Dodaj do ulubionych

zara dziecięce buty

07.03.12, 13:38
podobają mi się, ale nie wiem, czy warto kupić dla 1,5 rocznego dziecka? Np. trampki albo skórzane mokasyny, lub sandałki? Jaka jest jakość i czy w ogóle nadają się dla takich małych dzieci - tzn. czy są miękkie, z elastyczną podeszwą? Kupiłabym w sklepie, mierząc, więc dopasowania się nie boję, ale nie wybieram się na razie tylko tak się zastanawiam.

Kupiłam kiedyś śliczne sztyblety, ale musiałam oddać, bo tłusta stópka roczniaka się nie dała do nich zapakować (podbicie za wysokie). Więcej doświadczeń nie mam, a może to był model niepasujący?

Podzielcie się doświadczeniem!
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 13:50
      Ogladałam, dzieci mierzyły, ale nigdy nie kupiłam tam butów. Podeszwy sa przeważnie b. cienkie i b. sztywne, pięta wylazi z buta, z przodu (balerinki) tak mocno wycięte, ze nieraz palce widać. W sportowych tez cos nam nie pasowało, chyba były za tęgie. W tym sezonie podobają mi się (na razie oglądane on-line) niektóre wysokie trampki, mysle, ze z takimi butami jest większe prawdopodobieństwo, ze sie dopasuje. Ale jeszcze nie byłam z dziećmi, żeby przymierzyć.
      • gris_gris Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 14:24
        Dzięki agni! Tak myślałam (te podeszwy zwłaszcza, bo tak samo jest w "dorosłych" butach). No ale właśnie może trampki będą ok.
        • minnie8 Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 15:37
          A ja uważam,że baleriny z Zary są suuuper.Kupujemy po kilka par i jest bardzo ok smile
          • minnie8 Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 15:43
            aaa...
            a sandałki są bardzo podobne(podeszwa itd) do Nexta
            • viki.christina7 Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 17:01
              miałam dla córki takie skórzane trampki i były rewelacyjne, aż ząłuję że nie kupiłam większego rozmiaru sad
              Kozaki skórzane też sa świetne.
            • agni71 Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 19:27
              minnie8 napisała:

> aaa...
              > a sandałki są bardzo podobne(podeszwa itd) do Nexta

No właśnie, sandałki Next tez sa z taką cienką twardą podeszwą....
          • marta76 Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 18:13
            ja mam 10 latka i 4 latka i buty z Zary kupuję na wyprzedazach.Buty po 30 zł !! Bardzo jestem zadowolona ze wzornictwa, jakości i komfortu noszenia. Starszak od lat zadowolony. Nie umiem niestety odpowiedziec konkretnie na Twoje pytaniesad
    • minkapinka Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 17:27
      nie kupiłabym małemu dziecku. Córka ma wiele par butów z Zary, ale nosi je sporadycznie, bo nie zaliczam ich do dobrych butów wink
    • kotka.szrotka Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 18:12
      Buty z Zary są i lepsze i gorsze. Trzeba sprawdzić samemu. Kupuję małemu i bardzo chwalę, można znaleźć naprawdę bardzo fajne skórzane czy zamszowe buty. Jakość bardzo fajna, fasony też, wyprofilowane normalnie. Fajna skóra, solidne, synek nigdy nie narzekał że niewygodne. Kupuję w Zarze najczęściej buty na lato albo na wiosnę.
      • magma_pl Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 20:05
        mój 4latek ma sztyblety ale póki co 2 razy na nogach ,to doświadczenie niewielkie.nosząc je nie marudził.za to mokasyny uwielbia,chciał je nawet do przedszkola nosić zamiast ciapów
      • gris_gris Re: zara dziecięce buty 07.03.12, 21:31
        Dziękuję wszystkim za opinie. Będę więc mierzyć i oglądać, chociaż nastawię się, że mój synek może być jeszcze za mały (zwłaszcza, że mi nie powie, czy mu wygodnie, czy nie).

Kotka - cieszę się, że piszesz, że skórzane buty są dobrze wykonane.

Magma - te sztyblety są fajne, prawda? Żałowałam, że musiałam je oddać, ale dla roczniaka taki fason się nie nadaje. Na szczęście jest klasyczny, więc się kiedyś załapiemy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka