Dodaj do ulubionych

test wózków Polak - Deltim

21.05.04, 14:08
Dziewczyny bardzo was proszę te które uzywają tych wózków aby wypowiedziały
sie co o nich sądzą, chciałabym któryś z nich kupić, nie wiem który.
Napiszcie mi jaki używacie i co o nim sądzicie, moze wady i zalety? taki mały
test który może pomoze nam cieżarówkom na cos sie zdecydować
Pozdrawiam Beata, 3 letnia Kaja i 28 tyg Franek
Obserwuj wątek
    • iwles Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 15:31
      wITAJ !
      Ja aktualnie mam wózek głęboki Deltim Focus, a od miesiąca założylismy
      spacerówkę zamiast gondoli.
      Wózek lekki, sama mogę go wnosić po schodach, dobrze się prowadzi, duży i
      wytrzymały kosz na zakupy. Byłam bardzo zadowolona z zakupu... do czasu.
      Poluzował się - jakies półtora tygodnia temu - hamulec, oddalismy do naprawy
      (na gwarancji). Firma - niestety- nie należy do rzetelnych. Po kilku dniach
      wózek był jakoby naprawiony ( w instrukcji napisano, że wymieniona została
      uszkodzona część) a w rzeczywistości nie zrobiono nic. Oddaliśmy po raz drugi -
      teraz czekamy, co z tego wyniknie.
      Jeszcze 2 tygodnie temu - szczerze bym polecała (ze względu na to, że jest
      lekki), ale teraz widząc niesolidność (albo dosadniej: partactwo) firmy DELTIM -
      chyba wybrałabym na Twoim miejscu inny wózek.
      A może - zastanawiałaś się nad wózkiem głęboko-spacerowym?
    • gosia_d Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 15:47
      Razem z 3,5 miesięczną Emilką jesteśmy użytkowniczkami wózka Deltim Premier.
      Średnio zadowolonymi. Wózek świetnie się sprawdził przez pierwszy miesiąc,
      kidey byłam z małą u mojej mamy, użytkowałam go jako łóżeczko - kołyskę. Ma
      świetne resory, można dziecko bardzo łagodnie i lekko bujać. A potem zaczęliśmy
      wychodzić na spacery i tu niespodzianka. Wózek ma opcję skrętnych kół. Na
      zablokowanej opcji, czyli że jedzie normalnie, jechał... w lewo. I wiele siły
      trzeba, żeby prowadzić go prosto. Właściwie to trzeba mocno go ciągnąć w
      prawo sad Natomiast koła w opcji skrętnej - super wygodne. Trzeba się
      przyzwyczaić, ale dla mnie bomba. Rewelacyjnie się prowadzi i skręca na każdej
      prawie drodze, może z wyjątkiem piaszczystej. Minusem istotnym są od paru
      tygodni wiecznie skrzypiące elementy - a to koło, a to amortyzator. Wózek
      składa sie szybko, ale zajmuje w bagażniku naszej skody fabii bardzo dużo
      miejsca, złożony stelaż, zdjęte kółka wypełniają go, a gondola mieści się już
      tylko na przednim siedzeniu. Posiada wersję spacerową, ale do tej mamy jeszcze
      parę miesięcy, więc nie wiem jak się sprawdzi. Nie można do niego za licho
      dostać przejściówki do fotelika samochodowego tej samej firmy. Po miesiącu
      poszukiwań zrezygnowaliśmy, szkoda czasu.
      Pozdrawiam
      Gosia
      • spiewaczka4 Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 16:32
        Wprawdzie my nie mamy wózka tej firmy ale nasz również skręca w lewo co
        naprawdę utrudnia jazdę. Niestety nie podlego to reklamacji bo producent
        zastrzegł sobie w gwarancji możliwość skrętu wózka o,5 m. naodległości 5m.
        Teraz wiem że musze przed kupnem danej rzeczy czytać kartę gwarancyjną. I
        niestety nie stać mnie na kolejny wózek. Ten też nie był tani.
        • mamabuberka Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 19:40
          My też mamy wózek deltim, też skręca w lewo, jest ciężki i koszmarnie sie go składa. Na dzień dzisiejszy nie kupiłabym tego wózka.
          • purzyki Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 19:57
            mamabuberka napisała:

> My też mamy wózek deltim, też skręca w lewo,

Tak mi się obiło kiedyś o uszy, że powodem skręcania wózka w jedną stronę mogą
            być nierówno napompowane kółka. Jednak nie sprawdzałam osobiście, bo nie miałam
            takiej potrzeby.
      • rosiee Re: do Gosia_d 23.05.04, 17:50
        gosia_d napisała:

> Razem z 3,5 miesięczną Emilką jesteśmy użytkowniczkami wózka Deltim Premier.
        > Nie można do niego za licho
        > dostać przejściówki do fotelika samochodowego tej samej firmy. Po miesiącu
        > poszukiwań zrezygnowaliśmy, szkoda czasu.
        > Pozdrawiam
        > Gosia

Przejsciowke mozna dostac w hurtowni Tomi na w-wskim Zaciszu lub na www.tomi.pl
    • komika Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 16:36
      hejka!A to jest link do wątku w którym rozmawiałysmy z dziewczynami o zaletach
      i wadach wózków firmy POLAK!smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=12282235&a=12288900
      pozdrawiam serdecznie!!!
    • purzyki Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 19:55
      Jestem mamą rocznej Marlenki i posiadamy wózek Polak Orion.
      Wady:
      * Strasznie ciężki, ok.14 kg Dla nas to nie problem bo mieszamy w domku i wózek
      stoi w ganku. Jeżeli jednak będziesz musiała go wnosić to nie polecam.
      * Rączka wózka jest przekładana i to właściwie plus, zwłasza w pozycji kiedy
      dziecko jest przodem do Ciebie. Jednak w pozycji drugiej wózek jest mało
      wyważony, ciężko się nim steruje.
      * Nawet po złożeniu wózek jest dość dużych gabarytów. Jest problem ze
      zmieszczeniem go w bagażniku zarówno Clio jak i C3 (z mniejszych samochodów
      tylko te przetestowałam)
      * Gwarancja tylko na 6 miesięcy, ale przeczytaj ostani podpunkt zalet smile
      Zalety:
      * Świetnie się go prowadzi, właściwie jedzie sam, bo ma pompowane koła. Nie
      straszne mu żadne dziury i wertepy smile
      * W środku jest dosyć duży więc dzieciaczkowi jest wygodnie. Teraz używamy go
      jako spacerówki, ale jako wersja głęboka też świetnie się sprawdzał.
      * W porównaniu z innymi polskimi wózkami tego typu jest dość wysoki, a to duży
      plus.
      * Mimo wspomnianej 6-cio miesięcznej gwarancji, producent dokonał naprawy
      (Wyłamał się malutki "plasticzek" przy rączce) za darmo!!!! po 10 miesiącah od
      zakupu. Pokrył również koszt przesyłki!!! (a było to około 100 zł) I do tego w
      niecały tydzień smile Ze względu na pożądność producenta - polecam!

Jeszcze jakiś czas temu chciałam się go pozbyć, ale jak dwa tygodnie
      pojeździłam pożyczonym Graco (spaceówka, ale nie jakiś najnowszy model)
      zmieniłam zdanie i uwielbiam wyjeżdżać nim na spacerki smile

Zajzyj też na "edziecko zakupy" i wpisz w wyszukiwarkę nazwę wózka, było tam
      sporo na ten temat.
      Gorąco pozdrawiam Ciebie i Twoje dwie kruszynki smile
    • beatagl Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 20:18
      Kurcze rzeczywiscie widzę ze wszystkie narzekacie na jeden i drugi, muszę sie
      przyjrzeć innym wybrałam te dwa bo sa w miare przystepne ceny. wielkie dzięki
      dziewczyny
    • amj2 Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 21:15
      A ja mam Deltima Voyagera i jestem nim zachwycona. To fakt nie wnoszę go po
      schodach, ale też nie należy on do tych najcięższych. Świetnie się prowadzi,
      wygodny dla malucha.Jeździmy nim od pól roku i oprócz skrzypienia (skrzypi
      również np. Inglesina) nie zauważyłam innych wad.Wybrałabym go ponownie (za tą
      cenę). Nie wątpię, że są lepsze wózki , ale od 1800zł w górę. Pozdrawiam
    • dodzo Re: test wózków Polak - Deltim 21.05.04, 21:17
      Ja mam wózek POLAK_KID-to starszy model od Deltimów.Mam te same problemy
      tzn.jest duży,zjeżdżał w lewą strone,przez pierwszy miesiąc ciężko się
      prowadził.Poszedł również do naprawy od razu po zakupie bo miał kilka
      usterek.Producent wszystko naprawił na własny koszt.Potem wózek się
      już "rozjeździł"i ładnie prowadził.Specjalnie spychałam go na prawo i w tej
      chwili jedzie już prosto.Jest duży, z przekładaną rączką, ma wkład dla
      noworodka,pojemny kosz na zakupy ale zapinany na zatrzaski co sprawia wiele
      problemów przy większych zakupach.Mam w klatce wózkarnię także przy zakupie nie
      interesował mnie ciężar wózka,jednak gdybym miała go teraz wnieść na 3 piętro
      to najpierw musiałaby z rok pochodzić na siłownięsmilePodsumowując -drugi raz bym
      go nie kupiła.Skusiła mnie cena bo kupowałam od hurtowni i zaoszczędziłam 200
      zł.
    • gosiaczek79 Re: test wózków Polak - Deltim 24.05.04, 09:15
      Miałam Deltima Premiera i jako pierwszy wózek był świetny. Dobrze się prowadził
      i wcale go nie znosiło. U mnie sprawdziła się gondola do przewożenia maluszka
      (z zestawem GF150).
      A teraz służy następnemu maleństwu.
      P.S. Już kiedyś rozpisywałam się więcej na temat wad i zalet tego wózka -
      poszukaj.
      • allaxx1 Re: test wózków Polak - Deltim 26.05.04, 10:38
        Przez tydzień korzystałam z wózka DELTIM i już wiem ,że nigdy go nie kupię.
        Co z tego że jest lekki jak jest niewygodny dla dziecka---jest sztywny,mało
        miejsca dla dziecka,w spacerówce dziecko siedzi powykrzywiane no i te ciągle
        pękające sprężyny (to jest moja i mojej koleżanki opinia )
        • dorfip Re: test wózków Polak - Deltim 26.05.04, 11:02
          ja tez mam wozek deltim fokus i jak najbardziej sie sprawdza w terenie. moze
          tylko jest troche ciezkawy jak na drobna mame. poza tym uwazam ze nie
          znajdziesz wozka idealnego bez wzgledu na to czy ma on kosztowac 1000 czy 2000
          czy wiecej zloty. to fakt ze zajmuje dozo miejsca w bagazniku ale do naszego
          tico nie wejdzie latwo zaden wozek. pozdrawiam dorota
          • katse Re: test wózków Polak - Deltim 26.05.04, 11:24
            ja moze troche nie na temat. ale przyjzyj sie wozkowi roan marita, moze jest ju
            zkolejna wersja.
            mam od 10 miesiecy i jestem zachwycona. gondola duza i wygodna, wysoko
            osadzona, cudnie sie prowadzi. nie nosze go, wiec nie wiem ile wazy. stoi sobie
            w wozkowni, a ze nie jest to wozek za 2000 wiec go nawet przy wlamaniu nie
            ruszyli. spacerowka tez super, podnozek niziutko, osadzona nizej niz gondola,
            wiec wieksze dziecko samo sie wdrapie, palak mozna wyjac. superrr
            • skrzynka3 Re: test wózków Polak - Deltim 26.05.04, 23:20
              Hej!
              Od roku mam Polaka Oriona i jestem zadowolona. Minus -waga i rozmiary ale ja
              mieszkam w domku i go nie nosze a podrozujemy combi. Plusy : przekladana
              raczka,na pewno wygodny dla dziecka, obszerny, dobrze resorowany (moje
              poltoraroczne szczescie ktore jest duuze -90 centyl do dzis potrafi w nim
              chrapac az milo) i dobrze sie prowadzi (jezdzilam nim na dlugie spacery po
              plazy -mialam juz kilka wozkow i to pierwszy ktorym dalo sie cos takiego
              robic), kosz na zakupy ogromniasty i wytrzymuje duze obciazenia.Niestety nasz
              egzemparz byl pechowy najpierw ulamala sie blokada siedzenia ale firma rzetelna
              w ramach naprawy zrobili generalny przeglad i konserwacje, juz po gwarancji
              ulamal mi sie bolec hamulca -przeslali czesc w tempie ekspresowym na wlasny
              koszt z przeprosinami. Podsumowujac drugi raz wybralabym ten sam. Pozdrawiam
              Skrzynka
              Ps niedawno dokupilam mala lekka parasolke i zabieram ja na wypady autobusem
              • asia.mama.marcelego Re: test wózków Polak - Deltim 27.05.04, 15:06
                Ach, ja też miałam POLAKA model Orion i sprzedałam go gdy tylko bąbel dorósł do
                spacerówki. Swietnie jeździ to prawda, firma rzetelna napewno, ale co z tego
                gdy wózek kiepski sad((( U nas pojawiły sie wszystkie wymienione wcześniej wady
                i ubytki(złamany plasticzek, zesputy hamulec, zuzute szybko rzepy, oderwany
                kosz na zakupy itd). Ale potwierdzam, że do jazdy był świetny w porównaniu ze
                spacerówką - chyba dlatego, że był taki ciężkismile)))
                • gyokuro Re: test wózków Polak - Deltim 28.05.04, 22:44
                  A ja w sumie zadowolona jestem z Deltimu Premiera. Tyle, że okropnie ciężki.
                  Koła nie ściągały w żadną ze stron. Kółka nam skrzypiały, ale potraktowaliśmy
                  je wewnątrz, po zdjęciu, WD40. I pomogło pięknie. sprężyny owszem skrzypiały,
                  ale to chyba nie do uniknięcia. Ale nic nie pękło. Ach - poluzowałam hamulec
                  kiedy użyłam go na ostrym mrozie... Urwały się uchwyty na torbę- plastikowe
                  były i to akurat chory pomysł.
                  Kosz na zakupy mały.
                  Ale wózek prowadził się świetnie, Julkowi było wygodnie. Używaliśmy go rok.
                  Poitem kupiliśmy typową spacerówkę BabyDreams i w prowadzeniu jest kolosalna
                  różnicacrying
                  • bursz Napaliłam sie na Oriona? 31.05.04, 20:06
                    Hej,
                    spodobał mi się Orion, ale ma nie za dobre referencje? I jaki wózek mam wybrać?
                    Czerwcóweczka jola
    • mamakrasnala Re: test wózków Polak - Deltim 01.06.04, 23:23
      My od samego początku (od stycznia) jeździmy Deltimem Voyagerem i szczerze go
      polecam. Jest miękki i lekki w prowadzeniu, skręca pod lekkim naciskiem ręki i
      ma pompowanie koła co dla mnie było jednym z priorytetów przy wyborze.
      Nie narzekam na niego, jedzie prosto smile i jedyny minus, to to co napisała
      poprzedniczka, że czasem lekko skrzypi, ale jestem w stanie to przezyć.

pozdrawiam
      • bursz Re: test wózków Polak - Deltim 03.06.04, 08:57
        Cześć,
        czytam i czytam, ale dziś i jutro robię objazd po sklepach.
        Jeśli chodzi o wymiary nosiadełka w Orionie Polaku, to czy to 74 x 35 to za
        mało? Czytam gdzieś, że min. powinno być 80 x 35. Wiem, że zależy to pewnie od
        wielkości dziecka. Moje urodzi się w tym miesiącu i zimą to nosidło będzie
        chyba nawet bardziej potrzebne, a wtedy dziecko trzeba ubrać grubiej. Też myśle
        o śpiworku na zimę i czy zmieści się dziecko w śpiworku w tym nosidle?

A oto cytat z forum

"Tez chcialam zakupic ten wozek i juz prawie bylam zdecydowana ale ... troche
        mi skrzydelka opadly jak zmierzylam sobie owe nosidelko z usztywnianym dnem.
        Mialo 74 cm dlugosci i okolo 35 cm szerokosci !!!
        Moj spiwor do wozka (taki ocieplany misiem wklad) ma wymiary 85 cm X 44 cm tak
        wiec szanse upchania go w takim malenstwie wraz z dzidzia sa raczej nikle.
        No i teraz mam zgryz bo np. takiez nosidlo w Deltimie Voyagerze ma wymiary 102
        cm X 44 cm. Jest roznica, prawda? Prawie 30 cm dluzsze niz w orionie ...

czekam na Wasze cenne opinie, dzięki, czerwcóweczka jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka