Dodaj do ulubionych

Jaka tarka?

27.05.12, 18:39
Hej smile Liczę na Was, że i to wiecie smile

Powiedziałam dość. Dość pokaleczonych palców, odcisków na rękach, zakwasów w ramionach, tartek marchewki przyklejonej do ścian itp. Chcemy surówek, ale nie za taką cenę. Kupujemy nową tarkę, ale taką jakąś lepsiejszą.

Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Jaką tarkę kupić? Czy tradycyjną, ale lepszej jakości (jaką?) czy jakiś wynalazek typu ProV (jakiego producenta?) albo tarka na korbkę czy też może elektryczną (blenduję końcówką od miksera i póki co mi wystarcza)?

Chcę żeby było szybko, skutecznie, bez nadmiernego bałaganu, bez pokaleczonych palców, z w miarę łatwym myciem (nie mam zmywarki) i żeby mi to cudo nie zajmowało połowy z trzech posiadanych przeze mnie szafek kuchennych wink Tym razem jestem już tak zdesperowana, że jestem skłonna nawet trochę na ten cel wydać, byle sensownie.

Poradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • arwena23 Re: Jaka tarka? 27.05.12, 18:47
      Ja mam robot wielofunkcyjny Kasia z sokowirówką misą i dzbankiem, ma również tarki z większymi/mniejszymi oczkami,dla mnie niezastąpiony jeśli chodzi o surówki i placki ziemniaczane wink myje się świetnie - wystarczy spłukać pod bieżącą wodą, minus - zajmuje sporo miejsca.Mam go jakieś 7 lat, używany po kilka razy w tygodniu i tarcze jak nowe.
    • abigail83 Re: Jaka tarka? 27.05.12, 19:01
      Blender/robot Brauna. Jesli glownie o warzywa chodzi-model Buffet.
      • wiola_wd Re: Jaka tarka? 28.05.12, 03:15
        też bardzo polecam Brauna, mam właśnie ten Buffet (Multiquick) i jest super, łatwo się myje i nie zajmuje dużo miejsca

https://sklep.benchmark.pl/product_picture/6/AMMIKSBRAMR6550MFPHCK/Mikser_R_czny_Braun_MR_550_FPHC_Buffet-32a920da.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka