Dodaj do ulubionych

wkladki do butów

13.09.11, 00:22
poleccie m i jakies,ktore pozwalaja przechodzic caly dzien bez bolu poleszw.
zastanawiam sie nad zelowymi ale czy nie beda sie w nich pocic stopy?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: wkladki do butów 13.09.11, 00:29
      zmien buty
      a jak to nie pomoże wybierz się do ortopedy
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: wkladki do butów 13.09.11, 00:33
        tak tak. mam prace stojaco-chodzaca. wiem, ze wkladki pomagaja i nie bede kupujac buty sugerowac sie tym jak sa wyscielane. naprawde to, ze po 14h pracy bola mnie poprzecierane podeszwy stop jest takie niezwykle, ze trzeba z tym isc do lekarza ?
        • marghe_72 Re: wkladki do butów 13.09.11, 00:35
          a powinnaś się sugerowac skoro spędzasz 14 h na stojaka..
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: wkladki do butów 13.09.11, 00:42
            sorry ale zadalam konkretne pytanie w watku
        • turzyca Re: wkladki do butów 13.09.11, 01:45
          Marghe ma racje, czesto bole stop po dluzszym obciazeniu sa pierwszym znakiem, ze cos zaczyna sie w konstrukcji psuc, np. zaczyna sie plaskostopie poprzeczne, ktore moze skonczyc sie haluksami. Warto pojsc do ortopedy i sprawdzic, czy wszystko jest ok.
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: wkladki do butów 13.09.11, 09:02
            no prosze was. a jak tylek boli po 8 h siedzenie ciurkiem to tez jest cos nie tak z dupskiem i trzeba do lekarza naginac. to chyba normalne, ze bola pod koniec dnia i miekka podeszwa, ktora nie obciera zlagodzi ten bol
    • elaelisheva Re: wkladki do butów 13.09.11, 10:57
      Żelowe są ok, nic lepszego nie znajdziesz. Ale jeden warunek - muszą być rzeczywiście dobre (dobrej firmy), czyli będą drogie... Co do pocenia się stóp, to jest bardzo indywidualna kwestia, mnie się nie pocą, ale też nigdy nie miałam ich "pod stopami" przez tyle czasu.
      Ja na Twoim miejscu następne buty kupowałabym już pod kątem wygody po tylu godzinach na nogach - gruba elastyczna podeszwa, miękka wyściółka i wentylacja. Inwestycja w dobre buty naprawdę się opłaca. Nawet przy "dress code" można coś znaleźć.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: wkladki do butów 13.09.11, 12:20
        ja bym najbardziej byla zadowolona z wkladki takie jak np gabeczka obszyta mieka skora. czasem buty maja wszyste cos takiego. tylko, ze nie wiem czy cos takiego istnieje. a te wkladki zelowe masz na cala stope czy tylko srodstopie ?
    • sadosia75 Re: wkladki do butów 13.09.11, 12:24
      moja Mama miała żelowe wkładki. Kupowała je w sklepie ortopedycznym. Po 3 godzinach bez wkładki nie dała rady stanąć na nogi, bolały ją okropnie, puchły były zaczerwienione. Z wkładką bez problemu chodziła, stała. Nawet na dłuższe spacery się wybierała.
      Za wkładki zapłaciła ok 150zł bo były dopasowane do jej stopy. Ale nadawały się do każdego buta i były całoroczne. Warto wydać więcej na porządne wkładki bo na tym faktycznie nie ma sensu oszczędzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka