Dodaj do ulubionych

ZARA- podróby na Allegro

06.10.11, 09:51
Coraz bardziej zalewają nas podróby Zary na Allegro. Zaczęło się od płaszczy i kurtek "baleroników", teraz pojawia się ich coraz więcej. Podrabiane są już bardzo popularne torby typu shopper, koszulki i pojawiły się marynarki (w kolorach różu, kobaltu i pomarańczy) na które było szaleństwo na wiosnę tego roku. Nie dajcie się naciąć! Na aukcje wstawiane są zdjęcia katalogowe ze strony Zary, które maja mało wspólnego z tym co widzimy w rzeczywistości. Właśnie kupiłam podróbę marynarki kobaltowej sad za którą zapłaciłam 200zl (czyli niewiele mniej niż w Zarze) ale produkty te nie są już niestety dostępne w bieżącej kolekcji, dlatego skusiłam się na nią na Allegro. No cóż naiwna byłam, ale sprzedający zgodził się na odesłanie mu marynarki i zwrot pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • malwina79 Metki.... 06.10.11, 09:54
      Dodam jeszcze, że marynarka ma wszystkie metki wewnętrzne+ metkę papierową Zary!!!!!!!!!
      • patatajowa Re: Metki.... 06.10.11, 09:58
        skoro ma wszystkie metki to moze jednak zara?skad wiesz ze to nie oryginał?
        czy chodzi o to ze kupiłaś produkt inny niz na zdjeciu?
        • vanilka89 Re: Metki.... 06.10.11, 10:02
          jeśli sa metki, to skąd wiesz że to podróba? Może wrzuc zdjęcie?
        • hugo43 Re: Metki.... 06.10.11, 10:05
          bylam w turcji w fabryce jeansow,najpierw wybieralo sie model,rozmiar,a pozniej pan pytal jakiej firmy maja bycsmilemieli wszystko od diesla,replay,po firmy o ktorych w polsce nie slyszalam.tak to mniej wiecej dziala.
          • patatajowa Re: Metki.... 06.10.11, 10:34
            hugo43 napisała:

> bylam w turcji w fabryce jeansow,najpierw wybieralo sie model,rozmiar,a pozniej
            > pan pytal jakiej firmy maja bycsmilemieli wszystko od diesla,replay,po firmy o kt
            > orych w polsce nie slyszalam.tak to mniej wiecej dziala.>
            aaa, chyba ze tak to działa wink
            co prawda w fabryce nie byłam ale podczas tegorocznych wakacji w Turcji w hotelowym sklepie widziałam taką ilość podróbek ze głowa boli wink
            t-shirt z logo "converse", pasek z logo conv, torba z logo conv i oczywiscie słynne trampki we wszystkich kolorach-oczywiście z logowink
            pytanie odnosnie zary po czym autorka poznała ze to podróbka?ma porównanie do oryginału?
            • malwina79 Re: Metki.... 06.10.11, 11:23
              Zdjęcia niestety nie wrzucę bo marynarke już odesłałam. Po pierwsze to widziałam "na żywo" te marynarki wiosną (niestety nie było już mojego rozmiaru, więc nie kupiłam) była ona uszyta z miękkiej bawełny. Marynarka, którą dostałam była z kiepskiej jakości, świecącego się materiału (coś w rodzaju poliestru) podszewka też kiepska, krzywe szwy i wyłażące nitki (to niestety w ciuchach Zary też się zdarza, ale nie, aż w taki sposób). Metki wewnętrzne (te białe) nie były wszyte tak jak to robi Zara (do podszewki) tylko wyglądało to tak jakby ktoś rozpruł podszewkę włożył tam krzywo metkę (była schowana pod podszewkę na ok 1/4 długości) i ponownie ja zaszył, nie było małej metki ze składem materiału. Papierowa metka była z innego papieru niz robi je Zara i kod z metki wewnętrznej nijak się miał do kodu z metki papierowej. Generalnie jeśli ktoś kupuje lub chociaż ogląda ciuchy z Zary jest w stanie na pierwszy rzut oka rozpoznać, że to podróba. Przeglądnęłam wczoraj ebay (UK) i pełno tam tych marynarek w cenie 20GBP, na Allegro również jest ich trochę, niektóre ceny powalają (nawet 250- 280zł), ale pojawiły się też te te same marynarki z opisem "jak Zara" po 80-90zł !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka