agaward 15.10.12, 08:45 Zakupiłam dwie pary śniegowców dla córki, a tu dziś w reklamie od 25 października będą po 55 zł. takie ładne miękkie Rozm. od 30 do 35. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiakh Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 09:18 witaj w klubie, też poczułam się rozczarowana Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 11:20 nie widzę ich na stronie lidla, gdzie je widziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
agaward Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 11:34 Są w gazetce ze sklepu, którą wzięłam dziś po zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
puma_ Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 11:56 Na ostatniej stronie gazetki: www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=DeUaAY Odpowiedz Link Zgłoś
4spamming Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 13:53 Ale Lidl w koncu wprowadził opcję zwrotu - pełna informacja wisi zazwyczaj przy drzwiach dla personelu. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 15:09 mnie w lidlu poinformowano, że mozna zwrocić do 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 14:03 Właśnie potrzebuję dla córki drugiej pary, bo ma już Mrugały z membraną, i szukam czegoś takiego. Już miałam w akcie desperacji kupować nielubiane z ccc (miała raz "na wygląd" i noga marzła niemiłosiernie), ale może się wstrzymam i zobaczę te. Czy macie jakieś opinie na ich temat? Jak wypadaja z rozmiarówką? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 15.10.12, 14:06 szkoda że tylko takie duże rozmiary. ja potrzebuję 27-28. najfajniejsze były kozaczki z Lidla jak synek miał półtora roku. te sprzed dwóch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mag2004 a jak z ich jakością ? 15.10.12, 14:24 witam, pytanie jak w tytule, miał ktoś ? czy nie przemakają? (niby mają membranę), czy ciepłe, etc. zawsze kupowałam w Deichmanie z deitexem-super, ale gdyby te były podobnej jakości to chętnie się skuszę - muszę wyposażyć trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: a jak z ich jakością ? 15.10.12, 14:30 Ooo super czekalam na Nie Rok temu tez byly najpierw sniegowce potem kozaki I kolor nam pasuje , genialnie Ja kupuje od 2 lat Jako 2 na zmiane z ecco I wg mnie za Te cene warto . Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: a jak z ich jakością ? 16.10.12, 12:51 Mój syn dwie poprzednie zimy chodził w tych butach. Nigdy nam nie przemokły, nic się z nimi nie działo, noga nie pociła się specjalnie. U nas sprawdziły się super. W ubiegłym roku też najpierw w ofercie lidla były te sztywne śniegowce a potem po tygodniu lub dwóch te fajniejsze. Ja polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: a jak z ich jakością ? 16.10.12, 15:33 Pomyliło się wam, w zeszłym roku najpierw były kozaki potem śniegowce, wiem bo sprawdzałam daty w wyszukiwarce i na paragonach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: a jak z ich jakością ? 16.10.12, 19:44 A nam niestety przemakały na maxa, dlatego po raz drugi kupiłam śniegowce i nie żałuję/ Odpowiedz Link Zgłoś
mariannamm Re: a jak z ich jakością ? 16.10.12, 19:46 Sniegowce beda napewno lepsze niz te miekkie kozaki. No ga stabilniejsza i nie przemokna prawdopodobnie. Jedyna prawdziwa membrana to gore tex a on swoje kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: a jak z ich jakością ? 16.10.12, 20:39 One są co roku. Córcia miała je rok temu i nie chciała nosić innych, nawet Bartków Nigdy nie przemokły, są cieplutkie, lekkie i wygodne, same plusy i ta cena taka miła Odpowiedz Link Zgłoś
bez_gwarancji hello snobki:) 17.10.12, 10:46 Dlaczego przy okazji każdego wątku z odzieżą lidlowską ktoś obligatoryjnie musi wpisać się z info, że co prawda planuje zakup, ale jako DRUGIEJ pary/sztuki? Co wy ludzie, kompleksy macie? Musicie świat informować, że kupiłyście droższe ecco, mrugały czy inne tam superfity, ale te też chcecie jako gorsze, na zapas, jakby te "dobre" chwilowo szlag trafił? I tylko sprawdzacie, czy te dziadowskie lidlowskie buty są w miarę dobre, bo przecież nie dobre, co to to nie, dobre to tylko ecco... Temat raczej na emamę, nie zakupy, ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: hello snobki:) 17.10.12, 11:01 Hmmm, troszkę śmieszny dla mnie Twój ton...Dla przykładu - mam troje dzieci i od zawsze kupuję im po dwie pary butów na zimę. Szkoda mi kasy na sześć par butów Mrugały (akurat te lubimy i kupujemy systematycznie) Primigi czy Ecco, dlatego drugą parę zawsze kupuję z tych tańszych. Dlaczego po dwie pary a nie jedną - a bo dzieci to tylko dzieci i nawet najdroższe buty potrafią "zajechać", przemoczyć (np. gdy pani w szkole nie uprzedziwszy rodziców zabierze dzieci na spacer po parku a te wiadomo, że w największy śnieg wejdą i śnieg w butach gotowy i mokre w środku - mieliśmy taki przypadek), buty mogą się rozejść i potrzeba do reklamacji oddać, itp.itd. I co taka matka czy ojciec ma począć w takim wypadku, gdy w domu tylko jedna para butów? Wciskać dziecku w zimie adidasy, może zeszłoroczne za małe zimówki czy latać wieczorem po pracy z językiem na brodzie po galeriach i kupować pierwsze z brzegu jakie jeszcze dostanie - o ile dostanie, bo w sezonie już wiosenne w sklepach, a zimowe przebrane resztki i może rozmiaru nie być? Miałam takie akcje i dziękuję bardzo, nauczyło mnie to, że lepiej mieć te zapasowe tańsze w razie"w" i tyle. Nie szkoda mi nawet jak przez całą zimę są nie wyjęte z szafki jak nie ma potrzeby, bo są to buty za 50-100 zł a nie za 300-400zł. Nie wiem gdzie tu snobizn... A że ja czy ktoś inny np. zapyta czy te z Lidla w miarę fajne, ciepłe - co w tym złego jeśli do tej pory z tymi butami nie miałam do czynienia a inni tak? Forum chyba po to jest, żeby się takimi informacjami i uwagami wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 AAA... 17.10.12, 11:03 i nie mam kompleksów w temacie zakupu dwóch par butów, bo na inne pory roku dzieci mają dużo więcej, a na zimę uważam że dwie pary wystarczą...To tyle w temacie snobizmu Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: hello snobki:) 17.10.12, 17:19 A dla mnie nie jest śmieszny jej ton, moje dzieci mają po jednej parze butów na zimę i to nie ecco tylko te "gorsze", bo tańsze z lidla, nigdy ich nie zajechały, nie rozeszły się nigdy im żadne buty, chodzą dużo. Kupowanie na zapas, bo coś może się z butami zdarzyć, to wg mnie bezsens totalny, szkoda by mi było leżących bezużytecznie butów, nawet jeśli "tylko" za 50 czy 100 zł - dla mnie to snobizm. Pisanie "jako drugie" też trąci snobizmem, kupuj sobie nawet dziesięć par, ale nie musisz o tym informować całego świata. Jak pytasz o jakość pytaj o jakość i nie dodawaj jako drugie, bo to niepotrzebne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: hello snobki:) 17.10.12, 18:12 Ja tam nie widzę problemu, żeby kupić drugie buty w sezonie - jeśli zajdzie taka potrzeba. Nie kupuję nic na zapas bo mnie na to nie stać. Co z tego, że to "tylko" 50-100 zł skoro przy więcej niż jednym dziecku ta kwota się pomnaża (a mam tylko dwójkę, a nie troje lub więcej). Moje dzieci mają po jednej parze butów, jednym kombinezonie (nie wyjeżdżamy na narty). Jak zajdzie taka potrzeba (a nie zaszła nigdy) to kupię drugie. A w sezonie to nawet lepsze firmy mają często wyprzedaże. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_gwarancji Re: hello snobki:) 17.10.12, 18:33 Przecież nie w drugiej parze "problem", tylko w namiętnym podkreślaniu, że ma się już w szafce lepsze, droższe, zawsze z podaniem marki. A te kiepskie, marketowe, to zawsze na zapas)) Zresztą, co tu dyskutować, śmieszne są niektóre ludziki i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
tres09 Re: hello snobki:) 17.10.12, 19:26 Moim zdaniem chodzi tylko o to że od drugich, rezerwowych butów nie wymaga się tyle ile od butów noszonych na co dzień. Nie dopatrywałabym się drugiego dna. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: hello snobki:) 17.10.12, 19:56 Czemu obrażasz dziewczyny, przecież w tym wątku nikt się nie obnosi namiętnie z ecco. Chociaż musze przyznać, że masz rację, też mnie to wnerwia czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: hello snobki:) 17.10.12, 20:46 > Ja tam nie widzę problemu, żeby kupić drugie buty w sezonie - jeśli zajdzie tak > a potrzeba. A próbowałaś kiedyś te drugie buty kupić w sezonie? I nie wydać wtedy na nie majątku? Z mojego doświadczenia w sezonie zostają już tylko te, które nie zeszły tuż przed sezonem i są zdecydowanie nie na moją kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: hello snobki:)/ 17.10.12, 21:39 Zależy co rozumiesz pod pojęciem sezon. Z mojego doświadczenia to w styczniu zaczynają się już wyprzedaże. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: hello snobki:)/ 25.10.12, 21:50 Ja miałam problem konkretnie z półbutami - nie kupiłam w sierpniu i wrześniu, bo stare były dobre, dziecku pod koniec października skoczyła noga o rozmiar i to był bardzo zły czas na szukanie półbutów. Były w Bartku, po 200 zł, tańsze wszystkie się pokończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
noemi23 Re: hello snobki:) 25.10.12, 09:46 Też to zwróciło moją uwagę;P Taka polska rzeczywistość albo dobrobyt albo totalne ubóstwo. Prawda jest też taka, niestety, że niejedna matka z ledwością "wyskrobie" z portfela na jakiekolwiek buty dla dzieci, byle miały tylko coś na nogach, bez analizy czy mięciutkie, czy nie przemakają itp. Dla takich osób buty z Lidla czy Ccc są "super markowe". Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: hello snobki:) 26.10.12, 10:58 To ja dołączam do snobek Właśnie kupiłam dla najmłodszego syna te buty. Pojechałam do "innego" Lidla gdyż w moim jak pisałam niżej "nie ma, nie wiemy, może dziś". I będą to drugie buty dla syna. Pierwsze ma Bartki , które nosił będzie drugi sezon- jakoś noga mu zwolniła na szczęście Starszy syn i córka drugich butów mieć nie muszą. Ale ten jest wyjątkowo aktywny zimą. Uwielbia babrać się w śniegu, kopać doły, tarzać itd. Jak mu nie przemokną to śnieg nasypie się od góry. Na wszelki wypadek musi mieć na zmianę. A jak przychodzi odwilż to już w ogóle. W zeszłym roku miał śniegowce dodatkowe ale pękły na podeszwie. Odpowiedz Link Zgłoś
marika012 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 16.10.12, 21:07 Wiecie jak rozmiarówka wypada w tych lidlowych bucikach. Mógłby ktoś zmierzyć 30 z zeszłorocznych. Bo ja niestety nie mam lidla u siebie i planuję poprosić o zakup szwagierkę dlatego muszę znać rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 16.10.12, 21:37 Akurat dzisiaj mierzyłam 30 z zeszłego roku: dokladnie 20cm - całkowita dł wkładki. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 16.10.12, 21:39 A może ktoś miał rozmiar 31 i 32 to poprosze podać dł. wkładki. Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 16.10.12, 21:51 W rozmiarze 31 mają wkładkę 20,2 cm. Fajnie te buty wyglądają, opis też zachęca, niestety zeszłoroczne przemakały, więc w tym roku nie kupię. Mam po jednej porządnej parze butów dla każdego dziecka i nie będę kupować zapasowych. Jedna para wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 16.10.12, 21:54 My mieliśmy 31 " dziewczeńskie " - wkładka po wyjęciu 20,5 cm Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 16.10.12, 22:26 poprawka: 20 cm bez dwoch mm. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 16.10.12, 22:07 faajne szkoda tylko ze od rozm 30 dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
milka781 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 22.10.12, 13:56 dziewczyny nie wiecie czy będą jeszcze te miękkie kozaczki w mniejszych rozmiarach poniżej 29? jak to było w ubiegłych latach? Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 22.10.12, 16:06 w mniejszych rozmiarach już były, tak mi się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 22.10.12, 16:12 Były, ale beznadziejne, sztywne. Nie masz czego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 09:21 Kupiłam dla młodej dzisiaj te czarno-fioletowe. Młoda tak jak ja nie nosi ocieplanych/narciarskich spodni, kombinezonów i butów typowo zimowych (śniegowców), bo jej zwyczajnie za gorąco. Zimą chodzi w jesiennych trzewikach ecco zwykle Stwierdziłam jednak, ze za taką cenę kupię jej te buty, tak na wszelki wypadek. Powiem szczerze, że, gdyby to miały być buty na co dzień, na całą zimę, to bym nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 09:22 Widziałam dziewczęce, były super. Chlopięcych w ogóle nie dostali i mają być jutro, mam nadzieję. Czy tylko w moim lidlu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 10:32 Ja również kupiłam te czarno fioletowe . Jak dla mnie super . Elastyczna podeszwa . Fajnie wykonane . U nas będą jako 2 na przemian z ecco winter Q. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_gwarancji Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 21:59 Hehe, zaliczony nr 2 w tym wątku! Po Mrugałach powyżej, juhu Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 10:43 Mnie się całkiem podobały, podeszwa fajnie elastyczna, zginająca się odpowiednio, ale córa nie zaszalała, bo była tylko jedna para tych granatowo-różowych. Może na czarne by się ugięła...Wogóle było tylko po jednej parze z rozmiaru, a byłyśmy wcześnie, po drodze przed szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 11:58 Mojej młodej się nie podobają, ale nie miała wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 12:02 Macałam te kozaki i tak: wizualnie ok, podeszwa ok, ale strasznie cienkie - właściwie bez ocieplenia w środku. Polecam pomacać palcami od środka i na zewnątrz - cienki materiał zewnętrzny i cieniusieńki niby-polarek od środka. Grube futerko tylko na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 13:31 wiem, takie też były z zeszłym roku, też błam sceptyczna ale mały miał ciepłe nogi Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 14:37 Dla mojej młodej są za ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 14:52 Aż wytargałam zeszłoroczne z ciekawości i takie same "cienkie " ale potwierdzam moja córa miała ciepłe i suche stopy . Za równo rok i jak i 2 lata temu . Mam nadzieje że w tym też się sprawdzą Odpowiedz Link Zgłoś
1mmajka1 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 19:43 Mam do wymiany dwie pary 31 i 32 rozm. Kupiłam bez córki i obydwa okazały się za duże. Potrzebuję 30. Jeśli ktoś chce to mogę odsprzedać dwie pary. Warszawa Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 19:48 Nie chcę kupić, ale powiedz proszę, były u was chłopięce kozaki? Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka831 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 19:54 Mam prośbę czy ktoś kto kupił rozmiar 35 obojętne czy chłopiece czy dziewczece mógłby zmierzyć wkładkę, potrzebuje butów na 23,5-24 cm długość stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 20:32 pchelka831 napisała: > Mam prośbę czy ktoś kto kupił rozmiar 35 obojętne czy chłopiece czy dziewczece > mógłby zmierzyć wkładkę, potrzebuje butów na 23,5-24 cm długość stopy. Moja córka ma stopę 24 cm i kupiłam jej dzisiaj zimowe buty w rozmiarze 38 Fakt, że jakieś 0,5-1 cm zapasu było, ale tak czy owak wątpię, żeby 24 cm zmieściło się w rozmiar 35. Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka831 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 20:46 Na 100% to ja w 38 sie utopię, normalnie nosze rozmiary od 34 do 37(i to juz chlapie albo z silikonami w środku) w zależności od producenta i rozmiarówki,a że jestem kobietą w ciązy i będę całą zime cieżarówką szukam czegoś taniego i na rzepy, więc nawet te z różem rozważałam byle było na rzepy i nie przemakało( bo mokro= problemy z pęcherzem), bo te z rozmiarówki dorosłej 37 to na pewno będzie na mnie za duże. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 20:49 No nie wiem czy 35 nie miało by 24 Nasze 32 mają 21,5 cm z tego co pamiętam 33 miały ponad 22 cm ( mierzyłam w sklepie ) .. Wiec może rozmiar idzie co 1 cm .. wtedy 35 miało by 24- 24,5 cm Ale to moje domysły Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka831 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 25.10.12, 20:56 Dzieki, mam nadzieję ze byłyby dobre ,bo ja nie musze mieć zapasu , no tyle co na cienka skarpetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 26.10.12, 08:22 Dziś w 'moim' Lidlu chłopięce już byly. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 26.10.12, 09:07 A w"moim" nadal nie ma Szlag mnie jasny trafia bo będę musiała trzeci raz się tam wybrać. Byłam wczoraj o 7.15 , dzisiaj o 7.15 i dowiedziałam się , że "nooo miały dzisiaj dojechać ale nie ma, może będą , po południu może?" . Siedzę więc zła i niewyspana. Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 26.10.12, 11:48 w moim były dziś, fajniejsze niż w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
b.brzozowska1 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 26.10.12, 19:09 i ja zapytam - dojechały u Was chłopięce kozaki? bo u nas w dwóch lidlach nie ma ani jednej pary Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 26.10.12, 19:26 Moja teściówka zwiedziła dwa krakowskie lidle, ale nie dowieźli... Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 26.10.12, 20:24 W Bielsku-B były. Co więcej oprócz mnie byly tylko trzy osoby po te buty. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: Będą miękkie kozaki w Lidlu. 26.10.12, 21:44 W Katowicach były - na Kostuchnie i w Ochojcu. Odpowiedz Link Zgłoś