dorotadu 18.09.11, 21:31 macie, uzywacie? właśnie rozważam zakup i nie potrafię sie zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammajowa Re: kawiarka 18.09.11, 22:03 mamy trzy (na 2/4/6 filiżanek). chwalimy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
betaphos Re: kawiarka 18.09.11, 22:23 Mamy, używamy, polecamy do tego polecam spieniacz do mleka, co rano latte, capuccino, czy co tam sobie winszujesz. Ja mam bialettiego na 4 filiżanki (nasze dwie), kupiłam w komplecie ze spieniaczem właśnie, ale ponieważ często pijam kawę sama, dokupiłam sobie jakąś mokę no name na 2 filiżanki i z tego wychodzi nasza jedna filiżanka. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: kawiarka 18.09.11, 22:31 Mamy i nie wyobrażam sobie poranka bez niej. Do tego obowiązkowo młynek i porządna kawa w ziarnach, zmielona niezbyt drobno. Cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: kawiarka 28.11.11, 19:51 polećcie proszę jaki model najlepszy do espresso? Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: kawiarka 28.11.11, 22:07 podbijam bo mi zależy na opiniach uzytkowniczek. słyszalam o bialetti, nie wiem na którą sie zdecydowac. poratujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: kawiarka 28.11.11, 22:29 mam kawiarkę włoskiej firmy Forever na 6 filiżanek ale ja robię dwie większe Dobrze i szybko parzy kawę, łatwo się myje. Od przeszło roku codziennie robię w niej kawę i dobrze się sprawuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: kawiarka 28.11.11, 22:33 mamy też Bialetti 3 cups ale mała jesttzn wychodzą dwie małe kawki, większe niż espresso ale mniejsze niż typowa filiżanka. Na jedną kawę (do kubka) idealnie. Chciałam 4 cups ale nie mogłam wtedy znaleźć. Mamy taką (już drugą, bo pierwszą synek spalił na kuchence): wloskieespresso.pl/products/bialetti-moka-express-kawiarka W sumie one się niewiele od siebie różnią, raczej tylko z zewnątrz bo wszystkie działają tak samo. A ostatnio korzystamy z takiego czegoś: allegro.pl/zaparzacz-do-kawy-1000-ml-ambition-i1908969924.html i kawa jest przepyszna ale to i tak zależy od kawy, jak się wsypie najtańszego sikacza to nawet ekspres za 3 tysiące nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
betaphos Re: kawiarka 29.11.11, 00:25 No to się dopiszę, bo już się udzielałam w tym wątku. Kawiarka no name odmówiła posłuszeństwa, chociaż zdawało mi się, że tam nie ma się co zepsuć. Bialetti jak na razie bez zarzutu, jak mam taki zestaw allegro.pl/zestaw-kawiarka-venus-6-spieniacz-uszcz-bialetti-i1942644503.html Młynka nie posiadam, bo nie chciałoby mi się mielić, a i z miejscem krucho. W sklepie kawowym raz na 2-3 tygodnie kupuję kawę i proszę o zmielenie jak do moki, czyli grubiej. A jak zabraknie to kawa z Lidla Bellarom 100% arabica, taka w okrągłej puszcze też daje radę. Kosztuje chyba 9,99 zł a jest naprawdę dobra polecali ją sobie na jakimś forum baristycznym, spróbowałam i faktycznie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
esprit_95 Re: kawiarka 11.12.14, 08:59 Poczytaj, a łatwiej będzie podjąć decyzje. aromatkawy.wordpress.com/2014/12/10/kochasz-kawe-kup-kawiarke/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mdet2 Re: kawiarka 11.12.14, 13:34 kawiarka u nas jest w codziennym użytku (klasyczna Bialetti, wersja na 3 filiżanki); mamy nawet elektryczną, którą zabieramy na wczasy do tego spieniacz na mleko i kawa lepsza niż w kawiarni Przed świtetami będą w lidlu w dobrej cenie gazetka.lidl.pl/08b2cd24-d7ea-4bc6-b998-3a5e962335d0/#/12 Odpowiedz Link Zgłoś