Dodaj do ulubionych

kurtki w h&m

11.08.11, 01:17
byłam wczoraj w h&m w poznańskiej plazie, weszłam bo chciałam kupić czapeczkę z ulicy sezamkowej, tą www.hm.com/de/product/92418?article=92418-C#article=92418-C ale niestety nie było ich, mieli jedne kurtki zimowe, te granatowe: www.hm.com/de/product/92965?article=92965-A
cena z kosmosu, 149zł, przecież euro jest po 4,10zł więc powinny kosztować około 119zł, no na maxa 129zł

czy można w h&m w Polsce zapłacić w euro?
bo jak wszystkie kurtki będą miały tak zawyżone ceny to chyba kupię chłopcom kurtki w Holandii.
Obserwuj wątek
    • kora711 Re: kurtki w h&m 11.08.11, 08:09
      własnie
      dobre pytanie
      w koncu ma h&m-owskich metkach są ceny np euro
    • odra78 Re: kurtki w h&m 11.08.11, 08:28
      taką czapkę tylko pomarańczową to ja kupiłam już z miesiąc temu, teraz to już "zimówki" w ofercie
      • pinik Re: kurtki w h&m 11.08.11, 08:40
        Hej Magda,

z tego co pamietam, to w Niemczech te kurtki maja dwie ceny. Do rozmiaru 128 - 29 euro, a od rozmiaru 134 - 39 euro. Moze dlatego tak ci sie nie zgadza (nie mam teraz czasu, zeby samej poszukac/poprzeliczac, wiec moze glupoty pisze smile
        • magda79pn Re: kurtki w h&m 11.08.11, 10:16
          pinik napisała:

> Hej Magda,
          >
          > z tego co pamietam, to w Niemczech te kurtki maja dwie ceny. Do rozmiaru 128 -
          > 29 euro, a od rozmiaru 134 - 39 euro. Moze dlatego tak ci sie nie zgadza (nie m
          > am teraz czasu, zeby samej poszukac/poprzeliczac, wiec moze glupoty pisze smile
          > ===========================================================
          nie ma tego modelu od rozmiaru 134, są tylko te mniejsze
        • marcyszka Re: kurtki w h&m 11.08.11, 10:23
          Potwierdzam - te kurtki mają wyższą cenę dla rozmiarów od 134 (39,95EUR). Niestety ja już taką potrzebowałam sad
          Kupiłam granatową w weekend w warszawskiej Arkadii korzystając z weekendowej promocji (-20% za zakupy powyżej 100zł)
          Chciałam kupić jeszcze w tej promocji dla córki tą kurtkę:
          www.hm.com/de/product/91412?article=91412-A
          ale niestety jeszcze jej nie było.
          • magda79pn Re: kurtki w h&m 11.08.11, 10:41
            dałabym sobie głowę ściąć że to były te mniejsze, chyba że faktycznie to były te od 134 ale zostały na wieszakach same najmniejsze i tak mi się tylko wydawało...
    • sharpless6 Re: kurtki w h&m 11.08.11, 09:33
      a nie wiecie kiedy mniej więcej będą spodnie od kombinezonu bo wyjeżdzam?
      • a-e-p Re: kurtki w h&m 11.08.11, 10:12
        16 VIII podobno ruszaja z akcją 'Back to School', spodnie beda raczej we wrzesniu.
        Mozesz sprawdzac na stronie www w zakładce Nowosci co sie ostatnio pojawiło w sklepach.
        • robin81 akcja back to school-pytanie 12.08.11, 11:20
          na czym ta akcja polega?
    • rudolf-abs Re: kurtki w h&m 11.08.11, 10:46
      Niestety ceny w Polsce są wyższe jak w bogatszych krajach, zwłaszcza odnośnie dobrych firm zachodnich. Nie wiem z czego się to bierze. W Polsce siła nabywcza jest mniejsza to powinni zachęcać niższą ceną i koszty są mniejsze sprzedaży. Nikt mi nie powie , że przywiezienie towaru z Berlina tyle kosztuje a do Warszawy znacznie więcej.
    • grabasik Re: kurtki w h&m 11.08.11, 11:15
      Nawet jeśli można płacić w euro to przeliczą Ci polską cenę na euro a nie wezmą jej metki sad
      • magda79pn Re: kurtki w h&m 11.08.11, 11:49
        i tutaj nasuwa się pytanie, czy tak mozna? to chyba nie byłoby ok, skoro jest podana cena w euro (podana przez producenta) to tyle powinno się zapłacić, bo niby z jakiej racji więcej?
        • gosjana Re: kurtki w h&m 11.08.11, 18:51
          marcyszka napisała:

<Kupiłam granatową w weekend w warszawskiej Arkadii korzystając z weekendowej promocji (-20% za zakupy powyżej 100zł)>

kupowałam w sobotę córce kurtkę ale o zniżce nic nie wiedziałam sad co to za promocja ???
          • marcyszka Re: kurtki w h&m 11.08.11, 19:02
            To była weekendowa promocja, ale podobno dotyczyła tylko Warszawy (był taki dopisek pod info o promocji). Informacja była przy wejściu do sklepu. Dlatego żałuję, że nie mogłam kupić również kurtki dla córki. Zawsze to 20% mniej...
            • mieeke Re: kurtki w h&m 15.08.11, 19:45
              czy ta kurteczka o której piszecie www.hm.com/de/product/92965?article=92965-A jest typowo zimowa? Będzie młodemu ciepło przy większych mrozach??
    • ophelia78 Re: kurtki w h&m 15.08.11, 22:24
      >czy można w h&m w Polsce zapłacić w euro?

Można. Jest jednak drobne ALE: cenę w złotówkach przeliczają na euro wg. kursu średniego NBP z dnia zakupu. Przeliczają, nie patrząc na cenę w euro wydrukowaną na metce. Więc w sumie zapałcisz tyle samo, niezależnie od waluty.
      • dammma Re: kurtki w h&m 15.08.11, 22:35
        moim zdaniem zimówka.

A co to akcja:
        16 VIII podobno ruszaja z akcją 'Back to School'?
        • stefa_ja Re: kurtki w h&m 15.08.11, 22:52
          To nie jest zimówka. Jak ją macałam to w sumie taka do kitu jeśli chodzi o grubośc, bo na przejściówkę jesienno-wiosenną za gruba, a na zimówkę za cieńka. Pomimo, że jest watowana to ma podszewkę ortalionową. Gdyby miała podszewkę z polarku to by była typowa zimówka. Szkoda, że taka kijowa grubość, bo ogólnie bardzo fajna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka