Dodaj do ulubionych

Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju.

14.11.13, 18:45
Czy moglybyscie polecic jakies ciekawe ksiazki dla 4-latki o tematyce swiatecznej. Znalazlam jakis stary watek, ale prawie wszystkie ksiazki tam podane sa juz niedostepne.
Obserwuj wątek
    • dammma Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 18:48
      Jeśli mogę,to się podepnę- też szukam jakiś magicznych opowiadań dla 7 i 11 latków.
      • lifecolor Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 19:30
        Dla starszych dzieci polecam Kiedy Święty Mikołaj spadł z nieba -C.Funke, dla młodszych seria z Olesiejuka
        Obrazki dla maluchów:
        www.olesiejuk.pl/zobacz/single/boze-narodzenie-obrazki-dla-maluchow-emilie-beaumont-nathalie-belineau-2.html
        Świat w obrazkach :
        www.wydawnictwoolesiejuk.pl/katalog/353348/
        www.wydawnictwoolesiejuk.pl/katalog/353349/
        Mnóstwo krótkich opowiadań jest w sklepach religijnych.
        • blizniaki14 Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 19:35
          Oj dużo tego dla młodszych dzieci np.: Franklin i przygotowania do świąt, Basia i święta, Martynka i święta, wspomniany już Świat w obrazkach- Boże Narodzenie. Patrz Madika pada śnieg. Kiedy przyjdą goście. Święta w Bullerbyn i jeszcze sporo innych mamy w domku wink
        • sonia_781 Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 19:48
          Boże narodzenie w bullerbyn bonito.pl/k-90230069-niezwykly-swiety-mikolaj
          Goście na Boże narodzenie bonito.pl/k-326245-goscie-na-boze-narodzenie
          niezwykły święty mikołaj bonito.pl/k-90230069-niezwykly-swiety-mikolaj
          Czupieńki - gwiazdka bonito.pl/k-420545-czupienki-gwiazdka
          Opowiadania wigilijne bonito.pl/k-1743599-opowiadania-wigilijne-pod-choinke-od-polskich-pisarzy
          Yeti bonito.pl/k-31454588-yeti
          Patrz Madika pada śnieg bonito.pl/k-323594-patrz-madika-pada-snieg
          Boże narodzenie Tupcia Chrupcia lubimyczytac.pl/ksiazka/102297/boze-narodzenie-tupcia-chrupcia
          Basia i boże narodzenie bonito.pl/k-485203-basia-i-boze-narodzenie
          Franklin i Boże narodzenie bonito.pl/k-90141736-franklin-i-boze-narodzenie
          to z naszej biblioteczki - do świąt nie zdążymy przeczytać wink
    • blizniaki14 Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 19:36
      www.empik.com/franklin-przygotowuje-swieta-bourgeois-paulette-clark-brenda,p1081798185,ksiazka-p
      pomyliłam się w tytule bajki o Franklinie wink
      • olga727 Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 20:08
        blizniaki14 napisała:

> www.empik.com/franklin-przygotowuje-swieta-bourgeois-paulette-clark-brenda,p1081798185,ksiazka-p
        > pomyliłam się w tytule bajki o Franklinie wink

Skoro jesteśmy w temacie świąt i Franklina,to:"Franklin i prezent świąteczny".
        A to już z innymi bohaterami:"Świąteczny prezent dla całej rodziny"
        • olga727 Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 20:09
          Zapomniałam dopisać,że te które podałam-też z Empiku.
    • malowanka06 Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 20:15
      Ja polecam tą: Kiedy święty Mikołaj spadł z nieba

Moje dzieci bardzo ją lubią i czytają co rok.
      • eo_n Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 20:25
        "Święty Mikołaj. I ty możesz mu pomóc"
        To z nowości.
        Oprócz wyżej wymienionych.
        W necie wygląda nieco kiczowato, ale w realu jest ok. I teksty pod tymi klapkami itp. na tyle szczegółowe, że dla 4-latki w porządku. Bo z opisów też się bałam, że to raczej dla 2-latków.

Ta też jest super: RENIFERY ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA (Arkady)
        Nie wiem tylko, czy jeszcze do kupienia.
        Ale chyba tak -
        ksiazki.okazje.info.pl/ksiazka/k/renifery-swietego-mikolaja.html
        I podobnie jak z tą wyżej. W realu o niebo lepiej się prezentuje niż w necie. A za ok. 20 zł, to w ogóle nie ma nad czym się zastanawiać.

Myślicie, że C. Funke to już na 4 latka? Bo mam i czeka. Właśnie wczoraj ją przeglądałam - uznałam, że za rok. Błąd?
        • gosjana Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 14.11.13, 20:42
          jest jeszcze nowość z Zakamarków z 24 opowiadaniami i pięknymi ilustracjami:
          merlin.pl/Wierzcie-w-Mikolaja_Lotta-Olsson/browse/product/1,1294651.html
          tą też polecam:
          merlin.pl/Zimowa-wyprawa-Ollego_Elsa-Beskow/browse/product/1,972560.html
        • lifecolor Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 17.11.13, 06:40
          Dla 4latka to chyba za wcześnie. Ja w tamtym roku czytalam 5latce i niby słuchała wytrwale, ale dużo nie rozumiała.
          • lifecolor To do e_on o C. Funke 17.11.13, 06:41
            • eo_n Re: To do e_on o C. Funke 17.11.13, 11:37
              Dzięki!
              Też tak właśnie oceniłam tę książkę - przejrzałam ją i odłożyłam z powrotem na półkę. Czeka dalej smile
    • 4abi Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 16.11.13, 20:47
      Dziewczyny, które z poleconych książek nadają się dla 2 latka ?
      • magiiia Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 16.11.13, 21:06
        Np. Sklep z prezentami
    • alojw Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 16.11.13, 21:13
      Kiedyś polecono mi tu na forum tę książę:
      allegro.pl/ksiazki-i-komiksy?string=choineczka
      Polecam ją również.
      • kropkaa17 Re: Ksiazki o choince, swietach lub mikolaju. 17.11.13, 08:00
        Jeszcze "Gąska Zuzia i pierwsza gwiazdka", nadaje się już dla 2-latka:
        merlin.pl/Gaska-Zuzia-i-pierwsza-gwiazdka-Suzy-goose-and-the-christmas-star_Petr-Horacek/browse/product/1,945295.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka