Dodaj do ulubionych

szeroki fotelik 15-36 kg

08.11.13, 07:58
Pisałam na forum fotelikowym, ale tam cisza, więc wracam tutaj....Po rozeznaniu się w fotelikach dla 6 latka (120cm wzostu i 23 kg), zainteresowały mnie następujące fotele: susnhine kids montrey i vega, niestety już chyba niedostępne, a szkoda...recaro milano, ale doczytałam że to niezbyt szeroki fotel oraz romer kid lub kid plus, fotelik muszę kupić przez net i nie mam możliwości zobaczenia go w realu ani przymierzenia, pomóżcie więc dobrać szeroki fotel w którym młody jeszcze długo pojeździ...fotelik ma pasować do opla vetry c. Kwotę jaką mam na ten cel to 500 zł.
I jeszcze jedno na czym polega róznica między tymi dwoma fotelami... tylko różnica cenowa oraz brak logo firmy???
allegro.pl/nowy-fotelik-britax-romer-kid-plus-15-36-kg-24h-i3692983396.html
allegro.pl/nowy-fotelik-britax-romer-kid-plus-15-36-kg-24h-i3692983396.html
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 08:37
      my mamy sunshine kids i potwierdzam,ze jest szeroki,swietnie wykonany i wygodny.jakbys sie zdecydowala,to nie bierz w czarnym kolorze,bo boki blakna od slonca.
    • agnese1987 Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 09:46
      My mamy ten dla 4latki ale i 9latka w nim wygodnie siedzi
      www.sklep-tosia.pl/diono-monterey-2-booster_p2304#
      • matyldamoja Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 10:09
        a ja romer kid plus sic i jest naprawdę bardzo szeroki, wykonany solidnie i w tosi najtaniej
    • solaris31 Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 10:48
      ja mam recaro milano, i nie zauważyłam, żeby był specjalnie wąski wink wożę w nim 9, 5 latkę, 132 cm i 31 kg wink
    • koala0405 Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 11:10
      u mnie w Opolu w sklepie Natallex jest susnhine kids montrey
    • afroddytta Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 12:39
      Sunshine kids jest dostępny tylko firma zmieniła nazwę na Diono i pod tą nazwą foteliki są w sprzedaży.
      Ja polecam Monterey jest na prawdę duży i rozszerzany (poza tym wg. opisu chyba jest do 160 cm i wagowo do chyba 45 kg) mam go już ponad 2lata, ma też w standardzie Isofix. Teraz kupiłam Recaro Milano i ogólnie nie jestem zachwycona, na pewno dla dużego dziecka nie warto, bo on się nie rozszerza, tylko można podnieść zagłówek i ogólnie tak skromniej niż Monterey wygląda. Mam też Concord Transformer XT (kupowałam w promocji <500z ł) i ten w sumie wygląda najbardziej komfortowo, ale równocześnie się reguluje wysokość i szerkość co nie zawsze jest najlepsze np. przy dzieciach wysokich i chudych. (piszę i porównuję wygląd fotelików, ponieważ w testach mają one identyczne wyniki)
      • opium74 Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 13:56
        najobszerniejszym fotelikiem jaki widziałam jest Besafe IZI Up.
        Mamy go od 2,5 roku i nadal wyglada jak nowy.
        Polecam.
    • katia-szn Re: szeroki fotelik 15-36 kg 08.11.13, 19:45
      W zasadzie wszystkie te foteliki należą raczej do szerokich....
      Akurat mam takie samo auto, z tyłu dwa foteliki Cybex Solution X-Fix i Concord Transformer XT.
      Obydwa foteliki mają podobną szerokość, za to różnią się stopniem "przytulenia" do fotela.
      Gdybyś miała możliwość to najlepiej byłoby przymierzyć kilka fotelików razem z dzieckiem. Doradzam też foteliki z Isofixem, dlatego, że dają w pewien sposób możliwość lekkiego odchylenia fotelika od siedziska (nie jest wtedy tak strasznie proste, przydaje się zwłaszcza w dłuższych trasach).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka