Dodaj do ulubionych

C&A zwroty

22.11.12, 20:46
A jak jest ze zwrotami przy rabacie -40zł?
Chcę odesłać 2 rzeczy - jedna kosztuje 19,9zł, druga 29,9 ale miałam też rabat na całe zamowienie 40zł.
I jak oni to liczą?
Trochę się pogubiłam.
W jakim czasie wpływają pieniądze za zwrot na konto?

Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: C&A zwroty 23.11.12, 08:08
      na fakturze masz cene kazdego produktu po zastosowanych rabatach i tyle ci zwrócą.
      regulaminowo maja do 14 dni i mieszcza sie w tym terminie.
      • salma75 Re: C&A zwroty 23.11.12, 08:24
        W przypadku tej promocji, rabat odliczany był od całości, więc poszczególne ciuchy nie widnieją na fakturze po zrabatowaniu, a mają podaną cenę regularną. Dziewczyny pisały, że oddają całą kwotę, która widnieje na fakturze przy danym towarze.
        • kasiadove Re: C&A zwroty 23.11.12, 08:39
          Ja nie zwracałam, ale zamawiałam np 2 rzeczy po 70 czyli razem 140.
          Po odjęciu rabatu 100.
          Nie było jednej kurtki więc z karty pobrano mi tylko za jedną rzecz z rabatem 40 czyli kurtka wyniosła mnie 30 PLN big_grin
          Przypuszczam że ze zwrotem jest tak samo smile
          • natalek79 Re: C&A zwroty 23.11.12, 08:44
            Nie no nie kumam, przecież jak kupiłam kurtkę za 69 zł (109 - 40) to zwrócą mi raczej 69 a nie 109...Brakuje mi w takich sklepach możliwości wymiany na inny rozmiar ewntualnie zwrot kasy dopiero, gdy innego pasującego rozmiaru nie ma...wiem, wiem - nie ogarnęliby zamieszania...
            • kasiadove Re: C&A zwroty 23.11.12, 08:53
              To nie wiem, może jak masz jedną rzecz to jest inaczej... bo tak to byś jeszcze zarobiła smile
              Też byłam zdziwiona że pobrali mi tak mało, myślałam ze podzielą ta zniżkę na dwa i odejmą 20 zł. Odjęli 40. Tak miałam w przypadku dwóch niekompletnych zamówień - spodnie narciarskie mam za 29 PLN big_grin
            • s_mag_s Re: C&A zwroty 23.11.12, 09:09
              natalek79 napisała:
              Nie no nie kumam, przecież jak kupiłam kurtkę za 69 zł (109 - 40) to zwrócą mi raczej 69 a nie 109...

Zwrócą ci tyle, ile zapłaciłaś. Ale jeżeli kupiłaś dwie rzeczy, z których normalna cena jednej mieści się w sumie tego, co zapłaciłaś, to zwracając tą rzecz, drugą masz za darmo. Skrewili z minimalną wartością zakupów w tym przypadku, więc w sumie można na tych zakupach 'zarobić'.
          • salma75 Re: C&A zwroty 23.11.12, 08:55
            Dobra, nie ogarniam smile.

Na szczęście z 6 czy 7 zamówień (ponad 800zł, jakie mam miejsce pod mostem? wink), które zrobiłam, niczego zwracać nie musiałam smile. Rozmiarówkę dla naszej czwórki mam obcykaną wink.
            • sonia_781 Re: C&A zwroty 23.11.12, 09:35
              mamy podobną pozycję w rankingu wink ale mnie kusi jeszcze jedno zamowienie na 2 stowki
    • siciurynka1 Re: C&A zwroty 23.11.12, 09:03
      Dzisiaj będę odsyłać dżinsy (jedna z trzech rzeczy z paczki) to napisze później ile mi zwrócili
      • sonia_781 Re: C&A zwroty 23.11.12, 09:34
        Jak mam zwrocic jak zamawialam kurierem ?

zwroce chyba marynarke .... ma za długie rekawy. Tym sposobem podkolanowki i spodnie dla synka bedą gratis wink
        • aleksandra1977 Re: C&A zwroty 23.11.12, 10:19
          sonia_781 napisała:

> Jak mam zwrocic jak zamawialam kurierem ?
          >
          > zwroce chyba marynarke .... ma za długie rekawy. Tym sposobem podkolanowki i sp
          > odnie dla synka bedą gratis wink

tez kurierem. Tu masz napisane, co nalezy zrobic:
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/service.html#!Zwroty
          • eedytkaa Re: C&A zwroty 23.11.12, 12:26
            przy zwrocie GLS każą wpisać nr klienta, a jeżeli zamówienie było bez logowania? tam nie mam nr klienta
            • zosia.gosia Re: C&A zwroty 23.11.12, 12:33
              tylko uprzedzam, że tak szybko nie zwracają ja po wysłaniu do nich paczki czekałam na zwrot pieniędzy ok.21 dni (no chyba że ja miałam wyjątkowego pecha).
            • agni71 Re: C&A zwroty 23.11.12, 12:33
              Popatrz na formularz zwrotu i na górze po lewej stronie powinnaś miec numer klienta.
    • olaf2011 Re: C&A zwroty 23.11.12, 12:35
      A ila mam czekać na zwrot kasy? Zapłaciłam za płaszcz puchowy 149 zł, i 2 pary spodni, spodnie przysłali a płaszcza nie. Dzwoniłam dziś i miła Pani powiedziała że pieniązki od nich wyszły już 15.11 a do mnie nie przyszły.

No i co ja mam robić, gdzie szukać tych pieniążków? Płaciłam systemem PAyU przez Bank Spółdzielczy.
      • szmytka1 Re: C&A zwroty 23.11.12, 13:20
        czekać i tyle. Ja kasę za zwrot zamowienia z 1 października dostalam dopiero 28 października.
    • eedytkaa Re: C&A zwroty 23.11.12, 13:20
      jeszcze pisze że muszą byc w oryginalnym opakowaniu, a przecież żeby przymierzyć to muszę rozpakować.
      mam nadzieje że to nie przeszkadza??
      • aleksandra1977 Re: C&A zwroty 23.11.12, 14:14

> jeszcze pisze że muszą byc w oryginalnym opakowaniu, a przecież żeby przymierzy
        > ć to muszę rozpakować.
        oryginalne opakowanie to nie znaczy, ze nienaruszone.
        Zwracany produkt musi byc nieuzywany i z metkami. Plus wypelniony formularz zwrotu.
    • iwoneczka76 Re: czy można? 23.11.12, 13:25
      Czy można połączyć 2 rzeczy do zwrotu z różnych zamówień? Ktoś wie?
      • emily.1 Re: czy można? 23.11.12, 13:44
        Dziewczyny gdzieś pisały że lepiej nie bo to dużo zamieszania później z tego jest i cięzko dojść do tego gdzie są Twoje pieniądzewink
    • agaward Re: C&A zwroty 23.11.12, 13:53
      Mnie zwrot przyszedł po 10 dniach od wysłania paczki ekonomicznej.
    • natalek79 Re: C&A zwroty 22.01.13, 12:26
      Wypełniłam formularz zwrotu, wybrałam termin na kuriera 18.01 i cisza...Cały piątek, poniedziałek i dziś siedzę w domu, więc już nie wytrzymałam i za nim zadzwoniłam - oczywiście formularzy nie ma (tych naklejek)...Do naszej filii GLS się nie dodzwoni, bo zły numer podany, do c&a się nie dodzwoniłam, więc zdesperowana do niego samego dzwonię i nic...Wypełniłam formularze po raz drugi, nowy termin wybrałam, nie wiem co jeszcze mogę zrobić...A czas leci, 30 dni to wcale nie tak długo...Miałyście już taką sytuację?
      • malinkowa81 Re: C&A zwroty 22.01.13, 12:33
        takiej sytuacji nie miałam, ale wiem, że Pani na infolinii może zamówić Ci kuriera na konkretny wybrany dzień..
        czemu się nie dodzwoniłaś? zajęte? ja dzwoniłam i za pierwszym razem się od razu udało, więc nie mam na tym polu również doświadczeń..
        • aniuta65 Re: C&A zwroty 22.01.13, 12:41
          Spróbuj jeszcze na infolinie . Zamawiałam ostatnio na konkretny dzień przez neta . Kuriera nie było. Zadzwoniłam do C@A i na drugi dzień kurier odebrał paczki.
      • erty02 Re: C&A zwroty 22.01.13, 12:43
        Miałam tak samo z jednym zwrotem w ostatnich dniach (2 razy zamawiałam i 2 razy kurier się nie pojawił). Na infolinii C&A powiedziano mi, ze problem dotyczy ich systemu i nie wszystkie zlecenia zamówień kuriera przez stronę przechodzą do GLS. Pani zamówiła mi kuriera telefonicznie i ten się wczoraj pojawił po zwrot.
        Zadzwoń do C&A i poproś o zamówienie kuriera.
    • nikulam mogę nie odbierać przesyłki? 23.01.13, 10:42
      Zamówiłam dla córki sukienkę + inne rzeczy. Z tej paczki dostępna jest tylko ta sukienka. Za 2 dni przecenili ją jeszcze bardziej i też udało mi się ją zamówić, jedzie już z innymi rzeczami.
      Czy tej paczki gdzie jest tylko ta sukienka droższa mogę nie odebrać i wtedy też będę miała zwrot na konto, czy lepiej odebrać a potem zamawiać kuriera i dokonać zwrotu?
      • angela1168 Re: mogę nie odbierać przesyłki? 25.01.13, 17:47
        lepiej odbierz przesylke i wtedy zwróc towar .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka