1alfa1 20.12.13, 09:21 Ma może ktoś ten expres? Warto go kupić? Ma jakieś minusy/wady ? Wszelkie sugestie/uwagi mile widziane. Thx. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silje78 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 09:35 mam jego poprzednika, kupionego akurat jak nastąpiła zmiana wyglądu. używamy go ok 1,5r? może więcej. nie pamiętam dokładnie. kawa jest robiona przynajmniej 3-4 razy dziennie. plusy - mi kawa akurat smakuje, a to jest kwestia gustu, można sobie użyć innej kawy po otworzeniu kapsułki, ale wówczas pojawia się pytanie po co kupować ten konkretny ekspres. - łatwe czyszczenie - wygląd mi odpowiada minusy - dostępność kapsułek, trzeba specjalnie jechać do sklepu tchibo, więc kupuję jednorazowo po kilkanaście paczek kapsułek co do tego konkretnego modelu to kupił go mój szwagier i kolega męża, w podobnym czasie co my. szwagra dwa razy w reklamacji był ponieważ ciekł, nadal lekko "popuszcza"... kolegi też był reklamowany, niestety nie pamiętam przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 09:47 dzięki - cz1yli 1 głos za i 1 przeciw. Może ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
ika_pop Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 10:06 mam juz 2 taki ekspres - pierwszy działą bez problemów 3 lata , drugi od roku , zalety - 3lata gwarancji , kapsułki mozesz sobie kupić na tchibo.pl - czesto mają promocje , jak we wszystkich tego typu ekspresach masz kapsułki o róznych mocach, spieniacz, b. łatwe czyszczenie najwiekszy plus to chyba stosunek jakości do ceny samego ekspresu przy zakupie jak i zakup kapsułek ( warto sie zapisać na newsletter i klub cafissimo - czesto przysyłają jakis rabat ) minusy - na razie brak - ale moze to wynikać z nieuzywania innych ekspresów Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 10:10 Jest spoko, kupowałam w promocji za ok 190 zł. Nie kupuję kapsułek, sypię mieloną kawę. Spienia bardzo dobrze, wszystko działa, gwarancji mam 4 lata. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 10:18 Mam od roku Kupiłam na promocji z kodami - wyszedł mi niewiele ponad 100 PLN Jestem zadowolona, chociaż minusem jest dla mnie cena kapsułek. Króliczyca- napełniasz zużyte kapsułki? możesz opisać jak? próbowałam kiedyś ale bałam się że coś zepsuję Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 10:22 A to podobny wątek z zeszłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 10:27 Hmm Króliczyco, dlaczego w tamtym wątku odradzasz tchibo? Odpowiedz Link Zgłoś
rena78 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 10:59 JA MAM identyczny z kodami jakos baardzo tanio mam wyszedł kupiłam na działkę, jest ok. ale ale z tym domowym z młynkiem i swieżozmielona kawą -Saeco to on wypada niestety blado ale od biedy jest Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 11:26 Bo jeszcze nie wiedziałam, że można sypać mieloną I miałam wtedy senseo latte, które pól roku temu dokonało u mnie żywota. A mieloną sypię tak: zużytą kapsułkę odzieram z kolorowego sreberka, do czysta. Wyjmuję wszystko, czyli dwa sitka, myję porządnie. Wkładm dolne sitko, napełniam do pełna mieloną, ale niezbyt drobną kawą, zakrywam drugim sitkiem i voila. Wszystko gra Odpowiedz Link Zgłoś
tijuana2 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 11:19 Ja mogę podpowiedzieć. Trzeba zerwać folię pokrywającą kapsułkę (najlepiej ostrym nożykiem, po brzegach - tam jest szczelina między sitkiem a "obudową" kapsułki), a potem podważyć sitko górne, pod kranem wypłukać kawę i jeszcze wycisnąć z dna kaspułki dolne sitko. Naprawdę żaden problem, ale nie wiem czy jasno to tłumaczę. My bylimy długo z ekpresu zadowoleni, ale już po tych kilku latach zachciało nam się prawdziwego ekspresu z młynkiem, więc czeka jako prezent pod choinkę... Ostatnio daliśmy sobie spokój ze spienianiem mleka, bo słabo się już pieniło (po jakichś 4 latach). A kapsułki wybebeszyliśmy szybko, jak tylko uznaliśmy, że kawa Tchibo (wszystkie rodzaje) jest dla nas jakaś taka za gorzka, kwaśna. Odpowiedz Link Zgłoś
kama-25 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 11:45 A jak nape łniacie mieloną kawą to potem niczym nie przyktwacie kapsułki żadną folią nic? Ja mam dopiero 3 miesiace. Dla mnie kiepsko spienia. DO czestego picia kapsułki sa za drogie jak na moja kieszeń. ALe dostałam na prezent wiec mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 11:48 Napełniam kawą i przykrywam sitkiem plastikowym, to wystarcza. Spienianie początkowo mi nie szło za dobrze, ale od dwóch tygodni wychodzi mi idealnie za każdym razem, a robię 2-3 kawy dziennie. Nalewam do metalowego dzbanka 120 ml zimnego mleka 2% (na ogół łaciate), czyszczę pod kranem dyszę (raz dziennie) i spieniam w taki sposób, że ruszam dzbankiem góra dół, góra dół i lekko na boki. Brzmi to ekhm pewnie znajomo dla Was, powinnyście dać radę Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 20.12.13, 12:33 Ja mam ponad 3 lata, działa bez problemów, kupiony też w jakiejś promocy (250 zł. w tym 100 kapsułek). Promocje są czesto, dodam. Tez na kapsułki Dzieki za patent z rozpakowywaniem kapsułek Z plusów - jak mi pękła te część do wsadzania kapsulek, to w tydzień przysłali mi nowa, tylko na podstwie kody produktu (jak bym nie miła kodu, to proponowali podać przybliżoną datę zakupu). bardzo przepraszali, że mi pękła Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 21.12.13, 11:35 Dzięki dziewczyny - zawsze można na was liczyć. Chyba się jednak skuszę, zwłaszcza, że można zrobić myk z własna kawą. I chciałam jeszcze dodać, że NIE POLECAM expresu Boscha z młynkiem do kawy. Przez dwa lata użytkowania przez pół roku był w serwisie, a teraz naprawa ponad 400 stówy - nie miałam jeszcze urządzenia, które na gwarancji popsułoby się 4 razy - słowem TRAGEDIA. Nie chcę go już naprawiać i nie chcę inwestować w inny równie drogi express, a chciałbym się napić dobrej kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ppaattii Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 22.12.13, 14:21 Mi po dwoch latach i 10 miesiącach przestał spieniac mleko. Oddaliśmy do reklamacji i kurier przyniósł nowy, taki sam. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 22.12.13, 15:46 1alfa1 nie strasz... Mam od jakiegos czasu Boscha z młynkiem i działa bez zarzutów, a pijemy do 4 kaw dziennie. Kawa z kapsułek tchibo jest dla mnie duzo gorsza w smaku od mojej swieżo zmielonej. Niestety kupiłam ostatnio kawe ziarnista w stacjonarnym Tchibo (bo wszyscy polecali) i nikt nie chce jej pić, jest dla nas za gorzka. Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Re: Używałyście expresu Cafissimo Classic (tchibo 22.12.13, 18:43 aep -może tylko ja trafiłam na taki egzemplarz/bubel - bo przed zakupem sprawdzałam opinie o nim i były same ochy i achy. ps. Po degustacji pierwszych kaw z exp tchibo - są w porządku, tylko coś kiepsko mi idzie ze spienianiem mleka, muszę to jeszcze poćwiczyć. w boschu była możliwość przekręcenia tej dyszy, a tu chyba tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś