Dodaj do ulubionych

Sprzedaż na allegro

30.11.12, 12:02
Mam pytanie. Czy można uchronić się jakoś przed sprzedażą na allegro osobom z zerowym stanem konta? W ostatnim czasie sprzedałam tak dwie rzeczy, licytacja trwała tydzień, wiele zainteresowanych i licytujących osób, a wygrywa osoba, któa się zarejstrowała pół godziny przed zakończeniem aukcji.... Mija 5 dni i zero kontaktu. Rozumiem, ze o zwrot prowizji mogę ubiegać się dopiero po 7 dniach od sprzedaży. A kiedy mogę wystawić przedmiot ponownie, od razu po tych 7 dniach? Brrr, jak się przed tym uchronić?
Obserwuj wątek
    • gwen_s Re: Sprzedaż na allegro 30.11.12, 12:17
      ja wystawiałam ponownie od razu jak tylko wiedziałam, że dana osoba nie zapłaci! All prowizję zwróciło bez problemu.
      Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale możesz dodać adnotację, że nie sprzedajesz osobom, które mają poniżej 10 komentarzy czy coś w tym stylu.
    • agni71 Re: Sprzedaż na allegro 30.11.12, 12:17
      zacznij od przypomnienia o transakcji. Mnie sie jeszcze nie zdarzyło, bym nie dostała wpłaty po wysłaniu przypomnienia. Formularz masz tam, gdzie "zwroty prowizji".
      • celestia311 Re: Sprzedaż na allegro 30.11.12, 12:51
        W ustawieniach sprzedaży można zaznaczyć, że nie mogą licytować u ciebie osoby, które nie potwierdziły adresu, czyli te, które mają konto z kopertką. Wtedy nie dopuści ich do licytacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka