Dodaj do ulubionych

Lidl - kolejka drewniana

21.11.13, 10:00
Chciałabym zapytać o opinie o tej kolejce
www.lidl.pl/cps/rde/SID-66F87BD6-4BF08612/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=4265
Wiem, że na temat kolejek już dużo było, wiele postów przeczytałam, ale interesuje mnie właśnie ta. Może ktoś ma. Warto?
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: Lidl - kolejka drewniana 21.11.13, 10:05
      my ja mamy.
      Pasuje do kolejki z ikei, z tchibo tez do pociagów z brio.
      Warto.
      dobra cena.
      • nika1310 Re: Lidl - kolejka drewniana 21.11.13, 10:13
        Bardzo fajna kolejka i do tego jeszcze jeżdzące pojazdy na bateryjki, super wykonanie. polecam. Bawi się tym zarówno córka jak i syn.
        • kropkowo_11 Re: Lidl - kolejka drewniana 21.11.13, 10:26
          Właśnie dziś rano kupiłam, córka dostanie ją dopiero na mikołaja, więc nie wiem jak jest wykonana. Czytałam opinię, że porządnie i przede wszystkim jest kompatybilna i kolejkami Ikea, Brio, Eichhorn, Tchibo.
      • aniarudi83 Re: Lidl - kolejka drewniana 27.11.13, 17:08
        Jeśli to ta z zeszłego tygodnia (link już nie działa), to nie jest kompatybilna z ikea'owską. Sprawdziłam. Sprzedawane w latach ubiegłych były kompatybilne, ta już nie. Łączenia nie pasują długością. Kolejka wróciła do sklepu.
        • filipkowska Re: Lidl - kolejka drewniana 28.11.13, 00:36
          Czy ktos to jeszcze sprawdzal? Jesli nie pasuje do ikeowskiej to do jakiej? Dziadkowie kupili ta kolejke mojemu synowi na gwiazdke ale nie mam mozliwosci jej zobaczyc. Chcialam zeby mial kolejke ktora jednak da sie rozbudowywac. Bede wdzieczna za informacje
          • aga_tka81 Re: Lidl - kolejka drewniana 28.11.13, 08:43
            Ja pisałam niżej pasuje do tej z Biedronki, nie składałam jej całej, ale długość, szerokość i rowki pasują idealnie.
            • filipkowska Re: Lidl - kolejka drewniana 28.11.13, 13:17
              No to troszkę mnie pocieszyłyście smile A czy na pudełku tej Biedronkowej jest gdzieś informacja kto jest producentem tej kolejki?
              • aga_tka81 Re: Lidl - kolejka drewniana 28.11.13, 15:49
                Jest napisane Importer: Joinco i tak jak na innych zabawkach znaczek Elefun Toys
          • india05 Re: Lidl - kolejka drewniana 28.11.13, 12:01
            pasuje do brio, eichorn, plan toys, tesco, do ikeowskich też pasują, tylko te z ikea mamy już od ponad 5 lat może teraz trochę się różnią, w każdym razie nam do wszystkich pasują
            • aniarudi83 Re: Lidl - kolejka drewniana 28.11.13, 13:25
              Hmm, ciekawe. Zestawy z ikei mam sprzed 5 (odziedziczone) i sprzed 3 lat- sątakie same. A tory z lidla nie chciały się z nimi łączyć. A szkoda, bo nam się podobała sad Trafiłam jakąś felerną?
    • ciotka.aka Re: Lidl - kolejka drewniana 21.11.13, 10:31
      swój pierwszy malutki zestaw syn otrzymał 5 lat temu - to była kolejka z Lidla. Do dziś w użyciu (znacznie rozbudowana kolekcjami z Ikei i Tesco) - teraz służy juniorowi. Był bardzo dobrej jakości więc podejrzewam, że i tym razem będzie ok.
      • latawce_dmuchawce_wiatr Re: Lidl - kolejka drewniana-od jakiego wieku? 21.11.13, 10:54
        No właśnie, w jakim wieku Wasze dzieci zaczęły się nią bawić? Myślę o kolejce dla 22 mies. dziewczynki, czy nie za wcześnie?
        • mamawaw Re: Lidl - kolejka drewniana-od jakiego wieku? 21.11.13, 10:57
          zdecydowanie nie za wczesniesmile
          • kropkowo_11 Re: Lidl - kolejka drewniana-od jakiego wieku? 21.11.13, 11:05
            Spokojnie, moim zdaniem idealny wiek. Córka ma 26 m-cy i od dawna bawi się kolejkami, autami w garażach, zjeżdżalniami etc.
    • unlogin Re: Lidl - kolejka drewniana 25.11.13, 15:14
      Cały rok czekalam na ta kolejke, synek jeszcze nie ma 2 lat. kupilam i oddalam. jakosc bardzo kiepska. most zle doszlifowany i trudny do zlozenia i rozlozenia. tory maja drzazgi takie malutkie. rozjazd mial uszxzrbiony kawalek. lokomotywa miala luzny magnes i jadac na most miala problem z wciagnieciem 1 wagonu. bylam bardzo zawiedziona bo mi ta kolejka tez sie badzo podobala. kolezanka ma sprzed chyba dwoch lat i tamta to calkiem inna jakosc sad
      • kropkowo_11 Re: Lidl - kolejka drewniana 25.11.13, 17:19
        Kurcze bardzo mnie zmartwiłaś, muszę jechać
        do dziadków i sprawdzić tą którą kupiłam.
        Ile jest dni na zwrot w Lidlu?
        • biedronka195 Re: Lidl - kolejka drewniana 25.11.13, 19:30
          W lidlu jest 7 dni na zwrot.A w biedronce jest fajna drewniana kolejka za 40zl,w takim wiaderku,40 elementow,kupilam dla 2,5 letniej dziewczynki.
      • unlogin Re: Lidl - kolejka drewniana 25.11.13, 23:09
        Obejrzyj swoja. zloz tory. sprawdz ciuchcie. moze zle trafilam z kartonem... naklejka ladnie sie odkleja i pudelko bez problemu odkleja.
        ta z biedronki kupila mi dzis mama. szkoda ze bez baterii. ale trudno. jutro ja zobacze i obejrze i dam znac.
        • aga_tka81 Re: Lidl - kolejka drewniana 26.11.13, 08:51
          Ja mam kolejkę i tor czekają na gwiazdkę, wczoraj po twoim poście sprawdziłam wieczorem kolejkę i na pierwszy rzut wydawała się dobrze zrobiona, dziś wieczorem sprawdzę złożę wszystko i zobaczę, teściowa kupowała i nie przekazała mi paragonu, ale wydaje mi się, że będzie ok.
          • aga_tka81 sprawdźcie swoje kolejki 26.11.13, 18:10
            Ja dziś sprawdziłam brakuje 5 małych torów, jakość wykonania dla mnie ok, najgorsze, że nie mam paragonu, byłam dziś w Lidlu mogłam zamienić jakby były na sklepie a ta do zwrotu, ale oczywiście nie było, dzwoniłam do infolinie można wystawić duplikat paragonu jak zna się wszystkie dane tzn kiedy kupione, o której, w której kasie.
            Zostawie jednak to kolejkę (podoba mi się ), pisałyście, że kompatybilna z innymi, dokupię najwyżej tory z ikei.
            Tor autostradowy bardzo fajny niczego nie brakuje.
      • qanqa Re: Lidl - kolejka drewniana 26.11.13, 09:53
        ja niestety trafiłam na podobny egzemplarz... luźny magnes (ten z tyłu) w lokomotywie na baterie (oglądałam filmiki z elektrycznymi kolejkami i niektóre miały takie "zwisy", więc przymknęłam na to oko); lokomotywa miała problemy z jazdą pod górkę (może słaba bateria - przymknęłam oko); tory chropowate, jeden z łuków miał zadzior, na większości były "wióry", środek mostu tak zawiórowany, że ciężko było wsunąć kolejny element (po kilku próbach jakby się wyrobił, ale mnie kolejka zaczęła już powoli denerwować). niektóre tory były gładkie, bardzo fajne. gdyby wszystkie były takie - zostawiłabym kolejkę (nawet jeśli lokomotywa na baterię jest słaba). ale nie były. dziś oddaję, bo za 99 zł spodziewałam się jednak lepszej jakości.
        • kropkowo_11 Re: Lidl - kolejka drewniana 26.11.13, 22:18
          Sprawdziłam i tylko dwa tory są troszkę niedokładnie wykonane, reszta jest ok, kolejka w porządku, rzeczywiście pod górę kiepsko jedzie, spróbuję lepsze baterie dać, zobaczymy. Kolejka zostaje na Mikołaja smile
          • unlogin Re: Lidl - kolejka drewniana 27.11.13, 00:03
            kolejka kupiona w biedronce. roznica w jakosci kosmiczna na plus biedronki smile nie ma silnika lokomotywie i rozjazdow ale i tak wole ta. cala jest z drewna. tory sa z drewna litego. ta z lidla miala duzo plastiku i lokomotywa i wagony to klocek z plastkowa gora a w biedronkowej cala jest drewniana smile
            synek ma 22miesiace wiec mysle ze jak na pierwsza kolejke spoko smile
            pasuja do niej te autka co byly w lidlu po chyba 17zl. kupilam tam zestaw z policja, straza, policja itd.
            • unlogin Re: Lidl - kolejka drewniana 27.11.13, 00:04
              a no i 40zl a nie 99...
              • aga_tka81 Re: Lidl - kolejka drewniana 27.11.13, 08:43
                A nie wiesz czy może pasują tory biedronkowe do tych z Lidla, mi akurat lidlowska się podoba, biedronkowej nie widziałam.
            • uleczka99 Re: Lidl - kolejka drewniana 16.11.14, 00:22
              Jeżeli możesz, to napisz, jak sprawuje się kolejka z biedronki i auta z lidla. Wiesz może, czy do kolejki z biedronki pasują ciuchcie tomek i przyjaciele z magnesami?
              • qanqa Re: Lidl - kolejka drewniana 16.11.14, 10:15
                kupiłam w tamtym roku te autka: www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=24890 (zestaw z wywrotką, wagonikiem i dźwigiem) i po prawie roku nic z nich nie zostało. wywrotce odkleiła i połamała się naczepa, dźwig stracił ten podnośnik ze sznurkiem. wagonik przetrwał, ale z obu stron ma ten sam magnes i często są kłopoty, by go podpiąć do składu. cena super, ale ja bym już ich nie kupiła. takie plastikowe byle co.
              • natalek79 uleczka99 16.11.14, 15:05
                O które ciuchcie pytasz? Metalowe ciuchcie z "tomka" z magnesami take-n-play nie pasują do torów drewnianych żadnej firmy. Są za wąskie. Jest seria Tomka drewniana z magnesami i te owszem pasują i jeżeli masz, to spokojnie podchodzą do wszelakich torów drewnianych (Ikea, Lidl, Carousel, BigJigs, Brio itd.).
                • uleczka99 Re: uleczka99 16.11.14, 22:07
                  No niestety ostatnio na promocji w tesco kupiłam kilka metalowych ciuchci z take-n-play. Tory plastikowe i plastikowe "domki" z take-n-play wydają mi się okropnie szkaradne, i do tego mało rozwojowe, bo bez drzewek, znaków, przystanków, ludzików itp. Myślałam, że później dokupię do nich drewniane tory, no i teraz mam problem. Zastanawiam się, czy kupić drewnianą kolejkę z biedronki, i jak synowi się spodoba, to dalej iść w drewno, czy jednak zainwestować w take-n-play, bo trochę mi szkoda tych ciuchci.
    • camel_3d a dl akogo? 26.11.13, 09:58
      bo moje 5 letnie dziecko dopiero teraz zaczelo sie tym bawic.. a ma to od 2 urodzin smile
    • aga_tka81 Biedronka kolejka 27.11.13, 16:02
      Kupiłam dzisiaj w Biedronce ta polecaną kolejkę i jest fajna za tą cenę, dobrze wykonana do tego pudełko, wzięłam na przymiarkę tor z lidlowskiej kolejki i pasuje, także mogę polecić, komuś jak chcę rozbudować swoje kolejki.
      • unlogin Re: Biedronka kolejka 31.12.13, 01:02
        A my dziś odkrylismy, że do biedronkowej kolejki pasuje lokomotywaTomek i Piotruś z Mega
        bloks smile nitka dowiązana do wagonika z biedronki i mamy nowy pociąg smile Synek wniebowzięty smile Do tego w przedświątecznych przecenach Biedronki za 27zł dokupiliśmy jeszcze jedną kolejkę i mamy super zestaw smile
    • els.ol Re: Lidl - kolejka drewniana 01.11.15, 19:08
      Ktoś wie czy będzie w tym roku? smile
      Tor autostradowy chcialam kupić.
      • kingulinka83 Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 06:38
        W lidlu i biedronce bedzie kolejka drewniana.. w biedronce jezeli dobrze pamietam od 16.11 za 40 zl a w lidlu kolejka i autostrada od 19.11 po 88 zl
        • pasja23 Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 10:38
          Spora różnica w cenie pomiędzy biedronka a lidl...
          • kingulinka83 Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 11:25
            Tak ale roznica jest tez w ilosci elementow..biedronka ma 40 elementow a lidl 80 elementow
            • els.ol Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 11:46
              I Lidl jest "z napędem" a o ile dobrze pamiętam Biedronka nie.
              • pasja23 Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 14:43
                Czyli lidl ze względu na napęd ciekawsza. Ale elementów więcej to o ilość torów czy inne dodatki ?
                • els.ol Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 18:48
                  Te dwa pierwsze zestawy z Lidla za 88:
                  https://fanlidla.pl/files/g/2_4265_Drewniana_kolejka_348.jpg

https://fanlidla.pl/files/g/2__32277_14.jpg

A to z Biedronki za 45:

https://2.bp.blogspot.com/-KpZAD6ajqs8/UpU_q3pdT0I/AAAAAAAADpo/w2SBqqSgLc4/s1600/DSC04740.JPG
                  • els.ol Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 18:49
                    Upssss sorry, nie sprawdziłam wielkości obrazka (nie mówiąc o tym śmietniku w dziecięcym pokoju, bleee) - zdjecie z internetu. Wiecej tu: www.porady-mamy.pl/2013/11/biedronka-kolejka-drewniana-z.html
                    • pasja23 Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 20:06
                      Ten z lidla rzeczywiście wygląda fajniej ale to na pewno wszystko w jednym zestawie, tam są dwie kolejki?
                      • mama.ryjka Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 22:13
                        mam ten zestaw z lidla, kupiony z przeceny jakoś w marcu 2015 za 40 zł
                        to co na zdjęciu jest w zestawie
                      • mia_lipiec Re: Lidl - kolejka drewniana 09.11.15, 11:13
                        z lidla fajna ale kolejki elektryczne szybko się psują, naszym odpadły te włączniki po dość krótkim czasie sad no i te domki mega liche, najlepeij posklejać to na stałe bo się ciągle rozpadają na elementy
          • anne241 Re: Lidl - kolejka drewniana 08.11.15, 22:08
            W Tesco obecnie kolejka 100 el kosztuje około 88 zł.
            • lucyjkama Re: Lidl - kolejka drewniana 09.11.15, 08:54
              Kupiłam ją dla bratanków 2 latków. Dostali wczoraj. Dobrze wykonana, dużo wagoników, fajne mosty. Polecam tescową smile Pod choinkę dokupię im lokomotywy na baterie.
              • pasja23 Re: Lidl - kolejka drewniana 09.11.15, 12:08
                A to chyba zależy w którym bo w czwartek 60 elem.kosztowała 129,00
                • els.ol Re: Lidl - kolejka drewniana 09.11.15, 16:23
                  Ten (chyba największy zestaw) upolowałam na Nocy Zabawek za bodajże 80zł
                  https://tesco.scene7.com/is/image/tesco/136-7029_PI_TPS1941845?wid=250&hei=250&$Detail$
                  Bardzo często spotykam te kolejki przecenione, nie opłaca się kupować za pełną cenę. Lepiej trochę poczekać. W Tesco Supermarket częściej widuję te mniejsze zestawy za pół ceny.
                • lucyjkama Re: Lidl - kolejka drewniana 09.11.15, 16:58
                  Ten mniejszy zestaw 60 elementów nie jest w promocji i faktycznie kosztuje więcej niż ten największy. 100 elementowy kosztuje 89 zł smile
                  Dokładnie ten który koleżanka wkleiła.
    • maja_wroc_1986 Re: Lidl - kolejka drewniana 19.11.15, 11:32
      U mnie wlasnie nie ma tej kolejki...

Ale w sumie nawet przestalam zalowac, bo znalazłam sobie chyba nawet cos lepszego - mozna dobierac sobie zestawy, stacje, tory...

www.e-kupon24.pl/goto/epinokiopol_m_Zabawki-drewniane_Kolejki-drewniane-i-dodatki-5417/
      Niedrogo w sumie i polski producent (chyba). Ja juz kupilam na mikolaja i czekam na dostawę.
      • els.ol Re: Lidl - kolejka drewniana 19.11.15, 13:50
        I wydać tysiaka na zestawik... spamujesz koleżanko...
    • matipoznan Re: Lidl - kolejka drewniana 20.11.15, 12:16
      Kolejka z lidla super. Elementy estetycznie wykonane. Jedna kolejka jest na baterie i sama jeździ.
      Można ja kupić tutaj:
      allegro.pl/show_item.php?item=5808189283
      • thank_you Re: Lidl - kolejka drewniana 20.11.15, 12:24
        60 zł przebicia na kolejce z Lidla. Gratuluję. Mam nadzieję, że nikogo nie uszkodziłeś walcząc przy koszach. A propos - kosz.
    • natalek79 Re: Lidl - kolejka drewniana 03.03.16, 10:21
      Najdroższe są zdecydowanie inne firmy niż Ikea big_grin i jakościowo też odbiegają wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka