Dodaj do ulubionych

prezent na parpapetówę

01.11.11, 22:23
hej!
podpowiedzcie co kupić na parapetówkę??
brat się wprowadza i niestety kupił prawie wszytsko do domu co mogłabym mu kupić typu: sztućce, szklanki, filiżanki, ścierki, deski itp....
jakieś pomysły - błagam!!
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: prezent na parpapetówę 01.11.11, 22:41
      ostatnio kupiłam wypasiony wizualnie mop i super wiadro - w TKMaxx'ie - w kolorowe pasy
      wcześniej na % w BRW zestaw róźnistych misek, pojemników itp ceramicznych z wytłaczanymi napisami typu Tea itp (styl rustykalny, ceny prześmieszne)
      a może jakaś superowa donica+kwiat
      może jakaś mega oryginalna wycieraczka - widziałam takowe we wspomnianym TKMaxx
      • najlepszy.joko1 tylko nie kwiaty 03.11.11, 11:54
        Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć
        Tylko nie kwiaty Lepiej kolejny zestaw sztućców, filiżanek Ale nie kwiaty. Ja przed właściwą parapetówą dostałam już trzy. I nie mam gdzie stawiać.
    • mala1977 Re: prezent na parpapetówę 01.11.11, 23:35
      jak lubi ikea to na 100% ucieszy sie z bonu towarowego do tego sklepu (sa w roznych kwotach).zawsze cos tam moze jeszcze dokupic do domu.ja bym sie bardzo cieszyłasmile
    • olafowamama Re: prezent na parpapetówę 02.11.11, 09:54
      A może jakiś ładny kwiat doniczkowy... Trzeba tylko się rozejrzeć czy będzie mial gdzie go postawić. A poza tym musi lubić kwiatki smile
    • pamplemousse1 Re: prezent na parpapetówę 02.11.11, 10:35
      najlepiej jakiś bon
      może drewnianą skrzynie z herbatami (jeśli lubią herbaty)

to duży problem, bo cięzko trafić w gust
      • natalia_wo Re: prezent na parpapetówę 02.11.11, 12:57
        Jak ja rok temu byłam na parapetówce kolegi, to ze znajomymi złożyłyśmy się na prezent. Kupiliśmy mu porządną, drewnianą skrzynię do której włożyliśmy chyba 12 czeskich piw, był baaaardzo zadowolony smile Nie wiem ile masz czasu, ale my zamawialiśmy online ze Stylowej Zastawy, bo w sklepach stacjonarnych kompletnie nic nie było! Znaleźliśmy jedną, fajną skrzynie w winiarni, ale kosztowała 900 zł! Spasowaliśmy więc..
        • hippo55 Re: prezent na parpapetówę 02.11.11, 14:43
          Może jakąś fajną karafkę na wino i zestaw jakiś super kieliszków?
          • mia-p Re: prezent na parpapetówę 02.11.11, 16:49
            Ja na swoją oprócz prezentów róznorakich dostałam bon do Duki i bardzo się z niego ucieszyłam.
            • tygisek Re: prezent na parpapetówę 02.11.11, 19:22
              mnie ujal za serce chorwacki zwyczaj, kiedy idzie sie do nowego domu/mieszaknia w prezencie przynosi sie lampe smile bon do Duki czy tez innego sklepu z wyposazeniem tez jest fajnym pomyslem, roslina - jesli lubi, tez jak najbardziej
    • 79werka Re: prezent na parpapetówę 03.11.11, 16:37
      A może jakiś wazon, misę na owoce, jakąś ładną mega wypasioną paterę na ciasta, której brat np. sam by nie kupił , bo mnóstwo wydatków itp.
      • e-kasia1 Re: prezent na parpapetówę 03.11.11, 19:41
        jednak bon to super sprawa, tym bardziej ze przed bratem raczej nie trzeba ukrywac wartości prezentuwink poza tym czasem jest tak ze kupujesz bon za 150 zł a obdarowany moze zrobic zakup w ramach wskazanej przez sklep kategorii za 200 zł (tak robi czasem Duka, ostatnio chyba było na garnki)
        ew. moznaby brata spytac wprostwink
    • lila1a Re: prezent na parpapetówę 05.11.11, 13:36
      pomysłów jest bez liku wszystko w zależności od funduszy
      -kielszki np.ze szkła kryształowego(super)
      -naczynie/dzbanek z podgrzewaczem!
      -pojemnik na lód/szmpana+szczypce
      -taca posrebrzana/stalowa
      -obraz
      -zegar
      -karafka+ alkohol
      -planszówka jak lubi
      -stojak na butelke
      -gazetnik
      -cukiernica+mlecznik
      -patera na ciasto/ wędliny
      -świecznik
      -kwiatek
      -skrzynka na klucze
      -wazon +kwiatki
      -łyżki do sałat
      -pucharki do lodów
      -maselniczka (oczywiście nie plastikowa tylko jakaś wypasiona tez zwsze fajnie wygląda na stole)
      -korkociąg
      -nóż do rozciannia listów
      -obrączki do serwetek
      itd.
      generalnie ja zawsze kupuje przedmiot na który sobie sie zawsze żałuje,bo są potzrebniejsze rzeczy a fajnie go mieć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka