Dodaj do ulubionych

Sklep optykaworld

02.11.13, 23:24
Chciałam zapytać o opinię na temat tego sklepu, niestety nie ma żadnych opini na polskich stronach, a jedyną formą płatności jest karta kredydowa. Czy może ktoś składał tam zamówienie? Jak długo trzeba czekać na przesyłkę?
Obserwuj wątek
    • martina1011 Re: Sklep optykaworld 02.12.13, 14:26
      Złożyłam zamówienie w tym sklepie 14 listopada. Mimo, iż w momencie składania zamówienia towar miał być dostępny :od ręki. Faktycznie, ceny atrakcyjne - ale dopiero dziś dostałam automatyczne powiadomienie o wysyłce z....... Hong Kongu... Mam wrażenie, że serwis nie posiada polskiego - ani nawet europejskiego - serwisu obsługi klienta, powiadomienia są automatycznie generowane, a kontakt bezpośredni najwyraźniej tłumaczony poprzez google translate sad - przychodzą też w nocy, lub rano... nie doczekałam się odpowiedzi - kiedy mogę spodziewać się przesyłki, natomiast z doświadczenia wiem, że jeśli nie jest to przesyłka expresowa, będę musiała na nią czekać min. 2 tygodnie - co da wówczas ponad miesiąc oczekiwania. Wniosek z tego taki - jeśli chcesz kupić coś "szybko" nie korzystaj z ich usług, nie jestem jeszcze w stanie ocenić jakości... mam nadzieję, że warto było poczekać...
    • ireneusz_ko Re: Sklep optykaworld 03.12.13, 14:16
      Witam, kilka dni temu kupiłem tam okulary korekcyjne, jestem z nich bardzo zadowolony, fakt oni nie mają siedziby w Polsce, wysyłają z Hong Kongu, ale to bez znaczenia ponieważ przesyłka szła do mnie kurierem DHL tylko 4 dni! nie było też żadnych problemów z urzędem celnym paczka przyszła beż żadnych dodatkowych opłat.
      • cicha1 Re: Sklep optykaworld 13.06.14, 16:22
        zamówiłam oprawki , zapłaciłam kartą
        po dwóch tygodniach przyszła odpowiedź , że producent wycofał ten artykuł
        zrezygnowałam z zamówienia ,
        po upływie miesiąca nie mam jeszcze zwrotu środków
        nie to , że nie polecam ... odradzam
        • 79xyz Re: Sklep optykaworld 02.09.14, 10:01
          Witam! czy udało Ci się odzyskać pieniążki? mam ten sam problem sad
    • greenland Re: Sklep optykaworld 14.06.14, 19:39
      Zimą kupiłam wymienną szybę do gogli, wysyłka z HK w 3 dni była u mnie.
      Jednego dnia zakup, drugiego info, że przesyłka wysłana (numer przesyłki dali, można było śledzić), a kolejnego dnia zanim minęło 24h od wysyłki już do mnie pukał kurier. Szybciej niż wysyłka z innego miasta w PL. smile

Ja tam polecam smile
    • katje1987 Re: Sklep optykaworld 24.06.14, 11:12
      Zamówienie w optykaworld.pl złożyłam w sobotę 21.06.2014, zamówienie wyszło od nich (Hong Kong) o 16:12, przesyłka była u mnie w Poznaniu 23.06.2014 o 13:20. Zaoszczędziłam na oprawkach ok 350 zł. Uważnie obejrzałam okulary i moim zdaniem w porównaniu z wieloma oryginałami, które oglądałam w salonach to NIE JEST podróbka, albo genialna podróbka smile. Okulary były bardzo starannie opakowane - sama oprawka w kartonik, potem w twarde etui (firmowe) + szmatka, potem w oryginalne ładne pudełeczko, całość w zwykłe, białe pudełko i to jeszcze owinięte folią bąbelkową. To wszystko było w foliowej kopercie DHL. Dołączony był zestaw do napraw i czyszczenia taki jak obiecali. Przyznam szczerze, że strasznie się bałam bo zapłaciłam 600 zł i jak zobaczyłam po złożeniu zamówienia, że przesyłka idzie z Chin to struchlałam. Bałam się oszukania albo podróbki. Jak widać niepotrzebnie. Poinformowali mnie, że ewentualne zwroty z Polski wysyłamy nie do Chin tylko do Niemiec. Nie odważyłam się zamówić u nich szkieł - wolę w Polsce. Podsumowując - polecam smile

PS. Widać, jak "uczciwie" są opisane towary - to jasne, że wszystkie nowe markowe rzeczy robione są na Dalekim Wschodzie - okulary i wszystkie metki na okularach I pudełeczkach - MADE IN ITALY tongue_out
      • jack665 Re: Sklep optykaworld 24.07.14, 22:37
        witam, tez planuje zamowic okulary przeciwsloneczne. Mam pewne obawy co do platnosci za posrednictwem nieznanej mi platformy (mam karte debetowa VISA) - czy jest to bezpieczne? Czy trzeba placic jakies clo (ile?) - jak to wyglada w praktyce (czy trzeba przesylke zglaszac do urzedu celnego?). Bede wdzieczny za Wasza pomoc.
    • natalia.kazm Re: Sklep optykaworld 06.09.14, 04:36
      Zamówiłam okulary Ray Ban w optyka world niedawno. Okulary przyszly kurierem z włoch po kilku dniach z oryginalnym etui Ray Ban, ściereczką i dodatkami do pielęgnacji okularów. Wszystko bez problemowo, cena też spoko w porównaniu z innymi. Polecam.
      • szafransisi Re: Sklep optykaworld 06.05.15, 12:52
        Chciałabym kupić u nich oprawki do okularów korekcyjnych, ale bardzo zależy mi na rachunku imiennym. Czy dowodem zakupu jest zwykły paragon z kasy fiskalnej, czy imienny rachunek?
        Pytałam ich mailowo o możliwość wystawienia rachunku imiennego, ale nie bardzo wiedzieli o co mi chodzi i kazali założyć firmę smile
        Tych, którzy już kupili u nich okularki, proszę o informację.

• djfuxer Re: Sklep optykaworld 18.04.15, 21:42
      Witajcie, zamówiłem na optykaworld.pl 2 pary okularów. Po 2 dniach dowiedziałem się że jedna z nich jest niedostepna i będzie pewnie za 2 tygodnie. Po tej informacji zrezygnowałem z całej transakcji. Odpowiedzi korespondencyjne są tylko w j. angielskim, czyli biuro jest gdzieś.... gdzieś.... Nie ma numeru telefonu na stronie co wzbudziło moją niepewność, czy dostanę zwrot pieniędzy. Po anulowaniu zamówienia dostałem potwierdzenie że środki wrócą do mnie na konto w ciągu 24h albo nawet do 7 dni. Miałem już do czynienia z oszustwem internetowym które sporo mnie kosztowało i teraz z obawą patrzyłem czy środki zostaną mi zwrócone. Okazało się ostatecznie że w ciągu 5 dni zwrócono mi całą kwotę. Mimo to proponuje uważać na tego typu zakupy. Szkoda że nie ma jakiegoś Callcenter bo to na pewno zwiększyłoby wiarygodność sklepu.
      Powodzeniasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka