Dodaj do ulubionych

__ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :)

06.07.12, 22:37
Mam trochę wolnego i nudzi mi się smile

U mnie :

ZAKUP - nowe auto BABY BORN za 20 zł.

SPRZEDAŻ - używane spodenki dziewczęce / niezbyt znanej firmy/ za ponad 105 zł.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 06.07.12, 22:47
      Zjeżdżalnia-domek little tikes
      Kupno (nowa) 670
      sprzedaż (używana, po dwóch latach) 780 big_grin
    • minkapinka Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 06.07.12, 23:14
      używane buty zimowe ecco 180 zł, kombinezon tchibo 230 zł, kilka używanych kurtek Gap i Benetton sprzedanych w cenie nowych lub za więcej. To było kilka lat temu, teraz jest gorzej.
    • agni71 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 06.07.12, 23:22
      Kiedys kupiłam uzywana karuzelkę do łóżeczka dla niemowlaka za ok. pól ceny nowej, którą póżniej odsprzedałam drożej niż mnie kosztowała smile

a ostatnio np. u jednego sprzedającego wizytowa spódniczka Gap za 7,50 i T-shirt Old Navy za 1 zł smile
      • gosjana Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 06.07.12, 23:37
        ostatnio na allegro sprzedaje się kiepsko, ale bywały takie aukcje, że np za sweterek Gap dostałam 150zł, kurtki Gap i Benetton sprzedałam powyżej ceny zakupu, a noszone były po 2 sezony smilesmilesmile
        • janka39 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 06.07.12, 23:49
          nie załamujcie mnie, ja dopiero zaczynam...
          wink
        • minkapinka Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 00:03
          gosjana napisała:

kurtki Gap i Benetton sprzedałam powyżej ceny zaku
          > pu, a noszone były po 2 sezony smilesmile:
          to tak jak ja smilesmile
          6-7 lat temu uzywane ubrania Next sprzedawałam w cenie nowych
    • janka39 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 00:10
      Kurcze, ja zawsze wszedzie sie spozniam, ale zeby o kilka lat?! wink
      A juz się zaczęłam wkręcać w to allegro... smile
      • minkapinka Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 00:15
        to do dzieła smile nie jest tak super jak kilka lat temu, ale mozna się pozbyć nadmiaru
        • janka39 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 00:17
          właśnie rzeźbię smile
          Tylko mąz na mnie jakoś dziwnie patrzy.... (bo potem będzie musiał na pocztę biegać.. wink )

sorki za OT smile
          • minkapinka Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 00:19
            moj m nie dotknął by się do tego smile za to ciągle prosi mnie, zebym pozbyła się szmat wink
            • blizniaki14 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 06:58
              Kupiłam rok temu chyba samochód dla Barbie nowy przeceniony z ok 100zł na 20zł w Realu smile
              i zegarek ben10 też za niecałe 20zł (kosztował wtedy jakieś 60-80złnormalnie)w merlinie
              to tylko rzeczy , które przyszły mi w tej chwili do głowy, było tego więcej wink
              • kora711 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 08:25
                ''statnio na allegro sprzedaje się kiepsko,''

o to to !
                już myslałam ze mi się źle widzi
                parę lat temu ubranka po córce sprzedwałam w rewelacyjnych cenach, a w tym roku -kicha
                a mam bardziej dopracowane aukcje i ładniejsze zdjęcia

ale tez zauwazyłam ze ludzię bardziej idą w Zarę niż Next
                • verika Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 09:46
                  kora711 napisała:
                  ale tez zauwazyłam ze ludzię bardziej idą w Zarę niż Next

Może w dziewczeńskich ciuszkach to racja, ale chłopcięce Zara ma tak specyficzne ubrania,że mało komu to odpowiada, jeszcze nigdy ciuszka z Zary nie udało mi się sprzedać za chociażby połowę ceny zakupu (używanego w super stanie), nextowe sprzedają mi się albo w cenie zakupu albo zdecydowanie wyżej.
                  • blondynkapoznan Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 13:41
                    używany wózek dziecięcy 820zł z przesyłką nowy ponad 3000zł
                    buty venezia kupione za 150zł pogubiłam trochę cekinów i sprzedałam za 180zł smile
                    • pasik Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 13:52
                      Dostałam płaszczyk Zary za darmo bo była dziurka...
                      jakimś cudem udało mi się artystycznie zaszyć.
                      Kupiłam za grosze broszkę...na sąsiedniej aukcji wystawiłam komplet robiony z wełny:getry+ beret.
                      Płaszczyk poszedł w okolicach 80 zł do tego z 40 zł komplet.
                      Do tej pory jestem w szokutongue_out
                  • leneczkaz verika 10.07.12, 07:32
                    Mam stanowczo odwrotne uczucia. Zara sprzedaje się po cenie zakupu a next za 2/3 ceny. I piszę o chłopcu 2-3 lata.
    • kornnella Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 14:27
      zakupy
      - wózki nowe na allegro raz za 80 zł - sprzedałam za 130, drugi za 150 - poszedl od ręki za 200
      - ostatnio dla siebie kupiłam nowe spodnie letnie za 7,5, jeansowe za 15, tunike za 3,50 - przyszły tydzien temu jakość rewelacja. Spodnie jakbym trafiła w sklepie za 50 to już myślałabym jaka extra okazja za 7,5 zł szał
      Faktycznie na alle trudno teraz coś dobrze sprzedać

sprzedaż uprawiam tylko po dziecku z ciekawych cen to chyba jedynie Next-y używane minimum sezon poszły w cenie nowych lub prawie, tyle ze też rok czy więcej temu
    • kinga_owca Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 18:50
      Zakup: nowa z metkami, wiosenno-jesienna kurtka 2w1 Tom Taylor za 29 zł
      Sprzedaż: używane (fakt że tylko 2 tyg) kozaki elefanten za prawie 150 zł (kupione nowe za 129)
      Kombinezon tchibo - jak do tej pory sprzedawałam używany jeden sezon przynajmniej w cenie kupna nowego
    • grabasik Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 07.07.12, 22:16
      Pociąg Lego kupiny córce w promocji za 99 zł. Sprzedany po chyba 4 latach używania za 230 zł. Był to b. dobry model, potem poszukiwany przez wiele osób. I strój karnawałowy Scooby Doo - kupiny za 100 zł po roku sprzedał się za 150 smile.
      Teraz dużo trudniej coś sprzedać, zwłaszcza ciuchy nie schodzą, nawet te "firmowe" sad
    • sylki Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 08.07.12, 00:28
      zakup
      wózek nowy, cena w sklepie 4200zł, kupiony za 2800 - nowy

sprzedaż
      tunika next kupiona w lumpku za kilka złociszy po roku sprzedana za ponad 40zł
      kurtka zimowa z rudą dziewczynką kupiona (nowa) za 150zł, sprzedana używana za 155
      • emakowka Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 08.07.12, 08:00
        Kupiłam dla synka używane trampki Clarks w idealnym stanie za 1,25 a sprzedałam je w następnym roku za 70 zł.
        • plum1000 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 08.07.12, 08:46
          Spodnica jeansowa Monnari kupiona w lumpku za 1zł, poszla za 80zł.
          Sweterek next kupilam za 5zl poszedl za 39zl.
    • katasia1 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 08.07.12, 10:45
      Książka kupiona w taniej księgarni za 5 zł - sprzedana za 256 zł - to mój rekord
      • grabasik Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 08.07.12, 17:42
        Co to za książka? Cena faktycznie rekordowa smile
      • babajaga-only Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 08.07.12, 20:30
        książka zdecydowanie pobiła nas wszystkie smile
        Zdradz tytuł - będziemy szukać w ksiegarniach smile
        • mamaemmy Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 09.07.12, 19:09
          babajaga-only napisała:

> książka zdecydowanie pobiła nas wszystkie smile
          > Zdradz tytuł - będziemy szukać w ksiegarniach smile

stawiam na serie "Jezdziec miedziany""tatiana i Aleksander"bo kilka lat temu po tyle ta ksiazka chodziła
      • eesti_2005 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 09.07.12, 16:40
        "Mądrzy rodzice"? smile
        • mamaemmy Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 09.07.12, 19:08
          Ciekawski George kupiony NA WAGĘ na ciuchach dla mojej Emki za 6,20..
          Interaktywny,na baterie.To byl jej u;ubiony bohater smile
          Po roku jej sie znudzil..na allegro od 1zl..doszedl do ceny 150zł..!I jeszcze gosc zaplacil 50zl za kuriera NA JUTRO a tym JUTREM miała byc sobota...
          Do dzis jest to dla mnie szoking smile
          • mariannamm Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 09.07.12, 21:32

Dziewczyna mojego brata miala 2 obrazy w szklanych antyramach dosc sporych rozmiarow prosila zebym je wystawila na allegro to moze same ramy ktos wezmie
            obrazy poszly chyba o ile dobrze pamietam pamietam za 800 zł
            Jak sie okazalo byly malo znanej Polskiej malarki ale trafily do domu jej bylego studenta.

Drugie to juz ciuszkowe - szorty Zara r.86 kupione na wyprzedazy za 46 zł sprzedane po calym sezonie dosc sporego noszenia ale w stanie nadal idealnym za 85 zł smile mialam tez wiele innych rekordow masa ciuszkow kupiona w ciuchlanach i sprzedana za duzo wiecej niz kupione a przy tym noszone przez moje dzieci.
          • monia111175 Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 09.07.12, 23:19
            chyba najbardziej rekordowe ceny to
            ---kombinezon tchibo--kupiony za 60--spzredany za 220 zł
            --crocsy kupione w lumpku na wage za hmm 3,50--poszły za 45 zł
            -ostatnio kupiłam za 20 zł w lumpku crocsy--ale jak nowe---ale też poszły za 80 zł

aaa i kupiłam wóżek za 180 zł--z odbiorem osobistym używany--a sprzedałąm za 7 mies za 285 zł
    • leneczkaz Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 10.07.12, 07:37
      Kupno - Bugaboo Cameleon, stan bdb za 1100zł big_grin
      A sprzedawać chyba nie umiem uncertain .. kilka rzeczy był ok jak kupiłam w lumpku za 2-5zł i sprzedałam za 30-40 ale ro rzadkie przypadki. Na nowych rzeczach traaaaaaacę masę kasy tongue_out
    • rosool Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 10.07.12, 11:59
      Pomimo tych wszystkich nie za dobrych wzlotów i małych upadków ten post i tak jest bardzo zachęcający do sprzedaży na all.
      Ja jakoś nie mogę się zebrać nawet do zrobienia fotek a mam z 10 kg ubrań po moich dzieciach..... I po mnie.....
      Ale zachęciłyście mnie.....
      I do częstrzego chodzenia do lumpeksów również.
      Swoim sukcesem pochwalić się nie moge ale mój mąż, co prawda na ebay'u ale zawsze sprzedał model samolotu ( za który zapłacił 35 zł) uwaga -4 500 zł.
      Niestety samolot był tylko jeden sad
      • babajaga-only Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 10.07.12, 12:51
        cieszę się, że post powstały w sumie z nudów smile do czegoś sie przydał smile
        Zwłaszcza teraz gdy na allegro straszna posucha sad

A jednak czasami cos uda sie dobrze sprzedać, no to dziewczyny do roboty - niebawem trzeba będzie zimowe wystawiać smile
      • leneczkaz Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 10.07.12, 13:00
        > I do częstrzego chodzenia do lumpeksów również.

Wczoraj kupiłam spódniczkę (na 2 lata) z metkami Majoral za 6zł. Cena z metki - 29EU. I teraz nie wiem co z nią zrobić.. Czekać 1,5 roku aż moja podrośnie? big_grin
        • leneczkaz Re: __ rekordowe ceny - sprzedaż/ kupno :) 10.07.12, 13:06
          *Mayoral
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka