Dodaj do ulubionych

Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....?

01.08.11, 16:39
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-185/?a---black-tyrkys
Chodzi mo o wymiary itp. najb. podoba nam się All Out Hamy, ale nam odradzono ze względu na rozmiary...
Obserwuj wątek
    • ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 16:42
      albo ten:
      allegro.pl/jansport-beamer-jtpz6-7tf-super-promocja-i1736101903.html
      • ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:01
        Czy ktoś miał może plecak firmy Gabol np.
        sklepkleks.com/index.php?p791,plecak-tornister-gabol-naif-208101
        sklepkleks.com/index.php?p792,plecak-tornister-gabol-naif-208100
        przed chwilą je znalazłam,śliczne są ale nie widac jak wyglądają plecy czy są usztywnione/profilowane....?
        Może ktoś wie?
      • pacynka27 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:09

Jansport jest fajny ale nie do 4 klasy. On jest OGROMNY. Pojemność 33 litry! Mamy taki i używamy na wyjazdy 3-4 dniowe, żeby garderobę 2 osób spakować wink
        Może do gimnazjum by się nadawał a i tak piszę to bez przekonania.
        • ka_thy Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:54
          Jansport Beamer kupiłam w zeszłym roku do 6 klasy. Bardzo nam się sprawdził. Ma sporo kieszeni. Jeśli chodzi o ładunek to właściwie żadna różnica czy to 4 czy 6 klasa - książek tyle samo. Jedynie na dziecku może wyglądać na duży - zależy czy dziecko z tych większych czy mniejszych, bo plecak faktycznie jest duży. Ale dla mnie to zaleta, bo czasem tych książek jest naprawdę sporo, a plecak nie jest wypchany. I jeszcze zmieści się śniadanie, i buty i strój na wf.
    • mama_pyzuni Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:04
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,127192213,127192213,Bagmaster_dla_3_klasistki_Topgal_mnie_zawiodl_.html
      tu mój wątek sprzed kilkunastu dni.
      U nas skończyło się na tym, że córka tego Topgala nie dała odesłac i powiedziała że to ona go będzie nosic smile Według mnie jest zbyt ciężki.
      • ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 13:15
        Bardzo dziękuję, właśnie tej wagi się obawiam, a te z firmy Gabol zna ktoś? Jak z usztywnieniem pleców?
        • iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 14:01
          W gabolach usztywnienie pleców słabiutkie...
          • ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 19:41
            iwek, do czego mogłabyś to usztywnienie porównać?
            jest tam jakaś gąbeczka?
            • iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 20:25
              Zobacz na te aukcje, tam jest pokazany tył Gaboli:
              allegro.pl/plecak-szkolny-wycieczkowy-gabol-des-fleurs-i1737054599.html
              allegro.pl/plecak-szkolny-gabol-dwukomorowy-rugby-nowosc-i1741543800.html
              allegro.pl/plecak-dla-chlopca-skate-park-duzy-gabol-gratis-i1719166657.html
    • iberka hama all out czy herlitz 2unity/ bebag 02.08.11, 22:15
      pytałam w osobnym wątku ale bez reakcji. Kuba idzie do 4 klasy i herlitz bebag mierzyliśmy, wygląda fajnie, nie wisi, nie wystaje ogromnie na boki, jest ok....tylko wzory okropne uncertain. Podoba mu się hama all out ale tej nigdzie na żywo nie znaleźliśmy, nie wiem jak wyglądają plecy ( w herlitz super).
      Poradzicie?

Iza

p.s. z topgala nic się nie podoba
      • iwek33 Re: hama all out czy herlitz 2unity/ bebag 03.08.11, 08:56
        Jak to bez reakcji!! Sama odpisywałam i to całkiem sporo!! smile
        • iwek33 Re: hama all out czy herlitz 2unity/ bebag 03.08.11, 09:01
          Tu masz wątek i odpowiedź:
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,127347642,127347642,4_klasa_hama_czy_herlitz_.html
          a na tej aukcji masz plecy w Hamie:
          allegro.pl/plecak-szkolny-all-out-bychazz-hama-i1749742506.html
          • iwek33 Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 09:14
            Iberko! My też wybieraliśmy w tym roku między tymi dwoma. W końcu kupilismy Hama model Fingerprint. Jeśli chcesz obfotografuję na plecach syna i poślę fotk.
            Z Herlitza ( zgadzam się -wzory liche) wybralibyśmy ten gładki ciemnogranatowy i wymyśliłam, ze do niego dokupię breloki kolorowe klocki lego i pozapinam do zakończeń zamków, bardzo by to plecak ożywiło- to taki mój pomysł, piszę, może Ci się przyda.
            Chodzi o takie breloki:

allegro.pl/lego-classic-czerwony-klocek-brelok-i1724211330.html
            allegro.pl/lego-classic-zolty-klocek-brelok-i1724211442.html
            • ewkka Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 10:39
              Do plecaków gabol mozna dokupić wózki:
              sklepkleks.pl/art-papiernicze/plecaki/w-zki-do-plecak-w/
              • ola25 Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 12:10
                Super pomysł z tym wózkiem, ciekawe czy ktoś testował...?
                • iwek33 Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 13:26
                  W szkole się to kompletnie nie sprawdza. PO schodach dzieci dźwigają i plecak z książkami i ciężki stelaż z kółkami. Nie mówiąc o dziwnym skręceniu ciała podczas ciągnięcia jedną ręką.
    • iwek33 Re: do IBERKI 04.08.11, 21:09
      I co Iberko, poczytałaś o plecaku Hama i o Herlitz 2 unity? Na który się zdecydowaliście?? Robić Ci jakieś fotki?
      • iberka poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 22:41
        będę ogromnie wdzięczna za zdjęcia i zobaczę jak leży chociaż u was syn 2 lata starszy. Kuba ma 134/135 cm wzrostu i jest szczupły. Jak pisałam , mierzyliśmy herlitz'a i leżał fajnie. Chciałabym mieć spokój na 2 lata, tornister hamy miał do klasy od 1 do 3 i super, byliśmy bardzo zadowoleni.
        Skłanialiśmy sie ku plecakowi na kołach ale one są ogromnie ogromne smile a Kuba czasmi wraca do domu z babcią i wtedy musi mieć wszystko na plecach...odpadają koła.

Iza
        • iwek33 Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 22:58
          Iberko, myślę, ze Hama będzie na Twojego synka za duży sad
          Mój młodszy ma 138 cm wzrostu i ten plecak jest na nim karykaturalny. ( starszy ma 162 cm )
          Fotka:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/QtMaxJMYKAaFxE0rcX.jpg

• iberka Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 23:07
            fatalnie, bo zostajemy bez plecakauncertain i co ja teraz znajdę jak reszta brzydka a jak ładna to miękkie to to takie jak wór na kartofle uncertain

iza
            • iwek33 Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 23:16
              Iberko, ja chyba na Twoim miejscu zdecydowałabym się na ten Herlitz 2unity, bo jak tak dobrze synkowi leżał i jest świetnie usztywniony, to chyba to jest najbardziej istotne.
              Tak, jak pisałam, kupiłabym ten gładki, czarnogranatowy i do tego jakiś mega kolorowy brelok, albo te breloczki klocki lego, żeby plecak ożywić. Bo taki gładki jest uniwersalny, a one rzeczywiście pięknie wykonane są. Nawet się zastanawiam, czy nie sprzedać Hamy i kupić tego Herlitza...
              • iwek33 Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 23:16
                O tym myślę:
                allegro.pl/plecak-tornister-2unity-black-herlitz-i1751774295.html
                • iwek33 Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 06.08.11, 16:11
                  Dzisiaj w sklepie przymierzyłam mojemu synowi Herlitz 2 unity i stwierdzam, że :
                  obydwa pkecaki leżą podobnie!! Herlitz jest nawet wizualnie ze 3 cm wyższy od Hama, jest za to węższy ( bo usztywniony z wszystkich stron ) natomiast Hama jest ciut niższy, za to szerszy ( troszeczkę) po prostu Hama ma przód wiotki i bardziej "rozłazi się " na boki. Ale ogólnie te plecaki leżą podobnie i są podobnych gabarytów!!
                  Jeśli Twojemu synkowi pięknie leżał Herlitz, to może i Hama będzie nie najgorszy?? Fakt, ze jeśli Twój syn jest szczupły to może lepszy plecak węższy, ale NIE SKREŚLAJ Hamy- chyba warto przymierzyć smile
                  • iberka Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 06.08.11, 23:55
                    no właśnie szukam Hamy w Krakowie, z herlitzem nie było proboemu i nawet w auchan trafiłam ale hamę, hmmm....jakoś ciężej.
                    Mówisz ,że miękki i się rozłazi? podoba mi się właśnie ta sztywność herlitz'a i sądziłam,że hama taka sama jest...ze zdjęcia tak wygląda.
                    Mam nadzieję znaleźc i mierzyć, bo to już tuż tuż i wakacji koniec będziesmile

iza
                    • dammma Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 07.08.11, 01:04
                      Hama jest w Smyku, ale nie wiem, jakie modele.
                    • iwek33 Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 07.08.11, 10:03
                      iberka napisała:

> no właśnie szukam Hamy w Krakowie, z herlitzem nie było proboemu i nawet w auch
                      > an trafiłam ale hamę, hmmm....jakoś ciężej.
                      > Mówisz ,że miękki i się rozłazi? podoba mi się właśnie ta sztywność herlitz'a i
                      > sądziłam,że hama taka sama jest...ze zdjęcia tak wygląda.
                      > Mam nadzieję znaleźc i mierzyć, bo to już tuż tuż i wakacji koniec będziesmile
                      >
                      > iza
                      Już precyzuję: Herlitz ma sztywne plecy, boki i przód, miękkie tylko te wstawki z innego koloru, wąskie paski. Caly jest jak walizka. Herlitz ma sztywne plecy i boki, a przednie płaszczyzny nie- to sam materiał ( nie wiotki, ale bez usztywnienia). Moim zdaniem Hama jest bardziej pakowna, bo jak wsadzisz coś do przedniej kieszonki grubszego, to materiał od przodu się wygnie, w Herlitz ta przednia kieszeń też jest sztywna i np próbowałam tam wsadzić napchany piórnik- nie dało się domknąć zamków. Ale przez tę wiotkość tkaniny od przodu wizualnie się rozłazi ( zależy , co napakujesz) , w Herlitz nic się nie "rozlezie"- cały jest sztywny, nie traci przez to formy, ale trzeba umiejętnie się popakować, gdy jest dużo do załadunku.
                      • iwek33 Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 07.08.11, 12:01
                        Errata: błąd zasadniczy w 3 zdaniu:

> Już precyzuję: Herlitz ma sztywne plecy, boki i przód, miękkie tylko te wstawki
                        > z innego koloru, wąskie paski. Caly jest jak walizka. Herlitz ma sztywne plecy
                        > i boki, a przednie płaszczyzny nie- to sam materiał.....

oczywiście miało być: "Hama ma sztywne plecy i boki, a przednie płaszczyzny...."

( już mi się te Hamy z Herlitzami mieszają..big_grin )
                        • mers01 CHI 185 13.08.11, 08:34
                          Właśnie wczoraj otrzymaliśmy plecak Topgal CHI 185 w kolorze fuksji.
                          Plecak jest bardzo ładny, absolutnie nie jest dziecinny. Nastawiałam się, że będzie duży i cięzki, ale porównując do topgala z motylkami , którego mamy jest taki sam. Jest wizualnie węzszy od tego z motylkami. Oba śliczne i moje dziewczyny zadowolone. Plusem w przypadku CHI 185 jest to, że wzór jest na tyle delikatny, ze nawet gdyby coś sie zaczęlo ścierac to nie bedzie tego widać. Kolor fuksji jest bardzo intensywny , dokladnie tak jak na zdjęciach.
                          Plecak zakupiłam dla swojej 3 klasistki, ktora ma ponad 134.
                          • iwek33 Sprzedaliśmy Hamę, kupiliśmy...... 16.08.11, 09:26
                            No właśnie.
                            Po sesji zdjęciowej z Hamą syn stwierdził, ze plecak ma sporo minusów, jak dla nastolatka sad
                            Młody wypisał minusy na kartce i zaczęliśmy szukać plecaka, który spełni jego oczekiwania.
                            I znowu skończyło się na ...Topgalu smile
                            Hama została sprzedana, a my zamówiliśmy Topgal z kolekcji Street hit i wreszcie synek zadowolony w pełni. Mimo chęci odmiany my już chyba nie uwolnimy się od tych Topgali smile
                            Ale muszę przyznać, że mi też praktyczne rozwiązania podobają się dużo bardziej.
                            Argumenty syna przemawiające na korzyść Topgala: "...bo trzy osobne komory, bo fajny dodatkowy pasek na podtrzymanie dużej, 1,5 litrowej butli, a ostatnio takie wody nosił do szkoły, bo "tajna" kieszonka na mp4 i wyjscie na słuchawki w szelce plecaka, bo ma dodatkowy pas do zapinania na piersiach i nie będą się szelki zsuwały....oj, było tego trochę.
                            W sumie nie straciłam nic, zyskałam doświadczenie.
                            Kupiliśmy model Street Hit 148 ( na zdjęciach wygląda jak czarny z turkusem, w rzeczywistości ten turkusowy jest bardziej turkusowo-zielonkawy- jak dla mnie baaarzdo ładny)
          • iberka kupiliśmy Hamę 31.08.11, 21:05
            Kubie bardzo się spodobał, nie wygląda gorzej niż mierzony wczoraj Topgal jakiś tam.

Iza
    • katrio.na Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 10:10
      Iwek,
      Czy możesz sfotografować plecak na plecach syna? Też się nad nim zastanawiam. Syn również nie chce słyszeć o innym niż Topgal.
      Chociaż na stronie polecają go dopiero od 5-6 klasy...

Mój idzie do 3 klasy.

A ktoś ma ten?
      www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-183/
      Teraz się Dorastającemu podoba ale obawiam się, że ten motyw do 4 klasy już nie będzie się cieszył takim powodzeniem.

• iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 10:40
        Tak, oczywiście, mogę, jak tylko wróci syn ( popołudniu) to pstryknę. Aczkolwiek wydaje mi się, ze dla 3 klasisty będzie zdecydowanie za długi ( plecak ma 46 cm wysokości, raczej jest dedykowany dla młodzieży i dorosłych)
        Ten z dinozaurem faktycznie do klas 4-5-6 może się już zbyt dziecinny wydawać.
        A co Twój synek sądzi o takim:
        www.topgal.cz/products/medium/chi_189_d.jpg
        ten może być jeszcze ciut duży dla 3 klasisty (zależy ile twój syn ma wzrostu), ale do 4-5-6 jest bardzo dobry. Syn miał właśnie taki identyczny model w klasach 4-5 ( tylko inny wzór) i naprawdę plecak się sprawdził: mocny, pojemny, wszystko się mieściło.
        Tylko miał cały ciemnogranatowy- fajny nie brudził się. Tu ten jasnoszary jest trochę ryzykowny, choć te plecaki fajnie się pierze.
        Ten też się sprawdzi w kl.3-6 na pewno.
        Dziciak kuzynki nosi ( tylko taki khaki z beżem ) od klasy 3, teraz idzie do 6 i jest super
        www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-157/?d1---blue
        • katrio.na Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 11:16
          O ile dla dziewczynek w Topgalu da się coś wybrać o tyle dla chłopców jest ciężko.
          Ten pierwszy odpada ze względu na styl tapicerki wink

Ten drugi wydaje się neutralny a w co właściwie jest ten materiał?
          Plamki po prostu?

Czekam na zdjęcia.
          • iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 11:28
            1. Co to jest styl tapicerki ???? ( smile )
            2. Ten drugi też odpada. Ten wzór, to chyba jakieś zwierzaki- pieski, koniki...nie wiem. O ile na tym niebieskim tak nie widać, to na takim samym pomarańczowym bardziej.
            No to już nie wiem.
            Ale zgadzam się, że w tej chwili wzory już przebrane, a tak w ogóle to w zeszłych latach było więcej dla chłopaków takich uniwersalnych, dla mniejszych i większych dzieci.
            • iwek33 Re: FotkaTopgala 16.08.11, 16:59
              Wklejam fotkę , plecak jest pusty, więc trochę "wgnieciony" się wydaje i jeszcze nie dopasowaliśmy dobrze szelek.
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/fmW1rugVUpQkbq2anX.jpg
              • mers01 Re: FotkaTopgala 17.08.11, 05:43
                Iwek ja również uważam, że ten Topgal jest dużo lepszy od tamtej Hamy. Hama przez tą swoją przesadną sztywność dla mnie jest zbyt dziecinna jeżeli chodzi o nastolatka. Moim zdaniem zmiana zdecydowanie na lepsze.
              • katrio.na Iwek 17.08.11, 08:55
                Bardzo dziękuję za zdjęcie.
                A który syn robił za modela? - ten co ma 160 czy 140?
                • iwek33 Re: Iwek 17.08.11, 10:42
                  katrio.na napisał:

> Bardzo dziękuję za zdjęcie.
                  > A który syn robił za modela? - ten co ma 160 czy 140?

big_grin Ten co ma 162 cm wzrostu

Młodszemu ubrałam, ale plecak sięgał mu za pupę, aż do uda smile
                  • katrio.na Re: Iwek 17.08.11, 11:04
                    Tak też myślałam crying
                    Czyli na mojego będzie podobnie jak z Jansportami, też mu wiszą do pupy crying
                    A jaki plecak ma młodszy?

My mamy już od 2 lat Topgal, zaczął mnie irytować gdy mieliśmy okres dojeżdżania komunikacją miejską (ze względu na wagę), ale teraz znowu wracamy do starego.
                    I waga nie będzie już miała znaczenia.
                    A jednak pod względem wykonania i użyteczności te plecaki są niezastąpione.
                    Próbowałam różne plecaki i to jednak nie to samo.
                    Nasz w zasadzie jeszcze na 3 klasę się nada (nie ma, aż tak dziecinnego wzornictwa ani nie jest zniszczony), ale chciałam kupić coś nowego na 3 i 4 klasą.
                    Teraz widzę, że raczej trzeba będzie szukać czegoś na 4 i 5 klasę.

• iwek33 Re: Iwek 17.08.11, 11:26
                      Wstawiam Ci fotkę tego Topgala na młodszym synku (138 cm) - zrobiłam przed chwilką smile
                      A młodszy ma Topgala z koparami, już kiedyś wklejałam, ale mogę jeszcze raz.
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/rLgB0A9I0vS9rTvO9X.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/l7J3kAGuBozfAMeaCX.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/ItXrt4aV5lQwQVcb1X.jpg
                      • marika012 Re: Iwek 17.08.11, 12:06
                        Iwek świetny ten plecak starszego. A na stronie topgala wyglądał nieciekawie wink
                        • iwek33 Re: marika012 17.08.11, 12:38
                          A w rzeczywistości ten turkusowy kolor jest jeszcze ładniejszy. Na zdjęciach wychodzi inaczej, na żywo jest ciemniejszy i leciutko wpada aż w taki morski. Na zdjęciach jest jaśniejszy, typowo turkusowy.
                          No najważniejsze, że chłopaki zadowolone, sami wybrali, więc żadnych reklamacji nie przyjmuję big_grin
        • ciastolinka88 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 24.08.11, 12:04
          A może taki plecak Pumy: [URL="www.tanisport.pl/puma/Plecak_Puma_Flow_069201_02/Product.aspx"]taki[/URL] ? To już może dla odrobinę starszego dziecka, ale jeśli ma być do 5-6 klasy to musi być wytrzymały i niekoniecznie z napisami w stylu barbie i ken wink Bo za parę lat dziecko się może troszkę wstydzić. Ten wydaje się być porządny. Ma 2 komory . Całość zasuwa się na dwustronny zamek . Posiada usztywnione plecy. Szelki są grube, wygodne i posiadają regulację długości ramion. Swobodnie mieści pionowo jak i poziomo format A4. Poza tym jest wykonany z nieprzemakalnych materiałów najwyższej jakości zapewniających trwałość produktu. Ma wymiary: wysokość: 43 cm szerokość: 30 cm dno: 15 x 30 cm
    • katrio.na Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 13:52
      Iwek jest wielka!

Zmierzylam naszego i ma identyczne wymiary jak Wasz z koparką. Czyli wychodzi z tego, ze nie mam co liczyc na cos innego bo wszystkie beda za duze.
      • iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 17:59
        katrio.na napisał:

> Iwek jest wielka!
        >
        No co Ty! mam 159 zaledwie big_grin
        • iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 19:28
          Słuchajcie, koleżanka zamówiła Topgala dla swojego 4 -klasisty, ten model:
          www.topgal.cz/products/medium/chi_189_d.jpg
          Dzisiaj go dostała i aż przybiegła się pochwalić smile bo bardzo się jej i synkowi podoba, To, co jest na fotce białe jest w rzeczywistości spokojnym szarym kolorem, ten turkus i ciemny pomarańcz ( taka cegła w zasadzie) pięknie ożywiają te szarości. Bardzo ładny-potwierdzam. A że funkcjonalny i pakowny to wiedziałam, bo mój syn miał taki model w ubiegłych latach, jeden ze zgrabniejszych i bardzo pakownych Topgali z serii Chilli. Wsadziłam na plecy mojego 2 klasisty i opstrykałam, jutro wkleję fotkę, bo mi się dzisiaj bateria w aparacie wyczerpała. Zawsze to inaczej na plecach dziecka niż na zdjęciu w necie zobaczyć.

• gosjana Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 20:43
            iwek, też mi się wydaje, ze zmiana z plecaka hama na topgal jest dobrym posunięciem smile
            • iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 20:50
              Dziękuję dziewczyny za miłe słowa smile Fajnie takie opinie poczytać smile
              Tak jakoś nieplanowo wyszła ta zamiana, ale w sumie dobrze się stało. Młodzian zadowolony bardziej z tych praktycznych rozwiązań niż z wyglądu plecaka ( to dla niego mniej ważne), mnie podoba się plecak też " z urody".
    • ciastolinka88 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 24.08.11, 12:05
      A może taki plecak Pumy: taki ? To już może dla odrobinę starszego dziecka, ale jeśli ma być do 5-6 klasy to musi być wytrzymały i niekoniecznie z napisami w stylu barbie i ken wink Bo za parę lat dziecko się może troszkę wstydzić. Ten wydaje się być porządny. Ma 2 komory . Całość zasuwa się na dwustronny zamek . Posiada usztywnione plecy. Szelki są grube, wygodne i posiadają regulację długości ramion. Swobodnie mieści pionowo jak i poziomo format A4. Poza tym jest wykonany z nieprzemakalnych materiałów najwyższej jakości zapewniających trwałość produktu. Ma wymiary: wysokość: 43 cm szerokość: 30 cm dno: 15 x 30 cm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka