Dodaj do ulubionych

zwrot środków z Zalando

12.03.13, 20:39
Dziewczyny, czy któraś z Was zwracała jakieś rzeczy zamówione w Zalando? Jeśli tak ile czasu czekałyście na przelew?
W mailu z informacją, że paczka do nich dotarła napisane jest, że w wyjątkowych sytuacjach zwrot powinien nastąpić w ciągu dwóch tygodni. U mnie dziś minęły te dwa tygodnie, a pieniędzy nie ma.. Oczywiście jutro będę do nich dzwonić z pytaniem co się dzieje. Ciekawa jednak jestem jakie Wy macie doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 20:46
      W ubiegłą środę kurier zabrał paczkę, dziś kasa jest na koncie
      • kara_gitara Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 20:54
        kurcze, to szybko - u mnie jedna paczka dotarła do nich dwa tygodnie temu we wtorek, druga - w piątek i nic.. ani widu, ani słychu sad
    • eliszka25 Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 20:57
      zwracalam kurtke, ale po przyjsciu paczki kurtke przymierzylam, stwierdzilam, ze oddaje, wiec wyslalam kurtke razem z rachunkiem. ani ja nie placilam im, ani oni mi nie musieli zwracac pieniedzy. zawsze wybieram opcje platnosci "na rachunek". nigdy nie place z gory.
      • kara_gitara Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 21:06
        Mierzyłaś przy kurierze? Ja też wzięlam przesyłkę za pobraniem, ale nie przyszło mi do głowy, by mierzyć zamówione rzeczy przy kurierze..
        • eliszka25 Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 21:44
          nie, nie mierzylam przy kurierze. paczka przyszla poczta. to nie byla paczka za pobraniem, tylko w paczce byl rachunek, ktory trzeba zaplacic w ciagu 14 dni od momentu otrzymania paczki. praktycznie zawsze w ten sposob zamawiam rzeczy przez internet. nie place z gory.
          • patatajowa Re: do eliszka 25 13.03.13, 08:18
            eliszka napisz jeszcze wyraźnie ze nie zamawiasz w ten sposób do PL. bo troche robisz " wode z mózgu" niektórym to czytajacym. w PL zaden sklep nie oferuje takiej formy zapłaty, najprawdopodobniej mieszkasz w Niemczech lub innym kraju Europy zach ?
    • mama_vera Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 21:07
      Kilka razy zwracałam rzeczy do Zalando, pieniądze zawsze oddawali szybciutko - do 3 dni od chwili otrzymania paczki.
      • mamuska230 Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 21:09
        Ja oddawałam ubrania i dostałam przelew w ciągu 5 dni, zdziwiłam się, że tak szybko, bo w uwagach było napisane, że mogą być opóźnienia.
    • pumeczka Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 21:18
      kilka dni
      jeszcze szybciej niż z c&a
      byłam pod wrażeniem, bo pierwszy raz robiłam tam zakupy, no i pewne obawy co do zwrotu były
      ale okazało się, że ekspresowo uwinęli się ze zwrotem pieniędzy na konto
      transakcja na 6smile
    • miss_sunday Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 22:38
      Zwrot na konto dostałam w ciągu 3 dni, w przeciwieństwie do Schaffashoes gdzie czekałam 16 dni roboczych.... sad
      • kara_gitara Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 22:42
        A w przypadku Schaffaschoes ja zamawiam i odbieram na miejscu, w sklepie - jak mi coś nie pasuje to po prostu nie placę i zostawiam w sklepie.
    • kara_gitara Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 22:39
      No to widocznie ja nie mam szczęścia sad Mam nadzieję, że jutro wszystko się wyjaśni i szybko pieniądze trafią na moje konto. Niestety, tak długi czas oczekiwania na zwrot nieco zniechęca przed kolejnymi zakupami.

Eliszka, powiem szczerze, że nie wiedziałam, że tak można!
      • persa1 Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 22:55
        A ja Cie pociesze,chyba wink
        bo tez czekalam dlugo, ale sie doczekalam
        dzwonilam do nich dwa razy, niestety musialam popchnac sprawe zwrotu pieniedzy
        pierwszy raz po uplywie dwoch tygodni, po kilku dniach po raz drugi, mysle, ze po ok. 3 tyg od zwrotu dostalam pieniadze
        • kara_gitara Re: zwrot środków z Zalando 12.03.13, 23:05
          ufff...
    • kara_gitara Re: zwrot środków z Zalando 13.03.13, 09:04
      Dzwoniłam, podobno środki wczoraj wyszly - od razu z dwóch zamowień, więc dziś powinny być na koncie. Pani tłumaczyła mi, że na początku roku wprowadzili nowy system do płatności - z zalożenia ma usprawniać, ale czasem jeszcze szwankuje i opóźnia przelewy. Podobno też, przy płatnościach za pobraniem dłużej czeka się na zwroty niż przy płatnościach przelewem/kartą.
      Eliszka, pytałam też o Twój system. Usłyszałam, że w PL jest to niestosowane, więc zakladam, że jesteś z Niemczech? Szczerze mówiąc, ciężko mi sobie wyobrazić taki system płatności u nas. Firmy musiałyby tworzyć działy windykacji do ściągania należności wink
    • dorotadu Re: zwrot środków z Zalando 13.03.13, 10:10
      po mniej wiecej tygodniu - zwrot na karte kred

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka