Dodaj do ulubionych

Śpiwór do wózka - pasy

29.12.13, 20:52
Mam trochę banalny problem ale jednak istotny z punktu widzenia bezpieczeństwa bo pasy w wózku trzeba w końcu zapinać. Otóż, mój wózek ma 5 punktowe pasy ale te nad ramionami są połączone z tymi po bokach. Pewnie wiecie o co chodzi. Ja używam teraz takiej "nakładki spacerowej" w tych wózkach 3 w 1 i chyba w każdym tego typu wózku tak jest. Mam śpiwór do wózka ale nie mam jak zapiąć w nim pasów. Są oczywiście dziurki na pasy ale nie pasuje jedno do drugiego. Patrzyłam na allegro ale są tylko śpiwory z 5 dziurkami (2 na górze, 2 po bokach i jedna na dole na środku) i te nasze szelki też nie będą tam pasować bo górne są połączone z bocznymi i nie ma jak ich rozdzielić, są całością i już. O co chodzi? Jak mam używać szelek w takiej sytuacji? Jak Wy to robicie?
Obserwuj wątek
    • marikooo Re: Śpiwór do wózka - pasy 29.12.13, 21:25
      U nas te nad ramionami są połączone z tymi po bokach za pomocą zapięcia na karabińczyk i można je rozdzielić, przełożyć przez dziurki w śpiworze i zapiąć z powrotem. U Ciebie się nie rozpinają?
      • arya82 Re: Śpiwór do wózka - pasy 29.12.13, 22:25
        Czasem miejsce gdzie mozesz odpiac pasy/ szelki jest ukryte pod tapicerka wozka. U nas tak jest, tez w celu regulowania na jakiej wysokosci bedzie szelka na ramie I do przypiecia spiworkow etc. Trzeba wlozyc palec w ta dziurke z ktorej wychodzi szelka z fotela I mozna wysunac na ze wants zapiecie. Jesli spiworek masz od kompletu to napewno tak jest
      • awtorek Re: Śpiwór do wózka - pasy 29.12.13, 22:28
        Nie, nie rozpinają się właśnie.
        • koala0405 Re: Śpiwór do wózka - pasy 30.12.13, 19:49
          musza się rozpinac
          poczytaj instrukcje wózka
    • bednulka Re: Śpiwór do wózka - pasy 30.12.13, 09:34
      Też tak miałam. Człowiek wybiera wózek tygodniami a jak przychodzi co do czego to i tak nie przewidzi, co może się w tym wózku nie sprawdzać. W kwestii pytania - ja robiłam tak, że schowałam pasy wózka pod śpiworek (troche na boki, żeby dziecka nie gniotły) a kupiłam szelki np. canpolu i dzocko wsładałam w te szelki i je przywiązywałam do ramy wózka luźnymi końcami. smile
    • malinoweciacho Re: Śpiwór do wózka - pasy 01.01.14, 22:57
      Tak jak dziewczyny pisza, pasy mozna rozpiac, ale moze w Twoim wózku nie ma takiej opcji, choc to dziwne?
    • beataj1 Re: Śpiwór do wózka - pasy 01.01.14, 23:55
      W takiej sytuacji jeśli rzeczywiście nie uda CI się tych pasów przewlec przez te dziurki polecam odpowiedni śpiworek.
      Ja mam śpiwór Buggy Snuggle. On ma taką konstrukcję że pasy można zapiać bez przewlekania.
      To są takie duże pionowe przecięcia prze które przekłada się pasy (zapięte te szelki i zapięcie w pasie razem). Założenie i zdjęcie tego śpiwora to minutka dosłownie.
      Tu rysunek tego śpiworka. Niczego lepszego na szybko w necie nie znalazłam.
      https://buggysnuggle.sketchfiles.co.uk/images/content/WindowsLiveWriter/Buggysnugglethebestfootmuff_AB5C/buggysnuggle-instructions_2.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka