Dodaj do ulubionych

Fajne ubranka dla niemowląt??

28.12.13, 14:03
Szukam i szukam i nie mogę znaleźć nic fajnego dla naszego chłopaka. Po młodszych wszystko pooddawałam z wyrachowaniem jeszcze przed ciążą licząc, że nakupuję sobie jeszcze mnostwo fajnych ciuszków, a tu pupa.

Podobają mi się trochę PINOKIO:
www.sklep.pinokio.net.pl/pl/196-jednoczesciowe
tylko trochę mały wybór (interesują mnie pajace i bodziaki ewent.)

Mothercare i next - tu drogawo i doadtkowe koszty przesyłki

i w końcu ENDO - chyba najładniejsze, ale znów mały wybór (wolałabym takie z zakrytymi stópkami) i rozmiarów brak:
endo.pl/kategorie/dla_niemowlaka/body_pajace_i_spiochy/pajac.xml
Znacie jeszcze jakieś sklepy, adresy?? Jacyś polscy producenci, żywe kolory?
hm, c&a, kappahl odpadają - jakies takie blade te ciuszki..
Chyba, że zrobiliby wyprzedaż w mothercare w koncu, bo wydać na spiochy 100zl za sztukę (lub nawet trzypak) na 2-3tygodnie użytkowania to dla mnie za duża bariera psychologiczna..

Chyba że marudzę..
--
Obserwuj wątek
    • eddzik Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 28.12.13, 21:06
      marudzisz
      pełno wszędzie wszystkiego, kolorowego,
      w hm jak wyprz jest to tonami kupuje
      w cocodrillo też popacz
      i w ca jest mega wybór online a teraz wyprzedaż jest może się jeszcze na coś załapiesz
      i smyk ma kolorystykę ostrą, nawet czasem cos dla mojej paskudy z chlopięcej kolekcji capnę
      zalando- ale ceny kosmiczne
      na zamówienie- kura-d.pl, maua moda i kaan na fb, ale też tanio nie jest
      • szmytka1 Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 10:11
        no ale następny wpis ma być od 'przypadkowej' użytkowniczki w stylu: ja znam świetny sklep internetowy z bardzo dobrymi, oryginialnymi i w ogóle och ach ciuszkami --
        • crakersowa Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 11:37
          Dokłądnie takie same odniosłam wrażeniewink

Wspomniany Next, można także kupic na allegro okazyjnie, a ze sklepu online za darmo dostawa.
          Tesco ma extra śpiochy, poza tym w większości sieciówek takowe są.
    • eddzik Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 28.12.13, 21:08
      a i tesco

a ten pinokio też niezły
      • ichmama Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 12:44
        Łoo matko polko! Niesamowita teoria spiskowa tu u was na forum...
        Własnie siadam żeby odczytać co tam mi dziewczyny zasugerowały, a tu taki jad..

Nie, nie jestem wielbładem, sprzedawcą, nie pracuję dla nikogo (zajrzyj na forum wozkomania - o ironio, nawet ostatnio wypowiadałam się w podobnym demaskatorskim wątku...
        Jestem zwykła mama(może nie do końca), która śmiała się skonsultować z innymi mamami, które są może bardziej w temacie.

To napiszę może jeszcze raz:
        potrzebuję na szybko skompletować wyprawkę dla noworodka, nie interesuje mnie jeden konkretny sklep. Mam fazę na kolory.

Mieszkam w Wawie, więc udało mi się objechać już kilka sklepów, ale po prostu każde takie wyjście dla mnie to wysiłek niestety, zwłaszcza że młodszaki mają ferie i ktoś mi musi z nimi zostawać jak wychodzę.
        Dziękuję Ci eddzik za wszystkie sugestie (tę z marudzeniem też wezmę pod uwagę wink

<w hm jak wyprz jest to tonami kupuje> - byłam tam w zeszłym tyg., nie znalazłam nic co by mnie interesowało - same blade, bladoniebieskie, bladoróżowe, chyba mam w tej ciąży awersję na pastele.
        to samo w kappahlu, choć bodziaki ładne wisiały 3za2 czy coś takiego.
        W Mothercare jak napisałam było w czym wybierać, czekam tylko na jakąs wyprzedaż, bo na dzień wczorajszy jak pisałam w innym wątku drożyzna.
        W C&A na stronie te ubranka sa przebrane bardzo i iho wiejskie, nie lubię śpioszków, zależy mi na piżamach.

Zajrzę jeszcze do coccodrillio, 51015 stacjonarnie, dziękuję.

<Wspomniany Next, można także kupic na allegro okazyjnie, a ze sklepu online za darmo dostawa.> - HMm. może faktycznie zamówię na next direct - choć nigdy jeszcze z tego nie korzystałam i będzie po kłopocie - dziękuję crakersowa. Jak się przyjrzałam cenom to nie wszystkie są zabójcze 68zl za trzypack, a kolorki i jakość też chyba ok.

<Tesco ma extra śpiochy, poza tym w większości sieciówek takowe są. > - naprawdę? w tesco byłam ostatnio kilka razy i były faktycznie piękne dla dziewczyn, chłopackie przebrane i znowu ten biały.. Kupię tam najwyżej jakieś bodziaki. Miałam przy poprzednich piżamy ff i nie wyglądały za pieknie po jednym dziecku.

Może po prostu za dużo ostanio miałam do czynienia z kolorowymi tkaninami ze Stanów - szyłyśmy sobie trochę z koleżanką - i w tym momencie kasuję sygnaturkę, bo mnie ktoś zaraz posądzi o autoreklamę. tongue_out

Jakby miał ktoś jeszcze jakieś sugestie - broń boże konkretne adresy, to będę wdzięczna.

P.S.Pozdrawiam wszystkie czuwające nad czystością tego forum wink

• mieeke ichmama priv 29.12.13, 13:49

• grudniowa.mama Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 13:58
          ichmama,odpowiedzialam w Twoim wozkowym wątku smile
    • levoonia Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 14:05
      lindex sprawdź koniecznie. przy ostatnim dzieciaku miałam z lindexa kilka rozpinanych kopertowo bodziaków i uwielbiałam je. w h&m-ie też często fajne rzeczy można było znaleźć ale rzeczywiście nie jestem na bieżąco z kolekcją dla niemowląt. mothercare będzie miało na pewno wyprzedaże, do 70%.. wtedy te trzypaki pajaców zaczynają się bardzo opłącać wink
      jak chcesz coś oryginalnego i kolorowego to warto też pobuszować w tk maxxie.
      • eddzik Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 17:01
        no z hm to tylko to znalazłam
        www.hm.com/pl/product/14673?article=14673-F
        ja jestem z rozmiarówki wyżej, te od 68 bardziej kolorowe, a te małe faktycznie blade.
        w smyku dużo jest.
        www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-uniwersytet-potworny-rozmiar-56,p1075740752,ubranka-dla-dzieci-p
        www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-68,p1075728149,ubranka-dla-dzieci-p
        stacjonarnie więcej było

mothercare u mnie na wiosce nie ma to sie nie wypowiem

nexta dostaje z anglii co przyjazd chrzestnego, mega fajne, jakość nieadekwatna do ceny, ale wzory wybaczają to

u mnie w tesco wybór duży i kolorowo

i cocodrillo polecam jeszcze raz
        i endo to nic nie mam, ale moja psiapsióła ma zajawkę na te ciuszki i chwali i co chwile cos zamawia

• ichmama Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 18:09
          Jeju, dzieki smile
          Te polarki ze smyka to bardzo moim dzieciom się podobają.
          Mnie najbardziej urzekł ten lindex.. Normalnie chyba faktycznie tesciowkę w uk pomęczę, zawsze może mi większe rozmiary wziąć jak będą w fajnych cenach na ichnich wyprzedażach.
          Istnieje tylko pewne ryzyko: ostatnio dostałam od niej piekne różowo-fioletowe śpioszki absorba (jedyny ciuszek jaki mam aktualnie w razie porodusmile były tanie.

Jutro normalnie mąż bierze urlop, a ja w sklepy tongue_out
          • ichmama do mieeke 29.12.13, 18:17
            napisz na: markowapanienka@gmail.com pls
            • mieeke ichmama priv 29.12.13, 18:39

• dziarpok Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 21:37
      Jak intensywne kolory to Lindex. Obecnie w sklepie w Gliwicach pajace i bodziaki w wyprzedaży po 10, 15 zł za sztukę.
      • dziarpok Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 29.12.13, 21:38
        I maja fajna serie z muminkami. Mój mały jak jest w nie ubrany to zawsze wzbudza pozytywne reakcje ze strony znajomych i rodziny.
        • ichmama Prośba.. 30.12.13, 09:15
          A będziesz tam jeszcze?W Lindexie? Bo jakby co to byłabym wdzięczna za zakup kilku ciuszków.. Jakby co to proszę o kontakt na markowa.panienka@gmail.com
          • dziarpok Re: Prośba.. 31.12.13, 15:35
            Niestety, mieszkam ponad 40 km od tego CH i bywam tam od czasu do czasu.
    • cyprysiowa Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 31.12.13, 16:38
      carters, dla swojego w sh nabywałam, po 7zł za pajaca za bodziaka 2-3 zł. moze były raz uzyte o moze i nie, w kazdym razie stan jak nowe, piekne kolorki, bawełna swietna, mozna brudzic i prac na okragło.
      • ichmama Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 31.12.13, 20:57
        Dzięki dziewczyny, już się obkupiłam - za waszą radą przeszperałam allegro i znalazłam jakiś tam sklep z fajnymi ciuszkami z Anglii - ceny jak z wyprzedaży. Teraz mogę spokojnie czekać na towar i na wyprzedaże nasze lokalne. Jeszcze specjalnie sprawdzałam wczoraj tesco, ale naprawdę dla chłopców nie było z czego wybierać. i ceny wyższe niż all.
        Aa i pozdrawiam też mieeke - napisałam maila smile
        • ichmama Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 31.12.13, 20:59
          ups, normalnie wyszła mi kryptoreklama allegro.. absolutnie nie polecam i na pewno przepłaciłam wink
        • mieeke Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 31.12.13, 20:59
          polecam sięsmile)
        • levoonia Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 01.01.14, 22:16
          no widzisz.. jak allegro to poszukaj sobie jeszcze ciuszków z minymo. ogólnie skandynawskie marki mają fajne, kolorowe wzornictwo: katvig, smafolk.. ale to raczej w sklepach internetowych. zezuzulla ma teraz wyprzedaż - poszukaj, też Ci się spodoba.
          • ichmama Re: Fajne ubranka dla niemowląt?? 02.01.14, 01:09
            Właśnie odkryłam jeden taki sklep z tymi skandynawskimi - okazuje się że ceny mają lepsze niż na all, bo właśnie mają wyprzedaż. Chyba znowu zaszaleję wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka