Dodaj do ulubionych

skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie?

25.02.12, 16:54
Szukam dla 2,5-latka, rozmiar ok25.
Chodzi mi glownie o to zeby nie uciskaly, wszystkie, ktore mamy pozostawiaja czerwone slady- sa za ciasne. Dodam, ze Synus z tych szczuplych wink Tez macie taki problem?
Gdy Synus byl maly przecinalam sciagacze, ale teraz to bylby chyba juz obciach- mialam Coccodrillo,Wojcik, Coolclub i wiele innych niefirmowych.

Gdzie kupie dobre jakosciowo, niuciskajace i na dodatek ladne? No i oczywiscie w rozsadnej cenie.
Bede wdzieczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 17:26
      A sprawdzałaś w H&M.Ja ostatnio kupuję 5 packi i jestem zadowolona(moja córka szczupłych nóg nie ma i nic jej nie uciska)
      allegro.pl/skarpetki-hm-skarpety-hm-25-27-nowosc-hit-i2147538362.html
      allegro.pl/hm-nowe-skarpetki-25-27-7-par-16-cm-i2164446633.html
      Ostatio kupowałam takie potworki po 24zł
      allegro.pl/hm-wesole-skarpetki-5-par-25-27-i2166530541.html
      • mateo8 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 17:54
        A ja tymi z H&M jestem bardzo rozczarowana, po dwóch praniach tak się kurczą, że nie sposób ich wcisnąć na nogę dziecka. I kupuję w TESCO - dla mnie rewelacja właśnie dlatego, że niezależnie od ilości prania i użycia, czy też nie płynu do płukania bez problemu się zakładają.
      • miwusia1977 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 18:42
        mam ten sam problem u 2 letniego synka. U mnie sprawdza sie Next. Ostatnio na allegro zamawialam i para z przesylka wyszla mnie 6,70. Troche drogo ale przynajmniej kupujac nie mam wpadek
    • agni71 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 18:24
      Może Mothercare?

Lubiłam tez skarpetki tego typu, wlasnie z Old Navy albo Gap, a najlepsze miałam z The Children's Place:

allegro.pl/old-navy-gap-skarpetki-8-par-zestaw-z-usa-4-5-lat-i2164061980.html
    • asia_i_p Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 18:26
      Ja lubię z H&M - nie są bardzo drogie (wypadają po 5 zł za parę) i są bardzo trwałe, długo nie tracą kolorów.
      • pomilak1 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 18:34
        w H&M smile
    • jowitka345 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 18:38
      Kupowalam w H& M takie:
      allegro.pl/hm-3-pak-nowych-cieplych-skarpetek-r-27-29-i2156563187.html
      ale już ich nie ma od jakiegoś czasu...a dzisiaj wlaśnie kolejny raz kupiłam w carrefourze super bezuciskowe skarpetki no name.. cena 4.49 i 4.99
    • tweety_28 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 18:39
      Jedyne co jeszcze nadaje się do kupienia w Lidl-u to właśnie skarpetki i piżamki dla dzieci.
      Poza tym h&m i mothercare. Kiedyś w Pepco trafiłam na super skarpety ( po wielu praniach nadal wyglądają jak nowe i są miękkie jak w dniu zakupu ).
      • blaszany_dzwoneczek Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 18:45
        Ja też jestem fanką lidlowych skarpetek smile
    • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 19:24
      w H&M, Calzedonii
      • bursz Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 19:32
        Witam,
        kupuje w Woli w sklepie firmowym, myślę, że od 2 do 5 zł, mam całe reklamówki, ale dla dziewczyneksmile)) i dla siebie, w różnym rozmiarze.
        Pozdrawiam,jola
    • koala0405 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 19:54
      Ja tu kupiłam:allegro.pl/listing/user.php?string=skarpety&us_id=7501208
      Trochę za duże te w rozmiarze 23-26 na stopę 14,5 cm /dla 21 mies. chłopca/ ale super cienkie na wiosnę. Poczekają zatem do lata.
    • b.bujak Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 19:55
      ostatnio masowo kupuje w outlecie calzedonii - zazwyczaj kupuję takie cienkie, bawełniane; dość szybko się przecierają, ale kosztują niewiele;
      jedynie na zimę kupiłam kilka par grubszych, poza zimą te cienkie są dla nas idealne
      • kasia5030 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 21:22
        Potwierdzam, też kupiłam ostatnio skarpetki w outlecie Calzedonii (Factory Ursus). Fajny skład, bo 87% lub 92% bawełny. Za 5 par zapłaciłam 18zł, czyli 3,6zł/para. Ściągacz nie uciskający, bo też na to zwracam uwagę. Fajne, takie raczej cieńsze.
    • wrzesniowamama07 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 20:14
      Mothercare, H&M, czasami Lidl (miewają tematyczne z postaciami z bajek). Czerwonych śladów nie zauważyłam, syn też nie (a on taki dbający o siebie jest)
      • pasik Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 20:20
        Od 3 lat hurtem w Primarku - dziewczyńskie mają fajne tematyczne zestawy np wróżkowe motywy, biedronkowe do tego bieliznę
    • majarzeszow Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 20:58
      ze skarpetek H&M sie wyleczylam - nie dosc, ze sie kurcza, to jeszcze uciskaja - a moje dzieci to raczej chudzielce.
      polecam Primark (super elastyczny sciagacz !) - kupowalam w 3-packach. kupuje tez w Kappahl, zarowno packi jak i wieszakowe.
      • zielono_mi_15 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 25.02.12, 21:21
        Kappahl, H&M, Zara, Ikaidi,
        • mariannamm W SMYKU sa nieuciskowe 25.02.12, 21:28
          Ja kupuje w smyku takie ze sciagaczem w falbanke ale cale bawelniane.
          • blizniaki14 Re: W SMYKU sa nieuciskowe 25.02.12, 21:45
            Najwięcej pa skarpet r dla MOJEJ TRÓJKI mamy z lidla, oprócz tego tesco, H&M, next i inne
    • zielonakoniczyna BARDZO Dziekuje :-) 26.02.12, 22:58
      Pozdrawiam
      • kasia5030 Re: BARDZO Dziekuje :-) 26.02.12, 23:38
        Jeszcze dodam, bo akurat dzisiaj zakupiłam, że faktycznie fajne, nieuciskające są skarpetki z Kaapahl'a. Dzisiaj kupiłam 5-pak za 15 zł (przecena). Reszta była nieprzeceniona 29zł za 5-pak. 70%bawełny. Kolory cudneeee, różne zestawienia kolorwych paseczków.
    • silje78 Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 27.02.12, 08:21
      gatta. warte niemal każdej ceny. bardzo miękka bawełna, ściągacz nie uciska. to samo podkolanówki. mała ma głównie tej firmy. ostatnio kupiłam jej w m&s, fajne kolory, ściągacz ok, ale cieńsze i jakby gorszy "materiał".
      z h&m też przerabialam. faktycznie ściągacz nie uciska, ale mi nie pasuje "materiał", wolę zapłacić parę groszy więcej i kupić gattę.
    • pia_ Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 27.02.12, 08:30
      Ja latami kupowałam skarpetki w H&M z działu niemowlęcego (rozmiar 86), takie wywijane, bezuciskowe. Były genialnej jakości i wielkie rozmiarowo, bo córka nosiła je do wieku prawie 6 lat big_grin. Potem poszły dalej, noszą je teraz kolejne dzieci w dalszej rodzinie (aktualnie 3 latego o wielkich stopach).
      • pia_ Chodzi o ten model 27.02.12, 08:38
        img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/61/35/37/2161353767
        Nie wiem, czy jeszcze jest w sprzedaży ten model, ale dla mnie pełna rewelacja.
        • magda.tyl Re: Chodzi o ten model 27.02.12, 13:03
          Ja kilka razy kupiłam Yo, dawniej Yorker, jestem bardzo zadowolona, nie niszczą się za szybko, nie zbiegają, co najważniejsze przedszkolakowi noga się nie poci. Młodszy też ma kilka par i na pewno kupię większe. Poza tym tescowe (w niektórych chodzi już 3 dziecko w rodzinie i nic nie zmechacone), ale jakoś ostatnio nie mogę trafić rozmiarów.
    • juleg Re: skarpetki dla dzieci- gdzie kupujecie? 27.02.12, 15:02
      W Calzedonii, mają 95% bawełny.
    • afroddytta tylko Lidl 27.02.12, 15:46
      Ja chyba już od dwóch lat kupuję skarpety dziecięce w Lidlu, bo są rewelacyjne jakościowo (cenowo też). Moje chłopaki (5l, 2,5r) chodzą po domu w skarpetkach (kapci w ogóle nie mają) i skarpety wytrzymują wszystko, pierwsze pary dla młodszego kupiłam jak miał rok, najmniejsza rozmiarówka 19-22 i nadal w nich śmiga, teraz już kupiłam mu kolejny rozmiar, a te przeszły dla młodszego, po 1,5 roku używania, żadne się nie przetarły, nic nie musiałam wyrzucać itd. Poza tym skarpetki mają wyszyty rozmiar na stopie, dla mnie to wygodne przy 3 synach, mających takie same skarpetki, tylko w innych rozmiarach smile
      Druga dla mnie istotna sprawa to to, że w Lidlu (chyba jedyny sklep w PL) kupie chłopięce podkolanówki. Moje chłopaki, jedynie w wyjątkowych sytuacjach (np. na nartach) noszą rajstopy, (teraz już praktycznie nawet nie rajstopy, bo mają takie rajstopy chłopięce bez stóp też z Lidla smile) Najważniejsze, że podkolanówki się nie zsuwają, cały dzień są na miejscu,a po zdjęciu nie ma żadnych śladów na nogach. Zanim natrafiłam na te podkolanówki, szukałam w wielu sklepach dziecięcych, gdzie panie ze zdziwieniem mówiły, że podkolanówki to są w lato dla dziewczynek, jedna para po ok. 10 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka