Dodaj do ulubionych

Zegarek dla ośmiolatka

06.02.14, 09:40
Dziewczyny potrzebuję, zgrabny, prosty, w przyzwoitej cenie, zegarek dla ośmioletniego chłopca.
Mam tylko jeden warunek, musi mieć alarm.
Chodzi o to, aby syn wiedział o której ma być gotowy do wyjścia ze szkolnej świetlicy. Mamy problem z parkowaniem pod szkołą i znacznie poprawiłoby mi to "logistykę" z odbieraniem dzieciaków z placówek.
Możecie polecić coś co nie jest "badziewne" i nie kosztuje "niewiadomoile"?
Obserwuj wątek
    • monika19792 Re: Zegarek dla ośmiolatka 06.02.14, 11:24
      zerknij na firmę oceanic np. allegro.pl/dla-dzieci?string=oceanic+zegarek
      • beataj02 Re: Zegarek dla ośmiolatka 06.02.14, 12:26
        Oceanic albo xonix - sprawdzone przez dwóch energicznych, usportowionych chłopaków. Dostępne właściwie wszędzie, w większości dużych sklepów, ceny przystępne, a jakość bardzo dobra. Za kilka "dyszek" dzieciak będzie mieć naprawdę funkcjonalny zegarek, przy tym estetyka i wygląd podoba się młodzikom
    • aniam123 Re: Zegarek dla ośmiolatka 06.02.14, 13:13
      Dzięki dziewczyny, już przejrzałam!
      Na pewno kupię któryś z nich smile.
      Przyszło mi jeszcze do głowy, że pasek musi być na nadgarstek okropnego "patyczaka".
      Będzie ok, jeśli kupię któryś z serii 8+ np. na allegro opisanych jako "dla chłopaka"?
      • beataj02 Re: Zegarek dla ośmiolatka 06.02.14, 13:46
        Mój nosi xonixa od 6 roku życia i jest chuderlakiem. Jedyne, na co początkowo zwracałam uwagę, to czy pasek jest z całości, czy z takich gumowych elementów, kostek - wtedy można jeden czy dwa wyjąć i jest mniejszy obwód.
    • aniam123 Re: Zegarek dla ośmiolatka 06.02.14, 14:41
      Dzięki Beatko, bo bardzo dobra uwaga. Będę szukać takiego z "bransoletką".
    • karolcia2005 Re: Zegarek dla ośmiolatka 06.02.14, 14:52
      Mój syn ma ten zegarek:

www.casio-polska.pl/casio-aw-80-7a-p-1331.html

Bardo jest zadowolony. Bałam się, że będzie za duży (kupiliśmy na urodziny jak miał 9 lat) ponieważ syn jest bardzo szczupły, ale okazał się rewelacyjny. Ma m.in. podświetlaną tarczę i alarm i jest leciutki. Zegarek jest na wskazówki (miałam nadzieję, że z tego będzie korzystał), a na dole godzina wyświetlana jest cyfrowo (syn z tej opcji korzysta). Dwóch najbliższych kolegów Kacpra jak zobaczyli ten zegarek zaczęli marudzić rodzicom, że oni też taki chcą. Polecam każdemu szczupłemu dziecku w wieku szkolnym.
    • anicaf Re: Zegarek dla ośmiolatka 06.02.14, 16:01
      mój syn na komunię rok temu dostał takiego timex www.maxtime.pl/zegarek-timex-marathon-t5k644.html
      Zegarek nie zniszczalny, podświetlana tarczę, alarmy, stoper itp.
      Ładnie wygląda na CHUUUUUUUdej ręce syna.
      POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka