kasiuchna1 08.10.13, 19:48 www.topgal-plecaki.pl/promocje/#utm_source=HP&utm_medium=txt_odkaz&utm_content=akcni-produkty&utm_campaign=homepage-menu, zamówiła córkom chi 649 i chi 654. Rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emonik Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 08.10.13, 20:39 Też skorzystałam w promocji. Dla 4-klasistki kupiłam Topgal HIT, nie pamiętam symbolu i nie ma go już w sprzedaży (chyba, przynajmniej na stronie nie widzę) - taki granatowy a'la dżins z turkusowymi suwakami. Jest super!!! Nie przypuszczałam, że aż tak mnie zachwyci Córka też baaaaardzo zadowolona!!! --- Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 08.10.13, 21:05 Dziewczyny, a dla pierwszoklasisty (za rok idzie jako 6latek najpewniej) to który polecacie model? Syn dość duży jak na swój wiek, myślę, że we wrześniu za rok będzie miał spokojnie 120-125 cm wzrostu, waga około 24 kg warto kupić któryś z promocyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 08.10.13, 21:51 Dla chłopców nie ma prawie wyboru w promocjach. Ten jest fajny i leki (na żywo nie widziałam) www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-652/?e---green Ten moim zdaniem będzie za duży www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-658/?a---black . Syn od pół roku ma taki (wymiary prawie identyczne) www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-656/?e---green i jest duży. Syn ma 141 cm wzrostu i jest na niego dobry. Ale jak kupiłam to wydawał mi się za duży dla niego. I różnica w wadze (wcześniej miał herlitz compact) była bardzo widoczna. Na początku narzekał, że mu za ciężko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 08.10.13, 22:05 Ten Plecak szkolny CHI 652 nie ma tych profili aluminiowych. Jak to z tymi profilami jest? Lepiej wybrać plecak z profilami? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 08.10.13, 23:49 dzięki pokazałam synowi, powiedział, że może być, ale on by wolał z rycerzami i zamkami jednak takiego to w ogóle chyba nigdzie nie znajdę Odpowiedz Link Zgłoś
alexia.x Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 08:35 Bardzo dziękuję za informację Zamówiłam dla mojej przyszłorocznej I - klasistki Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 10:31 I ja też bardzo dziękuję za informację. Zawsze staram się polować na właśnie takie promocje; w grudniu kupowałam dla syna plecak z Monster Truck, przez pół roku noszenia nic się z nim nie dzieje, tak jak to miało miejsce z wcześniejszym plecakiem Paso. Plecak trochę odświeżę i będzie dla młodszego syna. Teraz kupiłam CHI 658 wraz z gratisowym piórnikiem za 117 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
enut Moge ponarzekac? 09.10.13, 10:53 Dwoje moich dzieci ma plecaki Topgala. Syn juz 5 rok (pierwszy plecak 3 lata, teraz drugi) i uwazam, ze to bardzo fajne plecaki, jemu tez bardzo pasuja. Corce do 1 klasy kupilam na poprzedniej wyprzedazy zimowej, tez za polowe ceny, rozowiasty plecak z delfinem. Plecak sam w sobie fajny, ale... corka narzeka, ze szelki obcieraja w szyje. Rzeczywiscie, ten material nie jest "milusi" i pewnie we wszystkich plecakach jest taki sam. Jedyne co wymyslilysmy, to nosic plecak na troche dluzszych szelkach, wtedy przy szyi nie jest ciasno. Ale ogolnie bardzo fajne plecaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 10:59 ja tez zamówiłam w końcu ten www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-652/?e---green jeśli się za rok synowi nie spodoba to poczeka na chrześniaczkę albo mu jakąś naszywkę waleczną dodam bo i tak nie ma walecznych plecaków - piraci, kosmici są a rycerzy nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 12:53 Zamówiłam dla syna zielony dziękuję. Nie wiem czy syn nie powie że dziewczęcy. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza765 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 12:58 Dziekuję, dziekuję Rzutem na taśme i nie muszę już czytac tych wszystkich wątków o plecakach (do czego juz sie zabierałam uffff A tak? Kupione, załatwione. Za fajną cenę. Zamówiłam o 10:00 i juz w drodze! Przemiła obsługa. Kliknełam niechcący na nie ten piórnik, Pani spytała, czy an pewno chce ten, a nie do kompletu? Mam nadzieje, ze jutro też tak będę sie cieszyć, gdy plecak dojdzie. I Najważniejsze: córce musi sie spodobać uwielbiam to forum Odpowiedz Link Zgłoś
gie-oska82 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 13:12 dziewczyny a czy ten model www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-652/?e---green nie bedzie za duzy dla dziewczynki wzrostu 122 obecnie? plecach chce na przyszly rok szkolny do pierwszej klasy. czy taki lepszy ?? www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-649/?i---violet Odpowiedz Link Zgłoś
luiza765 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 13:42 zamówiłąm violet, moje do olbrzymów nie należy. Jutro napiszę, ale liczę sie też z tym że to cały rok jeszcze, a przez wakacja do tej pory moje dziecie najwecej rosło. Odpowiedz Link Zgłoś
bxaxsxtxa Jak dużo książek dziecko nosi w 1 klasie? 09.10.13, 14:07 Również dla swojej przyszłorocznej pierwszoklasistki zamówiłam Violet. Cena super, zobaczymy czy młodej się spodoba... Na zdjęciu z dziewczynką ten plecak wygląda na wielki. Czy w pierwszej klasie dzieciaki aż tyle noszą książek, że plecaki aż tak duże są produkowane??? Pytam, bo w temacie zielona jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: Jak dużo książek dziecko nosi w 1 klasie? 09.10.13, 14:14 Książek to syn dużo nie nosi - 3-4 cienkie ćwiczenia + 3 zeszyty. Objętościowo to najwięcej miejsca zajmuje piórnik, śniadaniówka, picie i zabawki Do tego raz w tygodniu koszulka + spodenki na w-f (jak ktoś ma zmienne obuwie sportowe, to na w-f nie musi nosić dodatkowego obuwia). Jak pogoda zmienna, to dobrze, żeby było miejsce na bluzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bxaxsxtxa Re: Jak dużo książek dziecko nosi w 1 klasie? 09.10.13, 14:28 Dzięki za wyjaśnienia i poniekąd przypomnienie. Fakt, nie wzięłam pod uwagę innych niezbędnych "akcesoriów". Szkoła dawno już za mną i zapomniało się już to i owo Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 14:08 Moja wybrała ten www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/efi-120/?d---blue - rozmiarowo prawie jak violet. W tej chwili córka ma 116 cm wzrostu i widać, że trochę duży (do września jeszcze trochę podrośnie, ale ogólnie na pierwszaki z tornistry są jednak trochę zbyt duże). Ale mniejszy byłby już chyba niezbyt funkcjonalny. Młoda zachwycona. W szkole widziałam tan model u starszych dziewczynek i choć to jeden z najmniejszych modeli, to nie wyglądają na za małe na trzecioklasistce. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna1 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecaków 09.10.13, 17:57 Kinga-Owca, tu masz reklamę plecaka, który zamówiłaś. Bardzo fajny jest,zarówno dla chłopców jak i dla dziewczynwww.youtube.com/watch?v=skH6dTnrjac Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna1 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 18:04 A tu jest reklama chi 649, tylko w wersji chłopięcej(na chłopięcą nie ma aktualnie promocji). Ja też zamówiłam ten plecaczek- w wersji dziewczęcej, violet. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna1 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 09.10.13, 18:07 Nie wstawił mi się link Chi 649 w wersji chłopięcej www.youtube.com/watch?v=hWpwHP09gj8 Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Promocja w Topgalu weekend 12-13.10 rabat -20% 09.10.13, 19:25 "20% rabatu na zakupy w Topgalu tylko przez 48 godzin! Topgal wraz z czasopismem "Twój Styl" i "Grazia" zapraszają na Największą Akcję Rabatową w Polsce! W dniach 12-13 października 2013 możesz użyć kuponu rabatowego na zakupy w sklepie internetowym. Możesz kupić wszystko- plecaki, piórniki i akcesoria (oprócz produktów z działu "promocje" i "komplety szkolne") z ogromnym 20% rabatem!" Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Promocja w Topgalu weekend 12-13.10 rabat -20 09.10.13, 19:40 Kupon rabatowy znajdziesz w luksusowym miesięczniku "Twój Styl" i w "Grazii". Możesz również go zdobyć przez polubienie naszego fanpage na Facebooku. Kupon można zrealizować tylko przez weekend 12-13 października 2013. Wpisz hasło z kuponu w miejscu na kupon rabatowy podczas składania zamówienia i potwierdź klikając pomarańczowy przycisk. Po prawidłowym wpisaniu kuponu rabatowego w koszyku pojawi się informacja o przyznanym rabacie odczytanym z zamówienia. Kupon nie obowiązuje na produkty w obniżonej cenie, produkty z działu promocje i komplety szkolne, nie łączy się z innymi zniżkami lub kuponami rabatowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 10.10.13, 11:53 plecak już dotarł, właśnie kurier wyszedł, syn jeszcze plecaka nie widział, ale moim zdaniem ten wzór jest typowo uniseks Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 10.10.13, 12:47 dziewczyny, czy jest szansa na późniejsze promocje innych modeli, czy jednak warto kupić teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa12 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecaków 10.10.13, 15:49 no właśnie też się nad tym zastanawiałam, chętnie bym też poczekała na więcej promocyjnych chłopięcych wzorów.. Interesują mnie modele chłopięce, a jest tylko zielony, w sumie podoba się synkowi ale nie ma profili aluminiowych. Czy one są ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
fifiak Topgal do klasy VI 10.10.13, 17:49 ...może polecicie coś dla chłopca. Syn jest szczupłym średniakiem. Potrzebujemy na następny rok i tez zastanawiam się kiedy "polować". Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: Topgal do klasy VI 10.10.13, 18:10 Dziś otrzymałam zamówiony zielony dla syna do I klasy. Plecak lekki i bardzo solidnie wykonany. Nowy właściciel zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
alexia.x Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecaków 10.10.13, 18:53 nasz też już u nas i tak się prezentuje na 6cio latce, trochę duży, ale mam nadzieję, że do września podrośnie 1 2 3 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna1 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 10.10.13, 22:24 Alexia, bardzo dobrze córeczka wygląda z tym plecakiem. Te troki, które zwisają zaczepia się na takich specjalnych haczykach przy szelkach i wtedy nic nie zwisa. Moja pierwszoklasistka też ma taki, kocha go miłością wielką Odpowiedz Link Zgłoś
alexia.x Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 07:34 kasiuchna1 - właściwie jak patrzę na te fotki to nie jest aż taki wielki ten plecak a do września jeszcze trochę zostało dziękuję za pomysł co zrobić z wystającymi troczkami, a zastanawiała się do czego służą te haczyki na szelkach, wymyśliłam że do zawieszenia worka, ale to byłoby ciut niewygodne mieć go z przodu widzę, że i mojej plecak przypadł do gustu a jego zakup nie był z nią konsultowany rano już mówiła, że chciałaby do szkoły chodzić, a wcześniej bardzo się broniła przed pójściem do niej plecak naprawdę fajny Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 10:12 Kasiuchna, a mogłabyś łopatologicznie powiedzieć, jak się te troczki na haczykach zawiesza? Rozumiem, że chodzi o te: W plecaku córki są identyczne, ale na żadnym ze zdjęć z folderu nie znalazłam sposobu na podczepienie. Pytam, bo jak jej ściągnęłam troczki to ciężko jest je podnieść do góry, żeby górą podczepić na haczyku. No i przy zakładaniu i zdejmowaniu się odczepiają. Miałabyś może zdjęcie poglądowe? Byłabym wdzięczna, bo jakoś mnie to przerasta Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 11:25 www.youtube.com/watch?v=nKGDahB-Qok czas 1:19 - tam jest pokazane, jak to zaczepiać Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 11:35 Dziękuję, wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Topgal do klasy VI 11.10.13, 07:11 no właśnie dla chłopców właściwie żaden wybór potrzebuję dwóch plecaków w tym jeden dla naprawdę małego i drobnego chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
rozwielitka3 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 10.10.13, 18:58 www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-652/?e---green czy ten model będzie odpowiedni dla chłopca teraz wzrost 122, nie jest szczuply raczej nabity. Nigdy nie widziałam tych plecakow na żywo. Chcę kupić teraz do zerówki i na przyszły rok do pierwszej klasy, pewnie będzie miał 128 i wzwyż cm. Będę wdzięczna za pomoc bo jestem naprawdę zielona w ttym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 10.10.13, 19:07 ja kupiłam ten model dla obecnego 5latka który za rok idzie jako 6latek do szkoły, będzie wtedy pewnie miał mniej więcej wzrost Twojego synka czyli około 122 cm, może ciut więcej. Jeśli go namówię na przymierzenie to zrobię zdjęcia, z tym, że on teraz ma pewnie ze 118 cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwielitka3 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 17:31 kupiłam ten zielony, fajna okazja bo piórnik był gratis. też zrobię zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
basik798 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 10.10.13, 22:43 ja mogę polecić ten plecak dla 2 klasistki - moja ma 135 cm wzrostu i myślę że szybko jej się nie znudzi na mniejsze dziecko nie polecam będzie za duży. Ja go kupowałam w sierpniu za ok 200 zł bo w mailu dostałam kod rabatowy wystarczy tylko o niego poprosić ale kod jest na plecaki nie przecenione. www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-654/ po miesiącu córka nadal nim zachwycona dumnie chodzi do szkoły i co najważniejsze plecak starannie wykonany sprawdza się bo ma miejsce i na strój na wf i książki i zeszyty, śniadanie i wiele mniejszych przegródek i dużo ładniejszy niż na zdjęciach Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna1 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 01:57 Basik, kupiłam identyczny mojej trzecioklasistce i jest nim zachwycona tak jak wszystkie dziewczyny w jej klasie. Miał być docelowo do czwartej klasy ale młoda stwierdziła, że nie wytrzyma czekać na niego prawie rok no i nosi już. Dizajnersko wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 09:45 Ja też myślę o plecaku dla przyszłej zerówkowiczki/pierwszoklasistki. Zależy mi na tym, żeby był jak najlżejszy, ale stabilny a młoda koniecznie chce z pelerynką. Na razie stanęło na i zastanawiam się, czy bez aluminiowego stelaża będzie stabilny? Bo ten niebieski ze stelażem jest ciut cięższy i większy. Ona ma 118 cm, ale jest dość drobna i wydaje mi się, że ten niebieski będzie za wielki. I czy mi się dobrze wydaje, że on dziś jest tańszy ten w króliki? Wczoraj jeszcze chyba kosztował 199 czy mi się przywidziało??? Odpowiedz Link Zgłoś
alexa12 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 09:53 Słuchajcie dziewczyny, napisałam maila do Topgala o promocje dla chłopców i o stelaż aluminiowy. Dostałam taką odpowiedź: Plecaki, które charakteryzują się usztywnianymi plecami typu wytłoczka piankowa są równie dobre jakościowo co plecaki ze stelażem. Firma produkując tego rodzaju usztywnienia pleców obniża wagę plecaka co jest z ogromną korzyścią dla dzieci rozpoczynających edukację, niejednokrotnie szczuplutkich i niziutkich. Dla maluszka z I klasy liczy się każdy dekagram wagi ! Obecnie nie przewidujemy dalszych obniżek modeli ale w zbliżający się weekend (12-13.X.2013r.) odbywa się obniżka cen o 20% (Twój Styl). Szczegóły na naszej stronie internetowej: www.topgal-plecaki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna1 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 13:03 Od dziś jest też w promocji efi 120, przeceniony na 117 ze 199. Koleżanka córek go ma, bardzo zgrabnie wygląda na drobnej i szczupłej dziewczynce. Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 13:11 Dzięki, już zamówiłam. Zastanawiam się tylko, czy z racji dość jasnego materiału nie brudzi się za bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 16:32 Ja zakupiłam CH 657, córka jest w pierwszej klasie i ma ok. 130 cm wzrostu, przepakowała już się w gratisy, już na pierwszy rzut oka widać, że plecak solidnie wykonany, dotychczas użytkowała tornister semi-line, bez porównania. Ucieszyła ją duża ilość przegródek (a najbardziej na telefon, którego nie ma, za to wykorzystała na mp3). Brat jej zazdrości, więc czekamy na promocje na plecaki dla chłopców. Odpowiedz Link Zgłoś
krokkrokkrok Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 16:40 Myślicie, ze będą jeszcze jakieś fajne promocje dla chłopców? W ogóle często są promocje? Temat plecaków mnie nie interesował, weszłam poczytać ot tak i wpadłam - chce kupic na wrzesień, skoro takie dobre jakościowo Fajne te plecaki, ale bardzo jasne kolory -jakoś tego nie widzę u mojego syna... (raz, ze pewnie wolałby typowo chłopięcy wzór; dwa, ze pewnie taki jasny to zaraz byłby w naszym przypadku brudny...) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 11.10.13, 18:14 Do tej pory nie przypominam sobie, zeby tyle promocji było Mysle, ze mozna sie jeszcze spodziewac przeceny podobnej jak obecna wiosną. Ale jesli komus cos pasuje teraz, to ja bym brała. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa12 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 12.10.13, 10:50 Kinga-0wca i jak ten plecak podoba się synkowi. Cały czas się zastanawiam czy nie kupić go synkowi. Uda ci się wkleić jakieś zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ania0079 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 12.10.13, 11:55 jak wcześniej pisałam kupiłam synowi model CHI 652. Wahałam się czy to odpowiedni kolor dla chłopca. Syn zachwycił się kolorem, na żywo wygląda bardzo fajnie. Czy wszystko co dla chłopca musi być szare, czarne czy granatowe. Wykonany bardzo starannie i zmieści się w nim wszystko czego będzie potrzebował pierwszoklasista. Piórnik dodawany jako gratis kiepski. Służy trzylatce. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa12 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 12.10.13, 13:00 no właśnie ja mam podobny dylemat, czy to aby kolor dla chłopca? Ale chyba kupię Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 16.10.13, 20:37 syn fotki zrobić nie chciał niestety, powiedział, że plecak fajny ale wolałby waleczny, dogadaliśmy się, że dostanie waleczną przypinkę Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 16.10.13, 19:20 jak myślicie, czy ten nadaje się dla chłopca? po podmiance kwiatka na inny motyw (ten na samej górze), byłby chyba dobry i dla chłopca hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 16.10.13, 21:13 qrcze, kwiatka nie zauwazyłam a latające "wróżko-elfy " wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 16.10.13, 21:34 To kicające zajączki są raczej. W szkole tylko dziewczynki widziałam z tym modelem. A synowi się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 10:07 z tych dodatkowych rzepów to chłopięcy (czy raczej uniseks) jest tylko jeden z pacyfką, ale że mam go w domu to powiem, że moim zdaniem średnio dla chłopca. Kolorystyka jest bardziej dziewczęca mimo niebieskości, znaczki są błyszczące, połyskują i mój syn po pomacaniu od razu powiedział, że "dziewczyński" Bardziej ten zielony uchodziłby za uniseksowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa12 Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 11:53 kupiłam ten uniseks dla chłopca przynajmniej nie jest smutny Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 12:01 Ależ on nie jest smutny, tylko w mojej subiektywnej ocenie jest mniej uniseksowy niż ten zielony, wklejany na początku wątku. To na pewno zależy od oceny każdego z nas indywidualnie i od dziecka, na ile uzna, że coś jest lub nie jest do zaakceptowania. Pamiętam swego czasu jak pani w Coccodrillo sprzedając mi chłopięcą kurtkę w kolorze sinofioletowoszarym (taki bury w kierunku fioletu jednakże) zaznaczała, że może się dziecku nie spodobać, bo właśnie z tego powodu im zostały i były przecenione. Mój syn ją nosi i w życiu nie powiedział, że nie chce, ale akurat plecak od razu skreślił i dla siebie, gdyby miał wybrać, chciał niebieski albo zielony (poza tym nieprzecenionym w wojskowy deseń). Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 12:04 Pucaluta - dzięki. Skoro ma wstawki błyszczące to odpada w 100%. Syn oczywiście woli ten wojskowy, więc poczekam na przecenę Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 12:07 Błyszczące są te rzepy, cały plecak nie jest błyszczący. Możesz spróbować poprosić w Topgalu, żeby do tych rzepów dorzucili Ci rzepy z plecaka wojskowego, tak jak mi dali dodatkowo, tyle że nie z najnowszego modelu, ale w każdym razie są ewidentnie chłopięce. A co do wojskowego - on się podobno najlepiej sprzedaje, pani mi mówiła, że musieli szyć dodatkową partię, bo się wyprzedał na pniu, więc szansy, że go przecenią praktycznie nie ma niestety. Stąd też mój syn jeszcze poczeka na niego Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 12:38 u nas jeszcze ten wchodzi w grę: www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-164/?d---navy i ten: www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-600/?c---grey ciśnienia nie ma, bo syn do zerówki póki co śmiga. Poczekamy na promocje Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 12:50 To zerknij jeszcze na wagę tych plecaków, ten z wyścigówką jest najcięższy, waży jak dla mnie bardzo dużo, bo 1,24 kg (króliki 0,96 kg), różnica między nimi spora. Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 15:58 faktycznie :o Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 17.10.13, 12:02 > qrcze, kwiatka nie zauwazyłam a latające "wróżko-elfy " wszedzie o qrcze, tego nie widziałam jakoś tak bardziej mi to w moro szło ))) moro w kolorach zupełnie nie morowych Odpowiedz Link Zgłoś
krokkrokkrok Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 19.10.13, 14:17 Słuchajcie, a co powiecie o tym plecaku, widzę ze nikt z was go nie kupił www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-658/ Pokazałam synowi zielony (CHI 652)- mi się podoba, synkowi nawet też - dopóki śimaczka nie dostrzegł - plecak został zaliczony do kategorii "dziewczyńskie" Ten 658 barwy ma fajne, z opisu widzę, ze jest cięższy - ale tych 22 dekagramów to się chyba nie odczuwa za bardzo? Tylka kieszeń wydaje mi się wąska -ale moze na książki dla pierwszaka jest akurat, w końcu wiele tych książek nosić nie będą? Podzielcie się opinią Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 19.10.13, 20:11 ja się sugerowałam gwiazdkami z opisu - ten proponują w zasadzie od 4 klasy, a że mój syn idzie do pierwszej klasy jako 6latek tego modelu w ogóle nie brałam pod uwagę kupiłam ten zielony ze ślimaczkiem, ślimaczka w razie czego czymś zakryję Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 20.10.13, 23:18 > Słuchajcie, a co powiecie o tym plecaku, widzę ze nikt z was go nie kupił rel="nofollow">www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-658/ Ten plecak pasuje na mojego syna, który chodzi do 3 klasy i jest dość wysoki jak na swój wiek. Dla młodszego syna (zerówkowicz), będzie za duży. Dla pierwszaka bym go nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: Promocja w Topgalu na niektóre modele plecakó 21.10.13, 09:13 Popieram, za duży będzie. I różnica w wadze też jest odczuwalna przez dziecko. To raczej dla dużego trzecioklasisty najwcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Ciężko! CHI 657 21.10.13, 11:53 No i orzekła córka, ze jej ciężko w tym plecaku! Zrewidowałam rano zawartość plecaka: śniadaniówka, 0,5 litra wody, piórnik, 4 cienkie zeszyty 16 kwartkowe, jedne ćiwiczenia jak zeszyt i jedne duże ćwiczenia formatu A4. I dziecku ciężko. Mimo , ze moja siedmiolatka nie jest mała, to spora dziewczynka i nie chudzina, wręcz przeciwnie. Nie wiem czy się przeprosimy z Semiline. Fajnie może wygląda topgal, ale ciężki jest Odpowiedz Link Zgłoś
dammma 658 21.10.13, 12:14 Ja kupiłam 658 dla 1-klasisty,bo w Herlitz-u się nie mieścił i jest jak najbardziej ok. Ta kieszeń przy plecach mogłaby być troszkę szersza, ale w sumie daje radę. Wymiarowo ok, ale on wysoki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapet CHI 658 21.10.13, 12:47 Ja też kupiłam CHI 658, ale dla 4-klasisty. Kolory świetne, wzór fajny. Młodszy syn "napalił się" na ten plecak, ale dla zerówkowicza plecak, i za duży i za ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
krokkrokkrok Re: CHI 658 21.10.13, 15:36 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zaryzykowałam (zanim doczytałam i plecak już do nas jedzie. Zobaczymy, plecak noszony w sumie prawie nie będzie, bo syn do szkoły będzie wożony, a ze szkoły zazwyczaj też samochodem -a jak sie uda na piechotę to wraz z młodszą wózkową siostrzyczka -więc pewnie i tak plecak w wózkowym koszu Zawsze może też poczekać aż Młody podrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
greenland Re: CHI 658 21.10.13, 22:05 Plecak sam w sobie jest super. Będziesz zadowolona, nawet jakby miał poczekać w szafie przez rok Kupiłam go jako dodatkowy plecak dla starszego syna (pierwszy to też Topgal ale inny model) - na basen itp. Oczywiście się w niego przepakował i jutro idzie z nim do szkoły. Jest fajny, pojemny, ma sporo kieszonek i fajny organizer w środku. Szelki z podwójną regulacją też są super. Mój 3-klasista ma lekko ponad 140 cm i na niego plecak jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś