Dodaj do ulubionych

plecak dla mikrusa

06.06.13, 22:06
Syn idzie do pierwszej klasy we wrześniu
może urośnie do 116-118 cm
rozglądam sie za plecakiem

herlitz mini
albo taki topgal?
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-650/?k---brown
czy jest jeszcze jakiś wybór?
Obserwuj wątek
    • magcichocka1 Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 12:22
      Moja córka jest również takiego wzrostu. Topgala nie zamawiaj, bo ciężki. Herlitz Mini może być za mały do pierwszej klasy. Wszystko zależy od tego czy będzie musiał nosić książki czy zostawiał w szkole. U nas trzeba nosić. Kupiłam młodej Herlitz Compact. Jest ok. img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/32/85/90/16/3285901639
      • aga_sama Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 12:42
        Dzięki, poszukam i przymierzę herlitz kompakt.
        W starych wątkach znalazłam jeszcze takie:
        www.potterybarnkids.com/shop/backpacks-luggage/shop-all-backpacks/
        i bardzo mi się podobają, a znajomy może przywieźć.
        no i eurobag:
        www.ergobag.de/kollektion/ergobag/ergobag-07-grau-oliv-das-wunder-von-baern
        40 euro na niemieckim ebay
      • robin81 Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 12:44
        Moja mloda jest podobnych wymiarow jak torpeda - zamowilismy jej topgala:
        www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-166/?h---pink
        ma mniej wiecej te same parametry co twoj zalinkowany. nie jest ciezki -ale jest duzy. U nas jednak zarowno do szkoly jak i ze szkoly bedzie jechac autem i raczej nie bedzie musiala go dzwigac. a plecak sam w sobie jest swietnie zrobiony i wykonczony
    • marika012 Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 12:54
      Ten jest fajny i lekki
      shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/back-to-school_1468458/1468460?navId=417
      Trochę drogi ale na kod PL-55-8td3 jest właśnie 20 % rabatu, czyli wychodzi ok. 240 zł
    • bbkk Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 13:02
      Ja polecam st.majewski
      tu przykładowy z allegro bo strona producent w przebudowie ...
      allegro.pl/star-wars-clone-wars-plecak-szkolny-24841-i3245961193.html
      • aga_sama Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 13:10
        No mnie bardzo zależy na wymiarach, bo torpeda będzie nosił plecak w komunikacji miejskiej, w drodze ze szkoły do domu czy na zajęcia. Ważne,. żeby się książki i gadżety szkolne zmieściły, pudełka z jedzeniem i tak targamy my
        • lewana77 Kanken? 07.06.13, 16:22
          ja myślę o takim, znacie? polecacie?
          • lewana77 link 07.06.13, 16:22
            www.zpotrzebypiekna.com/dzieciaki/przechowywanie/plecak-kanken-rozowy-1.html
          • agni71 Re: Kanken? 07.06.13, 18:26
            Ten kanken ma strasznie cienkie pasy. Przeciez to się będzie wpijać w ramiona! Dla mnie porażka, i to za tyle pieniędzy...
    • wzosia Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 16:41
      Mam w domu starszego mikrusa. Kupiłam Hamę i ja odsprzedałam bo córa wyglądała jak żółw. Bardzo sobie chwalę ten plecak (kupiony przez przypadek - tylko dla tygrysa). Jest mały ale mieszczą się podręczniki. Jest lekki i poręczny. Dziecko miało poniżej 120 cm gdy zaczęło go nosić. (na allegro wystarczy szukać przez national geographic)
      https://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/32/61/60/30/3261603012
      Teraz zakupiliśmy tego typu plecak (Jack Wolfskin - berkeley S) - nieco większy. zakładał go mój młodszy mikrus i był minimalne za duży (a jest i tak mniejszy niż Topgale). Przy czym ja uważam, że plecak jest za duży gdy dolna część przekracza linię pasa. Myślę, ze po regulacji ramion byłby dobry.
      https://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/33/00/10/12/3300101227

• sonrisa06 Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 17:40
        Dziewczyny, czy rzeczywiście herlitz mini jest za mały do pierwszej klasy? Moja córka ma 116 cm i już byłam zdecydowana na herlitza mini, a teraz znów się waham. Nie pomieszczą się w nim książki i sniadanie?
        • inx123 Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 18:11
          do autorki ..ten topgal będzie za duży...jeśli juz to kup synowi efi20 błękitny.....moja córka idąc w zeszłym roku do I klasy miała 118cm i 19kg wagi....kupiliśmy jej topgala tylko efi 19 rózowy ..bo one są albo były wtedy najmniejsze ze wszystkich ..i pasował poza tym jakościowo super

do sonrisa06
          herlitz mini dobry jest do przedszkola....weź pod uwagę ze ksiązki i ćw będą rozmiarów A4 lub nawet ciut większe ...dziecko bedzie nosić kaligrafię, 2xćw, podręcznik ze 3 zeszyty, czasem religię, angielski ćw i podręcznik one też są duże...plus piórnik jakieś picie......gdzie to ma wejść do takiego plecaczka uncertain
        • agni71 Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 18:23
          sonrisa06 napisała:

> Dziewczyny, czy rzeczywiście herlitz mini jest za mały do pierwszej klasy? Moja
          > córka ma 116 cm i już byłam zdecydowana na herlitza mini, a teraz znów się wah
          > am. Nie pomieszczą się w nim książki i sniadanie?

Podręczniki są formatu A4 - cięzko byloby je zmieścić w tym plecaczku. Nawet Midi czy tez Compact są małe - pakuje się je na styk, jak w jednym dniu jest oprócz edu jeszcze angielski i WF, + moze jeszcze religia, jesli dziecko chodzi, to ciężka sprawa.
          • sonrisa06 Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 18:39
            Dzięki za odpowiedzi. Muszę te plecaki zobaczyć na żywo i poprzymierzać córce. Do tej pory nie interesowałam się zupełnie, bo myślałam, że kupię herlitz mini i z głowy, ale widzę, że tak łatwo nie będzie. Teraz do zerówki ma maleńki plecaczek jakiś no name, bo wszystkie inne były za wielkie.
            • wiola_wd Re: plecak dla mikrusa 07.06.13, 19:17
              w zeszłym roku córka szła do pierwszej klasy mając 107 cm wzrostu.
              Kupiłam Herlitz Mini, niby format A4 się mieści, wszystko się w sumie ładnie mieściło, nawet worek ze strojem na WF dało się upchnąć ale u nas muszą jeszcze nosić teczki tekturowe na jakieś wycinanki itp i te teczki już niestety się nie mieściły, nawet książki A4, mimo, że jak ja je pakowałam to pasowały ale już córka na szybko nie mogła ich spakować bez problemu - tam w środku są takie kieszonki o szerokości dokładnie na format A4 więc książkę trzeba wkładać powoli i dokładnie, szczególnie jak jest to więcej niż jedna książka.
              Pod koniec września kupiliśmy plecak z Monster High Majewskiego, trochę większy ale nie wygląda tak tragiczne, da się wyregulować szelki i teraz, kiedy córka ma 117 cm wygląda całkiem nieźle. Jest lekki, pojemny, córka i tak nie musi go nigdzie daleko nosić więc mogę powiedzieć, że się sprawdził. Po całym roku noszenia wygląda bardzo dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka