berciunia1 30.09.13, 21:49 Dzis w pani gadżet pokazywany był kotek, który odgaduje zwierzątka o których myśli dziecko. Jak się on nazywał? Jakiej firmy był? Pamiętam tylko cenę 75zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
76aga Re: Kot z programu pani gadżet 01.10.13, 00:07 MAGICZNY JINN DUMEL Jest na allegro... zastanawiam się czy kupić może ktoś ma i podzieli sie opinią? Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Kot z programu pani gadżet 01.10.13, 10:32 Skoro to dumel, to już można przewidzieć o jakiej zabawce będzie się najwięcej pisało na forum na przełomie listopada i grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Kot z programu pani gadżet 01.10.13, 12:55 Przed świętami będę sprzedawać mapę Dumel (użytą cały jeden raz) więc akurat będzie kasa na kota Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Kot z programu pani gadżet 01.10.13, 09:08 w internetowym Smyku jest za 70,99zł Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanet Re: Kot z programu pani gadżet 01.10.13, 13:03 myślici, że warto go kupić dla 5 latki ? Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Kot z programu pani gadżet 01.10.13, 15:54 dzięki- też mam w domu 5 latkę i 8 latka zastanawiam się czy warto Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: Kot z programu pani gadżet 02.10.13, 11:54 Hej -jak myslicie?czy taki kot to dobry pomysl na prezent dla 7latki? Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Kot z programu pani gadżet 02.10.13, 12:02 mam nadzieję, że tak właśnie kupiłam dla pięciolatka Odpowiedz Link Zgłoś
rafaleczka Re: Kot z programu pani gadżet 02.10.13, 12:38 dziewczyny, jak to działa? czy mozna pomyslec o jednym z proponowanych np. 5 zwierzatek? Bo inaczej to nie ogarniam..... jesli w ten sposob to chyba szybko sie znudzi moze wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Kot z programu pani gadżet 02.10.13, 12:52 Można pomyśleć o DOWOLNYM zwierzątku, wybór 1 z 5 byłby kompletną bzdurą. Polecam przeczytanie pierwszego z brzegu opisu zabawki np. w Smyku: Magic Jinn potrafi czytać w Twoich myślach! Pomyśl o jakimś zwierzątku, a on odgadnie o jakim myślisz. Odpowiadaj na zadawane przez niego pytania - zna setki zwierząt, w tym takie, które dawno zniknęły z naszej planety! Baw się dobrze stawiając mu kolejne wyzwania! Należy odpowiadać na pytania Jinna słowami: Tak, Nie, To zależy, Nie wiem. Albo można obejrzeć filmik demonstracyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Kot z programu pani gadżet 02.10.13, 15:19 Dziś bawiłam się tym kotem w sklepie dziecięcym, byłam z ponad 2latkiem, kot oczywiście był wyjęty z opakowania itd. Na moim dziecku ta zabawka nie zrobiła wrażenia, wydaję się nic specjalnego, jakoś nie sprawia wrażenia interaktywności bardziej jak komputer w kształcie plastikowego kota Mam też starsze dzieci 4 i prawie 7latka na pewno bym im tego nie kupiła, może byłaby to zabawka fajna ale na kilka minut, też jakoś mam wrażenie nie bardzo da się ją polubić, bo nawet ładna nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Kot z programu pani gadżet 03.10.13, 11:49 Ponieważ mój 5-latek ma w niedzielę imieniny, a nie miałam pomysłu na prezent, zamówiłam mu (oczywiście pod wpływem forum) w Smyku tą zabawkę. No i własnie jestem świeżo po jej testowaniu Pierwsze wrażenie - ten Jinn jest mniejszy niż się wydawał w reklamie - ma 9 cm wysokości. Pobawiłam się nim chwilę i działa bardzo fajnie. Zadaje przeróżne pytania nt "pomyślanego" zwierzątka i w moim przypadku zgadł 3 na 4 zagadki (przy czwartej zamiast motyla powiedzial ważka, ale już w drugim podejściu odgadł, że to motyl). Zgadł szybko nietoperza i kreta, najwięcej pytań zadawał przy myszy Powiem Wam, że pewnie efekt początkowy to będzie szał i moja trójka będzie się "zabijać" o możliwość zabawy - czy na długo - podejrzewam że nie, ale moje dzieci tak mają ze wszystkim. Generalnie zabawka pomysłowa, myślę, że 5-latek może potrzebować trochę pomocy (np. przy pytaniach - "czy to zwierze żyje głównie w Australii", ale najwyżej będzie odpowiadał "nie wiem"). Opinie dzieci zamieszczę w niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
big-smoczyca Re: Kot z programu pani gadżet 03.10.13, 15:27 na takiej samej zasadzie działa to mocnopomocni.pl/ przez dwa dni klikaliśmy z m i za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: Kot z programu pani gadżet 05.11.13, 23:32 Witam, czy warto kupić tę zabawkę? Szukam prezentu dla 6-latki. Czy ten kot się sprawdzi? Czy lepsza będzie interaktywna mapa świata Dumel? Co bardziej i na dłużej zainteresuje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Kot z programu pani gadżet 06.11.13, 00:12 Kot jak dla mnie jest super. Zgaduje różniaste, najbardziej wydumane zwierzaki (no czasem zdarzają mu się wpadki ; )) Moja 5,5 latka jednak się nim nie bawi. Do kota trzeba mówić wyraźnie i starannie i choć moje dziecię żadnych problemów z wymową to jinn często jej nie rozumie i prosi o powtórzenie. I moją młodą to wkurkowuje ; ) Generalnie u nas bardziej spodobał się rodzicom : P Myślę jednak, że dużo zależy od dziecka - moje dziecko po prostu nie ma czasu na pogawędki z kotem..... To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że Furby nie dla nas ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Kot z programu pani gadżet 06.11.13, 10:28 U nas jest tak - 5,5 latek zniechęcił się bardzo szybko, bo jin rzadko kiedy zgadywał pomyślanego przez niego zwierzaka (jedna chociaż błędna odpowiedź w trakcie zgadywania powoduje, że zabawka już nie zgadnie właściwie, a mały w pośpiechu lub niewiedzy odpowiadal często niekoniecznie zgodnie z prawdą 11 - latka - pobawiła się kilka razy, stwierdziła, że fajne i koniec zainteresowania. Za to 8-letni maniak przyrody i wszelkiej flory i fauny jest zabawką zachwycony i od prawie miesiąca bawi się nią przynajmniej kilka razy w tygodniu. Bierze sobie encyklopedię zwierząt, wynajduje bardzo mało znane okazy i z pomocą encyklopedii odpowiada na pytania jina i za każdym razem jest bardzo zaskoczony jakim cudem udało się mu (czyli temu jinowi) zgadnąć Odpowiedz Link Zgłoś
76aga za 63,37 zł w merlinie 06.11.13, 14:31 z kodem: STATOIL2013 podobno do 15 listopada Odpowiedz Link Zgłoś