ola25 01.08.11, 16:39 www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-185/?a---black-tyrkys Chodzi mo o wymiary itp. najb. podoba nam się All Out Hamy, ale nam odradzono ze względu na rozmiary... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 16:42 albo ten: allegro.pl/jansport-beamer-jtpz6-7tf-super-promocja-i1736101903.html Odpowiedz Link Zgłoś
ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:01 Czy ktoś miał może plecak firmy Gabol np. sklepkleks.com/index.php?p791,plecak-tornister-gabol-naif-208101 sklepkleks.com/index.php?p792,plecak-tornister-gabol-naif-208100 przed chwilą je znalazłam,śliczne są ale nie widac jak wyglądają plecy czy są usztywnione/profilowane....? Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:09 Jansport jest fajny ale nie do 4 klasy. On jest OGROMNY. Pojemność 33 litry! Mamy taki i używamy na wyjazdy 3-4 dniowe, żeby garderobę 2 osób spakować Może do gimnazjum by się nadawał a i tak piszę to bez przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:54 Jansport Beamer kupiłam w zeszłym roku do 6 klasy. Bardzo nam się sprawdził. Ma sporo kieszeni. Jeśli chodzi o ładunek to właściwie żadna różnica czy to 4 czy 6 klasa - książek tyle samo. Jedynie na dziecku może wyglądać na duży - zależy czy dziecko z tych większych czy mniejszych, bo plecak faktycznie jest duży. Ale dla mnie to zaleta, bo czasem tych książek jest naprawdę sporo, a plecak nie jest wypchany. I jeszcze zmieści się śniadanie, i buty i strój na wf. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 01.08.11, 17:04 forum.gazeta.pl/forum/w,583,127192213,127192213,Bagmaster_dla_3_klasistki_Topgal_mnie_zawiodl_.html tu mój wątek sprzed kilkunastu dni. U nas skończyło się na tym, że córka tego Topgala nie dała odesłac i powiedziała że to ona go będzie nosic Według mnie jest zbyt ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 13:15 Bardzo dziękuję, właśnie tej wagi się obawiam, a te z firmy Gabol zna ktoś? Jak z usztywnieniem pleców? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 14:01 W gabolach usztywnienie pleców słabiutkie... Odpowiedz Link Zgłoś
ola25 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 19:41 iwek, do czego mogłabyś to usztywnienie porównać? jest tam jakaś gąbeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 02.08.11, 20:25 Zobacz na te aukcje, tam jest pokazany tył Gaboli: allegro.pl/plecak-szkolny-wycieczkowy-gabol-des-fleurs-i1737054599.html allegro.pl/plecak-szkolny-gabol-dwukomorowy-rugby-nowosc-i1741543800.html allegro.pl/plecak-dla-chlopca-skate-park-duzy-gabol-gratis-i1719166657.html Odpowiedz Link Zgłoś
iberka hama all out czy herlitz 2unity/ bebag 02.08.11, 22:15 pytałam w osobnym wątku ale bez reakcji. Kuba idzie do 4 klasy i herlitz bebag mierzyliśmy, wygląda fajnie, nie wisi, nie wystaje ogromnie na boki, jest ok....tylko wzory okropne . Podoba mu się hama all out ale tej nigdzie na żywo nie znaleźliśmy, nie wiem jak wyglądają plecy ( w herlitz super). Poradzicie? Iza p.s. z topgala nic się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: hama all out czy herlitz 2unity/ bebag 03.08.11, 08:56 Jak to bez reakcji!! Sama odpisywałam i to całkiem sporo!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: hama all out czy herlitz 2unity/ bebag 03.08.11, 09:01 Tu masz wątek i odpowiedź: forum.gazeta.pl/forum/w,583,127347642,127347642,4_klasa_hama_czy_herlitz_.html a na tej aukcji masz plecy w Hamie: allegro.pl/plecak-szkolny-all-out-bychazz-hama-i1749742506.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 09:14 Iberko! My też wybieraliśmy w tym roku między tymi dwoma. W końcu kupilismy Hama model Fingerprint. Jeśli chcesz obfotografuję na plecach syna i poślę fotk. Z Herlitza ( zgadzam się -wzory liche) wybralibyśmy ten gładki ciemnogranatowy i wymyśliłam, ze do niego dokupię breloki kolorowe klocki lego i pozapinam do zakończeń zamków, bardzo by to plecak ożywiło- to taki mój pomysł, piszę, może Ci się przyda. Chodzi o takie breloki: allegro.pl/lego-classic-czerwony-klocek-brelok-i1724211330.html allegro.pl/lego-classic-zolty-klocek-brelok-i1724211442.html Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 10:39 Do plecaków gabol mozna dokupić wózki: sklepkleks.pl/art-papiernicze/plecaki/w-zki-do-plecak-w/ Odpowiedz Link Zgłoś
ola25 Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 12:10 Super pomysł z tym wózkiem, ciekawe czy ktoś testował...? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: hama all out czy herlitz- do iberki jeszcze 03.08.11, 13:26 W szkole się to kompletnie nie sprawdza. PO schodach dzieci dźwigają i plecak z książkami i ciężki stelaż z kółkami. Nie mówiąc o dziwnym skręceniu ciała podczas ciągnięcia jedną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do IBERKI 04.08.11, 21:09 I co Iberko, poczytałaś o plecaku Hama i o Herlitz 2 unity? Na który się zdecydowaliście?? Robić Ci jakieś fotki? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 22:41 będę ogromnie wdzięczna za zdjęcia i zobaczę jak leży chociaż u was syn 2 lata starszy. Kuba ma 134/135 cm wzrostu i jest szczupły. Jak pisałam , mierzyliśmy herlitz'a i leżał fajnie. Chciałabym mieć spokój na 2 lata, tornister hamy miał do klasy od 1 do 3 i super, byliśmy bardzo zadowoleni. Skłanialiśmy sie ku plecakowi na kołach ale one są ogromnie ogromne a Kuba czasmi wraca do domu z babcią i wtedy musi mieć wszystko na plecach...odpadają koła. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 22:58 Iberko, myślę, ze Hama będzie na Twojego synka za duży Mój młodszy ma 138 cm wzrostu i ten plecak jest na nim karykaturalny. ( starszy ma 162 cm ) Fotka: Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 23:07 fatalnie, bo zostajemy bez plecaka i co ja teraz znajdę jak reszta brzydka a jak ładna to miękkie to to takie jak wór na kartofle iza Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 23:16 Iberko, ja chyba na Twoim miejscu zdecydowałabym się na ten Herlitz 2unity, bo jak tak dobrze synkowi leżał i jest świetnie usztywniony, to chyba to jest najbardziej istotne. Tak, jak pisałam, kupiłabym ten gładki, czarnogranatowy i do tego jakiś mega kolorowy brelok, albo te breloczki klocki lego, żeby plecak ożywić. Bo taki gładki jest uniwersalny, a one rzeczywiście pięknie wykonane są. Nawet się zastanawiam, czy nie sprzedać Hamy i kupić tego Herlitza... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: poproszę o fotki hamy :) 04.08.11, 23:16 O tym myślę: allegro.pl/plecak-tornister-2unity-black-herlitz-i1751774295.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 06.08.11, 16:11 Dzisiaj w sklepie przymierzyłam mojemu synowi Herlitz 2 unity i stwierdzam, że : obydwa pkecaki leżą podobnie!! Herlitz jest nawet wizualnie ze 3 cm wyższy od Hama, jest za to węższy ( bo usztywniony z wszystkich stron ) natomiast Hama jest ciut niższy, za to szerszy ( troszeczkę) po prostu Hama ma przód wiotki i bardziej "rozłazi się " na boki. Ale ogólnie te plecaki leżą podobnie i są podobnych gabarytów!! Jeśli Twojemu synkowi pięknie leżał Herlitz, to może i Hama będzie nie najgorszy?? Fakt, ze jeśli Twój syn jest szczupły to może lepszy plecak węższy, ale NIE SKREŚLAJ Hamy- chyba warto przymierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 06.08.11, 23:55 no właśnie szukam Hamy w Krakowie, z herlitzem nie było proboemu i nawet w auchan trafiłam ale hamę, hmmm....jakoś ciężej. Mówisz ,że miękki i się rozłazi? podoba mi się właśnie ta sztywność herlitz'a i sądziłam,że hama taka sama jest...ze zdjęcia tak wygląda. Mam nadzieję znaleźc i mierzyć, bo to już tuż tuż i wakacji koniec będzie iza Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 07.08.11, 01:04 Hama jest w Smyku, ale nie wiem, jakie modele. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 07.08.11, 10:03 iberka napisała: > no właśnie szukam Hamy w Krakowie, z herlitzem nie było proboemu i nawet w auch > an trafiłam ale hamę, hmmm....jakoś ciężej. > Mówisz ,że miękki i się rozłazi? podoba mi się właśnie ta sztywność herlitz'a i > sądziłam,że hama taka sama jest...ze zdjęcia tak wygląda. > Mam nadzieję znaleźc i mierzyć, bo to już tuż tuż i wakacji koniec będzie > > iza Już precyzuję: Herlitz ma sztywne plecy, boki i przód, miękkie tylko te wstawki z innego koloru, wąskie paski. Caly jest jak walizka. Herlitz ma sztywne plecy i boki, a przednie płaszczyzny nie- to sam materiał ( nie wiotki, ale bez usztywnienia). Moim zdaniem Hama jest bardziej pakowna, bo jak wsadzisz coś do przedniej kieszonki grubszego, to materiał od przodu się wygnie, w Herlitz ta przednia kieszeń też jest sztywna i np próbowałam tam wsadzić napchany piórnik- nie dało się domknąć zamków. Ale przez tę wiotkość tkaniny od przodu wizualnie się rozłazi ( zależy , co napakujesz) , w Herlitz nic się nie "rozlezie"- cały jest sztywny, nie traci przez to formy, ale trzeba umiejętnie się popakować, gdy jest dużo do załadunku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Iberko-przeczytaj proszę :-) 07.08.11, 12:01 Errata: błąd zasadniczy w 3 zdaniu: > Już precyzuję: Herlitz ma sztywne plecy, boki i przód, miękkie tylko te wstawki > z innego koloru, wąskie paski. Caly jest jak walizka. Herlitz ma sztywne plecy > i boki, a przednie płaszczyzny nie- to sam materiał..... oczywiście miało być: "Hama ma sztywne plecy i boki, a przednie płaszczyzny...." ( już mi się te Hamy z Herlitzami mieszają.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
mers01 CHI 185 13.08.11, 08:34 Właśnie wczoraj otrzymaliśmy plecak Topgal CHI 185 w kolorze fuksji. Plecak jest bardzo ładny, absolutnie nie jest dziecinny. Nastawiałam się, że będzie duży i cięzki, ale porównując do topgala z motylkami , którego mamy jest taki sam. Jest wizualnie węzszy od tego z motylkami. Oba śliczne i moje dziewczyny zadowolone. Plusem w przypadku CHI 185 jest to, że wzór jest na tyle delikatny, ze nawet gdyby coś sie zaczęlo ścierac to nie bedzie tego widać. Kolor fuksji jest bardzo intensywny , dokladnie tak jak na zdjęciach. Plecak zakupiłam dla swojej 3 klasistki, ktora ma ponad 134. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Sprzedaliśmy Hamę, kupiliśmy...... 16.08.11, 09:26 No właśnie. Po sesji zdjęciowej z Hamą syn stwierdził, ze plecak ma sporo minusów, jak dla nastolatka Młody wypisał minusy na kartce i zaczęliśmy szukać plecaka, który spełni jego oczekiwania. I znowu skończyło się na ...Topgalu Hama została sprzedana, a my zamówiliśmy Topgal z kolekcji Street hit i wreszcie synek zadowolony w pełni. Mimo chęci odmiany my już chyba nie uwolnimy się od tych Topgali Ale muszę przyznać, że mi też praktyczne rozwiązania podobają się dużo bardziej. Argumenty syna przemawiające na korzyść Topgala: "...bo trzy osobne komory, bo fajny dodatkowy pasek na podtrzymanie dużej, 1,5 litrowej butli, a ostatnio takie wody nosił do szkoły, bo "tajna" kieszonka na mp4 i wyjscie na słuchawki w szelce plecaka, bo ma dodatkowy pas do zapinania na piersiach i nie będą się szelki zsuwały....oj, było tego trochę. W sumie nie straciłam nic, zyskałam doświadczenie. Kupiliśmy model Street Hit 148 ( na zdjęciach wygląda jak czarny z turkusem, w rzeczywistości ten turkusowy jest bardziej turkusowo-zielonkawy- jak dla mnie baaarzdo ładny) Odpowiedz Link Zgłoś
iberka kupiliśmy Hamę 31.08.11, 21:05 Kubie bardzo się spodobał, nie wygląda gorzej niż mierzony wczoraj Topgal jakiś tam. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 10:10 Iwek, Czy możesz sfotografować plecak na plecach syna? Też się nad nim zastanawiam. Syn również nie chce słyszeć o innym niż Topgal. Chociaż na stronie polecają go dopiero od 5-6 klasy... Mój idzie do 3 klasy. A ktoś ma ten? www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-183/ Teraz się Dorastającemu podoba ale obawiam się, że ten motyw do 4 klasy już nie będzie się cieszył takim powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 10:40 Tak, oczywiście, mogę, jak tylko wróci syn ( popołudniu) to pstryknę. Aczkolwiek wydaje mi się, ze dla 3 klasisty będzie zdecydowanie za długi ( plecak ma 46 cm wysokości, raczej jest dedykowany dla młodzieży i dorosłych) Ten z dinozaurem faktycznie do klas 4-5-6 może się już zbyt dziecinny wydawać. A co Twój synek sądzi o takim: www.topgal.cz/products/medium/chi_189_d.jpg ten może być jeszcze ciut duży dla 3 klasisty (zależy ile twój syn ma wzrostu), ale do 4-5-6 jest bardzo dobry. Syn miał właśnie taki identyczny model w klasach 4-5 ( tylko inny wzór) i naprawdę plecak się sprawdził: mocny, pojemny, wszystko się mieściło. Tylko miał cały ciemnogranatowy- fajny nie brudził się. Tu ten jasnoszary jest trochę ryzykowny, choć te plecaki fajnie się pierze. Ten też się sprawdzi w kl.3-6 na pewno. Dziciak kuzynki nosi ( tylko taki khaki z beżem ) od klasy 3, teraz idzie do 6 i jest super www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-157/?d1---blue Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 11:16 O ile dla dziewczynek w Topgalu da się coś wybrać o tyle dla chłopców jest ciężko. Ten pierwszy odpada ze względu na styl tapicerki Ten drugi wydaje się neutralny a w co właściwie jest ten materiał? Plamki po prostu? Czekam na zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 16.08.11, 11:28 1. Co to jest styl tapicerki ???? ( ) 2. Ten drugi też odpada. Ten wzór, to chyba jakieś zwierzaki- pieski, koniki...nie wiem. O ile na tym niebieskim tak nie widać, to na takim samym pomarańczowym bardziej. No to już nie wiem. Ale zgadzam się, że w tej chwili wzory już przebrane, a tak w ogóle to w zeszłych latach było więcej dla chłopaków takich uniwersalnych, dla mniejszych i większych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: FotkaTopgala 16.08.11, 16:59 Wklejam fotkę , plecak jest pusty, więc trochę "wgnieciony" się wydaje i jeszcze nie dopasowaliśmy dobrze szelek. Odpowiedz Link Zgłoś
mers01 Re: FotkaTopgala 17.08.11, 05:43 Iwek ja również uważam, że ten Topgal jest dużo lepszy od tamtej Hamy. Hama przez tą swoją przesadną sztywność dla mnie jest zbyt dziecinna jeżeli chodzi o nastolatka. Moim zdaniem zmiana zdecydowanie na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Iwek 17.08.11, 08:55 Bardzo dziękuję za zdjęcie. A który syn robił za modela? - ten co ma 160 czy 140? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Iwek 17.08.11, 10:42 katrio.na napisał: > Bardzo dziękuję za zdjęcie. > A który syn robił za modela? - ten co ma 160 czy 140? Ten co ma 162 cm wzrostu Młodszemu ubrałam, ale plecak sięgał mu za pupę, aż do uda Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: Iwek 17.08.11, 11:04 Tak też myślałam Czyli na mojego będzie podobnie jak z Jansportami, też mu wiszą do pupy A jaki plecak ma młodszy? My mamy już od 2 lat Topgal, zaczął mnie irytować gdy mieliśmy okres dojeżdżania komunikacją miejską (ze względu na wagę), ale teraz znowu wracamy do starego. I waga nie będzie już miała znaczenia. A jednak pod względem wykonania i użyteczności te plecaki są niezastąpione. Próbowałam różne plecaki i to jednak nie to samo. Nasz w zasadzie jeszcze na 3 klasę się nada (nie ma, aż tak dziecinnego wzornictwa ani nie jest zniszczony), ale chciałam kupić coś nowego na 3 i 4 klasą. Teraz widzę, że raczej trzeba będzie szukać czegoś na 4 i 5 klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Iwek 17.08.11, 11:26 Wstawiam Ci fotkę tego Topgala na młodszym synku (138 cm) - zrobiłam przed chwilką A młodszy ma Topgala z koparami, już kiedyś wklejałam, ale mogę jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
marika012 Re: Iwek 17.08.11, 12:06 Iwek świetny ten plecak starszego. A na stronie topgala wyglądał nieciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: marika012 17.08.11, 12:38 A w rzeczywistości ten turkusowy kolor jest jeszcze ładniejszy. Na zdjęciach wychodzi inaczej, na żywo jest ciemniejszy i leciutko wpada aż w taki morski. Na zdjęciach jest jaśniejszy, typowo turkusowy. No najważniejsze, że chłopaki zadowolone, sami wybrali, więc żadnych reklamacji nie przyjmuję Odpowiedz Link Zgłoś
ciastolinka88 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 24.08.11, 12:04 A może taki plecak Pumy: [URL="www.tanisport.pl/puma/Plecak_Puma_Flow_069201_02/Product.aspx"]taki[/URL] ? To już może dla odrobinę starszego dziecka, ale jeśli ma być do 5-6 klasy to musi być wytrzymały i niekoniecznie z napisami w stylu barbie i ken Bo za parę lat dziecko się może troszkę wstydzić. Ten wydaje się być porządny. Ma 2 komory . Całość zasuwa się na dwustronny zamek . Posiada usztywnione plecy. Szelki są grube, wygodne i posiadają regulację długości ramion. Swobodnie mieści pionowo jak i poziomo format A4. Poza tym jest wykonany z nieprzemakalnych materiałów najwyższej jakości zapewniających trwałość produktu. Ma wymiary: wysokość: 43 cm szerokość: 30 cm dno: 15 x 30 cm Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 13:52 Iwek jest wielka! Zmierzylam naszego i ma identyczne wymiary jak Wasz z koparką. Czyli wychodzi z tego, ze nie mam co liczyc na cos innego bo wszystkie beda za duze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 17:59 katrio.na napisał: > Iwek jest wielka! > No co Ty! mam 159 zaledwie Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 19:28 Słuchajcie, koleżanka zamówiła Topgala dla swojego 4 -klasisty, ten model: www.topgal.cz/products/medium/chi_189_d.jpg Dzisiaj go dostała i aż przybiegła się pochwalić bo bardzo się jej i synkowi podoba, To, co jest na fotce białe jest w rzeczywistości spokojnym szarym kolorem, ten turkus i ciemny pomarańcz ( taka cegła w zasadzie) pięknie ożywiają te szarości. Bardzo ładny-potwierdzam. A że funkcjonalny i pakowny to wiedziałam, bo mój syn miał taki model w ubiegłych latach, jeden ze zgrabniejszych i bardzo pakownych Topgali z serii Chilli. Wsadziłam na plecy mojego 2 klasisty i opstrykałam, jutro wkleję fotkę, bo mi się dzisiaj bateria w aparacie wyczerpała. Zawsze to inaczej na plecach dziecka niż na zdjęciu w necie zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 20:43 iwek, też mi się wydaje, ze zmiana z plecaka hama na topgal jest dobrym posunięciem Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 17.08.11, 20:50 Dziękuję dziewczyny za miłe słowa Fajnie takie opinie poczytać Tak jakoś nieplanowo wyszła ta zamiana, ale w sumie dobrze się stało. Młodzian zadowolony bardziej z tych praktycznych rozwiązań niż z wyglądu plecaka ( to dla niego mniej ważne), mnie podoba się plecak też " z urody". Odpowiedz Link Zgłoś
ciastolinka88 Re: Plecak dla 4-klasistki, czy ten może być....? 24.08.11, 12:05 A może taki plecak Pumy: taki ? To już może dla odrobinę starszego dziecka, ale jeśli ma być do 5-6 klasy to musi być wytrzymały i niekoniecznie z napisami w stylu barbie i ken Bo za parę lat dziecko się może troszkę wstydzić. Ten wydaje się być porządny. Ma 2 komory . Całość zasuwa się na dwustronny zamek . Posiada usztywnione plecy. Szelki są grube, wygodne i posiadają regulację długości ramion. Swobodnie mieści pionowo jak i poziomo format A4. Poza tym jest wykonany z nieprzemakalnych materiałów najwyższej jakości zapewniających trwałość produktu. Ma wymiary: wysokość: 43 cm szerokość: 30 cm dno: 15 x 30 cm Odpowiedz Link Zgłoś