Dodaj do ulubionych

prezent dla dziewczynki

12.06.12, 16:09
Kochani potrzebuję jakis propozycji na prezent dla 5 letniej dziewcznki- mojej chrześnicy.Urodziny tuż, tuż a ja nie wiem co jej kupić.Proszę o jakieś propozycje czym bawią sie Wasze dzieci w taki wieku.Dodam ze kwota prezentu tak 120-150 zł.
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: prezent dla dziewczynki 12.06.12, 17:01
      Moja ma 5,5 roku i teraz ma fazę na kucyki Pony i Lego friends.

Szczególnie Lego wydaje się być fajnym pomysłem, jak nie Friends to każde inne. Moja zajmuje nieraz na całe godziny.

Czasami bawi się też Bindeez ale rzadziej. Pet shopy też są fajne. Lalki typu Barbie mimo, że zawsze mówi, że chce i ma to nie bawi sie nimi.

Lubi też różnego rodzaju gry planszowe np. Scrable junior.
    • klubgogo Re: prezent dla dziewczynki 12.06.12, 18:34
      Lego Friends, nowa seria dla dziewczyn właśnie od 5 lat.
    • anszetka Re: prezent dla dziewczynki 12.06.12, 21:14
      Moja, niedlugo 5-latka, nie lubi klocow Lego (zbyt proste formy), woli Playmobile- jest w nich duzo miniaturowych przedmiotow i laleczek, ktore bardziej ja zajmuja. Moze sobie stworzyc rodzine czy pobawic sie w przedszkole. Laleczek nigdy za duzo. Super jest kuchnia, pokoje, lazienka, i wiele wiele innych zestawow.
      Ponadto polecam gotowe zestawy do robienia korali, malowania kolorowym piaskiem gotowych wzorow, farbki witrazowe z szablonami, itp.
      W ciaglym uzyciu jest domek dla lalek, drewniane rodziny z ubrankami, kuchenka, sprzet do niej i mnostwo jedzenia z materialu i drewna. Mozna by tak wyliczac bez konca.....
      Ja na 5 urodziny zakupilam jej juz puzzle -wszystkie kraje europejskie do samodzielnego zlozenia (5+), jest tez caly swiat z tej serii, a ona sama marzy o przebraniu biedronki, pszczolki lub stokrotki.

Wybor jest naprawde ogromny. Jesli masz watpliwosci co kupic najlepiej zapytaj mame czym interesuje sie jej corka, co sprawiloby jej najwieksza radosc? no i zeby nie kupic czegos co dziecko juz ma wink
      • kajakam Re: prezent dla dziewczynki 12.06.12, 21:22
        popieram...najlepiej zapytaj mamę .. niech ci podsunie kilk apomysłów a Ty wybierzesz jeden z nich .. Tak ,żeby mała była zadowolona
      • klubgogo Re: prezent dla dziewczynki 12.06.12, 21:28
        I takie właśnie są lego friends, figurki dziewczyn i ich całe miasto do wybudowania, figurki i klocki są miniaturowe, pole do popisu.
    • akonita Re: prezent dla dziewczynki 14.06.12, 16:01
      konsola z grami,sa fajne,sama w nie gram wink
    • budzik11 Re: prezent dla dziewczynki 14.06.12, 17:45
      Zapytaj mamę, najlepiej będzie wiedziała. Moja np. marzyła o... parasolce.
    • mania.com Re: prezent dla dziewczynki 27.06.12, 10:43
      Nasze dzieciaki uwielbiają różne gry- planszowe i na konsolę. Nie wiem czy twoja chrześnica ma konsolę, ale jeżeli ma, to zobacz w sklepach jakie mają gry i coś jej wybierz. My korzystamy ze sparwdzonego sklepu mobile2.pl, jest tam spory wybór (my kupiliśmy tam i konsolę i kupujemy tam gry), dobre ceny i dostawa za darmowink. Dodam tylko że moje dzieciaki mają tak dużo klocków Lego, że chyba sama bym mogła otworzyć sklepwink, są fajne, ale moje dzieciaki muszą mieć nastrój akurat do bawienia się nimi. Z wiekiem co raz rzadziej nimi się bawią, chociaż nie mówię że w ogóle się nimi nie interesują, tylko porządny zestaw klocków też nie jest wcale tani ;-(. A gry na konsolę są fajne w każdym wieku... przynajmniej ja tez lubię czasem pograć, kiedy potrzebuję odpoczynkuwink.
    • niczchin Re: prezent dla dziewczynki 05.07.12, 20:52
      Dla 5 letniej dziewczynki?
      Są takie lalki które wyglądają prze słodko, jak prawdziwe bobasy, nazywają się lalki BERENGUER
      Dziewczynki kochają takie prezenty. Wcześniej znałam takie lalki tylko z Ameryki, czasem pojawiały się na allegro, a ostatnio wpadłam na to że można je już kupić w Polsce, adres podajże www.lalki-berenguer.pl
    • batutka Re: prezent dla dziewczynki 16.11.12, 21:38
      Moja pięciolatka zafascynowana jest zestawami Playmobil. Ma sporo tych zestawów, ostatnio ciągle bawimy się zestawem zoo z gabinetem weterynaryjnym, krainą elfów, szkołą. Można sie tym bawić na milion sposobów i nawet mnie, starą babę (wink) to kręci smile
    • mrowka_bigbitowka Re: prezent dla dziewczynki 16.11.12, 23:05
      Oj pieciolatka to takie ryzykowne wink

Najelpiej zapytaj mame, o czym mala obecnie marzy.
      Jesli nie chcesz pytac to bezpiecznie bedzie kupic jakies zestaw koralikow, lancuszkow do samodzielnego "skladania" i robienia bizuterii, chociaz za taka kwote mozesz kupic z pewnoscia cos wiekszego. Na pewno ucieszy sie tez z kosmetykow do make-up (ale tu nie wiadomo co na to mama).

Moja corka (niecale 5 lat) bawi sie obecnie barbie i jej wielkim samochodem cabrio... zestawami lego i zestawem do ... prasowania smile Dostala "prawdziwe" zelazko wydajace odglosy puszczania pary itp., do tego deske i caly czas "prasuje".
      Lalki typu bobasy leza w kacie.

• pucio09 Re: prezent dla dziewczynki 17.11.12, 10:27
      Ło jezu skąd mamy wiedzieć? Zabierz dziewczynkę do Smyka, niech sama wybierze
    • stuletnia_stokrotka Re: prezent dla dziewczynki 17.11.12, 12:03
      moja 5-latka od pół roku niezmiennie bawi się lalkami barbie i kucykami pony.
    • mikams75 Re: prezent dla dziewczynki 18.11.12, 20:27
      moja ponad 4,5 jest zafascynowala lego friends i playmobile - duzy wybor, ostatnioe wszystko z koniami uwielbia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka