Dodaj do ulubionych

C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam

• salma75 Polecam serdecznie! 20.12.12, 13:34
      Przyszły kolejne paczki. Zawartość - super, cała zostaje ze mną smile.

1. Dwie koszule nocne. Fantastyczna bawełna, przemiła, delikatna, ciepła. Spałam dzisiaj w jednej z koszul - sama rozkosz smile. Koszule pięknie wykończone smile.
      Noszę normalnie r. M/38, wzięłam s/36-38 - leży świetnie
      Mam tą, ciemną:
      koszula1
      i tą:
      koszula2

2. Mała torebka - urocza, ładny kolor, ładniejszy niż na zdjęciu, w środku porządna brązowa podszewka, solidny materiał wierzchni, powiem Wam, ze niewiele się różni od podobnej, którą mam, ale skórzanej smile.
      torebka

3. Spodnie 6/8 wink
      Mam te marynarskie - w niebieski paseczki. Leżą świetnie, solidna bawełna, nie za cienka.
      Tyłek mam 38/40, wzięłam 38 - są idealne smile.
      spodnie

4. Tęczowy zestaw dla dziecka - czapka + szalik. Niestety, przysłali mi zły rozmiar - na przedszkolaka. Szkoda, bo komplet jest śliczny. Poszedł do znajomej.
      czapa+szalik

5. Bluzki z krótkim rękawem - ładnie się układają, lekko leją, świetnie leżą na ramionach, sexy bardzo, ładne kolory, zielony bardziej morski. Mam oba kolory, rozmiar S/36, a normalnie noszę M/38 - leżą świetnie.
      bluzki

6. Kamizelka dla dziewczynki 146cm

Przepiękna krwista czerwień z lekkim połyskiem. Kamizelka grubsza, od spodu granatowy polar, spory kaptur - młoda zachwycona.
      kamizelka

I jeszcze kilka drobiazgów, ale linków już nie mam.
      Czekam na ostatnią paczkę, chyba największą wink.
      • kasiadove Re: Polecam serdecznie! 20.12.12, 14:07
        Mogłabyś podać szerokość w pasie?

3. Spodnie 6/8 wink
        > Mam te marynarskie - w niebieski paseczki. Leżą świetnie, solidna bawełna, nie
        > za cienka.
        > Tyłek mam 38/40, wzięłam 38 - są idealne smile.
        > spodnie
        • salma75 Re: Polecam serdecznie! 20.12.12, 14:17
          W pasie są na mnie trochę luźne, ale mają fajny płócienny pasek, więc no problem wink.
          W rozmiarze 38 szerokość pasa - 78cm.

• cyprysiowa kobita czyli ja 20.12.12, 15:36
            sobotnie zamowienie i MEGA zadowolonie
            jaskossdobra, fason ładny i cena przyzwoita

torba- borba, ładnia, schowków mega, sie nie świeci, miekka, w pierwszej chwili no skórzana .. a i kolor inny niz na fortce, u mnie pokazuje sie taki pomaranczowo/rudy a dostaam brązowo/bordowy jakos taki duzo ciemniejszy nic tam i ładniejszy i ta cena same widzicie.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Kobiety/Sport/Trekking/90138/1
            komin/tuba super, gruby, zawijaniec na dwa, ładnie lezy a ścieg inny niz na fotce (w sumie nie widac dokładnie) bo ja dostałam troche taki normalny scieg a reszte "warkocz" a i kolor inny..zaden pomarancz, moj jest ciemny taki bordo z torba sie ładnie komponuje

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Ch%C5%82opcy%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Spodnie/68630/3
            spodnie super, skinny ,rureczki mam roz 36
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzeda%C5%BC/Kobiety/Kolekcja/Spodnie/88080/6
            i kilka rzeczy ale dla mamci wiec nie otwieram

• aga_tka81 Torba 25.01.13, 10:01
              Mi przyszła identyczna jak na zdjęciu kolor rudy
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ua/kf/lidz/n2JsNMkT3Va7Ee6arB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ua/kf/lidz/ZtKePXKmZBg5HeaeRX.jpg
              • katka761 Re: Torba 25.01.13, 11:51
                bardzo ładna
    • katka761 u mnie nowe nabytki 20.12.12, 22:36
      spódnice zamówiłam - w domu szooook ogólny - obie zostają
      1. www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedyńczych%20artykułów/Kobiety/Sport/Trekking/66364
      2. www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Niemowl%C4%99ta/Bielizna/Pi%C5%BCamy/89970

korci mnie jeszcze ta: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Mężczyźni/Moda biznesowa/Koszule biznesowe/89885/1
      ponadto shell mężowy zwrócony (bo wydawał się za krótki) wrócił, tyle że po cenie 69,90zł (wcześniej było 149,90 - 20%) i na dokładkę wzięty dla chrześniaka na prezent gwiazdkowy.
      mam jeszcze dzisiejszą paczkę z chinosami i spodniami z podpinanymi nogawkami, ale to już jutro.
      • 19rosa Re: u mnie nowe nabytki 21.12.12, 09:51
        a ja ją zwracam spódnica
        material bardzo sztuczny, faktycznie w składzie jest poliester nawet sporo ale miałam nadzieję, że wiskoza uratuje całość, niestety na mnie się bardzo elektryzuje ale ja pod tym względem jestem wybitna wink

poza tym wrzucę ciuchy o których chyba jeszcze nikt nic nie pisał

sukienka byłaby niezła gdyby rozmiar był ok, wzięłam 40 i wyglądam jak w 44, poza tym nie ma wcięcia w pasie jak na fotkach tylko taka dość prosta wypada, czuję się jak worku, może mniejszy rozmiar wyglądałby lepiej. Połączenie kolorów fajne skład materiału mógłby być lepszy ale dramatu nie ma, do zwrotu. Ktoś podobną opinię wystawił o czerwonej prostej sukience

sukienka materiał taki bluzkowy, nieźe ładnie się układa

spódnica w realu ciemniejsza,

• szmytka1 softshell rodeo - wieeelki 21.12.12, 10:43
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzeda%C5%BC/M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni/Kolekcja/Kurtki%20i%20p%C5%82aszcze/85528/1
      Zamówiłam na niemieckiej wyprzedaży jeszcze taką, tylko w kratkę niebieską (ta jest z zielonym). Mąż ma około 180 cm, ze 110 kg wagi, wystajacy brzuch (niestety), dosyć szeroki w ramionach. Z c&a nosił z candy i angelo L. 2xl, a więc rodeo wziełam też xxl, ale okazało się o wiele większe. Odeślę chyba, zamówiłam mu teraz ten linkowany tylko rozmiar mniejszy, jak przyjdzie i porownam, to zdecydujemy który zostaje.

• kinga_owca spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 14:47
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni/Kolekcja/Spodnie/66030/3takie
        wypadają rozmiar mniejsze niż są, kupiłam dla taty i męża i są za ciasne
        kupowałam 2 szt 38/30 a faktycznie będą dobre na 36/30
        i 1szt 40/34 czyli wypadają 38/34
        płaciłam 26,91 (29,90-10%) za sztukę
        będę odsyłać po świętach pewnie, ale za taką cenę szkoda wink
        • kinga_owca Re: spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 14:48
          zły link mi wszedł
          nie takie tylko takie

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni/Kolekcja/Spodnie/66030/3
          • salma75 Re: spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 14:52
            Podaj proszę wymiary - pas i długość - całkowitą oraz od kroku.
            • kinga_owca Re: spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 15:24
              wymiary:
              40/34
              pas 51x2=102
              dł zew 113
              dł wew 86

38/30
              pas 48,5x2=97
              dł zew 104
              dł wew 78

lekko się uciągają bo są z lycrą
              • salma75 Re: spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 16:16
                Czy mogę zarezerwować pierwsze spodnie do jutra rana (może już wieczorem dam odpowiedź)? Będę pierwsza w kolejce jakby ktoś jeszcze chciał je odkupić od Ciebie, ok? smile
                Muszę głównego zainteresowanego zapytać czy je chce wink.

• salma75 Re: spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 16:17
                  Napisz jeszcze proszę, jaki to jest dokładnie kolor? Taki jak na fotce, dosyć ciemny szary...?
                  • kinga_owca Re: spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 16:42
                    u mnie na monitorze kolor jest bardzo zbliżony, może ciut ciemniejsze są
                    faktura jest nie taka dżinsowa gładka tylko widać jakby drobny prążek, ciężko to opisać bo na zdjęciu nie widać
                    mój tata (wybredny typ) powiedział, ze fajne i że szkoda że nie dobre
                    będę je odsyłać i tak po świętach albo po nowym roku nawet, więc pośpiechu nie ma
                    • salma75 Re: spodnie na "dużych" panów - chce któraś? 21.12.12, 16:44
                      No ja wiem, że z wysyłką zwrotną się nie spieszysz, ale zarezerwuj dla mnie proszę, jakby jeszcze ktoś chętny się znalazł smile.

Odezwę się najpóźniej jutro rano. Mogę na maila gazetowego pisać?
                    • salma75 Wezmę! 21.12.12, 17:21
                      Zainteresowany obejrzał - chce smile.
                      Trochę duże w pasie mogą być, ale od czego są paski wink.
                      Długość ok.
                      Poproszę te:
                      wymiary:
                      40/34
                      pas 51x2=102
                      dł zew 113
                      dł wew 86

Piszę maila smile.
      • katka761 Re: softshell rodeo - wieeelki 21.12.12, 15:25
        a on jest z podszewką?
        • szmytka1 Re: softshell rodeo - wieeelki 21.12.12, 16:14
          tak, ma podszewkę, w rękawach śliską a w tułowiu taką inną, syn ma taką w kurtce quechua, nie polar, ale podobne. Zamek otwiera się od góry i od dołu, co przeoczylam oglądając zdjęcia
    • 19rosa zamienię kurtkę chłopięcą 122 na 116 21.12.12, 14:44
      czy któraś kupiła swojemu synkowi kurtkę w rozmiarze 116 i okazała się za mała i chciałby ją wymieniać na rozmiar 122
      nie interesuje mnie sprzedaż a jedynie wymiana

• szmytka1 Re: zamienię kurtkę chłopięcą 122 na 116 21.12.12, 14:55
        Niestety nie mogę się wymienić, bo ukradli mi ją z koszykawink ale czy mogłabyś zmierzyć szerokość pod pachami i długość rękawa spod pachy? Dziękuję!
        • 19rosa Re: zamienię kurtkę chłopięcą 122 na 116 21.12.12, 14:58
          szerokość pod pachami 40 cm
          długość rękawa wewnętrzne 33 cm
          długość na plecach 51, przód jest krótszy o jkies 3 cm
          • szmytka1 Re: zamienię kurtkę chłopięcą 122 na 116 21.12.12, 15:10
            dzięki dobra kobieto. Ona jest trochę ocieplona, czy tylko na polarowej podszewce?
            • kasiadove Spodnie eleganckie 21.12.12, 15:20
              Odesłane
              Jak dla mnie beznadziejny fason, strasznie wysoki stan i wisiały w kroku, mimo że pas i pupa ok. Poza tym materiał z tendencją do gniecenia i obierania się. Szkoda bo przydały by się zwłaszcza za takie pieniądze wink
              www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Ch%C5%82opcy%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Spodnie/84416
              • kinga_owca Re: Spodnie eleganckie 21.12.12, 15:27
                Do mnie wczoraj przyszły i zostawiłam, ale ja z tych większych pań wink
                fajny lejący materiał, długość jak dla mnie odpowiednia, nic się nie wylewa górą smile
                tylko że ja w tym nie będę raczej biegać codziennie
            • 19rosa Re: zamienię kurtkę chłopięcą 122 na 116 21.12.12, 18:32
              troszkę ocieplona i dodatkowo jest polar ale tylko mnie więcej do pasa, poniżej zwykła podszewka
    • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 22.12.12, 19:42
      Muszę przyznać, że c&a przyspieszyło z przesylkami przed świetami - dzis dostalam rzeczy zamawiane we wtorek! Tak szybko to jeszcze nie było!
      Przyszły:
      1. spodnie www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Spodnie/92356/1 bardzo mi się podobały, ale obawiałam się, że rozmiar 34 bedzie za maly (noszę 36), tymczasem okazało się, że są idealne! Fajnie leżą, lekko się rozciągaja i fajnie dopasowują do sylwetki. Zostają ze mną smile
      2 spodnie www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzeda%C5%BC/Kobiety/Kolekcja/Spodnie/95489/4 - zamówiłam w rozmiarze 36, jakby te florystyczne 34 były za małe. Spodnie są słabsze jakościowe, cieńsze i chyba materiał wypycha się do w kolanach. Rozmiar 36 to standardowe 38 - są za duże. Odsyłam
      3. zestaw Minnie www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzeda%C5%BC/Niemowl%C4%99ta/Akcesoria/Obuwie,%20szale%20i%20zestawy/90203/2 ładny, ale nie powala jakością, polar cienkawy, więc absolutnie nie na taką pogodę jak teraz. Zostaję z nami na wczesną wiosnę.
      4. tunika szara z pieskiem, rozm 92 - nie mam do niej linka. Jest ok - za 14,90-15% grzech jej nie zostawić wink
      Tym razem jestem zadowolona smile
    • agni71 Re: spodnie narciarskie dziewczęce 22.01.13, 08:58
      Kupiłam te:

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Dziewczynki rozm. 122-176/Odzież narciarska/Kurtki i spodnie/88155/1

Membranę mają tylko 2000 i materiał zewnętrzny jest taki cienkawy, zdecydowanie bardziej wiotki niż inne spodnie, jakich do tej pory używałyśmy. Zastanawiam się czy zostawić, czy oddać. Może ktos miał spodnie narciarskie z C&A z membraną 2000, w regularnej cenie 149 zł, i podzieli się doświadczeniem?
      Cena niewysoka, bo dałam za nie 70 zł, ale np. w zeszłym roku w końcówce wyprzedaży w Smyku dostałam spodnie za niecałe 40 zł i jakościowo wydają mi się lepsze (chociaż tam w ogóle nic nie piszą o membranie wink
    • malinkowa81 Re: C&A polecam/nie polecam NOWA Kolekcja 24.01.13, 10:20
      Skorzystałam ostatnio z promocji Kolekcja20 (-20zł) i kupiłam córkom kilka ubranek z nowej kolekcji. Niestety nie mogę polecić ubranek w kolorze "miętowym" - taki zielono-niebieski. Na zdjęciach wygląda super (przynajmniej na moim ekranie) a w realu to dokładnie taka zieleń jaką mają lekarze czy tam pielęgniarze na fartuchach w szpitalu. Brrr
      Ja zwracam: TO i TO.
      Wiem: kwestia gustu, ale ostrzegam. smile
      POLECAM za to bluzę niemowlęcą z Daisy niebieską w kropki - jest boska!
      • edie70 Re: C&A polecam/nie polecam NOWA Kolekcja 24.01.13, 17:59
        Moja 4l córcia zachwycona legginsami ,koszulkami i majtkami big_grin :

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/T-shirty%20i%20topy/94552/2
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/T-shirty%20i%20topy/94165/1
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Legginsy%20i%20kolarki/102536/1
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Bielizna%20dzienna%20i%20nocna/Bielizna%20-%20cz%C4%99%C5%9Bci%20dolne/72890/1
        ja tam wolę stylistykę H&M ale skoro jej sie podoba i -20 zł to ok ;-D
    • katka761 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 24.01.13, 13:01
      1 spódnica - do odesłania, na żywo bardzo przeciętnie ta krata wygląda i w rozmiarze 44 ten krój trapezowany jest ooogromny.
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzedaż/Kobiety/Kolekcja/Spódnice/91048/1

2. spódnica - zostaje, jest przetykana lekko błyszczącą nitką. i mnie i mojej mamie bardoz się podoba.
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzedaż/Kobiety/Kolekcja/Spódnice/91425/1

3. spódnica dla mnie - bardzo mi się spodobała, fajnie skrojona, ma szeroki pas - fajnie optycznie wyszczupla, jedynie mam obawy, że ciut mnie skraca ten czarny pasek u dołu.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzedaż/Kobiety/Kolekcja/Spódnice/86342/1
      • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 24.01.13, 13:41
        fajna ta ostatnia spódnica!
    • aniuta65 Spodnie nadruk zwierzęcy jak z rozmiarówką 27.01.13, 18:38
      czy to są biodrówki czy wyższe
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Spodnie/95489/3

• aga_tka81 Re: zwroty 27.01.13, 19:37
      Przecież możesz wejść na belgijską stronę, tam trwa wyprzedaż do końca stycznia i stamtąd kopiować nr produktów.
    • kkk_k Re: kombinezon dziecięcy 28.01.13, 21:29
      a ten kombinezon to za ile kupiony?
    • agni71 Re: rekawiczki damskie skórzane polecam 18.02.13, 20:08
      Dzisiaj dostałam te rękawiczki:
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojed%C5%84czych20artyku%C5%82%C3%B3w/Kobiety/Odzie%C5%BC%20narciarska/Spodnie/83177/2
      w kolorze czerwonym (aktualnie niedostepnym, ale może jeszcze sie pojawią). Na pierwszy rzut oka bardzo fajne, na miękkiej podszewce, skóra mięciutka. Wzięłam rozmiar 7 i na moje dłonie są idealne (palce nie są za krótkie, co się czasami zdarza). Kolor jak na zdjęciu, ladna ciemna czerwień (ale nie bordo).

Razem z rekawiczkami przyszły te spodnie:

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecenawybranychproduktów//Kolekcja/Kurtki skórzane/91031/1

i tak jak się spodziewałam 36 są za małe (to jednak Clockhouse), idą do mnie 38, ciekawa jestem, czy podpasują. Jakościowo wydają mi się fajne, ładnie leżą (poza tym, ze się nie dopinam wink, miła w dotyku gładka elastyczna bawelna. Kolor taki jak na zdjęciu, może minimalnie mniej krzykliwy.

Przy okazji, po oddaniu spodni, rękawiczki wyjdą mnie za 25 zł, o ile dostanę całą kwote za spodnie..
    • salma75 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 18.02.13, 23:42
      Zacznę od porażki - spodnie męskie - bojówki, linia Clockhouse
      Nie ma kompletnie żadnej reguły w rozmiarówce tych spodni. Miałam w domu trzy rozmiary - te, które powinny być dłuższe, okazywały się 20 cm krótsze, te w pasie w teorii szersze okazywały się za ciasne. Długość teoretycznie ta sama w dwóch parach po zmierzeniu okazywała się zupełnie inna. Totalna loteria.

I teraz same laurki smile.

1. Mój numer jeden - Kurtka
      Wzięłam rozmiar 38K i leży na mnie perfekcyjnie smile.
      Przyjemny materiał, precyzyjne wykończenie no i cena big_grin. Z 349zł na 60zł big_grin.
      Bardzo udany zakup!

2. Botki skórzane
      Ubóstwiam je! Są super wygodne, miękkie, lekko ocieplane, mają piękny kolor smile.
      Czekałam i czekałam aż w końcu udało mi się upolować je za 71zł po rabatach, rozmiar 37 big_grin.

3. Spódnica sztruksowa
      Mam rozmiar 38, kolor brązowy. Kupiłam za 34,90zł, teraz jest droższa. Żałuję, że nie wzięłam jeszcze jednej - czerwonej, bo leży świetnie - apetycznie opina tyłeczek, idealnie się układa wink. Sztruks jest porządny, nie za cienki no i pasek w komplecie - fajnie całość wygląda.

4. Letnia spódnica
      Przyjemna przewiewna bawełna, fajny kolor, na lato idealna.

5. Sweter
      Miękki, bardzo kobiecy, świetnie z niebieskimi jeansami rurkami wygląda. Bardzo ładnie się układa.

C.D.N, dobranoc smile.
      • agni71 Re: kolejne oceny 19.02.13, 09:37
        1. kombinezon narciarski dziewczęcy 134/140 w turkusach (góra kratka, spodnie turkus).

Najpierw kolory: turkus nie jest tak żywy jak na zdjęciacj, jest bardziej przytłumiony, matowy i wpadający w morski. Zarówno spodnie, jak i te odcienie na kurtce. Nie sa te kolory brzydkie, ale różnią się nieco od zdjęć. W katalogu są to ciuszki dziewczęce, ale widząc na zywo powiedziałabym, że uniseks kolorystyka.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/88148
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/63909
        materiał 2,000, nie wyglada jakos super solidnie (zazwyczaj u mnie kombinezon ma posłużyć trójce dzieci), ale tym razem poużywa go średnia córka do końca tej zimy i będzie czekał na najmłodszą. mam nadzieję, że da radę i nie okaże się przemakający. Pewnie będzie wygodny, bo mniej sztywny od np. Tchibo czy Woxo.
        Rozmiarówka wydaje mi sie adekwatna do deklarowanej.

2. spodnie damskie czerwone Clockhouse, o których pisałam wyżej. Rozmiar 38 leży bardzo dobrze, są wygodne, miękkie, ale jednak zwracam, bo są dla mnie za niskie w biodrach (to typowe biodrówki), a ja nie chcę wyrobić sobie nimi drugiej talii wink Ale jak ktos lubi biodrówki to polecam:
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/91031
        3. to nie okazyjne, bo z nowej kolekcji, ale opiszę tez dwie bluzki zamówione dla najstarszej (z zebra i pandą):
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/95018
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/95023
        bawełna miła w dotyku, nie za cienka, nie za gruba. Intensywna czerń (oby nie do pierwszego prania). Fason typowy dla C&A dla starszych dziewczynek, wąskie biodra, szerokawe ramiona, ale liczę, ze córka się wciśnie smile

• aannuszka czarna "skórzana" sukienka i bluzki koszulowe 19.02.13, 11:08
          POLECAM!

1. Czarna sukieneczka za kolano ze wstawkami z eko-skórki. Bardzo polecam, sukienka pięknie wykonana. Kupiłam 36 - leży idealnie (noszę typowe S). Materiał dopasowuje się do figury, model wyszczuplający. Raczej dla wyższych kobiet (170 i więcej) lub niższych ale na wysokich obcasach (sama mam 164cm). Mi udało się ją kupić za 44zł - 20%, także wyszła naprawdę tanio.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Sukienki/92895/1
          2. Bluzeczki koszulowe z bawełny. Kupiłam białą i jasnoniebieską. Bardzo ładny krój. Zamówiłam 36 i leżą jak ulał. Kupiłam za 17,90 - 20%

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Bluzki%20i%20tuniki/80021/1
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Bluzki%20i%20tuniki/80021/2
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Bluzki%20i%20tuniki/80021/3
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Bluzki%20i%20tuniki/80021/4
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Bluzki%20i%20tuniki/80021/5
        • malinkowa81 Re: kolejne oceny 19.02.13, 11:49

agni71
          fajne te czerwone - szkoda, że nie zamówiłam, bo już nie ma rozmiarów sad
          ja z kolei mam te takie wyższe - a ja wolę biodórki - kolor b.ciemny róż 36 (bo Yessica) i też się zastanawiam - zwracać czy nie..?

może powinnyśmy się wymienić po prostu..? wink hehe
          • malinkowa81 Re: kolejne oceny 19.02.13, 11:51
            o - te!
      • zosia.gosia Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 19.02.13, 11:07
        Salma75 a możesz mi powiedzieć jaka jest długość tej spódnicy w rozm.38 ? czy trzyma taką "typową" rozmiarówkę ?
        • salma75 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 19.02.13, 11:20
          Sztruksowa czy ta letnia?
          • szmytka1 Angry birds, mam 122 wymienię na 116 19.02.13, 11:49
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/ch%C5%82opcy/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/T-shirty,%20topy%20i%20polo/100925/1
            A czy jest chętny na zamianę, przyszły koszulki angry birds, ale na mojego syna zdecydowanie za duże, potrzebuję 116, mam 122 na wymianę. Długość 49, szerokość 36. Interesuje mnie zielona, zdecydowanie ładniejszy kolor niż na zdjęciu, inny odcień, żywszy.
          • zosia.gosia Re: salma75 19.02.13, 12:03
            letnia, letnia
            • salma75 Re: salma75 19.02.13, 12:20
              Moim zdaniem spódnica wypada troszkę większa niż standardowe 38.
              A może mi się wydaje? wink
              W każdym razie nie opina mnie ciasno, ale ja wolę takie ubrania nosić latem, nie lubię jak coś do skóry się klei i mocno przylega.

Pas - 76cm
              Długość - 45cm

• kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 19.02.13, 12:07
      Oooo, fajnie, że reaktywujecie ten wątek! To jest bardzo dobry temat! Ja niestety nie mam zapisanych wszystkich linków, do rzeczy które ostatnio kupowałam, ale trochę udało mi się znaleźć.
      Podkoszulka czerwona: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Swetry/89840 - pomimo tego, że Clockhouse to jest całkiem spora rozmiarowo. Bałam się, że 36 będzie zbyt obcisłe, ale nawet nie przylega. Bardzo porządna, grubsza, fajnie się prezentuje do marynarki, wraz z dopinanym kołnierzykiem, wisiorem, bądź jakimiś koralikami.
      Koszula w kratę: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Sp%C3%B3dnice/88216 - przyszła wczoraj i ją odsyłam. 36 zbyt obszerne. Jakaś taka w ogóle nie do końca..., choć fajne ma guziki - zatrzaski.
      Torebka czerwona: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Obuwie/Botki%20i%20kozaki/87907/1 - odesłałam, jakaś taka mocno sztuczna i tandetna.
      Żakiet dzianinowy: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/92733/4 - jeszcze w weekend był przeceniony o połowę! Za taką cenę waaarto było kupić. Dzianinowy, fajnie leży, super do dżinsów. Jeśli ktoś się zastanawia pomiędzy dwoma rozmiarami to lepiej brać większy. Ja wzięłam 36 - mógłby być delikatnie luźniejszy, ale dopinam się, nic mnie nie ciśnie, więc zostawiłam.
      Baleriny: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/88649/1 - też były przecenione jeszcze w weekend! Modny krój, ale jakieś takie luźne. Ja nie mam szczuplej stopy, a pomimo tego, jakoś mi latała w tych butach. No i sztuczne to to - odesłałam.
      Płaszcz: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Dziewczynki%20rozm.%2092-128/Odzie%C5%BC%20narciarska/Kurtki%20i%20spodnie/83347 - super jest! 34 leży jak ulał. Bardzo udany zakup w bardzo atrakcyjnej cenie (skorzystałam z "new20"). Jak się znów pojawi to zdecydowanie polecam!
      Spodnie: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Kobiety/Kolekcja/Spodnie/95489/3 - kolejny bardzo udany zakup. Wyższy stan, rozciągliwe, ale nie rozciągające się. Fajnie dopasowują się do sylwetki i przyjemnie się noszą. Jak to w Jessice warto brać rozmiar mniejszy. 34 leży jak ulał. Wzięłam granatowe. Mojej mamie się tak spodobały, że wzięła i granatowe i czarne.
      Bluza, niemowlęca: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Kolekcja/Swetry, kardigany i bluzy/93281/1 - ładna, choć na zdjęciu wygląda lepiej. W rzeczywistości jest dość cienka, a czerwone elementy wyglądają trochę jakby były posypane brokatem - lepiej wyglądałyby bez takich gadżetów wink
      T-shirt niemowlecy: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Kolekcja/T-shirty i polo/97420/1 - ładny, nie mam się do czego przyczepić wink
      Bluzka niemowlęca: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Kolekcja/T-shirty i polo/93728/4 - bardzo miła, mięciutka bawełenka! dawno nie miałam czegoś równie przyjemnego w dłoniach. Tyle, że czerwony w rzeczywistości jest różowy, co akurat nie przeszkadza mi jakoś straszliwie.

Wczoraj przyszła do mnie także kurtka bordowa ze sztucznej skóry z Clockhouse (przececniona na 109 - rabat iloveyou). Wydawało mi sie, że będzie fajna na wiosnę. Materiał i kolor faktycznie nie wyglądają źle. Tylko ten krój... w ramionach, biuście ok, fajnie leży, ale jest zbyt obcisła w biodrach. Zdecydowanie dla dziewczyn wąskich w biodrach, lub noszących takie kurtki rozpięte.
      • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 19.02.13, 12:50
        kara_gitara
        dzięki za wcześniejszego cynka na forum o tym żakiecie/blezerze granatowym
        wzięłam w końcu 36 kierując się podanymi przez Ciebie wymiarami i pasuje, b. fajnie leży!
        potwierdzam - jest super - warto, nawet w regularnej cenie
        • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 19.02.13, 13:02
          malinkowa81, bardzo się cieszę smile) materiał dla Ciebie ok? pamiętam, że tu miałaś wątpliwości.

A ja jeszcze wynalazłam ubrania na zimę, które kupiłam na przyszły rok dla mojej córeczki - wszystko było duuuużo tańsze - za te trzy rzeczy zaplaciłam w sumie ok 100pln. Zostają, bo ładne:
          1. kurtka: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Kurtki i płaszcze/83602/1
          2. spodnie: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Odzież narciarska/Kurtki i spodnie/83613/1
          3. spodnie - identyczne, tylko w kolorze różowym, kosztowały 17,90 - 10% z witamy10: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Odzież narciarska/Kurtki i spodnie/87208/1

• malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 19.02.13, 14:16
            O materiale ktoś inny wspomniał - ja się tej rozmiarówki obawiałam.
            U mnie żakiet też jest "na styk", ale 38 by wisiało na bank, a uświadomiłam sobie, że to taki wiosenno-letni blezer, więc będę nosić na t-shirt a nie sweter wink
            Naprawdę ładnie się prezentuje, taki dopasowany smile
            • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 19.02.13, 20:27
              aaa, to mi się widocznie coś pomylilo wink masz dokladnie takie samo zdanie jak ja - widzę, że i gust podobny wink Ja już go noszę i baaardzo lubię!
      • jotka_aa kara_gitara 19.02.13, 20:31
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Kobiety/Kolekcja/Spodnie/95489/3

w wolnej chwili dała byś radę pomierzyć te spodnie,pas,biodra,długość nogawki wew i zew?..może bym się skusiła na te granatowe...czy są bardzo ciemne?..daj znać jak mamie przyjdą..nie wiem jaki rozmiar wziąć ewentualnie..spodenki jeansowe na lato z C&A mam 34..generalnie nosze rozmiar 36, kurtkę zimową wzięłam w c&A stacjonarnym ale 38,,bo na zimę..myślę niech będzie szersza może jaki sweter się jeszcze zmieści..z kolei wzięłam taki szary teraz płaszcz z tej samej linii co kurtka rozmiar 36- (przy akcji -40 zł)..no i mógłbyć w ramionach nieco szerszy..może rozmiar 38 był by lepszy...noż prawdziwa loteria.
        • bamosalaplaja Re: jotka_aa 19.02.13, 22:49
          Ja też mam te spodnie. Noszę r. M, więc wzięłam 36 i są akurat. Nie chce mi się teraz iść mierzyć, ale ja mam 170 cm i tak samo się mi trochę rolują (nie wiem jak to nazwać) jak na modelce ze zdjęcia. Kolor jest trochę ciemniejszy i nie jest to prawdziwy granat, ale wpada trochę w fiolet. Ja jestem bardziej zadowolona z szarych, bo materiał jest taki fajny, mięciutki, ale niestety przylejają sie wszystkie kłaki, a na szarych tak nie widaćsmile
        • kara_gitara Re: kara_gitara 19.02.13, 23:08
          Jutro, po południu Ci zmierzę, bo teraz leżę już w łóżku wink
          Moja mama ma 40stki - nosi zwykle 40-42 i mowi, że te moglyby być nawet 38.
          Mnie ten granat się podoba. Może faktycznie trochę wpada w fiolet - na pewno nie jest to taki granatowy jak z klasycznych granatowych jeansów, tylko bardziej zywy.
          Wydaje mi się, że skoro nosisz 36 to te spodnie powinnaś wziać 38.
          Ja nie zauważylam, żeby się do nich czepiało... chyba, że kłaki ze sweterka angorkowego, które czepiają się do absolutnie wszystkiego!

• kara_gitara Re: kara_gitara 19.02.13, 23:11
            " Wydaje mi się, że skoro nosisz 36 to te spodnie powinnaś wziać 38."

NIE NIE NIE - chyba się zamyśliłam... 34 powinnaś brać, NIE 38!

• bamosalaplaja Re: kara_gitara 19.02.13, 23:19
            kara_gitara napisała:

>
            > Ja nie zauważylam, żeby się do nich czepiało... chyba, że kłaki ze sweterka ang
            > orkowego, które czepiają się do absolutnie wszystkiego!
            Właśnie byłam dziś w takim swetrze i bardzo oblazłamwink Teraz już wiem, żeby nosić go do tych szarych spodni.
            >
            >
            • stokrootka1 Re: kara_gitara 19.02.13, 23:45
              Ja też mam te spodnie, jak dla mnie świetne i bardzo wygodne. Normalnie noszę 36, niektóre rzeczy z C&A z linii Yessica 34. Z tych spodni zamówilam roz. 34 i 36, no i nie umiem się zdecydować, które zostawić. 34 zapinam normalnie, są dopasowane, powiedziałabym nawet: bardzo, i jak M. twierdzi: "podkreślają figurę"wink Ale kiedy ubiorę 36, jest mi jeszcze wygodniej niż w 34. Są luźniejsze, ale nie żeby jakieś za duże. Dziś już sobie obiecałam, że podejmę decyzję. Ubierałam na zmianę 34 i 36 i dalej nic nie wiem. Jako, że kupowałam, gdy kosztowały jeszcze 34,90 -20% chyba zostawię obie parysmile
              • dunia34 koszty przesyłki 20.02.13, 00:10
                dziewczyny może ślepa jestem, ale nie widzę na stronie jakie są koszty przesyłki?
              • blodyna Re: stokrootka1 20.02.13, 07:56
                stokrootka1 napisała:

> Ja też mam te spodnie, jak dla mnie świetne i bardzo wygodne. Normalnie noszę 3
                > 6, niektóre rzeczy z C&A z linii Yessica 34. Z tych spodni zamówilam roz. 34 i
                > 36, no i nie umiem się zdecydować, które zostawić. 34 zapinam normalnie, są dop
                > asowane, powiedziałabym nawet: bardzo, i jak M. twierdzi: "podkreślają figurę";
                > ) Ale kiedy ubiorę 36, jest mi jeszcze wygodniej niż w 34. Są luźniejsze, ale n
                > ie żeby jakieś za duże. Dziś już sobie obiecałam, że podejmę decyzję. Ubierała
                > m na zmianę 34 i 36 i dalej nic nie wiem. Jako, że kupowałam, gdy kosztowały je
                > szcze 34,90 -20% chyba zostawię obie parysmile

Gdybyś jednak chciała odesłać te spodnie w rozmiarze 36 to ja chętnie je od Ciebie odkupię smile Daj znać smile
                a jaki kolor masz tych spodni? pytam z ciekawości wink
            • kara_gitara bamosalaplaja 20.02.13, 09:45
              po Twoich wczorajszych peanach nt szarych spodni zamówiłam jeszcze jedną parę na wiosnę wink

niestety, ich cena wzrosła, ale z new20 wciaż jest bardzo atrakcyjna smile)
              • bamosalaplaja Re: bamosalaplaja 20.02.13, 09:51
                smile dobra decyzja. A z ciemnym sweterkiem wygląda się w nich boooskosmile
        • kara_gitara Re: kara_gitara 20.02.13, 10:00
          jotka_aa, popatrzyłam jeszcze na zdjęcia tych spodni na stronie C&A - jeśli lubisz takie trochę luźniejsze, nieprzylegajace to może faktycznie lepiej 36. Na mnie 24 są bardziej przylegające niż na modelce - powiedziałabym nawet, że są prawie "skinny". Mnie akurat to odpowiada - lubię taki styl z luźniejszym swetrem, czy marynarką. Fajnie to wygląda do kozaków, ale myślę, że na wiosnę do balerinek bądź delikatnych szpilek też będzie super. W takich luźniejszych, jak na zdjęciu czulabym się źle.
        • dixi Re: kara_gitara 21.02.13, 18:17
          uzbierało mi się parę rzeczy, i tak:
          męskie bermudy w kamuflaż w tajemniczej rozmiarówce, te www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki skórzane/80305/1
          rozmiar 24 - 90 w pasie, małżu o wzroście 174 sięgają sporo przed kolano - za krótkie i ciut za szerokie, odsyłam;

drugie męskie bermudy, też Angelo cośtam, nie mam linka - ciemnoszare, rozmiar 25 - te na dlugość ok, na zdjęciu były do polowy łydki, na małzu trochę za kolano - ale całkiem za szerokie, w pasie 94; lecą z powrotem;
          obie pary bermudów całkiem fajne, tkanina ok - zostalyby, gdyby nie wymiary;

kardigan taki www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Kardigany/92573/1
          mam S, rozmiarowo to taka pora s-ka ale przy tym fasonie ok; kolory jak na zdjęciu, luzny splot - róznej grubości nitka w niektórych miejscach prześwituje ale efekt całkiem fajny; jedyny minus - strasznie się naelektryzował przy przymierzaniu, założyłam tuż po powrocie z mrozu do legginsów nieco plastikowych i oblepił je dokładnie, brrr... ale wcale nie wygląda plastikowo, taki milutki jest smile przymierzę w innych okolicznościach i się zastanowię czy zostaje, czy wyleci;

i jeszcze moje super butki www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Obuwie/Obuwie rekreacyjne/71848/2
          38 były za małe, upolowałam 39, przyszły dziś - mogłyby być parę mm mniejsze (tyle samo co te mniejsze moglyby być większe wink jednak przy tym dość zabudowanym fasonie nie przeszkadza trochę luzu - zostają, wylatuje 38 które wg mnie pasuje na typowe 37 smile
    • salma75 I kolejne - dla starszej dziewczynki 19.02.13, 12:53
      1. Spodnie narciarskie
      Bardzo fajny materiał, dziewczyny piszą, że w tych za 149zł jest miękki, dosyć cienki. Ten wydaje się być solidny, grubszy. Ładny fiolet - wyjątkowo taki jak na fotce wink.
      Gdyby ktoś chciał, mogę podać wymiary 146/152 - ten rozmiar jest jeszcze do kupienia.

2. Komplet bielizny
      Pierwsze "stanik" mojej prawie 10-latki wink. Młoda zachwycona smile.
      Bielizna z miękkiej bawełny, bardzo fajna.

3. Sukienka lamparcia
      Trochę gryzie, więc nie na gołą skórę, ale na koszulkę może być.
      Nie było szans na odesłanie, moje dziecko ma fioła na punkcie kotowatych wink.

4. Softshell turkus
      Nie wiem czy już polecałam...
      Super! Lekko ocieplony, świetnie skrojony, no strzał w dziesiątkę smile.

5. Strój kąpielowy
      Kupiony za grosze a jest naprawdę fajny.
      Materiał grubszy, jest cienka podszewka, ładnie się układa na ciele.
      Dziecko zadowolone smile.

6. Koszula nocna HK
      Świetny kolor, mięsista bawełna, bardzo przyjemna do spania.

7. Bluzeczka kr. rękaw
      Mamy z błękitnymi kwiatami.
      Przeurocza, bardzo dziewczęca bluzka, przewiewna bawełna.

8. Buzka/koszula
      Ładny błękit, fajnie skrojona. Świetna na półoficjalne wyjścia.

• malinkowa81 Re: kolejne oceny 19.02.13, 15:24
      Dzięki, agni71 - wymieniłabym się chętnie, ale nie będę już nic dokupywać - myślę, że jeszcze coś upoluję za jakiś czas, tak że zwracaj spokojnie - dziękuję za propozycję! smile
      • agni71 Re: kolejne oceny 19.02.13, 15:47
        Przed chwilka kurier odebrał spodnie smile

Mnie się jeszcze podobają te (podaję same numerki): 91471; 91473; 88032; 91469 ale z tych chyba juz nie ma co liczyc na dokładkę, i cena wróciła do pierwotnej (kupowałam po 29,90 - 20%)

I tych jestem ciekawa, ale nie ma już...
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/85824/3
        Kupiłabym sobie np. czerwone i kobaltowe ...
    • katka761 moje dzisiejsze 19.02.13, 20:43
      1. kolejna para tych spodni dla kolejnej (trzeciej już) koleżanki - i ja i one zadowolone jesteśmy z nich
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Nowo%C5%9B%C4%87/M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni/Kolekcja/Swetry/83504/1
      2. bojówki małżowego - mam rozmiar 32/34 i 33/34 - z rozmiarówką wszystko ok, materiał przyjemny w dotyku
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/P%C5%82aszcze/91494
      3. spódnica letnia - mam jakoś mieszane uczucia, ale pomyślę. kolor ma ładny i nie wiem który rozmiam, mam 36 i 38.
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Kobiety/Kolekcja/Spódnice/80849/1

4. mój HIT nad hity za całe 7,90 - nieważne, że z 2 lata poleży w szafie tongue_out
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Clockhouse/Girls/Kolekcja/Swetry/89056/1
      5. piżama damska - fajna i chyba ktoś pomylił metki, bo spokojnie zmieściłam się w 32/34!!! mocno mnie zastanawia fakt czy przy tym procencie polyestru nie będęsię w niej pocić????
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/Spodnie/92296
      6. mam jeszcze szorty lniano-bawełniane z podwijanymi nogawkami - nie posiadam linku, ale raczej pójdą do zwrotu

7. i kolejny hit - trzypak skarpet męskich za 7,90 - super kolory i mieszanka bawełny z nylonem.
      • salma75 Re: moje dzisiejsze 19.02.13, 20:56
        katka761 napisała:

> 2. bojówki małżowego - mam rozmiar 32/34 i 33/34 - z rozmiarówką wszystko ok, m
        > ateriał przyjemny w dotyku
        > www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Kolekcja/P%C5%82aszcze/91494

Ach jak Ci zazdroszczę uncertain. Ja odesłałam trzy pary, totalny rozgardiasz w wymiarach, żadnej reguły. A szkoda, bo fajne sad.

> 3. spódnica letnia - mam jakoś mieszane uczucia, ale pomyślę. kolor ma ładny i
        > nie wiem który rozmiam, mam 36 i 38.
        > www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Kobiety/Kolekcja/Spódnice/80849/1

Mnie się ona bardzo podoba, fajnie do lekko opalonej skóry i sandałków będzie wyglądała smile.
        No i 100% bawełny, na lato super smile.

> 7. i kolejny hit - trzypak skarpet męskich za 7,90 - super kolory i mieszanka b
        > awełny z nylonem.

Brązowe? Też je mam - 3 paczki, dla męża i syna. Dużo bawełny mają, a to dla mnie istotne. Ciekawe jak będą po praniu wyglądały...
        • katka761 Re: moje dzisiejsze 19.02.13, 21:31
          nie mnie, tylko małżowemu tongue_out ja znowu mam mętlik odnośnie tej spódnicy, no i spokoju nie dają mi te lniane szorty, bo w biodrach i udach wąskie, a pas wieeeelki jak na 38.
      • agni71 Re: moje dzisiejsze 19.02.13, 21:57
        katka761 napisała:

> 1. kolejna para tych spodni dla kolejnej (trzeciej już) koleżanki - i ja i one
        > zadowolone jesteśmy z nich
        > rel="nofollow">www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Nowo%C5%9B%C4%87/M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni/Kolekcja/Swetry/83504/1

Te spodnie rzeczywiście sa bardzo ładne, z takiej satynowanej bawełny, elastyczne, ale dodam tylko, ze kompletnie nie nadają sie dla niskiej osoby. Świetnie za to leżą na kobiecej figurze (szczupła talia, szerokie biodra), na mnie niestety odstawały nie tam, gdzie powinny, a w pasie ciasnawe. No i są dośc długie.
        • katka761 Re: moje dzisiejsze 19.02.13, 22:04
          ja je musiłam skrócić do mych mikrych rozmiarów i są ok - jako jedne niewielu bez zwężania w pasie, a biodra rzeczywiście fajnie pokazują.
    • lusia69 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 08:47
      Ja jestem zadowolona z zakupu botków skórzanych takich brązowych z rzemykami za kostkę bardzo wygodne, kurtki puchowej czarnej i płaszcza Rodeo climatex 2w 1 natomiast będę odsyłała sztyblety brązowe skórzane rozm. 38 ale trochę wąskie ( kupione po rabacie za 36 zł) o takie Tekst linka
      • emwu55 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 08:59
        ja odsyłam dzisiaj garnitur męski za 129 zł szary. Garnitur świetny sam w sobie, niemnący, świetnie odszyty. Spodnie leżą na męzu super, marynarka w klacie rewelacja ale przy rozmiarze w klatce 100 cm długość rękawa jest jakaś karykaturalna bo wynosi 42 cm. Coś im proporcje padły. Z żalem odsyłam naprawdę. W dodatku za niecałą stówke po rabacie walentynkowym.
      • agni71 Re: raczej oxfordy, nie sztyblety :-) 20.02.13, 09:05
        tak tylko, zeby zmyłki nie było...
        • gie-oska82 C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 10:19
          to moze teraz ja sie pooceniam swoje zakupy moze komus sie przydasmile
          -plaszczyk rozowy..ciemniejszy niz na zdjeciu,bardzo fajny,ladnie lezysmile) wyszedl mi za ok 30zl z rabatem 40zl...wiec zal nie wziasc
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Kurtki/91817/1
          -szal,dlugi,miesisty mily w dotyku wart tej ceny www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Akcesoria/Szale chustki/68798/1
          -sukienka..odeslalam zle lezala,material tez taki dziwny..mialam ja za 30zl www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Sukienki/89452/1
          -zestaw dla dziewczynki odeslalam wzielam rozmiar 116 bo corka taki nosi ale jak przyszlo okazalo sie ze rajtuzki sa na dlugosc ok ale sukenka jakas miniaturka max 98/104cm nie wiem kto to pasowal..mysle ze metke zle przyszyli www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Dziewczynki rozm. 92-128/Kolekcja/Sukienki, stroje i zestawy/90386/1
          -szorty dla synka...wzielam roz 104 to taki mlody nosi teraz ale w pasie to jest min 110 nie wiem czy odsylac bo wyniosly mnie 10zl z rabatem www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/chłopcy/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Szorty i bermudy/79146/2
          -komin tylko szary..super gruby,ladnie lezy www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Akcesoria/Szale chustki/96332/1
          -koszulka..dosc przeswitujacy material..poza tym jakis nieprzyjemny w dotyku..sztuczny...wacham sie czy odeslac bo wyszla dosc tanio www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Topy/86242/1
          -buty na wiosne...moj kolejny hit...wzialam 40 i pasuja idealnie...super wygodne... www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Obuwie/Obuwie rekreacyjne/71848/1
          -sukienka/tunika super..nadruk duzo ladniej wyglada na zywosmile www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Sukienki/92497/1
          -kolejny hit juz parokrotnie tu chwalony blezer www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/92733/4 wyszedl z rabatem tez za ok 30zlsmile
          -i kolejny hit kamizelka futrzana..futerko super dlugie..jasniejsze niz na zdjeciu www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Kardigany/91780/2
          • agni71 Re: spodnie damskie jasnobrązowe 25.03.13, 15:25
            Dzisiaj do mnie przyszły takie spodnie:

spodnie damskie jasnobrązowe

i polecam je. Materiał gładki, miękki, rozmiarówka na mnie idealna (wzięłam 36 i nie sa za ciasne). Kolor wydaje mi się ciut ciemniejszy niz na zdjęciu, taki w kakaowy troche wpadający. Kieszonki na zamki to atrapy smile Acha, no i na mnie tak nie odstają jak na modelce, raczej powiedziałabym, ze fason rurek, a nie typowych bojówek.
    • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 10:08
      Z ostatnich zakupów "walentynkowych"
      KOBIECE-POLECAM:
      1.spodnie rurki
      ja mam kolor "kaki" (fajny na żywo!) - super korzystnie wygląda w nich pupa!
      uwaga na rozmiar, bo to CLOCKHOUSE - 38 wypada mniejsze niż jegginsy YESSICA 36, które miałam - poza tym nie są elastyczne (jest niby dodatek LYCRA 2%, ale są w dotyku nierozciągliwe)
      2. blezer-żakiet granatowy
      tu już się nie rozpisuję, bo było oni powyżej, ale jest po prostu super - czasem "na żywo" trudno tak z krojem przypasować - styl na luzie (można podwijać rękawy, podszewka jest biała w kropki)
      3. jegginsy
      bardzo fajny kolor - taka wiśnia, ja zwróciłam, bo talia wysoka a wolę biodrówki i troszeńkę za duże są, ale mogę polecić innym
      4. topy
      mam obydwa kolory - fajne, na luzie, na lato - rozmiar wypada wg rozmiarówki (nie mniejszy), cienki materiał (biała trochę "prześwituje" - przyda się do narzucenia np. na plażę)
      5. fajny pasek
      bierzcie mniejszy jakby co, bo wypadają długie a to metalowe jest rozciągliwe - oryginalnie się prezentuje

DZIECIĘCE-POLECAM:
      1. piżamka na lato-małe dziewczynki
      2. t-shirt niemowlęcy
      3. 7-pak majtek HK młodsze dziewczynki (fajnie, nie biodrówki-wyższe, gumka nie sztywna)
      4. body UWAGA! wypada spooro większe - dla mojej młodszej chyba na przyszłe lato będzie jednak wink
      • iminie Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 10:41
        Co prawda nie z wyprzedażowych, ale nie polecam:
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Dziewczynki%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Sp%C3%B3dnice%20i%20szorty/100420
        Cieniutki ale i nieładny materiał(wystające niteczki), bardzo mocno różowy kolor,nie taki jak na zdjęciu. No nie za taką cenę.
        • iminie Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 10:45
          A tę spódniczkę bardzo polecam,fajny materiał:
          www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Dziewczynki%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Sp%C3%B3dnice%20i%20szorty/90134
          • zosia.gosia Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 21:53
            bardzo polecam te spodnie narciarskie - duży chłopiec (o ile się jeszcze pojawią):
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/63733
            materiał bardzo fajny, nie jest taki sztywny jak np.kaxs kappahl ale wygląda porządnie i na nieprzemakalny, kolor żywy bardzo ładny, spodnie super.

Softshell duży chłopiec 134/140, bardzo fajny - raczej na szczupłą osobę, rękawy wydają się dość długie (ale mają ściągacze i nawet jak są lekko przydługie to jest w porządku) w stosunku do długości kurteczki ale to po prostu taki krój, miękki niezbyt gruby, idealny na wiosnę. Kupowałam również dla synka siostry ale dla niego zbyt duży, mam jeden do odesłania, więc jakby ktoś chciał to mogę odsprzedać - kupowałam za 89,90 zł - 20%
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Bielizna/Body/63485/1
            Spodnie dresowe rozm.L- polecam bardzo fajna bawełna, wygląda na porządną, niestety dla mnie zbyt krótkie (mam 178 cm), jakby któraś chciała bo w najbliższych dniach odsyłam, kupowałam za 34,90 - 20%
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20wybranych%20produkt%C3%B3w/Kobiety/Obuwie/Botki%20i%20kozaki/101671/1
            Softshell męski - polecam bardzo, ogólnie super zarówno materiał, krój i wykonanie:
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/Sukienki,%20stroje%20i%20zestawy/85529/1
      • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 21:45
        malinkowa81, my znów podobne zakupy robimy!
        Do mnie idą bardzo podobne rurki bordowe (niestety nie zapisałam linka), a koszulkę dziecięcą z Miki już mamy i też nam się podoba smile
        • malinkowa81 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 22:06
          big_grin
    • kara_gitara Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 20.02.13, 21:39
      Dziś dostałam z akcji "iloveyou" balerinki www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Obuwie/Baleriny/88648/1 . Wyglądają bardzo dobrze, porządna imitacja zamszu na zewnątrz i skóry wewnątrz. Zdecydowanie porządniej wygladają niż podobne buty w wersji lakierowanej, Niestety, znów nie trafiłam z rozmiarem i krojem, są za duże i znów mi stopa lata na boki sad Odsylam.

Przyszła też koszula granatowa ze stójką w biały wzorek - bardzo fajna, styl trochę jak z abercrombie, super do dzinsów na codzień. Polecam jeśli ktoś się na nią natknie w linkach.
    • lusia69 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 07:37
      A ja wczoraj dostałam płaszcz puchowy brązowy z paskiem i jestem zaskoczona bo z zewnątrz opakowanie( karton) ok nie uszkodzony a w środku niechlujnie zpakowany w rozerwaną folię płaszcz rozpięte zamki, w środku podszewka jakaś poplamiona tzn. ma takie świecące plamy na plecach a te ozdobne napy przy kieszonkach porysowane. Teoretycznie rzecz nie noszona bo są wszystkie metki ale nie wiem co mam o tym sądzić. Pomyślałam że kurtka jest ze zwrotu ale czy oni przed wysłaniem tych rzeczy ze zwrotu nie sprawdzają? Bedę do nich dzisiaj pisać. Czy mieliście taki przypadek?
      • aniuta65 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 08:16
        Ja miałam kiedys przybrudzoną na dole, tak jakby podeptana dlugą suknie. Sukienka widać ze nie uzywana a przymierzana tak jakby w sklepie. Cena była bardzo korzystna i jej nie odesłałam.
        C@A wychodzi raczej frontem do klienta mozesz zwrocić spokojnie.
      • bamosalaplaja Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 11:03
        No to i ja dorzucę parę szmatek, których chyba nie było jeszcze.
        Wczorajsze nabytki:
        Spodnie, które kupiłam z ciekawości, cóż to za cudo za 17,90
        portki Nigdy nie chciałam kusych spodni, a te włożyłam i wyglądam całkiem całkiem, tylko 36 są trochę luźne i pasek musi być.
        Sweter, na który się czaiłam dość długo i w końcu z okazji walentynek sobie sprezentowałam. Ja lubię futerko i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma dodatek wełny, więc jest miły w dotyku, bo ja nie znoszę sztucznych materiałów.
        Kurtka jest fajna. Najpierw wzięłam L, ale zdecydowanie była za obszerna, więc wymieniłam na M. Jest trochę za szeroka w biodrach, ale zostaje. Pomimo sztuczności materiału, jest miła w dotyku.
        Szal cudności. Milutki i mięciutki, kolor inny niż na zdjęciu, ten turkus wpada bardziej w zieleń niż niebieski i nie pasuje mi ani do torebki ani do rękawiczek, ale trudno i tak jest super.
        Kardigan z kaszmirem też wzięty z ciekawości i zostawiam. Jest bardzo cienki, taki w sam raz na letnie wieczory, gdy wciąż jest gorąco, ale atakują komary i trzeba coś narzucić na siebie.
        Dziewczyńskie w normalnej cenie, ale może akurat planuje kupno.
        Jegginsy kolorowe Kolr jasnozielony tak jak w opisie a nie na zdjęciu, ale kolor to mały pryszcz. Rozmiar 122 bardzo mały, fajnie, że są wąskie w pasie, ale chyba mają krótkie nogawki. Dziś wraca córka, to przymierzy, ale wydaje mi się, że trzeba będzie kupić większe.
        Bluzka podoba mi się baaardzo. Z rabatem ma dobrą cenę.
        Męskie:
        Kardigan ocieplany. Pod spodem ma miękkiego misia na przodzie i tyle, a w rękawach podszewkę ortalionową. Rozmiar M miał krótkie rękawy, bo mój mąż ma długie ręce, ale tak nam się spodobał, że wymieniłam L.
        Ten sweter leży idealnie. Typowa M.
        Bermudy były dostępne tylko w rozmiarze 24, 25 i 26. Mój mąż ma 177 wzrostu i są na niego trochę za kolana, nie wyglądają źle, tylko te najmniejsze 24 bardzo szerokie w pasie. No nic zwężę.
        Spódnica - taka porządna niemiecka robotawink Rozmiar 38 ogromny, 36 trochę lepszy. Lepiej leżałaby na kobiecych kobietach z biodrami niż na klockach jak ja, ale nie jest zła.

• agni71 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 11:27
          Czy ten biały kardigan był tylko w tym kolorze? pamiętasz może?, bo jak wymieniam końcówkę numerka, to mi tylko biały wyskakuje. A wygląda fajnie...

• bamosalaplaja Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 11:34
            Tak, tylko biały.
    • aniuta65 Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 12:12
      Dostała dziś najbardziej korzystny zakup w tych wariackich zakupach

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki skórzane/66689/2

Plaszczyk jest ciemniejszy niz na zdjeciu .Nosze roz.44 płaszczyk ma 46 . Z Yessiki tak ze rozmiarowka ciut mniejsza . Lezy bardzo dobrze .Jestem bardzo zadowolona.
      Do tego cena 119.20 zł.

Polecam tez soft niby dzieciecy ale rozm. 170. Idealny dla rozmiaru 38. Ciemniejszy niz na zdjeciu. Córa zadowolona .
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Płaszcze/61063/1
      Dla wielbicieli Garfilda.

www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Płaszcze/97507/1
      Kolor nie zołty a pomarańczowy. Bluza dluga , nie jest

za gruba . Cora zadowolona .

• dixi Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 18:18
      wklejam jeszcze raz, bo się post źle umieścił;

uzbierało mi się parę rzeczy, i tak:
      męskie bermudy w kamuflaż w tajemniczej rozmiarówce, te www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki skórzane/80305/1
      rozmiar 24 - 90 w pasie, małżu o wzroście 174 sięgają sporo przed kolano - za krótkie i ciut za szerokie, odsyłam;

drugie męskie bermudy, też Angelo cośtam, nie mam linka - ciemnoszare, rozmiar 25 - te na dlugość ok, na zdjęciu były do polowy łydki, na małzu trochę za kolano - ale całkiem za szerokie, w pasie 94; lecą z powrotem;
      obie pary bermudów całkiem fajne, tkanina ok - zostalyby, gdyby nie wymiary;

kardigan taki www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Kolekcja/Kardigany/92573/1
      mam S, rozmiarowo to taka pora s-ka ale przy tym fasonie ok; kolory jak na zdjęciu, luzny splot - róznej grubości nitka w niektórych miejscach prześwituje ale efekt całkiem fajny; jedyny minus - strasznie się naelektryzował przy przymierzaniu, założyłam tuż po powrocie z mrozu do legginsów nieco plastikowych i oblepił je dokładnie, brrr... ale wcale nie wygląda plastikowo, taki milutki jestsmile przymierzę w innych okolicznościach i się zastanowię czy zostaje, czy wyleci;

i jeszcze moje super butki www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena wybranych produktów/Kobiety/Obuwie/Obuwie rekreacyjne/71848/2
      38 były za małe, upolowałam 39, przyszły dziś - mogłyby być parę mm mniejsze (tyle samo co te mniejsze moglyby być większe) jednak przy tym dość zabudowanym fasonie nie przeszkadza trochę luzu - zostają, wylatuje 38 które wg mnie pasuje na typowe 37 ;
    • szmytka1 czapki, czy one wszystkie są mniejsze? 21.02.13, 20:13
      Oglądam nową kolekcję i wpadly mi w oko czapki, ale te co mialam okazję oglądać na żywo zawsze były male w stosunku do rozmiaru na metce. Też macie takie obserwacje?
      • szmytka1 o dziecięce mi chodzi, chlopięce konkretnie n/t 21.02.13, 20:14
        • salma75 Re: o dziecięce mi chodzi, chlopięce konkretnie n 21.02.13, 20:46
          Dwa razy mierzyłam, nigdy rozmiar teoretycznie dla mojej córki, nie pasował na jej głowę - czapki były za małe.
          • agni71 Re: o dziecięce mi chodzi, chlopięce konkretnie n 21.02.13, 21:34
            tak, czapki nieraz są zaskakująco malutkie
    • gaga-sie Re: C&A okazyjne zakupy - polecam/nie polecam 21.02.13, 20:48
      Polecam bardzo kurtkę puchową www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Wyprzeda%C5%BC/Kobiety/Kolekcja/Kurtki/83467/2 Dobra jakość, rozmiar 36 ciut luźniejszy, ale jest taliowana i fajnie leży, a przy okazji jest w niej swobodnie. Kupiłam za 109 zł. Natomiast odsyłam polar niebieski męski ( 44 zł) w rozm L, baaardzo duży.
      • pumeczka załamka z tymi rozmiarami 21.02.13, 21:09
        idzie się załamać , rzeczy nie trzymają rozmiarów
        i to nie chodzi tylko o spodnie na mój tyłekwink
        wszystko zamawiam na chybił trafił, a potem raczej muszę odsyłać
        polary męskie jedno wielkie "co bedzie tym razem"
        kurtki damskie, "znowu większe, czy jednak ok"
        młodo-dziewczęce spodenki rozmiar 92, jedne jak jakieś 98, inne jak bardziej 86
        kurtka taka z promocji fioletowa, grubsza, 98, jak klasyczne 92
        rzeczy dla syna,( ma 110) , to zwykle muszę brać o rozmiar więcej , żeby nie było za kuse
        ta metoda się sprawdza i tu w końcu zwrotów brakwink
        najbardziej boleję, bo nie bardzo skorzystałam na kodzie walentynkowym, większość do odesłaniasad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka