Dodaj do ulubionych

amazon-pytanie o rozmiar buta

27.01.12, 09:43
chciałabym kupić te buty
www.amazon.co.uk/Hi-Tec-Kids-Altitude-Waterproof-Hiking/dp/B0020HR9GY/ref=pd_sim_sh_3
zaglądając na informację o rozmiarach, otrzymuję wykaz dziecięcych wymiarów, mnie interesuje 6 UK, czyli nasze 39 ale 6 UK to też nasze 23 no i właśnie nie wiem które wybieram kupując;/
czy 39 jak chcę czy 23;/
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: amazon-pytanie o rozmiar buta 27.01.12, 09:56
      z tabelki wybierasz 6 UK a nie 6 Child UK.
      ale faktem jest ze ta ich numeracja to czasem poplątanie z pomieszaniem. nigdy nie wiem czy przyjda buty dla starszej corki czy dla niemowlaka wink
      • apaka Re: amazon-pytanie o rozmiar buta 27.01.12, 14:32
        dziewczyny, zwracajcie uwage na ostateczną kwotę do zapłaty. Amazon dolicza teraz różnicę w podatku i butki dziecięce wychodzą w tym roku już drożej niż cena na stronie.
        • malowanka06 Re: amazon-pytanie o rozmiar buta 27.01.12, 15:19
          ale i tak taniej niż u nas, no i akurat te wysyłają do PL a mało które dziecięce wysyłają
        • patatajowa Re: amazon-pytanie o rozmiar buta 27.01.12, 20:32
          apaka napisała:

> dziewczyny, zwracajcie uwage na ostateczną kwotę do zapłaty. Amazon dolicza ter
          > az różnicę w podatku i butki dziecięce wychodzą w tym roku już drożej niż cena
          > na stronie.
          ten 1% roznicy to wychodzi mi zazwyczaj wiecej niż pierwotnie na stronie o jakies kilkanascie pensów.
          • apaka Re: amazon-pytanie o rozmiar buta 27.01.12, 22:34
            mi ostatnio przy zakupie 4 par butów (ok 70 funtów) doliczono ok 20 funtów podatku
            • 19rosa Re: amazon-pytanie o rozmiar buta 27.01.12, 23:01
              a jesteś pewna że te 20 Ł to podatek, może to koszty przesyłki? jak kupujesz od amazon uk to równica w płatnościach jest niewielka tak jak pisze patatajowa, jak zmawiasz od sprzedawcy zewnętrznego wówczas masz koszty przesyłki (czasami wyższe niż kupowana rzecz)
              • apaka Re: amazon-pytanie o rozmiar buta 28.01.12, 16:00
                często kupuję na Amazonie, koszty przesyłki pojawiają się wcześniej. Tym razem kwota zmieniła mi się już przy potwierdzeniu płatności. Ponieważ w podsumowaniu nigdzie ta różnica nie została ujęta, np - podatek tyle i tyle, napisałam do nich zapytanie skąd ta różnica i odpowiedzieli mi, że to podatek . Transakcja była przeprowadzana już z styczniu, po podniesieniu w PL VAT na buty dziecięce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka