Dodaj do ulubionych

Kosmetyki Babydream z Rossmana.

07.01.12, 17:50
Pomagamy w kilka osób potrzebującej mamie zgormadzic wyprawke. Czy te kosmetyki mozna brac w ciemno? Uczuliły kogos?
Ja kupowałam je dla w sumie duzych juz dzieci i mam dylemat.
No albo co innego potencjalnie nieuczulającego.
Licze na sensowne podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • free.rybkam Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 17:59
      Mała szansa że uczulą,mają rewelacyjny skład.
      Ja od lat używam do mycia twarzy,wychowałam na tym trójkę dzieci-nigdy żadnego nie uczuliły
      Tak że kupuj śmiało
    • jo-asiunka Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 18:09
      sa rewelacyjne, stosowalam od urodzenia malej
    • tysia77 Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 18:12
      Żel do mycia ciała i włosów ma bardzo dory,prosty skład. Dużo lepszy od innych tego typu produktów.
    • jul-kaa Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 18:18
      Mnie uczulają, mojego dziecka nie.
      Ale mnie uczulały chyba wszystkie dziecięce proszki, uczula większość płynów, więc możesz to olać wink
    • tosterowa Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 18:30
      Moim zdaniem można brać w ciemno,
      używa tych kosmetyków mój syn i używam ja smile
    • malwa51 Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 18:56
      Uzywalam po 1. tygodniu zycia: oliwki do kapieli Sensitive, pudru w razie potrzeby, w podrozy chusteczek nawilzonych (zwyklych i nasaczonych oliwka) oraz mydla, troszke pozniej Körper-und Gesichtscreme (kremu do ciala). Jeszcze Linomag masc zielona, ale to apteczne.
      Wiecej kosmetykow nie mielismy - nie przesadzam z nimi, te sa sprawdzone na wlasnym ciele. Ale opinie nt Babydreamów sa bdb, sklad rzeczywiscie swietny, wiec mysle, ze mozesz spokojnie kupic, o wiele lepsze niz Johnsony.
      • edelstein Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 22:14
        Kremu do twarzy i cialatongue_out mojego syna uczulaly,Penaten lepszy uzywam do dzis,dziec 3laza,ale olejek do masazu i plyn do kapieli zaje...sty
        • malwa51 Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 08.01.12, 08:29
          W Polsce jedyny penaten jaki widzialam to kremy z cynkiem niestety (okragly i tuba) i zdaje sie krem do opalania, ale glowy nie dam tongue_out mam wrazenie, ze w czasach mojej mlodosci bylo troche wiecej ich produktow, moze przestali sprowadzac?
    • demonii.larua Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 19:18
      To są jedne z lepszych kosmetyków dziecięcych, do dziś używam niektórych.
      Żadna z moich znajomych używająca ich nie zgłaszała uczulenia, moje dzieciaki też nie miały.
    • guderianka Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 21:05
      Ja mogę wypowiedzieć się tylko na temat szamponu dla dzieci-z forum dowiedziałam się że jako jeden z nielicznych nie zawiera szkodliwego ponoć dla włósów SLS
      Nie polecam chusteczek nawilżających
      • annie_laurie_starr Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 21:24
        Ja tez uzywam i sobie chwale. A co z tymi chuisteczkami - ja uzywam extrasensitive biale opakowanie z lekkim rozem i nie ma problemow.
    • sagittarius_84 Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 21:35

Chusteczki nie ale dlatego że za słabo nasączone, komuś to może pasować mi nie.
      Reszta jest super! Od dawna używam, zamiast okropnego NIVEA.
    • hermenegilda_zenia Re: Kosmetyki Babydream z Rossmana. 07.01.12, 23:19
      To są świetne produkty, nienafaszerowane chemią. Korzysta z nich mój niemowlak i my dorośli. Żel do mycia "od stóp do głów" jest jedynym produktem, po którym nie dostaję łupieżu - nawet szampony przeciwłupieżowe apteczne nie mają takiego działania. W niemieckich niezależnych testach produktów ekologicznych te kosmetyki rossmanowskie zawsze mają bardzo wysokie oceny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka