Dodaj do ulubionych

Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza?

12.11.12, 06:38
Mamy w T-mobile, ale ostatnio bardzo mnie denerwują. Planujemy przenieść do Play, mają bardzo dobrą ofertę dla przenoszących. Az za dobra, i zastanawiam się, gdzie jest haczyk... ma ktoś z Was tel. w Play? Jesteście zadowoleni?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 07:07
      ja mialam, i gdyby nie znikajacy zasieg,to bym mogla polecic.niestety zadne zmiany w telefonie w stylu korzystam z nadajnikow innych operatorow nie pomagaly.nawet na podworku trzeba bylo znalezc dobre miejsce,by pogadac,w mieszkaniu tragedia.a mieszkam pod warszawa.
      • owianka Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 07:46
        Potwierdzam. Co do współpracy - żadnych zastrzeżeń, jest naprawdę tanio (mam abonament, a mąż i dzieci na kartę), ale zasięg kiepski. Bardzo często w różnych miejscach wszyscy w innych sieciach inni mają zasięg, a my w naszych Playach nie mamy. Zarówno w mieście, jak i na wsi. Mąż ma telefon na dwie karty, druga jest Plusa, i często nie może z Playa skorzystać, a Plus działa bez problemu.
        • aleks2539 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 07:57
          ja mam play 3 lata, niedawno ponownie odświeżyłam umowę i polecam. Z zasięgiem nie mam problemu, jeśli jednak on zanika w specyficznych miejscach, to nie mam zasięgu też na telefonie służbowym z plusa.
          • net.sandra Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 08:04
            Ja korzystam z Play już rok i nigdy nie miałam problemu z zasięgiem, mieszkam w małej miejscowości w górach.
    • patatajowa Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 08:05
      przenosiłam z plusa kilka telefonów (w tym 2 na karte) prawie 2 lata temu.
      jesli chodzi o koszty to jestem bardzo zadowolona,praktycznie nie zdarzyło sie zeby płacić cos wiecej poza to(z wyjatkiem roamingu dwukrotnie).telefony i oferte sprzetowa maja bardzo ok.
      natomiast jesli chodzi o zasieg to bywaja z tym problemy. nadajniki mam jakies 3 km od domu i bywa problem. tez mam telefon na dwie karty,jedna z play ,druga z plusa i bywa ze na play-ani jednej kreski, na plusie-full.
      dwukrotnie musiałam wymieniac karte w salonie bo były jakies problemy techniczne.
      niedlugo konczy mi sie umowa i zastanawiam sie tez czy zostac czy nie....
      • kisi_165 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 10:17
        Ja mam już Ponad 4 lata playa i jestem bardzo zadowolona. Problemów z zasięgiem nie mam. Kiedyś miałam na zadupiu ale i teraz i tam jest zasięg. Nigdy nie przekroczyłam abonamentu. Wystarcza mi to co jest.Żadnych haczyków w super ofertach nigdy nam się nie zdarzyły. W piwnicy nawet mam zasięg. Ja mogę polecić.(ja i mąż mamy abonament.) do znajomych my dzwonimy a i tak wychodzimy na tym na +
    • sdec Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 08:10
      Potwierdzam poprzedniczki. Koszty dobre, nie ma dodatkowych kosztów ukrytych. Zasięg nie bardzo, bardzo często w domu nie ma na dole (mieszkamy w samym centrum miasta), trzeba iść na piętro, żeby nie gubiło sieci podczas rozmowy. Za miastem nie ma w ogóle internetu - tylko u mnie łapie zasięg na internet w mieście. Zaś zasięg do rozmowy bywa różnie raz jest, raz nie ma sad
      • syka7 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 08:42
        U mnie podobnie ale ja mam telefon na kartę w plusie jest ok zawsze,
        natomiast Play gubi zasięg bardzo często.
        Znajomi zwracali mi uwagę że jak dzwonią to najczęściej mówi że jestem poza zasięgiem albo mam telefon wyłączony ale ja go nigdy nie wyłączam więc kiepska ta sieć.
        • patatajowa Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 12:25
          syka7 napisała:

> U mnie podobnie ale ja mam telefon na kartę w plusie jest ok zawsze,
          > natomiast Play gubi zasięg bardzo często.
          > Znajomi zwracali mi uwagę że jak dzwonią to najczęściej mówi że jestem poza za
          > sięgiem albo mam telefon wyłączony ale ja go nigdy nie wyłączam więc kiepska ta sieć.>

dokładnie miałam to samo, ostatnio juz rzadziej sie to zdaza.
          telefon lezy koło mnie na biurku a ja dostaje smsa ze mam 5 połaczeń nieodebranych!
          a dzwoniacy do mnie słyszy informacje ze jestem czasowo niedostepna czy poza zasiegiem.
          no mozna sie wkurzyc...
          a nie siedze w schronie ani nie mieszkam na jakims zadupiu wink
    • emily.1 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 09:08
      Jeżeli chodzi o koszty to jak dla mnie super. Miałam 3 lata plusa i rachunki do dziś mi się ponocach śniąwink Kontakt z bok też bardzo dobry, chciałam kiedyś wymienić kartę (siostrze, bo już stara była, porysowana i kiepsko działała) to bez problemu od ręki dają.

No ale ten zasięg... W sumie żadko mi się zdarza całkiem go nie mieć ale są takie miejsca gdzie rozmawiając strasznie szumi. Np w pracy muszę wyjść ze swojego pokoju i jest ok. Zasięg tracił całkowicie czasami ale po zmianie w ustawieniach na sieć plusa jest w porządku.
      • samanta25 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 10:09
        Ja jestem w Play od kilku lat i jestem zadowolona, nie miałam problemów z zasięgiem
    • ju_mi Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 10:16
      A czym Cię T-Mobile denerwuje? Pytam z ciekawości, bo mam u nich telefon od 1998r. i jakoś nie przyszło mi do głowy żeby zmieniać wink Z resztą obie moje firmy mają telefony w T-Mobile. Może warto im pogrozić paluszkiem i zagrozić odejściem żeby wynegocjować lepsze warunki?
      • a-e-p Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 10:38
        Ja tez mam telefon w T-mobile od 1999r i przy każdorazowym przedłuzaniu umowy mam wrazenie ze mają mnie w dalekim poważaniu... Mamy z mezem w sumie ok. 10 numerów u nich (na firmę) i udalo nam sie niewiele wynegocjowac. Play ma najlepsza oferte cenowa, ale nie przejdziemy do nich ze wzgledu na problemy z zasiegiem. Wszyscy znajomi narzekaja, a nie zamierzam ryzykowac prowadząc firmę. Moze wkrotce Virgin Moblile nas zaskoczy, czekam z niecierpliwością.
        • mariannamm Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 11:50
          Co chodzi o zasieg to fatalnie przyjaciolka do mnie dzwoni to za kazdym razem zasieg ginie a dzwiek jest jak by spadala do studni czesto sie gubi.
          Plus ma najleszy zasieg t-mobile nie narzekam mamy cala rodzina i niegdy nas nie oszukali nawet na zlotowke z zasiegiem tez ok.
        • gosjana Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 12:01
          a-e-p napisała:

> Ja tez mam telefon w T-mobile od 1999r i przy każdorazowym przedłuzaniu umowy m
          > am wrazenie ze mają mnie w dalekim poważaniu... Mamy z mezem w sumie ok. 10 num
          > erów u nich (na firmę) i udalo nam sie niewiele wynegocjowac. Play ma najlepsza
          > oferte cenowa, >

to tak jak my, byliśmy z mężem w Erze (T-mobile ) od samego początku tel komórkowej (już nie pamiętam od którego roku) też prowadzimy firmę, mamy kilka abonamentów, dość wysokich, 4 lata temu postanowiliśmy się przenieść do Play, bo mieli bardzo korzystne warunki, jesteśmy zadowoleni, rachunki zmalały, problemu z zasięgiem nie mamy
          • nyami.nyami Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 12:35
            Mnie też straszyli, żeby nie przechodzić do Play, bo zasięg tragiczny, a nie mam absolutnie żadnych problemów. Jestem bardzo zadowolona.
    • anika_ml Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 12:44
      Oferty finansowo bardzo korzystne.
      Ale z zasiegiem jest słabo. W duzych miastach i tam gdzie są blisko nadajniki nie ma problemów ale w niektorych miejscach mozna sie niezle nadenerwować. Zasiegu nie ma albo cały czas przerywa i slychac co ktores słowo- co jest równie irytujace.
      • lipcowycud Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 14:57
        ja się przeniosłam z plusa i jestem b. zadowolona, na początku okazało się, że w domu mamy slaby zasięg, rwie rozmowy itd., ale na infolinii poradzono mi, aby przełączyć się na sieć Plusa (usługa bezpłatna) i jest super, internet również.
        • celestia311 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 15:52
          Posiadam telefon w T-mobile i dzwoniąc do sieci Play nie mogę skorzystać z darmowych minut, które posiadam, tylko od razu liczy mi normalnie za minute i to drogo uncertain, dzwoniąc do Plusa czy Orange i innych sieci naliczane są darmowe minuty. Koleżanka jakiś czas temu zrezygnowała z Play bo znajomi skarżyli się, że drogo płacą dzwoniąc do niej. Czy nadal tak jest???
          • baziaczek Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 16:30
            Ja jestem w orange i jej poprzedniczkach juz 11 rok. Też zastanawiam sie nad przeniesieniem z orange, bo tu gdzie teraz mieszkam (centrum Krakowa, grube mury) orange notrorycznie gubi zasięg. Musze stac przy oknie, zeby było ok, jak jestem w sypialni lub u syna nie maszans na normalna rozmowe. Komórka gubi zasieg w przedpokoju całkowice, a przeciez w schronie nie mieszkam sad
            Internet z orange nie działa tu wogóle, natomiast z play nie miałam problemu przynajmiej z internetem - hulał zarówno tu jak i Zabierzowie oraz w małej dziurze koło Mielna nad morzem i w Jastarni i we Wrocławiu.
            • ika1979 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 17:05
              A to dziwne bo o ile mieszkając w centrum Wrocławia nie mam problemu z zasięgiem to o tyle w małej dziurze koło Mielna (Chłopy) zasięg był masakra z netem włącznie.Jednakże szczerze polecam Play ,po kilku latach przeniosłam się z Orange i wreszcie mam abonament którego nie potafię przegadać (69 zł + darmowe do play i internetem w pakiecie) a potrafię baaaaaaaaaaaardzo dużo gadać wink
              • baziaczek Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 17:22
                O własnie, ok. 2 km w głąb lądu pod Chłopami Sama byłam w szoku, ze tak dobrze chodzi. Komputra na plażę do Chłopów nie brałam smile, mozliwe, że tam kicha jest.
                I jeszcze moja ciotka mieszka na wsi w głebi ladu za Kołobrzegiem i tam też play hulał i hula, bo ciotka jest w playu. Tak, że wydaje mi się, że nie jest tak, że działa tylko w miastach. Dziala też w małych miejscowościach, a nawet tam, gdzie kolejny dom dalej pół kilometra stoi.
                Mi zostało jeszcze 12 mies. z orange, ale to chyba moje ostatnie 12 mies. Ze wzgledu na fatalny zasieg w domu wszystko bedzie lepsze. Szczytem było, jak obydwoje z mezem zacieliśmy sie w windzie w budynku w nowym mieszkaniu, a jedyny sąsiad wyjechał, dobrze, że nas siostrzenica z mlodym siedzaca usłyszała. Bo oczywiście zasiegu na komórce nie było...
    • pelasia_0 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 17:12
      Radzę Ci się sto razy zastanowić zanim przeniesiesz telefon do Play. Zasięg jest beznadziejny, to już większość osób Ci zasygnalizowała. Do tego stopnia, że praktycznie w każdym centrum handlowym w którym się znajdę nie mogę się dogadać przez tel, bo strasznie przerywa. Dodam jeszcze, że bardzo często przerywa rozmowę w jej tracie. Dzieje się tak niestety dlatego, że Play korzysta głównie z nadajników obcych sieci, a na nich priorytet ma zawsze rozmowa sieci macierzystej. Co oznacza, że jeżeli na nadajniku są zajęte wszystkie tzw. kanały rozmówne, to wywali kogoś z Play, żeby mógł się zwolnić kanał dla osoby z sieci macierzystej danego nadajnika. Co niestety zdarza mi się często. Osobiście bardzo żałujemy zmiany sieci z Orange do Play i po zakończeniu umowy zamierzam wrócić do Orange.
      • asienka247 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 18:10
        Ja jestem zadowolona
        przechodziłam z Orange do play,zasieg mialam czasami kiepski ale sie poprawiło i bez problemu dogadam sie czy w domu, czy w centrum handlowym
        • mala_malgo Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 18:35
          Ja mam telefon w Play już któryś rok z kolei.... chyba trzeci. Nie mogę narzekać. Przeniosłam się z Plusa i nigdy nie żałowałam, mało tego nigdy nie szukałam już telefonu u innego operatora bo wiem, że Playa nikt nie przebije z ofertą. Mają najtańsze abonamenty, najwięcej minut i dobre telefony. Mamy w tej sieci 2 telefony na aboament (mój i meża) oraz trzeci na kartę (syn). Z zasięgiem nie jest gorzej niż u innych operatorów. Mój telefon nie gubi zasięgu, niczego takiego nie zauważyłam.
    • leila78 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 18:59
      przeniosłam się z plusa. teraz podpisałam już 3 umowę z play. jestem bardzo zadowolona. mąż się uparł i dalej ma plusa, prócz tego służbowa z orange. największy problem z zasięgiem mamy w orange, w play nie większy niż w plusie. a tak szczerze to ja go wogóle nie zauważam. gadam dużo. ceny super. na telefonie mam info gdy sam się przełącza na zasięg innych sieci. żadnych ukrytych kosztów.
      • fruzielka27 Re: Telefon w PLAY ?? Jak się sprawdza? 12.11.12, 21:24
        Zdecydowanie są problemy z zasięgiem. W centrum stolicy, w mieszkaniu często jak rozmawiam muszę powtarzać po 2 razy, bo znajomi słyszą po pół słowa. Bez sensu.

Cenowo jest w porządku, w porównaniu z Orange na pewno, z którego się przenieśliśmy, płacimy niższe rachunki, a mamy więcej minut. Jak zastanawialiśmy się nad przeniesieniem, to Orange w ogóle miał wyjątkowo kiepską ofertę dla starych klientów, ale Plus i T-moblie też nas niczym nie zachęciło.

Jeśli będziesz się przenosić, to czytaj dokładnie umowę i załączniki (których nam nie dali przy podpisaniu umowy). W pierwszym miesiącu mieliśmy dopłaty za 3 telefony ok. 150 zł za jakiś internet czy coś takiego (rzekomo to było w załączniku, którego nie widzieliśmy na oczy, a mając 10 osób przed sobą i 20 za sobą, podpisaliśmy raz raz i poszliśmy do domu). Po tym miesiącu na szczęście można było wyłączyć tą usługę bez dodatkowych kosztów, ale pierwszy rachunek był ogromny przez to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka