Dodaj do ulubionych

Czy ta kurtka oryginalna Zara?

14.10.11, 00:08
Kupilam co prawda dzis w new-yorkerze podobną kurtkę, i po włożeniu na marynarkę jest ciut obcisła i chyba oddam, albo zamienie na 36, moja jest z metalową klamrą i pikowana czarna-puchowa dośc ciepła.
Tu na all zanlazlam podobną i zary, ale nie wiem z ktorego roku ten model i czy o oryginal, i czy ciepła?
allegro.pl/kurtka-plaszcz-zara-basic-kaptur-czarny-rk-roz-m-i1864958305.html
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Czy ta kurtka oryginalna Zara? 14.10.11, 07:46
      Jeżeli metki usunięte to znaczy, że nie jest oryginalna.
      • uwielbiam_truskawki Re: Czy ta kurtka oryginalna Zara? 14.10.11, 09:01
        Przeciaz te matki nie są usunięte tylko część ich jest wycięta.
        Większość firm na zachodzie tak robi podczas wyprzedaży.
        • modesta00 Re: Czy ta kurtka oryginalna Zara? 14.10.11, 09:12
          Podróba na 99,9% mnóstwo takich na allegro i na rynku osiedlowym, był kiedyś podobny wątek
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,121002439,121028198,Re_Plaszczyk_ZARA_cena_.html
        • kamelia04.08.2007 Re: Czy ta kurtka oryginalna Zara? 14.10.11, 09:21
          uwielbiam_truskawki napisała:

> Przeciaz te matki nie są usunięte tylko część ich jest wycięta.
          > Większość firm na zachodzie tak robi podczas wyprzedaży.

nie zgodze sie z tym. Nie ma wycinania metek w czasie wyprzedazy. Co wiecej nie spotkałam sie, by metki były powycinane w outletach, a poznaje ciuchy z wczesniejszego sezonu. Metki są pełne, czasem jest nawet napisane z którego roku jest dana kolekcja.
          • malwina79 Re: Czy ta kurtka oryginalna Zara? 14.10.11, 09:39
            Śledzę kolekcje Zary od kilku lat i do tej pory nie spotkałam się w żadnym sklepie z takim baleronem. Jakiś czas temu pisałam tu o coraz większej ilości podróbek Zary (ostatnio kupiłam podrobiony żakiet z wszystkimi metkami). Wklejam link to możesz sobie poczytać o bezczelności podrabiaczy i jak próbują nas oszukać.

forum.gazeta.pl/forum/w,583,129504173,129504173,ZARA_podroby_na_Allegro.html
    • majamel Re: Czy ta kurtka oryginalna Zara? 14.10.11, 10:41
      na 100% chinska podróba i to tandetna. "metki wycięte" tzn. że podrobione i niby napis zara jest wyciety. Kupiłam pseudo zarę na allegro i oddałam w tym samym dniu. dodam ze metka ta co wisi na sznureczku nie ma nic wspólnego z zarą tylko z "chinskimi swetrami" -mam nadzieję ze każdy wie o co mi chodzi. wink
      • luspera Re: Czy ta kurtka oryginalna Zara? 14.10.11, 11:40
        Dziękuję bardzo za otworzenie oczusmile
        To już zostanę przy mojej kurtce za 299 z new-yorkera ale musze wymienic na 38smile
        pozdrawiam
        • malwina79 Artykuł- link 14.10.11, 15:17
          Wrzucam Wam linka, którego ktoś wkleił na innym forum. Dotyczy to wszystkich marek sprzedawanych na Allegro jako "sprzedaż pozasalonowa".

www.zeberka.pl/art.php?id=10526
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka