manala 23.02.14, 09:32 takie ktoś ma? fajne? młoda nosi obecnie ecco 30, na przyszłą zimę jaki rozmiar byście brały? 31 czy 32? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pelasia_0 Re: ecco winter queen 23.02.14, 09:47 Kupiłam na przyszły rok , więc nie powiem jak się sprawdza akurat ten model, ale my z Ecco jesteśmy bardzo zadowoleni. Co do rozmiaru, to moja córka aktualnie nosi 30 i na przyszły rok wzięłam 32. Wydaje mi się jednak, że to bardzo indywidualna kwestia jak dziecku noga rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: ecco winter queen 23.02.14, 09:52 dzięki, właśnie też myślę, że pewnie 32 byłoby lepsze znalazłam tanio na zalando mniejsze rozmiary są już za 129 Odpowiedz Link Zgłoś
pelasia_0 Re: ecco winter queen 23.02.14, 10:05 Ja też właśnie na Zalando kupiłam. Dołożyłam jeszcze pościel i wykorzystałam kod na -40 zł, więc jeszcze taniej wyszło. Z tym, że rozmiaru 32 już nie ma, tylko 31 został. Odpowiedz Link Zgłoś
sanse3 Re: ecco winter queen 23.02.14, 12:15 Moje dzieci noszą akurat naturino, do ecco jakoś przekonać się nie mogę. Może kiedyś... Ale chciałam się wypowiedziec odnośnie rozmiaru. Moja córka na początku właśnie zmieniała rozmiar co 2 aż do rozmiaru 30 czyli 26,28,30 miała kozaki na zimę, a od rozmiaru 30 noga jednak już zaczęła wolniej rosnąć ma 6 lat i potem już co jeden. czyli 31, teraz ma 32 kozaki czyli o jeden rozmiar na rok jej się zaczeła powiększać od r.30. I tak myślę, że jednak ta noga trochę stopuje w wieku kilku lat chyba i ciut wolniej w końcu rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: ecco winter queen 23.02.14, 12:28 też zauważyłam, że czasem właśnie już buty zaczynają na 2 sezony wystaczać naturino są bardzo fajne ale kurcze drogie i mało promocji na nie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
sanse3 Re: ecco winter queen 23.02.14, 12:52 drogie są ale kozaki wg mnie rewelacja. nigdy nie przemokły, wełna owcza porządnie ociepla stopę, ale nigdy nie miały spoconych nawet jak temp. na plusie. W normalnej cenie tez nie kupowałam. na allegro długo szukałam promocji, udały mi się w licytacji nowe kozaki r.32 za 130 około więc nieźle, czasem kupie tezz uzywane w bdb stanie. Ecco winter quinn takie wysokie do kolana tez mi sie dość podobały (cena ok.300zł), ale własnie nie wiem jak z ich ciepłością, bo nie mają chyba owczej wełny wewnątrz no i ciezko było mi znaleźć w dobrej cenie w sezonie bo jednak masa ludzi na nie poluje Odpowiedz Link Zgłoś
pelasia_0 Re: ecco winter queen 23.02.14, 13:26 Może i noga rośnie wolniej, ale jednak zimowe buty muszą być nieco luźniejsze, a nie na styk. Dalej uważam, że to jak rośnie dziecku stopa jest kwestią indywidualna i porady na forum na ten temat nijak będą się miały do rzeczywistości. Każdy wie najlepiej jak jego dziecko rośnie i się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
sanse3 Re: ecco winter queen 23.02.14, 13:47 Wiadomo, że każdy poradzić może to co już jego dziecko miało, jak rosło wcześniej. A nikt naprzód przecież nie wywróży, ja nie umiem bynajmniej jak akurat w kolejnym roku bedzie noga rosła moim dzieciom. Przeciez to nie idzie wg żadnych matematycznych reguł wyliczyć także ja sama często nie umiem przewidzieć i wiadomo, że kazdy tylko orientacyjnie może się spodziewać wzrostu stopy. Ale mnie chodziło o to ze jednak ta stopa trochę przystopowuje z rośnięciem w pewnym momencie, bo inaczej jakieś mutant nogi by porosły jakby tak co 2 rozmiary co rok dzieci przeskakiwały. Ja się nawet zdziwiłam bo kupiłam w zeszłym roku półbuty córce i nowe czekają i dopiero teraz będą chyba dobre bo właśnie ta noga troche się zatrzymała. Wiadomo ze luz musi być ,ale bez przesady, noga w bucie latać nie może, przynajmniej moja córa nie lubi jak ma za duże, bardzo źle się jej chodzi i to widać. Najlepiej sprawdzić o ile cm zmienia się rozmiar i wtedy przemyśleć jaki kupić, bo to też różnie w różnych butach. Odpowiedz Link Zgłoś
pelasia_0 Re: ecco winter queen 23.02.14, 14:57 Na początku sezonu 30 były z luzem, teraz są dopasowane. Na wiosnę kupię buty 31, żeby też nieco luzu było. Więc raczej 31 do zimy były by na styk. Wzrost stopy też mniej więcej jestem w stanie ogarnąć, gdyż można powiedzieć, że stopa rośnie symetrycznie razem z dzieckiem. Moje dziecko na ostatnim centylu od zawsze, także mniej więcej widzę jak będzie rosło. Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: ecco winter queen 23.02.14, 16:02 Corki miały rozne modele Winter Queen. Jedyny plus- sa dobre na wąskie stopy. Jednak do kozaków Ecco nie wrócimy, wg dzieci zdecydowanie cieplejsze i wygodniejszcze sa Primigi. Moje corki dodatkowo wolą kozaki wysokie, najlepiej na rzepy. Co do rozmiarów, w zeszłym roku corka nosiła kozaki Ecco w r 30, kupiłam Primigi r.32 na ten rok i trafiłam z rozmiarem (wzrost 75 centyl) Za to na przyszły rok mam juz Primigi w r.33, bo noga znacznie wolniej rosnie. Starsza mysle, ze przechodzi nastepna zime w tegorocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
pelasia_0 Re: ecco winter queen 23.02.14, 16:18 My z kolei wróciliśmy do Ecco na przyszły rok. W tym roku miałyśmy Primigi o takie i córka płakała jak miała je zakładać sama, tak ciężko się zapinały. Panie w przedszkolu też je przeklinały, bo nawet one nie dawały rady. Do tego były bardzo szerokie mniej więcej do wysokości kostki,tak że noga w nich klapała. Może tak jak piszesz na rzepy były by lepsze, ale ja wolę już zostać przy sprawdzonych Ecco. A te Winter Queeny są ciepłe, fajnie leżą na nodze i najważniejsze łatwo się zapinają. Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: ecco winter queen 23.02.14, 17:26 Takich nie kupiłabym, bo nie weszłyby nam na pewno legginsy do srodka (a to postawa ubioru). Polecam ten model z rzepami z Primigi, co roku sa podobne, w róznych kolorach, żadne wciągane, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
car.in Re: ecco winter queen 26.02.14, 13:14 Moja córka nosi w tym roku powyzsze ecco winter. Tylko fioletowe. Wszystko z nimi ok, poza tym,ze trudno utrzymac ten zamsz w czystosci. Dosc mocno sié zniszczyly. Wole ze skóry licowej. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: ecco winter queen 26.02.14, 13:27 Dzięki. Kurcze ale zamiast córkowych ecco dostałam dziś jakieś trampolindy ZIGN. No i zwrocik. Kto im te przesyłki pakuje? Odpowiedz Link Zgłoś