnie dziś dzwonili (zamówienie 1054), zamawiałam 3 pary z czego nie ma dwóch, jedne są na stronie www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/polbuty/b8116a00043c0670.html drugie już wycofali (nike)
      dziś mają wysłać
      prosili o maila z nr mojego konta, aby przelać kasę za w/w buty
      chciałam domówić jakieś inne buty, aby nie pokrywać kosztów przesyłki, ale pan powiedział, że tak nie można i trzeba składać kolejne zamówienie
      będę musiała pokryć koszt przesyłki, wrrrrrrrrrrr
      • agusia_h Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 12:41
        Napisałam do nich, przesyłając w treści maila sforwardowane potwierdzenie zamówienia. Po 2 dniach odpisali pytając, jakie ja dokładniej kupiłam buty (w mailu było to napisane jak byk wink ).

Nie no, spoko, jakoś się sytuacja rozwiąże, tylko żałuję trochę, że nie "postawiłam" na Dom Mody Dziecięcej z tą ich lipcową obniżką -30% na Superfity, które wychodziły nawet taniej niż te maragowe Ecco. Przekombinowałam wink Niby trudno, ale trochę sobie pluję w brodę wink

• malwina79 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 17:15
          Naprawdę nie chcę nikogo obrażać, ale tam chyba pracują debile - z góry przepraszam, ale wnerwiłam się. Najpierw od piątku zero kontaktu, dopiero dziś łaskawie jakiś Pan do mnie napisał łamaną polszczyzną tytując mnie PAN ( a mam typowo damskie imię) i poprosił mnie o podanie nr zamówienia, aby mógł wszystko sprawdzić, a nr zamówienia był w mailu na podstawie, którego pisałam do nich prośbę o wyjaśnienie. Ja wiem, że tam pracują ludzie, a nie maszyny, ale bardzo nie podoba mi się ich olewackie podejście do klienta, odrobina dobrej woli + info na stronie lub mailem, że sprawa z wysyłka może się przedłuzyć i naprawdę byłoby ok, a tak to pozostał niesmak.
          Z całą pewnością jest to mój ostatni zakup w tej firmie.

agusia_h napisała:

> Napisałam do nich, przesyłając w treści maila sforwardowane potwierdzenie zamów
          > ienia. Po 2 dniach odpisali pytając, jakie ja dokładniej kupiłam buty (w mailu
          > było to napisane jak byk wink ).
          >
          > Nie no, spoko, jakoś się sytuacja rozwiąże, tylko żałuję trochę, że nie "postaw
          > iłam" na Dom Mody Dziecięcej z tą ich lipcową obniżką -30% na Superfity, które
          > wychodziły nawet taniej niż te maragowe Ecco. Przekombinowałam wink Niby trudno,
          > ale trochę sobie pluję w brodę wink
          >
          >
          >
    • samanta25 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 14:08
      • samanta25 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 14:11
        już nie aktualne, widzę na stronie że nie ma żadnych z zamówionych przeze mnie bucików sad
        • sylki Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 14:19
          No moich też nie było, ale po tel do nich okazało się, że coś jednak jest.
          Zobaczymy co też do mnie przyjdzie wink
        • alhena Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 14:25
          Moich tez juz nie bylo a wlasnie dostalam przesylke, wszystko tak jak mialo byc, rozmiary i kolory, uff.
          • dora1211 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 14:59
            Mam pytanie,
            czy któraś z was dziewczyny zamawiała Snowride różowe i w ogóle dostała je???
            • sylki Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 15:13
              ja zamawiałam, podobno są dla mnie, ale to mały rozmiar więc czekam na dostawe
              • dora1211 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 15:19
                No mi też powiedzieli że ma czekać na dostawę, a dzisiaj że nie ma. Zamawiałam roz.30
                • sylki Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 15:31
                  Nie, no przy mnie pan mówił, że są oraz, że są winter queen czarne i dla syna snowboardery brazowe.
                  Póki co mam nadzieję, że jednak przyjdą, bo jednak najbardziej zależało mi właśnie na butach dla syna
                  • kuczynska78 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 17:03
                    Ja o 13 otrzymałam maila z informacją, że nie posiadają winter queen w rozmiarze 37, są tylko 36. Poprosiłam więc mailem o anulowanie zamówienia. Po 2 godzinach otrzymałam automatycznego maila, że moje zamówienie ma status wysłane. Ciekawe jaki rozmiar butów tam włożyli. Już im napisałam, że jak będzie nie właściwy, nie przyjmę tej przesyłki. Zamawiałam za pobraniem.
                    Agnieszka
                    • asiaiwona_1 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 17:10
                      A ja - mimo, że wczoraj na maila dostałam potwierdzenie o anulowaniu zamówienia (na moją prośbę) to dziś dostałam od nich telefon z pytaniem czy zamawiałam 2 pary butów. (zamawiałam jedne buty i jedną kurtkę). Telefon był do męża bo do niego do pracy miała być wysyłka. Powiedzieli mu, że dziś buty wysyłają big_grin Po kilku godzinach udało mi się do nich dodzwonić i wyjaśnić sprawę. Pan powiedział, że kurtki nie ma ale buty mi wyśle. Ja mu przypomniałam o wczorajszych mailach o anulowaniu. Obiecał, że dziś zwróci mi kasę.
                    • asiaiwona_1 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 17:12
                      kuczynska78 napisała:

> . Już im napisałam, że jak będzie nie właściw
                      > y, nie przyjmę tej przesyłki. Zamawiałam za pobraniem.
                      >
                      Ale jak chcesz przed przyjęciem sprawdzić czy w środku jest dobry rozmiar? Na poczcie nie pozwolą ci otworzyć przesyłki. A kurier też każe ci tylko sprawdzić czy pudełko nie jest uszkodzone i będziesz musiała zapłacić zanim pozwoli ci otworzyć przesyłkę.
                      • kuczynska78 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 04.08.11, 17:28
                        Przesyłka przychodzi kurierem. pudełko zazwyczaj jest zapakowane w taki worek foliowy, który można odkleić i zakleić 9 tak było ostatnim razem, jak zamawiałam u nich buty). Wtedy powiem kurierowi, ze odkleję tylko trochę, żeby sprawdzić czy rozmiar buta podany na pudełku się zgadza. Jeśli tak, to zapłacę.
                        • kuczynska78 Re: mogę prosić o nr telefonu do nich?????? 05.08.11, 10:25
                          No i kurier dotarł. Pozwolił mi otworzyc worek foliowy, buty były w takim rozmiarze jak chciałam więc zapłaciłam smile I jestem zadowolona. Chodź bałagan maja niemiłosierny.
                          Teraz czekam na realizacje drugiego zamówienia, po anulowaniu zakupu rożowych Snowride w rozmiarze 30, domówiłam czarne. Ciekawe czy zrealizuja to zamówienie.
                          Pozdrawiam
                          Aga
    • serrdelek Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 18:43
      W poniedziałek wieczorem złożyłam zamówienie, wczoraj mail ze wysłano, dziś w południe buty u mnie.Nie dostałam jedynie f-ry vat o którą prosiłam tylko paragon,będę interweniować.Ale przynajmniej nie martwiłam się o towar.
      • jezykkic Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 19:16
        Ja zamówiłam za pobraniem 30.07 (zamówienie nr 1114),dziś dostałam maila, że wysłane.Czekam cierpliwiesmile
        • johana75 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 20:15
          Zamawiałam w niedziele do południa dzisiaj dostałam maila że wysłane sa buty.
          Tylko nie wiem jakie przyśla bo najperw zamówiłam WINTER QUEEN - czarne, dopisałam w szczegółach ze jak nie bedzie to moga wysłac mi Snowboarder Kategoria: Kozaczki Symbol: 7594356834 , po dwóch dniach wyslalam maila ze gdyby nie było tych brązowych to chciałabym niebieskie:
          www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/kozaki/72100354112.html
          No więc czekam na przesyłkę i jestem ciekawa jaki kolor dostane i czy wszystko ok z rozmiarem, place przy dostawie.
          • emma6666 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 20:39
            wściekła jestem. Snowride rozmiar 22 zamówione 29.07, bez rejestracji za pobraniem, dostałam maila z numerem zamówienia, czekam i nic, napisałam maila, oczywiście zero odzewu, dziś się próbuję dodzwonić i albo zajęte, albo nikt się nie zgłasza, a jak już ktoś się zgłasza to po kilku słowach następuje w słuchawce głucha cisza i nie wiem czy psuje im się telefon, czy mi się psuje czy pan specjalnie coś z nim robi.
            Czy ktoś też miał taki problem z telefonem?

• asiaiwona_1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 20:43
              a to chyba oni celowo tak robią. Bo jak ja dziś dzwoniłam wyjaśnić dlaczefgo mimo anulowanego zamówienie oni mi chcą wysłać towar (nie wiem nawet jaki) to po chwili coś się rozłączyło. Po kilku godzinach dopiero udało mi się dodzwonić ponownie uncertain To rzeczywiście dziwny zbieg okoliczności z tymi telefonami urywanymi...
              • malwina79 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 20:49
                No to świetna obsługa sklepu! Widzę, że osoby, które zamawiały później ode mnie maja już buty u siebie lub paczka została wysłana. Czyli mogę się spodziewać, że zamówionych butów już dla mnie nie będzie? Dodam, że pieniadze przelałam im od razu, zamówienie robiłam praktycznie tydzień temu.
                • a-e-p Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 21:08
                  Kurcze wkrótce wyjezdam, miałam nadzieję, ze sportowe Nike dla córki dotrą sad, na maila nikt nie raczył odpowiedziec, wiec dzwoniłam dzisiaj kilkanascie razy, ciagle zajete, a jak sie dwa razy jakims cudem dodzwoniłam to nikt nie odbierał i włączał sie komunikat, ze z powodu przepełnienia skrzynki nie mozna nagrac widomosci. Szkoda bo nagrałabym im się... Dla mnie ŻENADA...
                • greenland same sobie jesteśmy winne 04.08.11, 21:24
                  Malwina, a może akurat zamówiłaś taki model, który muszą ściągnąć z któregoś ze swoich sklepów i dlatego czas oczekiwanie się wydłużył.

Co do kontaktu z Maragą to ja narzekać nie mogę biorąc pod uwagę szał jaki ogarnął forumowiczki. Odpowiedzi na maile otrzymuję może nie od razu a po 24/36h ale otrzymuję. Dodzwonić się trudniej choć mi się udało (raz zerwało połączenie zanim dokończyłam się przedstawiać) ale w sumie czego oczekiwać skoro zamówień mają sporo a co chwila pewnie któraś z was do nich dzwoni. Pewnie telefon im brzęczy od 8 do 16 a nawet i dłużej. Ja wiem, że w całej tej sytuacji i panice każda z was chce wiedzieć co z jej zamówieniem, pieniędzmi ale na litość boską... same sobie jesteśmy winne. Sklep, który ma około 100 zamówień miesięcznie (wnioskuję po numerach zamówień) pewnie obsługują maks. 2 osoby bo więcej do tego nie potrzeba a tu nagle w kilka dni, dzięki forumowej reklamie dostali około 300 zamówień (moje ma numer bliski 1100). A nadal są tam tylko 2 osoby w najlepszym wypadku bo mamy przecież okres urlopowy i może jedna z osób poszła na zasłużony urlop. A większość z nas chce się do nich dodzwonić, zmienić coś w zamówieniu, piszemy maile. Ludzie zamiast skupić się na pakowaniu paczek, sprawdzaniu co zapłacone, co za pobraniem,co jest na stanie a czego brakuje pewnie ciągle siedzą przy mailu albo przy telefonie. Same utrudniamy im pracę.

I dodam tylko, że nie mam nic wspólnego z Maragą, sama czekam na zamówienie, które nawet udało mi się zmienić po krótkiej korespondencji. I nie bronię ich bo faktycznie powinni na przyszłość zmienić system magazynowy aby był zintegrowany ze stanami magazynowymi jakie widnieją na ich stronie www i sprostowanie na stronie www by się przydało odnośnie czasu oczekiwania na zamówienie w stosunku do tego co widnieje u nich na stronie: "Zamówienie złożone do godziny 14.00 jest realizowane w tym samym dniu roboczym, zamówienie złożone po godzinie 14.00 będzie realizowane w kolejnym dniu roboczym. "

No to teraz możecie sobie ulżyć jak macie taką potrzebę tongue_out
                  • pln10 Re: same sobie jesteśmy winne 04.08.11, 21:39
                    Popieram poprzedniczkę smile nie dzwoniłam, nie szalałam -czekałam cierpliwie, dzisiaj dostałam wszystkie które zamówiłam- bez tej całej nerwówy.
                  • a-e-p Re: same sobie jesteśmy winne 04.08.11, 21:50
                    Od lat prowadze firme (usługi), gdybym tak jak Maraga obsługiwala klientów juz dawno musiałabym ja zamknąć...

Ja nie chce kozaków, ktore w lecie sa przeciez zbyteczne, chcę kupić od nich adidasy, potrzebne teraz. Tydzień temu składałam zamówienie i dalej nic nie wiem, a poniewaz wyjezdam chce wiedziec na co moge liczyc. Czy to tak duzo???
                  • sylki pracowałam w sklepie internetowym i... 04.08.11, 23:03
                    ...nawet w najgorętszym okresie nie zawalaliśmy tak zamówień jak oni.
                    Nie mam pojęcia jak oni pakują zamówienia, jak je dzielą, ale takiego bałaganu nigdy nie widziałam uncertain
                    Osoba odpowiedzialna za kontakt mimo, że człowiek mówi nr zamówienia po chwili pyta o to ponownie, a niby znalazła dane zamówienie. NIby miało nie być butów zamawianych, ale cudem się znalazły, czyli co gdyby nie telefon, to by mi anulowali zamówienie uncertain
                    No cóż zobaczymy jeszcze co przyjdzie, może kurtka hehe
              • lucyna_1980 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 21:00
                No to ja w poniedziałek dodzwoniłam się i zapytałam, jak moje zamówienie? - usłyszalam odpowiedź że dziś -czyli w poniedziałek- będzie wysłane. Do dzisiaj kurier jakoś nie dojechał z nim... ale dziś rano otrzymalam maila że towar zostanie wysłany w ciągu 5 dni big_grin
                Dla ścislości dodam, że nie czekam na pożądane zimowe ecco tylko na jesienne trzewiki Primigi.
                Bałagan mają straszny i mam wrażenie, że głupimi niesprawdzonymi informacjami spuszczają klienta "na drzewo". Także czekam, zamówiłam za pobraniem więc najwyżej poszukam innych butów dla corki.
    • sabinuczka Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.08.11, 23:19
      Mnie również Maraga bardzo rozczarowała. Nie będę już wspominać o błedach na stronie internetowej. Cierpliwie czekałam na moje zamówienie, dostałam w końcu wczoraj maila z potwierdzeniem, że wysłane zostały obie zamówione przeze mnie pary butów (snowride i te tanie nike). Ale w paczce były tylko snowride, a co dziwniejsze kosztowały mnie 10 zł więcej niż miałam wyszczególnione w zamówieniu. I co jeszcze dziwniejsze, nie dali mi nawet na nie paragonu, więc nie wiem, czy policzyli 154,90 zł za buty, czy 22 zł za przesyłkę. Zamawiałam za pobraniem.
      • kasia_wp Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 09:36
        To ja chyba miałam szczęscie, moje zamówienie dotarło, wszystko się zgadza, za pobraniem.
        • a-e-p Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 09:47
          Adidasów nie ma, dostałam info ze zamówienie anulowano. Nagle znikneły wszystkie produkty Nike z ich strony = sprzedaja towaru ktorego wogóle fizycznie nie maja, bo na pewno przegladajac oferty widziałam, ze przez co najmniej MIESIAC je wystawiali... Szkoda czasu na ten sklep...
          • ula_19 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 10:43
            Ja zamiawiałam dwie pary snowride (rózowe i granatowe) i pan mi odpisał ze ich już nie ma...
            • eedytkaa Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 11:01
              ula_19 napisała:

> Ja zamiawiałam dwie pary snowride (rózowe i granatowe) i pan mi odpisał ze ich
              > już nie ma...

a jaki rozmiar tych różowych?? bo ja zamawiałam 25 i nie wiem czy moge na nie liczyc czy tez nie sad
              • ula_19 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 11:26
                Ja zamawiałam różowe rozm.30 i fioletowe 27, nie ma ani jednych ani drugich
    • nikulenka Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 11:22
      Czy orientujecie się może drogie forumowiczki od czego zależy to czy przesyłka zostaje nadana czy zamówienie zostaje anulowane, czy chodzi o model butów, rozmiar, czas zamawiania, formę płatności czy może jeszcze coś innego może te z nas które dzwonią mailują i domagają sie reakcji zostają obsłużone. O losach mojego zamówienia nr 1000 pare z piątkowego popołudnia do tej pory nic nie wiem, nie dostałam żadnego maila potwierdzającego ani żadnego telefonu nic. Czekałam do tej pory cierpliwie byłam wyrozumiała ale to już lekka przesada, jak widać trzeba sie łokciami rozpychać cierpliwością nic sie nie osiągnie
      • dora1211 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 13:02
        nikulenka napisała:

> Czy orientujecie się może drogie forumowiczki od czego zależy to czy przesyłka
        > zostaje nadana czy zamówienie zostaje anulowane, czy chodzi o model butów, roz
        > miar, czas zamawiania, formę płatności czy może jeszcze coś innego może te z na
        > s które dzwonią mailują i domagają sie reakcji zostają obsłużone. O losach moje
        > go zamówienia nr 1000 pare z piątkowego popołudnia do tej pory nic nie wiem, ni
        > e dostałam żadnego maila potwierdzającego ani żadnego telefonu nic. Czekałam do
        > tej pory cierpliwie byłam wyrozumiała ale to już lekka przesada, jak widać trz
        > eba sie łokciami rozpychać cierpliwością nic sie nie osiągnie

Też się nad tym zastanawiam, widzę że tu na forum dziewczyny które np. zamówiły buty parę dni po mnie piszą że dostały buty, a je nie i nie mam co liczyć na dostawę.
        • iwek33 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 13:22
          Tak jak pisałam wyżej, zamówienie 865 dostałam przedwczoraj ( zamówienie w piątek) .
          Nie dzwoniłam ani razu, nie mailowałam i w miarę szybko dotarło. Chyba to jednak zależy od modelu i rozmiaru butów, które się zamawiało. Te, które faktycznie mieli-wysyłają. Te, które mają dojść w jakiejś tam dostawie, o której pisały dziewczyny, pewnie dojdą później.
        • nikulenka Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 13:50
          Parę minut po napisaniu posta przybył do mnie kurier z przesyłką bardzo się ucieszyłam radość nie trwała długo (do otworzenia paczki), bo przesyłka okazała się niekompletna choć powiem szczerze, ze buciki na których mi zależało ecco kozaczki są. Dlatego tez summa summarum MARAGĘ oceniam dobrze . Realizacja zamówienia w tydzień ujdzie, minus za brak informacji.
          • stokrootka1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 13:58
            U mnie to samo. Wczoraj info, że zamówienie wysłane. Dziś kurier, otwieram, a tam brak jednej pary ecco WQ. Wkurzyłam się. Dodzwonić się oczywiście nie mogę. Mają bałagan wielki! Tylko teraz pytanie, czy te drugie dojdą czy nie. Pieniądze wysłałam za dwie pary.
            • asiaiwona_1 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 05.08.11, 14:55
              mi za anulowane zamówienie facet telefonicznie wczoraj potwierdził, że jeszcze wczoraj przelew zrobi. Oczywiście pieniędzy nie mam uncertain
        • gazeta.pl.4 Re: MaragaKids - czy tylko ja jestem rozczarowana 04.10.13, 22:18
          Do tej pory nie otrzymałam zwrotu pieniędzy za niewykonane zamówienie przez Maraga (po wpłaceniu pieniędzy okazało się, że nie ma rozmiaru, zadzwoniła pani i ustaliłyśmy, ze zwrócą pieniądze).Nie ma żadnego kontaktu ze sklepem (list z potwierdzeniem odbioru odesłali).
          Odradzam i szczerze nigdy więcej nie skuszę się na letnia wyprzedaż u nich.
    • sylki zamówinie przyszło :) 05.08.11, 16:18
      Zamawiałam w piątek, w środę dzwoniłam i pan mi powiedział, żez moich dwóch zamówień są tylko 2 pary, ale jakimś cudem gdy poszedł na magazyn, to znalazły się wszystkie, no za wyjątkiem fioletowych WQ na rzepy, ale były czarne smile
      Podejście do sprzedaży mają dziwne, ale jak chcą, to mogą znaleźć to co się zamawiało wink
      ale tak to już jest jak się ma kilkadziesiąt sklepów w całej PL i kilkudziesięciu klientów niezadowolonych z zakupów internetowych im różnicy nie robi żadnej;/
      Nie wiem czy to tylko u nas tak może być
      • johana75 Re: zamówinie nie przyszło :) 05.08.11, 17:29
        Wczoraj dostałam maila ze wysyłaja a paczki nie ma. W uwagach napisałam żeby wysłali do 5 tego lub po 13 stym. No i oczywiście przyjdą buty w poniedziałek a u mnie nie ma nikogo w domu....Super po prostu . Napisałam maila do nich aby sie skontaktowali z firma przewozową aby dostarczyć paczkę po 13-stym zobaczymy co z tego wyjdzie....szkoda gadać.
        Ja nie mam numeru listu przewozowego wiec nie moge nic sama załatwić...
        • dolores12 Re: zamówinie nie przyszło :) 05.08.11, 17:49
          MOJe zamówienie 1159 podobno dziś wysłane.Mam nadzieję, bo zapłaciłam z góry.
          • emma6666 Re: zamówinie nie przyszło :) 05.08.11, 18:27
            Cud, mężowi się udało dodzwonić za entym razem, dziś wysłali, maila też dostałam, zobaczymy w poniedziałek. Najpierw była gadka że nie mają granatowych snowridów w rozmiarze 22 ale mają szare albo inny model, za chwilę się znalazły i niby zostały wysłane. Oby kurier pozwolił mi sprawdzić zawartość
            • sylki Re: zamówinie nie przyszło :) 05.08.11, 18:36
              haha, to tak jak u mnie. Niby nie było, ale za chwilę o są wink
    • lidpot dostałam! 05.08.11, 20:35
      .. i to nawet to, co zamówiłam..smile
      Nie zakładałam konta, zamówiłam dwie pary kozaków ecco, zapłaciłam w poniedziałek, w czwartek dostałam maila z informacją o zmianie statusu przesyłki na "wysłane" i dzisiaj kurier dowiózł buty.
      ufff...udało się..a aż się bałam czytać ten wątek...
      smile
      • koza_w_rajtuzach Re: dostałam! 06.08.11, 07:18
        a po samym zakupie dostałaś od nich jakiegoś maila odnośnie Twojego zamówienia czy pierwszy mail dotyczył zmiany statusu?
        • lidpot Re: dostałam! 06.08.11, 09:24
          tak, najpierw dostałam maila z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia i numerem konta, oczywiście..smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka