Dodaj do ulubionych

Interaktywna mapa świata Dumel

02.03.14, 08:10
Witam. Jak w temacie:czy warto kupić tą mapę dla dziecka prawie siedmioletniego ? Czy ona jest faktycznie taka super,jak jest w opiniach kupujących ? Zastanawiam się nad kupnem(w Merlinie),jako na prezent urodzinowy(z wyprzedzeniem).
Obserwuj wątek
    • 1majkasia Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 08:33
      wiesz co nasza mapa bawi się zarówno 4 latek jak i 7 latek
      na pewno zależy od zainteresowań dziecka ale mapa można się bawić lub grac
      dla naszej rodziny fajne zajęcie czasu
      za ta cenę warto
      • manala Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 08:47
        Moje dziecko (prawie 6 lat) uznało mapę za najnudniejszy prezent gwiazdkowy. Jakoś nie ma zacięcia do geografii. Dla mnie mapa jest bardzo fajna ale czy warto ją kupić to już musisz ocenić sama znając zainteresowania swojego dziecka.
        U znajomych mapa też nie cieszy się zainteresowaniem dziewczynek (starszych trochę).
        • bob.budowniczy Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 09:26
          Mojej 7,5 latce i 5 latkowi się podoba. W trakcie olimpiady co chwile latali do mapy i szukali konkretnego państwa. Urządzają sobie też te konkursy testowe i robią sobie nagrody. U nas dobrze się przyjęła.
    • silje78 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 14:21
      zależy od dziecka. córka (sześcioletnia) dostała pod choinkę. bawi się sporadycznie. mapa wisi na ścianie i czasami do niej zajrzy. więc w naszym wypadku prezent nie trafiony, a wydawał mi się być super pomysłem.
    • salma75 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 15:15
      A wyniki wyszukiwania?
      • monika19792 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 15:21
        u nas wisi nie używana nad czym ubolewam, sama mapa fajna .....
      • olga727 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 16:05
        salma75 napisała:

> A wyniki wyszukiwania?
        >

Dziękuję za linka. wink
    • kroliczyca80 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 16:23
      Jak dla mnie przereklamowana jak mało co. Na szczęście odsprzedałam bez straty.
      • aneksis85 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 17:30
        hmm.... może się znudzić, ja to rozumiem, szczególnie jesli dziecko (małe jeszcze)nie pała miłoscią do geografii, ale czy napradę nie warto tego zostawić na ''za kilka lat'', wydaje mi się bardzo przydatną pomocą szkolną, mylę się ?
        • krasulas Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 19:35
          nie każde dziecko wyobraźnią ogarnia globus...bo nudny, kontynenty...
          ta mapa nieco pomaga w kojarzeniu faktów
          mój 5latek jak i 10latka bawią się przy niej dobrze
          i tak uczciwiej...syn dostał ją na urodziny, ale liczę na poszerzenie nieco wiedzy u córkismile
          jak na prezent za 90zł...ok
    • inia25 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 19:45
      Moja 10 latka bardzo lubi.
    • gaga-sie Re: Interaktywna mapa świata Dumel 02.03.14, 21:55
      Mój 3,5 latek lubi, przy naszym udziale oczywiście i w ogólnym zakresie na razie ( kontynenty, państwa). Ale on lubi tematy podróżnicze i geograficzne.
    • kakuba Re: Interaktywna mapa świata Dumel 03.03.14, 10:46
      u nas dostała na gwiazdkę 7-latka - wogóle ją to nie zainteresowało
      za to 5-latka lubi sie czasem pobawić

u 2 znajomych 7 latków jest podobnie - mapa wzbudziła zainteresowanie tylko młodszego rodzeństwa
      • olga727 Re: Interaktywna mapa świata Dumel 04.03.14, 11:12
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Zdecydowałam się na zakup tejże mapy, córka coraz częściej dopytuje o różne państwa i flagi. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka