Dodaj do ulubionych

Baleriny next-rozmiarowka

06.03.13, 21:22
Witam
Chcialabym kupic córce na komunie baleriny next
www.halens.pl/dziecko-moda-dziewczeca-obuwie-baleriny-9738/balerinki-096275/paging$1,27?oc=036
Nie moge sie jednak zdecydowac na to jaki wybrac rozmiar.
Wg tabeli do zbierania miary ( wydrukowanej ze strony ) powinnam kupic 13 ale to daje nasze 32 a nawet biorac pod uwage roznice w rozmiarowce to najwieksze buty jakie ma to 31 ( niektore nawet 29) i nie wiem czy next ma faktycznie taka zawyzona rozmiarowke czy jednak kupic 12
I jeszcze moze orientujecie sie jak one wypadaja na szerokosc. Corka ma drobne i waskie stopy i czesto jesli balerinki nie maja paska to spadaja, te co prawda sa troche sciagniete gumka ale czy nie beda klapać....
No wlasnie a moze odpuscic i kupic stacjonarnie jakies inne, ale w skepie pelno pantofelkow komunijnych a balerinek ( szczegolnie w tak małych rozmiarach ) niewiele
Dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • cali.staa Re: Baleriny next-rozmiarowka 06.03.13, 21:40
      Ja - jeśli nie jetem pewna jaki rozmiar będzie dobry zamawiam dwie, a nawet 3 pary w sąsiednich rozmiarach. Zostawiam dobre, inne odsyłam. Z nextem bywa różnie, czasami wypadają standardowo, a innym razem za za duże/za małe. Trampki sa raczej większe, niż deklarowany rozmiar i trzeba brać mniejsze, baleriny raczej wypadają standardowo, a sandałki lubią być malutkie... Loteria. Poszukaj tego modelu na Allegro - może ktoś podaje długość wkładki? Albo zamroź kasę, zamów 2-3 rozmiary i niedobre odeślij.
    • renata28 Re: Baleriny next-rozmiarowka 06.03.13, 22:51
      Ja kupiłam UK2. Moja córka nosi teraz zazwyczaj 34 lub 35 (rzadziej). Na teraz sa dobre i mam nadzieje, że do maja tak bedzie. Powinnam byla wziąć dwa rozmiary dla porównania (byc może byłyby za duże), ale trampki 2 są zupełnie dobre.
      • martamartam Re: Baleriny next-rozmiarowka 06.03.13, 23:07
        Rozumiem, ze kupilas dokladnie te o ktorych pisze, czy mozesz prosze powiedziec czy one nie sa szerokie i oczywiscie czy ładnie ( tak wiem to bardzo subiektywne) wygladaja na nodze.
        Na zdjeciu bardzo mi sie podobaja i spelniaja warunek corki ( nie sa pantofelkami) i najwazniejsze czy nadaja sie na komunie.
        Aaa i jeszcze zy one sa biale czy raczej ecru?
        Tak wiem, wiele pytan ale mam nadzieje ze znajdziesz chwilke zeby cos skrobnąć.
        Z góry dziękuje
        • renata28 Re: Baleriny next-rozmiarowka 08.03.13, 13:21
          Kupiłam dokładnie te. Mnie i córce się podobają. Kupilam je z myslą o komunii, bo moja córka nie chce takich klasycznych(dla niej sa okropne). Jak patrzysz na nie są biała, ale nie śnieznobiale, przy kartce papieru widać inne odcienie. Mnie akurat ta różnica nie przeszkadza w ogóle. Szczerze powiem, że sprawdziłam dopiero teraz smile
          • asa_tadarasa Re: Baleriny next-rozmiarowka 09.03.13, 17:25
            Ja kupiłam proste balerinki z paskiem wokół kostki z firmy EMEL za 129zł. I bardzo jestem zadowolona. Były różne modele: z kokardkami, z kwiatkiem lub te zupełnie zwykłe. Są skóry, miękkie, wygodne. I szczupłe. Córka ma szczupłą stopę i nóżkę, te buty pasują na nią jak ulał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka