16.11.11, 15:37
Jaką wannę wybrać: owalną w środku czy prostokątną? I czy przydatne są te półeczki pod ręce?
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: Wanna 16.11.11, 15:46
      Mam prostokątną. Moim zdaniem wygodniejsza i bardziej nam do koncepcji pasowała.
      • malila Re: Wanna 16.11.11, 15:50
        Serio prostokątna jest wygodniejsza? Bo bardziej mi się podoba, ale się bałam, że kiepsko się w niej czytawink I że trudniej się czyści.
        • iin-ess owalna n/t 16.11.11, 15:53
        • miliwati Re: Wanna 16.11.11, 15:57
          malila napisała:

> Serio prostokątna jest wygodniejsza? Bo bardziej mi się podoba, ale się bałam,
          > że kiepsko się w niej czytawink I że trudniej się czyści.

Z kantów prostokątnej nie ma wiele pożytku, a woda i tak tam wchodzi. Owalna jest oszczędniejsza i wygodniej się w niej rozłożyć, bo nie ma, tego, kantów właśnie smile
          Najlepiej mieć wannę wyciętą z elipsoidy, znaczy się takiej rozciągniętej wzdłuż kuli. Najlepszy stosunek "wrażenia zanurzenia" do realnie zużytej wody. Tyłek wpada głęboko, głowa bez wysiłku wystaje nad wodę, nogi też są wtedy trochę do góry więc się nie zjeżdża.

• e_r_i_n Re: Wanna 16.11.11, 16:22
          Dla mnie wygodniejsza.
          Czytam w niej spokojnie smile
          Mam taką:
          https://partner.sanitec.artcom24.com/storage/images/produkty/wanny/prostokatne/XWP1040/XWP1040_380x380.jpg
          • malila Re: Wanna 16.11.11, 19:33
            Ale Ty nie masz prostokątnej, masz taką delikatnie zaokrągloną na plecach.
    • kropkaa Re: Wanna 16.11.11, 15:53
      Prostokątną.
      Zobacz Poolspa - to grupa Roca:
      www.poolspa.pl/produkt-linea-140-x-70-114.html
      Bardzo podobna, popatrz na zakłady produkcyjne na stronach - produkują i Roca i Poolspa w Gryficach. A rozbieżność w cenach ogromna.
    • malila A może ktoś by mnie 16.11.11, 16:05
      do tej prostokątnej zaprosił, to bym sobie wypróbowała.
      A te półeczki - to one przydatne są, zbędne?
      • miliwati Re: A może ktoś by mnie 16.11.11, 16:10
        malila napisała:

> do tej prostokątnej zaprosił, to bym sobie wypróbowała.

To coś nie wygląda na wannę do której da się kogoś zaprosić smile A już zwłaszcza we dwie osoby takie kanty są nieprzyjemne.

> A te półeczki - to one przydatne są, zbędne?

Moim zdaniem - zawracanie głowy. Nie mam czegoś takiego, więc może coś mi umyka ale myślę że prędzej się człowiek walnie w piszczel taką półeczką niż skorzysta ze zbawiennego podparcia łokci.
        • malila Ok 16.11.11, 16:15
          Czyli do wanny się nie wproszę. Ale jeszcze kabinę prysznicową mam do sprawdzeniawink
          • kropkaa Re: Ok 16.11.11, 18:11
            Do mnie możesz przyjść i sprawdzić smile I na kawę też. Poza tym ja mam jakąś taką cudowną, że prawie nie muszę myć. Po prostu nic nie osiada. Jak jakiegoś oilatum naleję to tak, ale normalnie to nie.
            I jeszcze zwróć uwagę, by kran nie był na środku - tak się można zajechać, że skóra zdarta.
            • malila Re: Ok 16.11.11, 19:31
              Ale ja kawę to piję tylko zbożową na daktylach :mrgreen: Ale mogę przynieść ze sobą.
              Jak kran jest na środku, to co?
              • kropkaa Re: Ok 16.11.11, 19:37
                No to takiej nie mam.
                Kran na środku jest niewygodny, bo trzeba uważać, a się nie uważa, bo się nie pamięta, i przy wstawaniu: ciach! Plecy/pośladki zajechane, skóra zdarta, boli jak nie wiem co.
                • miliwati Re: Ok 16.11.11, 21:37
                  kropkaa napisała:

> No to takiej nie mam.
                  > Kran na środku jest niewygodny, bo trzeba uważać, a się nie uważa, bo się nie p
                  > amięta, i przy wstawaniu: ciach! Plecy/pośladki zajechane, skóra zdarta, boli j
                  > ak nie wiem co.

E tam. Nic takiego mi się nie zdarzyło. Fakt że ja mam wannę dość szeroką. No ale po co komu wąska wanna?
    • kamelia04.08.2007 Re: Wanna 16.11.11, 17:53
      łatwiej wyczyścic zakamarki w okrągłej
      • ona3010 Re: Wanna 16.11.11, 18:17
        po 1 to idz do sklepu połoz sie w wannie i przymierz.
        ja tego nie zrobiłam i niech to pieron wezmie jaka ta wanna niewygodna!
        • malila Która, 16.11.11, 19:32
          która jest niewygodna?!
          • miliwati Re: Która, 16.11.11, 21:36
            malila napisała:

> która jest niewygodna?!

No pewnie ta którą ona kupiła. Bardzo dobra rada, połóż się w sklepie i sprawdź. (Tylko nie pytaj personelu czy można bo jeszcze się nie zgodzą wink ) Najlepiej oczywiście nago, no ale teraz jesień to ostatecznie wystarczy jak zdejmiesz buty.
    • kropkaa Re: Wanna 16.11.11, 19:45
      A, i jeszcze jedna rzecz.
      W życiu nie daj się nabrać na system klik!-klak! To takie cudo zamiast korka - niby fajnie wygląda, tylko, że jak się kąpiesz (a jak dzieci to już w ogóle katastrofa) to lekko nogę położysz już jest klik! i woda zwiewa. Ja się dałam nabrać kolesiowi w LM i co kąpiel, to:
      - woda jest i już jej nie ma;
      -dzieci płaczą, że zimno..., lecę i znowu wanna pusta;
      -mąż przeklina ten dziadowski wynalazek, mnie, brak wody, brak normalnego korka.
    • sueellen Re: Wanna 16.11.11, 19:52
      a ja polece taką:
      https://megalazienki.pl/img/produkt/6351/350x280,Schowek06.jpg
      • mona_mayfair Re: Wanna 16.11.11, 20:04
        taaak, też taka mam, jest idealnasmile
    • basia_mikulski Re: Wanna 16.11.11, 21:13
      To zalezy w jakim stylu jest lazienka. Jesli umywalka ma proste katy, to taka tez wanna.
      • azjaodkuchni Re: Wanna 17.11.11, 14:43
        Pomysł z położeniem się w wannie sklepowej nie jest zły. Moi rodzice wymienili wannę i kupili takie cudo, że ledwo da się w niej usiąść nie mówiąc o położeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka