justakoko 27.07.04, 11:59 wczoraj kupiłam ten wózek, a dziś pada i się zastanawiam że skoro folię przeciwdeszczową przypina się do budki to czy ta budka jest nieprzemakalna? bo jak nie to po co ta folia? pozdrawiam, Justa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinik Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny?? 27.07.04, 12:09 Hej, jesli nie bedzie jakos straszliwie lalo, to budka nie przemoknie. Obawiam sie, ze przy duzej ulewie moze sie to zdazyc. Dlatego lepsze sa wg. mnie folie (nawet te tanie uniwersalne) na caly wozek. Nawet jak nie przemoknie, to dziecko jednak lezy/siedzi w wilgotnym... choc nie przejmuj sie tym zanadto! Wiele dzieci tak siedzi i znow nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny?? 27.07.04, 12:27 dzięi za odpowiedź. dziś właśnie pada od rana i to nie jakiś kapuśniaczek tylko w miarę porządnie. chciałam wyjść do sklepu i nie wiem czy ta nowa folia wystrczy czy zastosować lepiej taką na cały wózek, ale skoro mówisz że powinno być ok to może zaryzykuję nową. a swoją drogą przeczytałam gdzieś że Atlantico różnią się między sobą budką: jedne mają dzieloną (odpinana część na zamek), a inne nie. ja mam niedzieloną z okienkiem z folii i ciekawi mnie czy te odpinane są lepsze?i czy też mają okienko z folii? bo może powinnam zamienić póki mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny?? 27.07.04, 13:03 acha, i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło: czy budkę można prać? bo chyba nie, bo widziałam że jest przynitowana do stelaża budkowego... szkoda... a może w pralni chemicznej to wypiorą? Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny?? 27.07.04, 13:09 Hej, te dzielone budki maja starsze modele. Od tego roku budka jest niedzielona. Te starsze tez maja okienko (przez ktore malo co widac, bo jest jakby powleczone siateczka, zeby dziecka swiatlo nie razilo). Ja bardzo wiele budek peg perego pralam recznie w wannie. Dobrze wszystko schodzi i szybko schna. Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny?? 27.07.04, 13:15 dzięki,pocieszyłaś mnie z tym praniem bo już się bałam że będę skazana na brudną budkę a czyste siedzisko w sumie nie wiem co lepsze czy dzielona budka czy nie,ale chyba zostawię jak jest. pozdrawiam, Justa. a to mój Adaś : www.adas.kokoszczynski.com Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkap Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny?? 30.07.04, 10:53 Hej! My mamy dzielona budkę i uwazam to za świetne rozwiązanie, bo po rozpięciu dół budki można odpiąć i zostaje daszek przeciwsłoneczny, ktory nam sie baaaardzo przydaje. Poza tym mimo, ze Oliwka jeżdzi tyłem do mnie, cały czas ją widzę )) A reakcje innych mam przekonuja mnie, ze mam racje, bo zaczepiaja mnie na ulicy i zachwalaja to rozwiązanie Ostatnio prałam wózek. Wszystko z wyjątkiem budki, a właściwie daszka, bo dolna część też wylodowała w pralce, w pralce w 30 stopniach. udkę czyścił mój mąz,na balkonie. Po prostu ja rozłożył i umył przy pomocy szmatki. Ani śladu zabrudzeń, a wszystko wyschło w mig. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny?? 27.07.04, 13:17 sory, mój Adaś jest na stronie: adas.kokoszczynski.com bez www )) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: czy Atlantico jest nieprzemakalny??+ prywata 30.07.04, 10:45 Cześć, Ja mam podobny wózek PP - Converse i kiedyś wybrałam się na długi spacer, na którym złapało mnie oberwanie chmury. Nie miałam folii, a wózek skubany nie przemókł. Ja za to byłam przemoczona na wylot . Więc spokojna głowa, tkaniny w PP mają dobre. A budkę też piorę ręcznie. PS. Justa Adaś jest niesamowity ) Bardzo do Ciebie podobny (czytaj "Śliczny"). Wpadnij czasami na Równieśników koniecznie. Pozdrawiam, Marta, mama Gucia (8.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: prywata 30.07.04, 14:20 dzięki Marta, mnie też się Adaś podoba, ale chyba jednak do taty bardziej podobny ) Na Róweśników zaglądam, ale ostatnio szukam pracy i nie mam czasu a jutro jade nad morze więc znów będę do tyłu o jakieś 100 postów pozdrowienia dla Gucia. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 do justakoko 31.07.04, 10:53 Obejrzałam sobie Wasze zdjęcia i poza tym, że dzidziuś śliczny to zaczęło mnie męczyć skąd Cię znam?? Przynajmniej mi się wydaje że skądś kojarzę. Może z Chemii na Politechnice Warszawskiej? A może z Płońska? A może z Hajnówki? A może z Os. Jerozolimskie w Warszawskim Ursusie? Pozdrawiam Olimpia Odpowiedz Link Zgłoś