12.04.12, 14:48
Czy używacie mopów do zmywania podłóg? Ja mam dosyć sporą powierzchnię do mycia i mam już serdecznie dość mycia szmatą na kolanach. Czy taki byłby dobry?
allegro.pl/vileda-zestaw-ultramax-mop-wiadro-plyn-wys-0zl-i2261759079.html

Kiedyś miałam sznurkowy ale rozmazywał brud a nie zmywał a i podłoga schła godzinę....
Obserwuj wątek
    • nutka07 Re: MOP 12.04.12, 14:55
      Ja nie myje taka 'szmatka' bo musialabym sie co chwile schylac i plukac ja, zrezygnowalam z niej.

Mam normalnego mopa takiego www.vileda.de/de/products/show/1904?hotspot_id=511
    • donnasanta Re: MOP 12.04.12, 14:55
      upartamama napisała:

> Czy używacie mopów do zmywania podłóg? Ja mam dosyć sporą powierzchnię do mycia
      > i mam już serdecznie dość mycia szmatą na kolanach. Czy taki byłby dobry?
      > allegro.pl/vileda-zestaw-ultramax-mop-wiadro-plyn-wys-0zl-i2261759079.html
      >
      > Kiedyś miałam sznurkowy ale rozmazywał brud a nie zmywał a i podłoga schła godz
      > inę....
      Uzywalam od kilku lat i sobie chwalilam, teraz kupilam obrotowy (z obrotowym niewiele ma wspolnego wink ale jestem zadowolona
    • donnasanta dokladnie ten 12.04.12, 14:57
      allegro.pl/63898-mop-obrotowy-rotacyjny-mikrofibra-4-nakladki-i2206863644.html
      • morgen_stern Re: dokladnie ten 12.04.12, 15:02
        To ten, co polska perfekcyjna pani domu reklamowała smile
        Kurde, nie wkurza was to? W brytyjskiej wersji nie było takiego nachalnego product placement, polskiej wersji nie da się przez to oglądać -program jest jak dłuuuuga reklama.
        • donnasanta Re: dokladnie ten 12.04.12, 15:20
          morgen_stern napisała:

> To ten, co polska perfekcyjna pani domu reklamowała smile
          Powiem szczerze ...nie widzialam, widzialam na telezakupy mango wink Potem w sklepie i zakupilam, ma swietna rzecz, ze nie musze walic zeby go wyzac. Poprostu wiruje go sobie bez fatygi mniej lub bardziej i mikrofibra swietnie sie sprawdza. Jednak, zeby uzyskac efekt krecacego sie mopa przy scianach trzeba chyba duuzo popracowac wink

• edelstein Re: MOP 12.04.12, 15:29
      Mam ten,wiadro jest z wyciskarka,nie trzeba sie schylac,nie ma kontaktu skory z detergentem.Jedna frotka starcza na ok rok,pierze sie w pralce.Dosc drogo,jak sa promocje mozna ten mop juz z wszystkim juz za 14euro kupic.
    • viki711 Re: MOP 12.04.12, 20:11
      Mam zestaw Leifheit, używam w domu od 1,5 roku, nie zamieniłabym na żaden inny, jest super, mam 2 rodzaje ściereczek, piorę je w pralce. Polecam. Mam taki zestaw, aukcja nie jest moja.
      allegro.pl/leifheit-zestaw-twist-system-mop-obrotowy-wiadro-i2272117796.html
    • nutka07 Re: MOP 12.04.12, 21:18
      Dziewczyny a jak to idzie ze skladaniem tego mopa, plukaniem i wyciskaniem?
      Sa jakies problemy, dobrze sie plucze, nie chlapie sie na boki przy wkladaniu do wyciskania itd.?
      • edelstein Re: MOP 12.04.12, 21:50
        Ma taki pstryczek,naciskasz noga i sie sklada.Ta sciereczka nie namaka az tak by chlapac,a wyciska sie prawie do sucha i jest wygodny w uzyciu,aha wyciskarka jest tak umieszczona,ze jsk chlapnie to do wiadra.Nie zamienie go na nic innego,bo mi bardzo podpasowal,mozna dokupic do niego inne sciereczki takie z fredzlami jak ma sie duzo katow,mi wystarcza podstawowy i dociera wszedzie.
        Ty z de jestes,wiec jakbys sie zdecydowala to dosc czesto pojawia sie w Penny w okazyjnej cenie.Ostatnio widzialam w bauhausie za 19.90 komplet.
    • sundry Re: MOP 12.04.12, 21:39
      Mam takiego podobnego z Viledy, tylko bez wiadra i wyciskarki, super się sprawdza przy dużych powierzchniach.
      • nutka07 Re: MOP 12.04.12, 22:03
        Hmm no to moze sie skusze, bo kilka lat temu mialam takiego 'sciaganego' i bylo to dla mnie uciazliwe.
    • fifiriffi Re: MOP 12.04.12, 22:03
      Odkryłam ja ci to dokładnie m-c temu i uważam,że jest to mój najlepszy! zakup od długiego czasuwink

Głupia byłam,bo miałam coś takiego 15lat temu,ale uważałam, że zwykły mop lepszywink
    • gwen_s Re: MOP 13.04.12, 10:10
      ja mam mop leifheit picobello... kupiłam go drugi raz, pierwszy uległ wypadkowi, potem szkoda mi znowu kasy było więc próbowałam różnych tańszych, i wróciłam znowu do ww. Mam płytki i panele, obie powierzchnie z odpowiednimi nakładkami są pięknie umyte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka