Dodaj do ulubionych

Tupperware warto czy nie???

25.03.12, 20:59
Dopadła mnie pani w markecie, zaproponowała ankiete w zamian dostałam mikro pojemniczek i na siłę umówiła mnie na organizację party w moim domu. W zasadzie to jeszcze nikt nigdy tak bezczelnie mnie „gwałtem” nie wziął prosiłam ją o ewentualny późniejszy kontakt jak się zorientuje czy chętni na party są a po 3 minutowym praniu mózgu w tempie telezakupy mango wiedziałam ze koniecznie musze zorganizować przyjęcie przed świętami .

Uczucia mam mieszane, bo niby kilka rzeczy wystawionych na ekspozycji było fajnych, gdyby nie max ceny to coś tam bym kupiła, zapewne średnio przydatnego jak zwykle. I tu pytanie może któraś już party przerobiła czy to koszmarny pressing na kup nas bo jesteśmy świetne i nic ze kawałek plastiku szatkującego kosztuje 160 zł? Czy raczej miłe spotkanie z gatunku : sprzedajemy to i to bo warto i drogie ale…? No i najważniejsze czy coś faktycznie warto kupować?
Obserwuj wątek
    • kornnella Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:02
      I jeszcze ważniejsze wpuszczać panią do domu, czy raczej asertywnie odwołać?
      • meltibi Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:07
        decyzja należy do ciebie - ja do domu swojego nie wpuściłabym Pani: do tej pory pamiętam grzecznościową wizytę pana z odkurzaczem rainbow (zgodziliśmy się bo znajomi mieli dostać chyba trzepaczkę, jak zorganizują 3 pokazy u znajomych) - nie mogliśmy się go pozbyć - taki był namolny. Siedziałam wściekła że zgodziłam się na coś takiego. Ale to oczywiście moje zdanie
    • meltibi Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:04
      Mam kilka rzeczy zakupionych dawno temu przez moja mamę, ale różnicy w stosowaniu innych plastików w kuchni nie widzę. U mnie nigdy nie wydłużyło terminu trwałości np.sałatki. Zadowolona jestem tylko z durszlaka bo nie przykleja się do niego makaron - a ponieważ nie używałam nigdy innych plastikowych durszlaków to nie wiem czy ta zasada nie obowiązuje przypadkiem wszystkich tego typu plastikowych.
      moim zdaniem szkoda przepłacać, bo ceny maja zaporowe
      • emma6666 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:12
        Drogo. Niektóre rzeczy warto, inne nie bo konkurencja ma taniej.
        Przykład. Wiem, wygląda inaczej ale zasada działania taka sama.
        allegro.pl/pieroznica-forma-do-uszek-ravioli-wykrojnik-i2172594917.html
        allegro.pl/pierozkomania-tupperware-i2210994471.html
        To jest tylko kawałek plastiku, nawet jeżeli pani z T. się oburza i twierdzi że to jest "specjalne tworzywo" a nie plastik.
      • eesti_2005 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:17
        A ja bardzo lubię produkty Tupperware. Ich produkty są trwalsze od zwykłych sklepowych plastików (jedną miskę moja mama ma już 10 lat i jest nadal w bdb stanie, a używana regularnie). Świeżość zachowuje bardzo dobrze ze względu na dobrą szczelność. Ale ja nigdy nic nie kupuję w cenie regularnej. Bardziej opłaca się np policytować na Allegro albo zbierać punkty Hochlandu wink
        • blaszany_dzwoneczek Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 16:32
          Mam całą masę plastikowych miseczek i pojemniczków, które mają już 10-20 lat, są kompletnie bezmarkowe i również w świetnym stanie, używane często smile
    • malowanka06 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:16
      Mam ich kilka rzeczy, miskę do ciasta drożdżowego, ubijaczkę do ziemniaków. Młodej kupiłam do szkoły kubek z przykrywką. Ogólnie fajne rzeczy-tylko cena sad
      Na allegro kupisz na pewno taniej niż na pokazie.
      Sama byłam jako gość na takim(zaleta- zawsze możesz wyjść jak ci się nie będzie podobało)- pani pokazywała co do czego służy itp wink. Nie wiem jak goszcząca- co z tego miała, jak długo trwał pokaz, kto kupował produkty a trochę się tego "gotowało" .
      Ogólnie- ja na żaden pokaz u siebie w domu bym się nie zgodziła.
      • kornnella Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:37
        Ja właśnie nie wyjde bo Party ma być u mnie. A zapraszałbym tez raczej znajomych z kórymi wieczór mam nadzieje by się przedłużył przy butelce wina po wyjściu pani . Tylko jak oni są średnio chętni (sama nie wiem może jest inaczej), sama nie jestem nastawiona na kuchenne extra wydatki plus na alle jak to mi uzmysłowiłyście ceny są dużo niższe to chyba nie warto sad
        • ella111 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:47
          Ja mam pare rzeczy ale jakosc tych "dzisiejszych" jest gorsza niz tych ktore mam po tesciowej i ktore maja ponad 20 lat.
    • katka761 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:27
      ja mam pojemnik na ser żółty i wędlinę. ale kupowałam na allegro.
      • emma6666 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 21:53
        Mam 3 pojemniki do mrożenia. Tzn są szczelne i się nie potłuką bo to taki miękki plastik ale poza tym nie mają jakichś szczególnych właściwości. Wymieniłam za kody w niestety już nie istniejącym klubie Winiary. W ten sam sposób stałam się szczęśliwą posiadaczką młynareczki (fajna a nie widziałam takiego czegoś u konkurencji) i ręcznego shake`era (zwykły plastik tyle że miękki więc nie popęka przy upadku i z podziałką).
        Mam pojemniki do przechowywania, ot pojemniki jak pojemniki. Dostałam za kody z hochlanda, ale dawno nie było tych promocji. Miałam ich tyle że na allegro sprzedawałam.

Na allegro kupiłam cheesmart. Sama nie wiem czy ser jest dłużej świeży.
        Gratis dostałam kiedyś poławiacz do jajek (fajna sprawa), zwykłą plastikową łyżeczkę i coś tam jeszcze tylko już nie pamiętam.
        • mamachlopca1 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 22:06
          ja jestem fanka tupperware-tylko ceny nie jestem fankacrying mam duzo ich rzeczy-glownie pojemniki ale tez stolnice(dostalam kiedys w prenumeracie).ja bylam na takim party chyba z 10lat temu i mialam u siebie.moje pojemniki juz mi tyle sluza,teraz jak cos chce sobie dokupic robie to na all ale na tym spotkaniu jest ten plus ze mozna popatrzec jak to stosowac by wykorzystac.ciasto drozdzowe robie wlasciwie tylko w tej misce do ciasta,liliane dzieci uwielbiaja.tak sie zastanowilam-mam duzo znajomych ktorzy z tego samego czasu co ja maja ten sprzet i wszyscy zadowoleniwink
    • monikaj21 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 22:18
      Ja miałam taką kolacyjnkę w domu ale robiła ją moja koleżanka ze studiów, która zajęła się sprzedawaniem tego więc przy okazji zorganizowałyśmy sobie super imprezkę smile Z obcą osobą też by mi się nie chciało, chociaż myślę, że warto zobaczyć i może znaleźć coś dla siebie. Najważniejsze - nic nie musisz kupić - pamiętaj o tym i nie daj się wkręcić jak Ci to nie będzie pasować smile A zjeść coś dobrego zawsze można. Do tego najlepiej umów się wcześniej ile czasu pani Wam zajmie i wtedy trzymaj się tej czasówki.
      Ja te produykty znałam już wcześniej bo moja teściowa ma sporo i też już miałam kilka.
      A jeśli chodzi o same produkty - są takie, któe są super i których tańszych odpowiedników nie udało mi się znależć (być może są ale ja nie trafiłam) a są takie których moim zdaniem nie warto kupować (dużo też zależy od tego co i jak się w kuchni robi).
      Mój ranking - na tak:
      zdecydowanie rozdrabniacz (ten gdzie się pociąga za sznureczek) - absolutny hit, w ciągłym użyciu
      obieraczka (taka z ostrzem z boku)
      shaker do naleśników
      pojemniki do przechowywania (te zwykłe - niezbędna trójka czy jakoś tak) - robiła eksperymenty i różnica w przechowywaniu jest
      duża miska z pokrywą do ciasta (oraz wszystkiego innego)
      cud kuchenny bardzo lubię ale używam tylko do ryby po grecku (z 5 razy w roku więc w sumie nie wiem czy warto)
      podoba mi się jeszcze naczynie do gotowania w mikrofali ale jadłam z niego obiad tylko u koleżanki sama nie robiłam - może kiedyś kupię
      bardzo fajne są też (ale tu nie wiem czy nie można znaleźć identycznych funkcjonalnie rzeczy w niższych cenach) łopatki silikonowe do wygarniania, wyciskacz czosnku, łopatka do nakładania i krojenia ciasta, szef kuchni (chyba? taki do rozdrabniania), plastikowa brytfanka z przykrywką
      Na nie (jak dla mnie):
      wszelkie silikonowe rzeczy (foremki, stolnice, podkładki do pieczenia) - nie widzę różnicy między tymi a kupionymi taniej
      patelnie (jw)
      • emma6666 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 23:02
        Zapomniałam o silikonowej rolowanej stolnicy. Jest okropna, nie przykleja się do blatu.
        ]
        • kropkaa Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 23:57
          A jak kładziesz na blat?
          Pod stolnicę należy położyć wilgotną sciereczkę (pod całość) - nie będzie się ślizgać.
          • emma6666 Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 14:26
            kropkaa napisała:

> A jak kładziesz na blat?
            > Pod stolnicę należy położyć wilgotną sciereczkę (pod całość) - nie będzie się ś
            > lizgać.

Kładę mokre ręczniki papierowe. Nie działa
            • kropkaa Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 21:10
              Może są za cienkie.
              Spróbuj ze zwykłą kuchenną ścierką - u mnie działa.
    • kasiak37 Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 23:08
      warto bo ten kawalek plastiku na dozywotnia gwarancje.Jezeli cos sie z tym stanie bez slowa wymieniaja na nowe.Wlasnie w fazie wymiany mam butelke do picia " z dziubkiem" dla dziecka.
    • didith.b Re: Tupperware warto czy nie??? 25.03.12, 23:36
      Zastanów się nad tą imprezą u siebie w domu, bo skoro tak łatwo dałaś się "zgwałcić" obcej osobie na organizację imprezy we własnym domu, to później po praniu mózgu w domu kupisz więcej lub drożej niż byś wstępnie zakładała....Nie oszukujmy się- wiemy jak tego typu firmy działają...Lepiej poczytaj opinie o produktach i jak coś Ci się spodoba licytuj na Allegro- taniej i bez wciskania więcej...Ale to moja opinia, a Ty jak chcesz to zrób imprezę, ale uzbrój się już w dużą dozę asertywności wink
    • kropkaa Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 00:04
      Mam kilka drobiazgów - szpatuły silikonowe, szczególnie te małe lubię; tłuczek do ziemniaków, pierogomanię, stolnicę rolowaną. Kupowałam na Allegro, gdy wynalazłam dobre ceny. Nie przepadam za plastikiem (choć oni zdaje się mówią, że to nie plastik, tylko polimery), ale czasem nie ma zastępstwa - nie wiem, czy Tupperware jest lepsze niż reszta, ale to co mam, kupiłam, bo potrzebowałam. Ceny regularne - skandaliczne.
    • kattra_a Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 08:11
      Ja jestem fanka ich rzeczy. Chociaż uważam, że ceny są z kosmosu.
      Mam i uwielbiam: rozdrabniacz -na sznureczek
      scheakera - szybkie naleśniki dla dzieci,
      pojemniki np niezbędna trójka - idealnie szczelne, wrzucam do nich np jogurt z płatkami i do torebki i o nic się nie martwię,
      pojemniki do mrożenia - produkty po zamrożeniu są nieoszronione,
      obieraczka - ostrze z boku,
      Mam jeszcze pojemnik do gotowania ryżu czy kaszy w mikrofali - oszczędność czasu.
      Niektóre produkty są na siłe promowane np foremki silikonowe.
      Słyszałam od kilku osób zachwyt w głosie co do chlebaka.
      Ogólnie zdroworozsądkowe uwielbienie
      • mamamilenki2 Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 09:39
        A ja uważam że warto zrobić u siebie takie party . Po pierwsze można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy na temat przechowywania żywności i gotowania na parze , w mikrofali , itp ) .Po drugie można się najeść smile a poza tym nie trzeba nic kupować - nie ma przymusu , a nawet jak się kupuje , nie trzeba od razu płacić , tylko umówić się na np. za miesiąc . W moim miasteczku pani z innego miasta robi takie prezentacje co miesiąc . Byłam już chyba z 10 razy w ciągu 4 lat . Ostatnio naszym hitem jest jajeczny garnuszek - naczynie do robienia omletu z jajek w mikrofali bez tłuszczu . Pycha ! mam tez cud kuchenny , miskę do ciast , stolnicę i kupę różnych misek . Wszystkie są w ciągłym użytku .
        • monikaj21 Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 10:16
          Fajny ten jajeczny garnuszek, przyda mi się smile
          • magda.tyl Re: Tupperware warto czy nie??? 26.03.12, 16:15
            Mam kilka rzeczy, ale najczęściej używam 2l dzbanka do kompotu - wkładam pokrojone owoce, dodaję odrobinę cukru, zalewam wrzątkiem, zakładam pokrywkę i po godzinie mam pyszny kompot bez gotowania. wczoraj te same owoce zalałam drugi raz mniejszą ilością wody i ponownie kompot wyszedł, tylko troszkę słabszy.
            Poluję na all na rozdrabniacz plus bo regularna cena powalająca.
            • kinder0610 Re: Tupperware warto!! 26.03.12, 16:59
              w/g mnie warto choć cena wysoka.jakość super. Myję w zmywarce nic się nie dzieje. Mam pojemniki na wędlinę i sery - rewelacja. Kilka pojemników na kanapki - też rewelacja, shaker - mama ma - rewelacja. Miska do ciasta drożdżowego - ciasto dobre choć nie jak wyrabiane ręcznie. Ja polecam ich produkty uważam że nie są przereklamowane.
              • eedytkaa Re: Tupperware warto!! 26.03.12, 19:39
                ja też uważam że warto
                byłam kiedyś ich konsultantka i mam 3 wielkie torby ich produktówsmile
                faktycznie ceny regularne wysokie ale myślę że warto
                ja tam zawsze czekałam na promocjesmile
                robiłam swego czasu party u fajnej grupy ludzi, regularnie co dwa tyg umawiałam się z nimi i robiłam party u każdej Pani po kolei a Panie miały okazję aby sie spotkać i napić lampki winasmile
                bardzo miła atmosfera była, nikt do niczego nie namawiałsmile
                • iwek33 Re: Tupperware warto!! 26.03.12, 19:51
                  Ja też jestem fanką Tupperware, kilk arazy robiłam u siebie prezentację, kilk arazy byłam u jakiejś koleżanki. Pani, która prowadzi prezentacje jest już moją i moich znajomych dobrą znajomą, lubimy się spotykać od czasu do czasu, pooglądać nowości. No i osoba, u której hest robiona prezentacja w zależności od kwoty sprzedaży dostaje prezenty lub zniżkę na jakiś produkt. Rzeczy kupione na allegro są tańsze, ale bez gwarancji. Kupione na pokazie mają 30 lat gwarancji. Moja koleżanka niedawno wymieniała stolnicę, którą kupiła 19 lat wcześniej. Bez problemu dostała nową.
                  Dla mnie absolutnym hitem jest rozdrabniacz ( ten na sznureczek) obieraczki, otwieracz do puszek, który robi z wieczka pokrywkę - krawędzie nie są ostre i wieczko ścięte nie od góry tylko od boku tworząc pokrywkę do puszki, no i ostatni mój nabytek: ostrzałka do noży zwykłych i tych z ząbkami- nareszcie moje tępe ząbkowane noże można ostrzyć. Miseczki służą mi już podad 12 lat, nadal są jak nowe, pokrywki dalej odsysają powietrze, nic się nie popsuło. Ja lubię te produkty, warto kupować w promocyjnych cenach, co miesiąc jakieś produkty są w promocji i są wtedy sporo tańsze.
                  • aka79 Re: Tupperware warto!! 27.03.12, 17:50
                    Wejdź na stronę tupperware.pl i zapoznaj się z firmą smile Party jest warto robić, nikt nikogo do zakupy nie zmusza, choć wiele zależy od konsultantki (tak jak w sklepie od sprzedawcy) jak prowadzi spotkanie.
                    Produkty są fajne i z gwarancją,jakość zdecydowanie lepsza o tych z marketu, zawsze jest jakaś oferta specjalna, gdzie są rzeczy tańsze lub takie, których nie ma w katalogu. Na allegro ceny niższe, ale trzeba doliczyć przesyłkę i wiedzieć co do czego i jak używać.
                    • kornnella Re: Tupperware warto!! 27.03.12, 19:59
                      Wiesz to forum nie jest w celu otrzymania porady „wejdz na strone i zapoznaj się z firmą” bo jeśli tak byłoby to pierdylion postów i czasem głupich pytań z gatunku „fajna ta torebka” „czy ta gra jest dobra dla x-latka” straciłoby rację bytu – wszystko w końcu ma fachowy opis producenta łącznie z majtami w kropeczki wink
                      Odpowiedź jakość lepsza niż z marketu tez z goła lakoniczna smile
                      • aka79 Re: Tupperware warto!! 28.03.12, 16:49
                        Chodziło mi o to, że na stronie jest opis, czego można się spodziewać po party, jak się do niego przygotować itp. nie rozumiem oburzenia wink są tam podstrony dla gości i gospodyni
                        Jakość lepsza niż z marketu, bo marketowe pojemniki często ulegają pęknięciom, jeśli np. spadną na podłogę, w tupperware nie ma prawa tak się stać, a nawet jeśli się stanie, bo różnie mogą uderzyć, to obejmuje to gwarancja
                        • kornnella Re: Tupperware warto!! 28.03.12, 18:16
                          Wiesz na stronie to jest pranie mózgu jak w prawie każdej sprzedaży bezpośredniej. Ja przynajmniej wyczytałam: zaproś konsultanta do siebie – ZAKUP ty lub znajomi coś tam dostaniesz– zorganizuj własną prezentację u kogoś – ZAKUP musza zrobić za 4 stówy znajomi – dostajesz zestaw dla sprzedawcy- dalej cudownie sprzedawaj i prezentuj.

Dzięki postom dziewczyn wiem już, że nie wszystko warto kupić, nie do końca warto wkręcać znajomych zwłaszcza jak ich to nie interesuje. Warto polować, bo ceny niektórych produktów czasem są niższe ewentualnie można je trafić na alle. Też nie jestem max nakręcona na te produkty jak leci w lodówce mam fresh zone, która w zupełności mi wystarcza, cuda do gotowania też już przerobiłam łącznie z szybkowarami i garnkami parowymi. Może kiedyś nabęde rozdrabniacz czy opisywany wyżej dzbanek i tyle.
    • kornnella Re: Tupperware warto czy nie??? 27.03.12, 20:03
      Zdecydowałam ze jednak odwołuje prezentację głównie z powodu nieznajomości tematu a zwłaszcza stylu prowadzenia sprzedaży przez panią konsultantkę. Jak do mnie oddzwoni to chętnie wproszę się na party organizowane u niej, bo kilka produktów zwłaszcza wymieniany przez Was rozdrabniacz na pociągnięcia bardzo mnie interesuje.

I jeszcze jedno małe pyt skąd bierzecie info o tych specjalnych niższych cenach? Zdarzył się może rozdrabniacz kiedys w promocji?
      • kornnella Re: Tupperware warto czy nie??? 27.03.12, 20:07
        A jeszcze jedno promocyjna cena jest z góry określony upust o ileś tam procent czy różnie bywa tzn czasem tańsze o 5 a czasem o 30%?
        • eedytkaa Re: Tupperware warto czy nie??? 27.03.12, 20:49
          o promocjach to dowiadujemy się z partysmile
          no chyba że stałe klientki mają cynk od znanej konsultantki
          Tym bardziej że nie byłaś na takim spotkaniu to powinnaś u siebie zorganizować, ale to Twoja decyzja.
          Bo jeżeli nie bedziesz widziała zastosowania rozdrabniacza to i tak go dobrze nie wykorzystasz...
          Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na takich partysmile
      • 71gosik Re: Tupperware warto czy nie??? 27.03.12, 20:58
        chyba teraz jest to do sprawdzenia na stronie: www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/680.html
        ale może konsultantki maja dodatkowe mozliwości upustów
    • natalek79 Re: Tupperware warto czy nie??? 28.03.12, 00:22
      Bratowa ma sporo tych cudów, m.in. miskę do ciasta drożdżowego, dzbanek do kompotu...
      Miska była hitem pierwsze dwa miesiace, ciagle świeże rogaliki i takie tam, bo tak to wszystko szybko do zrobienia wink Po dwóch miesiącach zakopała ją głęboko, bo na rogalikach utyła niemało i teraz w sumie szkoda jej tej kasy wydanej (a wydała, bo kupiła 2 czy 3 rozmiary)...Stwierdziła, że na jakis czas się wyleczyła z takich zakupów...
      Co do ich silikonu, to próbowałam foremek i nie widzę różnicy od tych zakupionych w markecie.
      • iwek33 Re: Tupperware warto czy nie??? 28.03.12, 07:44
        natalek79 napisała:

> Bratowa ma sporo tych cudów, m.in. miskę do ciasta drożdżowego, dzbanek do komp
        > otu...
        > Miska była hitem pierwsze dwa miesiace, ciagle świeże rogaliki i takie tam, bo
        > tak to wszystko szybko do zrobienia wink Po dwóch miesiącach zakopała ją głęboko,
        > bo na rogalikach utyła niemało i teraz w sumie szkoda jej tej kasy wydanej (a
        > wydała, bo kupiła 2 czy 3 rozmiary)...Stwierdziła, że na jakis czas się wyleczy
        > ła z takich zakupów...
        > Co do ich silikonu, to próbowałam foremek i nie widzę różnicy od tych zakupiony
        > ch w markecie.

Nie, no proszę Cię. Ale argumentacja.... Nie kupuj miski do ciasta drożdżowego, bo utyjesz od rogalików big_grin To może nie kupujmy też noży do chleba ( bo od chleba to dopiero się tyje! ) jak również żadnych garnków, bo od zup i ziemniaków też się tyje! Przecież tam nie ma klauzuli, że jak masz michę do ciasta, to się musisz obżerać. Ale może niech sobie kupi tarki do warzyw i rozdrabniacz- będzie siekać warzywka to schudnie!
        • kornnella Re: Tupperware warto czy nie??? 28.03.12, 09:18
          Wiesz ciasto drożdżowe faktycznie jest niesamowicie smaczne i przy okazji bar dzo tuczące i nawet to robione bez michy tupperware big_grin
        • monikaj21 Re: Tupperware warto czy nie??? 28.03.12, 09:18
          No i do tego dziwne, że ta miska może służyć wyłącznie do robienia ciasta drożdżowego. Informuję, że jak się tam wrzuci warzywa to wychodzi sałatka a nie ciasto drożdżowe wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka