Dodaj do ulubionych

termos firmy thermos i BPA Free , allegro

03.11.11, 19:54
Witam
Dziewczyny mam problem .Kupiłam 2 termosy - bidony na allegro .W sumie zapłaciłam sporo kasy ( w sumie 210 zł)Sprzedawca opisywał , że są pozbawione BPA free i inne zalety .Nie wiem czy inne się sprawdzą bo były jeszcze nieużywane smile
Jednak wkurzyło mnie to ,że na termosie nie ma żadnej informacji , że nie zawierają tej substancji.W europie powinien być wytłoczony trójkąt z odpowiednią literką w stanach ponoć napis wytłoczony BPA FREE .Sprzedawca chce mi zeskanować jakąs etykietkę o tej informacji jak dla mnie to nic.Dziewczyny wkurza mnie to , bo chwali się czymś tak naprawdę co wyssał z palca .Na stronie producenta , są opisy bidonów ale w tych konkretnych modelach ze słomką nie ma już informacji ,że nie zawierają bpa .
Może robi z ludzi naiwnych , może się ja mylę czy ktoś nie wie jak to jest z oznaczeniem w Stanach .Mają być napisy na plastiku , czy nie ?
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 03.11.11, 20:35
      pytanie podstawowe to czy te bidony sa z poliwęglanu (PC) - jesli nie to deklaracje bpa free sa bez sensu i moze dlatego ich po prostu nie ma...
      • katisza Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 03.11.11, 20:56
        wlaśnie na plastiku nie ma żadnej informacji .Goły plastik .Na termosie tylko napis chiny ( firma z usa )
        • b.bujak Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 03.11.11, 21:38
          pokaz ten bidon - link albo fotka;
          a sprzedawcy klepią czesto bzdury, bo mają po prostu braki w wiedzy nt materiałow;
          najlepsze ciekawostki są dopiero w aukcjach z crocsami wink
          • katisza Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 04.11.11, 09:18
            www.thermos.com/
            i strona z allegro
            allegro.pl/disney-spiderman-termos-bidon-termoizolacyjny-zb-i1901366784.html
            • b.bujak Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 04.11.11, 12:31
              bazując na opisach i obrazkach stwierdzam, że w tych bidonach nie ma ani grama poliwęglanu; bidon jest wykonany ze stali, elementy plastikowe to prawdopodobnie polipropylen (PP), przycisk jest z silikonu - nie ma szans na obecność bisfenolu A bo nie jest on używany w syntezie użytych tworzyw ani w technologii stali;
              jeszcze raz: bisfenol A jest używany do syntezy poliwęglanu (PC) - jeśli nie ma poliwęglanu nie ma bpa a oznaczenia bpa free sa zupełnie od rzeczy! idąc tym tokiem myślenia nawet producent butelek szklanych może sobie napis bpa free przykleić... i klient zadowolony smile
              • katisza Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 04.11.11, 18:24
                dziękuję smile
    • wielkajolka Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 03.11.11, 22:51
      producent pisze na swojej stronie, że wszystkie jego produkty nie zawierają BPA. Więc te bidony pewnie go nie zawierają (producent to dość znana firma więc nie sądzę, żeby "koloryzowali"). Też właśnie napaliłam się na te bidony. Chętnie dowiem się jak się spisują, bo chcę obkupić w nie wszystkie dzieci w rodzinie, więc wyjdzie tego sporo. Faktycznie utrzynuja długo temperaturę? Są fajne?
      • katisza Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 05.11.11, 09:22
        wizualnie wyglądają fajnie , ale nie używałam ich jeszcze .Zastanawiam się , czy nie będą przeciekać bo nie do końca wygląda to "na profesjonalnie rozwiązanie "( nie wiem jak to nazwać smile )
        • wielkajolka Re: termos firmy thermos i BPA Free , allegro 05.11.11, 10:39
          to jeszcze sie wstrzymam z zakupem - poczekam na Twoje uwagi jak już wypróbujesz ten bidon. Chciałam zakupić je dla swoich dzieci i bratanków, żeby mieli do szkoły, ale jak miałyby przeciekać, nie trzymać wystarczająco temperatury (tak z 5-6 godzin) to raczej się nie zdeycuję
          Pozdrawiam i czekam na info
        • wielkajolka katisza 07.11.11, 21:51
          udało Ci się już przetestować te termosiki? jak się spisują?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka